Emine Bulut

Icim yandi resmen. Kadın cinayetleri ve erkek egemenliginin onune gecmek icin alinmasi gereken tedbirler bir yana ben okullarda zorunlu ilkyardim dersi olması gerektiğini düşünüyorum. 1 donemlik degil ciddi tekrarlayan başlı başına bir ders olmalı. İlk müdahalesi yapılsa kurtulabilirdi ya da en azından cocugununbl onunde bu kadar trajik bir şekilde can vermezdi. Erkeklerin yetişme tarzi sevgisizlik vs nelere mal oluyor. Buradaki en ufak kv konusu bile çok önemli. Bir kadin Eş ya da kv görümce kimsenin hayatında 2. Plan olmamalı ve üzerinde otorite kurulmasına izin vermemeli. Kendini ona adamamali. Yaş konum fark etmeksizin herkes tarafından insan olarak saygi görmeyi hak ettiğini bilmeli. Sınırını kimsenin aşmasına izin vermemeli. Çocuklarına da öğretmeli. O kadar çok şey var ki yapılması gereken.

Icim yandi resmen. Kadın cinayetleri ve erkek egemenliginin onune gecmek icin alinmasi gereken tedbirler bir yana ben okullarda zorunlu ilkyardim dersi olması gerektiğini düşünüyorum. 1 donemlik degil ciddi tekrarlayan başlı başına bir ders olmalı. İlk müdahalesi yapılsa kurtulabilirdi ya da en azından cocugununbl onunde bu kadar trajik bir şekilde can vermezdi. Erkeklerin yetişme tarzi sevgisizlik vs nelere mal oluyor. Buradaki en ufak kv konusu bile çok önemli. Bir kadin Eş ya da kv görümce kimsenin hayatında 2. Plan olmamalı ve üzerinde otorite kurulmasına izin vermemeli. Kendini ona adamamali. Yaş konum fark etmeksizin herkes tarafından insan olarak saygi görmeyi hak ettiğini bilmeli. Sınırını kimsenin aşmasına izin vermemeli. Çocuklarına da öğretmeli. O kadar çok şey var ki yapılması gereken.

video çekmeyi bırakıp ilkyardima başlayabilirse insanlar işe yarar belki. :KK43: önce insan olma eğitimi verilmeli, nasıl verilecekse.

Bende unutamıyorum dünden beri gözlerimi kapadıgım an aklıma gelıyor çığlıkları. O kız ne yapıcak şimdi tek basına nasıl atlatıcak aklım almıyor. Devletimiz hala ne beklıyor neden beklıyorr. Olay olurken önceden tartışma olmuştur elbet hiç mi kimse mudahale etmedi ayırmaya çalışmadı. İlk bıcak darbesınde nıye arabaya atıp hastaneye goturmedıler kadının ölmesini beklemışlrr resmen. İlk an hastaneye götürülseydi belki kurtulurdu o adam kadar etraftakılerde sucluu benım gözümde. Ne meraklı milletimiz var anca durum kalabalık etsınler yada vıdeoya ceksınler

izlerken ben de aynı şeyleri düşündüm. yardım edeceğine görüntü almak derdinde. nasıl insanlar olduk ya. bir hayat bu kadar ucuz, değersiz olamaz. konu üzerine ne kadar konuşulsa da çözüm olmayacak. o yüzden bence de çözüm değişim. önce kadınların zihniyeti değişmeli. erkeklerin de değişecek, kadınlar değiştirecek
Aynen,oğlum var dünden beri ona derin derin bakarken buluyorum kendimi. Hiç iyi degilim,9 yaşındaki oglumun babası gelip boğazını kesecek,oğlum anne ölme diye karşımda cirpinirken,ona bu acıyı yasatmamak için onun yüreği yanmasın annesiz kalmasın diye ölmek istemiyorum diye çaresizce bağıracam,bir donecem yanımda videomu ceken bir mahluk. Beynim uyusuyor,dusunmeyeyim diyorum olmuyor. Allah bin belasını versin,bin beter ölümle gebersin inşallah. Ahdim olsun ömrüm olursa oğlumu pırıl pırıl yetistirecem,değil kadin hiç bir canlıya zarar vermeyecek.

Yetkililer sosyal medya ve ünlüler olmadan gündem takip edemiyorlarmi? :işsiz:

Biz yillardir kadin haklari diye bağirirken millet "başörtü hakkim var, memnunum" deyip duruyordu. Kadin cinayetlerin yükselmesi, kadina karşi siddetin yükselmesi kimsenin umrunda değil.

Halen değil. Millet bir iki üzülecek sonra unutacak. Zira kimse artik sokağa çikamiyor. Kimse artik sorumlu değil. Yetkililer değişmiyor.

Sadece yiten giden hayatlara üzülüyorum. Açilan yaralara, travmalara. O anne son saniyelerinde bile kizini düşünmüstür "bensiz ne yapacak" diye.

Ama değişmeyecek birşey işte. Umudum yok artik.

Basortuyle ne alakasi var. Her halta kendi inancinizi sıkıştırmasaniz olmaz. Size gore basortu kadini asagilamak olabilir..ortunen kadin icin basortusu dini bir gerektir. Kadin hakki diyorsan kadinlarin istedigi gibi giyinme hakkini da yok saymayacaksin.

Her seyi de siyasete baglamayin. Turkiye 20 yillik bir devlet degil. 20 yildan once de bir suru hukumet geldi bir suru yetkili geldi. Hatta sizin ovundugunuz basortuyu yasaklayan donemler de geldi. Kadin cinayetleri azaldi mi o donem. Veya ekstra bir calisma yapildi mi bunun icin.

O donem neden konusmadiniz ulan birakin basortu yasaklama ugraslarini da su erkekleri egitin su kadin cinayetlerini azaltin neden demediniz. Tam tersi muhafazakar kadinlarin da eğitim hayatinda aktif olmasini etkileyen kararlari savundunuz.

Simdi hic sacma sapan basortu muhabbeti yapmayın. Iki yüzlülüğü birakin bir artik. Bu siyasi bir olay degil yuzyillardir olan bir toplum sorunudur. Hatta dunya sorunu.
Acin bakin disneyland da akilalmaz kavga videosunu. Koca koca iki iri kiyim erkek birbirlerine vurmaktan cekindikce ikisi de karsi tarafin partneri olan kadinlara vurup onlari yere seriyor.

Ağaçlar, ormanlar değil; bu iğrenç dünya yansın!
Yansın ki, son hücresine kadar kurtulalım kötülükten.
Elbet yeniden filizlenecektir, küllerinden doğacaktır yaşam.
Belki yeni yaşam düzeninde akıllara gelmez kötülük, zalimlik ve vahşilik!
Bunu yapan, savunan, temel hazırlayan, yetiştiren, güçlendiren herkes bir bir cayır cayır yansın inşallah!!!

"Ben ölmek istemiyorum "diyen kanlar icinde bir anne "Anne ölme" diyen 10 yasindaki bir kiz cocugu nasil boyle bir hale geldik videoyu ceken adam neden video cekmek yerine yardim etmedi Rabbim gidisatimizi hayir eylesin hic iyi gunlerde degiliz

Kadını kendi malı gibi gören erkeklerle evlenmesek kendi kendilerine kökleri kurur aslında.
Hep bu namusum şöyle aa namus vs diye diye insanları bu hale getirenlerin eseri bunlar,halbuki bunları diyenlerin neler yaptıklarıda ortadadır.
Malesef bunu destekleyen çocuklarını böyle yetiştiren anne babalar olduğu sürece,toplum baskısı olduğu sürece bunlar yaşanmaya devam edecektir bunu hepimiz biliyoruz.
Halbuki kimse kimsenin hayatına karışmasa aa şu kadın bak böyle yapıyomuş aa ayıp,bu erkek bunu yapıyomuş bak seen vs olmasa bu olayların arkası büyük ölçüde kesilir.
Ama işte burdaki gibi sadece aa cani ölsün bu adam vs ile bu iş çözülmez,çünkü bunları diyenler içinde de malesef bu düzeni besleyenler var.

Videoyu izlemeye elim gitmedi, biz izleyemezken o kadincagizin yaşadığını tahayyül bile edemiyorum:( ya el kadar çocuğun travması... Allahım sen bizi ve evlatlarımızı kötülerden koru.:(
Devlet büyüklerinin bu konudaki tavrı daha sert olmalıdır. Ama onların ilgilendiği meseleler çok daha bel altı maalesef.. Asıl böylelerini yaşatmamak lazım, evlatlarımız için korkuyorum, çok korkuyorum....

Hanımlar,
bu konunun açık kalmasında sakınca yok, en azından şimdilik kapatılmasını gerektirecek bir durum da yok, yeter ki vahşice katledilmiş bir kadın üzerinden dini, siyasi yorumlar yazıp, ki dini siyasi yorumlar yasaktır, olayı baş örtüsüne, şorta, mini eteğe, içki içmeye-içmemeye getirmeyin.

İster baş örtülü olsun ister baş örtüsüz, ister mini etekli olsun ister çarşaflı burkalı, ister alkol alsın, ister hayat kadını olsun, hiçbir kadın canice öldürülmeyi hak etmez, bunun ne savunması olur ne izahı.

Başka konularda tartışma çıkmasını artık sitenin olmazsa olmazı diye düşünüyorum ama böyle hassas konularda, hele de bir kadın, bir anne feryat ede ede yavrusunun gözü önünde katledilmişse, çevresinde onca insan varken katilinin caniliğinin yanısıra toplum duyarsızlığının da kurbanı olmuşsa, biz bari duyarlı olalım da kadıncağızın ölümü üzerinden kavga etmeyelim diyorum, lütfen rica ediyorum.
Direkt senin yorumunun üzerinden gideyim Mune Mune banlanırsam direkt buradan olsun

Bu konu direkt siyasetle alakalı
Çünkü işin içine direkt yasalar verilmeyen cezalar geliyor

Ah keşke izlemeseydim saatlerdir aklımdan çıkmadı çok derin kesiği varmış kurtulması imkansız ölmüş resmini paylaşmışlar o can acısıyla nasıl ayakta durabilmiş hayretler içinde gördüm gözleri önünde annesinin ölümünü izleyen çocuk ne haldedir ah yavrum benim içimi yaktı :KK43::KK43:
Cani yaratığa en ağır küfürler bile az gelir aynı sonu yaşasın inşallah :KK62:

Direkt senin yorumunun üzerinden gideyim Mune Mune banlanırsam direkt buradan olsun

Bu konu direkt siyasetle alakalı
Çünkü işin içine direkt yasalar verilmeyen cezalar geliyor
peynirlirecel, işin siyasi boyutunu konuşacaksanız bu bu topikte olmaz çünkü hem kurallar belli hem de en azından bdvde açılmış konularda bu kadıncağız ve eski eşi, nişanlısı, kayınpederi, erkek arkadaşı, babası, abisi tarafından öldürülmüş kadınların anısına, çoluk çocuklarının acısına hürmeten dini ve siyasi yorumlara girmemelisiniz, zira gerçekten siyasi ya da dini görüşü savunacağım ya da o görüşe muhalif olacağım derken haddi aşan yorumlar yazılıyor, siyasi görüş mü yazacaksınız o zaman sitenin Siyaset Meydanı bölümüne tıklar, bu olayla ilgili açılmış ilgili haber başlığında siyasi alakasını yazarsınız, lakin dediğim gibi o bölüm dışında Emine Bulut veya öldürülmüş diğer kadınlarımız için açılan başlıklarda siyasi yorum yazmanıza müsade etmem, edemem.

Yetkililer sosyal medya ve ünlüler olmadan gündem takip edemiyorlarmi? :işsiz:

Biz yillardir kadin haklari diye bağirirken millet "başörtü hakkim var, memnunum" deyip duruyordu. Kadin cinayetlerin yükselmesi, kadina karşi siddetin yükselmesi kimsenin umrunda değil.

Halen değil. Millet bir iki üzülecek sonra unutacak. Zira kimse artik sokağa çikamiyor. Kimse artik sorumlu değil. Yetkililer değişmiyor.

Sadece yiten giden hayatlara üzülüyorum. Açilan yaralara, travmalara. O anne son saniyelerinde bile kizini düşünmüstür "bensiz ne yapacak" diye.

Ama değişmeyecek birşey işte. Umudum yok artik.
Siz kimsiniz millet kim?

Başörtüsü konusu bir mesajla tek taraftan yorum yapılacak bir konu değil.

Birileri yıllarca başörtülü insanların okuma, kamusal alanda çalışma hakkı ellerinden alırsa evet başörtülü bir hakim başarı sayılacak hale gelir. Ne saçma aslında değil mi, başörtülü hâkim, öğretmen , doktor olmasının sevinci, en tabi ve doğal hakken.

Yillarca başörtü yasağı üzerinden politika güdüldü bu ülkede, sırf birilerinin canı öyle istiyor diye ciddi haksızlıklar yapıldı , sonra da başörtü serbestliği üzerinden siyaset yapıldı,oy toplandı, bu durum siyasi malzeme oldu. Konu acılacaksa tek taraflı bakılmayacak buna.

Öncesi ve sonrasını baz almadan tarafsız bakabilsek bu konuya kadınlar olarak keşke.

Bu konuyu da başörtüye bağlamak başarısı da ayrı tâbi.

Son düzenleme:
Bende cok uzuldum kizin caresizligi sesindeki aci korku.. paramparca ediyor insani annenin olmek istemiyorum demesi. Cok aci cok...

Maalesef bende izledim videoyu. 9 saniyelik görüntü beynime kazındı. Rabbim tekrar göstermesin inşallah.

Bazıları videoyu çekene çok kızmış ama inanın ki o video olmasaydı bu kadar gündem olmazdı. Kaç tane kadınımız yok oldu gitti, canilerin elinde. İki güne isimleri unutuldu!

Her zaman diyorum cezalar caydırıcı değil diye. Eşini öldüren namus adı altına sığınıp, üstüne iyi hal indirimi alarak paçayı yırtıyor.

Boşanmış olsa da eski koca terörü diye birşey var ülkemizde. Lanet olasıca, döl israfları!!!!!

Ver idamı!!!!!

Bak bakalım azalma olmayacak mı!

Maalesef ki boğazım düğüm ellerim titriyor ver idamı da olmuyor kopsun kıyamet Allahım nolur sabiiler sağ kalsın ama hepimiz ölelim bu utanç hepimizin

Ciğerim yanıyor ciğerim, her giden 1 kadınla 1 çocukla daha ciğerim dağlanıyor. Burdan yazmakla olmuyor. Bimer cimer neresi varsa oralara yazmak lazım. Yoksa bu devletin adaletine güvenmiyorum ben. Allah kahretsin o aşağılık katili, sürüm sürüm sürünsün şerefsiz. Gerçi sürünse nolucak giden gitti, o kızcağız nasıl toparlınıcak.... Ahhhh ahhhh nefret ettim bu dünyadan.. Adi herifin sıfatında meymenet yok, aşağılık...

Back
X