Klasik o pislik zihniyet işte. Laf anlamazlar. Başörtülü olsa idi ölen, belki bir kadeh daha koy derlerdi birileri. Düşmanlığının boyutunu bilemem ama böyleleri de var
Sapla saman neden birbirine karistiriliyor anlamis degilim mevzu bi Kadin Cinayeti. Basortusu ne alaka bu kadar mu zorunuza gidiyor insanlarin ozgurce basortu takmasi da her firsatta bunu ekliyorsunuz. Cidden cekin ellerinizi basortunun uzerinden. Zira bu vahsetin yazdiginiz seyle hicbir alakasi yok.
Asil sizin zihniyetiniz ortaya çikti. Dogru, basörtü takmayanlar daima alkol alir ve vicdan yoksunlari olur degil mi?
Basörtü hemen bir trigger oldu. Ne yazdigimi dogru düzgün okumadan hemen magdur rollerine giriyorsunuz.
Ben basörtüye karsi oldugumu ifade ettimmi? Ne yazdigimi önce okuyun, ondan sonra beni sikayet edin ki bos yerine ban yemeyim. Ben diyorum ki yillarca bu kadin cinayetleri zaten var. Bügün herhangi bir kadin esi tarafindan siddet görse, yapacagi birsey yok. Kadin haklari ölü ve üzerine çoktandir cenazesi geçti.
Sagolsun hükümet "kadinmidir kizmidir" gibi deyimler ile. Yada "Bir kadin börek açmayi bilmiyorsa, ailesi dagilir" (bunu bizzat aile bakani demisti) yada 45 çoçugun tecavüzü için "1 seferden birsey olmaz" diyenler oldugu için, kadinin siddet görmesi artik neredeyse normal oldu.
Biz bunu bas bas bagirirken, birçok kadin "ama basörtü" "ama vefa borcu" diyordu. Benimde lafim onlara. Kadin haklari sadece basörtü ile olmuyor. Idam diye diretmek yerine, önce egitim diye diretilsin. Önce aile planlamasi diretilsin, 3 çoçuk diye istemenin yerine. Önce bosanan kadinlar için devletin bir ev, bir maas saglamasi diretilsin,.. önce iyi hal indirimi kalksin,..
Ve daha önce, kadinlar bir birey olarak görülsün. En yüksek yerlere gelsin. Geçenlerde çinde Türk heyetin karsisinda Amerikan heyeti vardi. Amerikan heyetinde kadine erkek karisikken, Türk heyetinde tek bir kadin bile yoktu. Bu bile herseyi anlatiyor aslinda.
Neyse bosuna diyorum iste. Emine içinde millet 1-2 gün aglar bir iki çift güzel laf der ondan sonra yine unutulur. Yine ayni insanlar seçilir, yine ayni kabineler kurulur, yine ayni yasalar kalir. Hiçbirsey degismez. Dedim ya, kadin haklari zaten öldü.