eminönü'nde nereden alışveriş?

ayyyy ne güzel yaaa inşallahh bende bulurummmmm

Bu konu süper olmuş eminönüne gittiğimde hiç zorlanmıycam :)

Bu arada bernardonun yemek takımlarına bayılıyorum ama normal mağazasında tabıkı cok pahalı..

Acaba eminönünde berbardonun ürünlerını satan yerlerde var mı ?

evet canım, royal porselen grubundaysa beğendiğin takım eminönünde rahatlıkla bulabilirsin hemde çok daha uygun fiyatlara sirkeci durağında indikten snra karşıdaki sokaktaki mağazaların çoğunda bulabilirsin ama özellikle jumbonun ve tefalin de bayiisi olan orhanlar ithalat die bir yer var, çok kaliteli ürünleri, peşin parayla gittiğinde de ciddi indirimler yapıolar

Çok sağol canım umarım porselen takımlarımı uyguna alabılırım :)

Çünkü Ben hem misafır için hemde günlük için tam takım set alıcam..1000 tl den fazla gitmezse süper olucak =)

Çok sağol canım umarım porselen takımlarımı uyguna alabılırım :)

Çünkü Ben hem misafır için hemde günlük için tam takım set alıcam..1000 tl den fazla gitmezse süper olucak =)

1000 tl rahat gider canım ya öyle güzel şeyler var ki insanın içi gidiyo dayanamıyosun alıyosun

1000 tl rahat gider canım ya öyle güzel şeyler var ki insanın içi gidiyo dayanamıyosun alıyosun

2 takım için 1000 tl ye razıyım canım napalım artık =) Günlük takım misafır takımından daha çok kullanılıyor... O yüzden mutlaka onuda kalıtelı almak ıstıyorum..

Kızlar Osmanbey ve Eminönünde Biev in ürünlerini satan yerleri tarif edebılıcek yerıını bılen bırısı var mı ?

Bende bugün eminönünün altını üstüne getirdim. Taç'ın mağazasından bambu bornoz takımını 230 tl'ye aldım. Normalde bizim buralarda aynı bornoz takımı 295 tl ve kesinlikle indirim yapmıyorlar hazırlıksız gittim pek bişi alamadım ama bi gün sabahtan yollara düşüp tüm çeyiz eksiklerimi tamamlamak istiyorum. Ve kesinlikle indirim konusunda ısrarcı olmak lazım, 150 tl denilen pikeyi 80 tl ye alabilmek mümkün

eminönünde biev mağazasını buldum arkadaşlar ama umduğum gibi çıkmadı. sitesindeki görüp beğendiklerimi bulamadım. küçük bi mağaza.
doğubankın arka tarafında. adliyenin tam karşısında.

Merhaba Kızlar,
Eminönü hakkında birkaç yerde ben söyleyeyim ama öncelikle bazı birkaç bildiklerimi paylaşayım, alışverişe gittiğiniz gün,giyim şekliniz kalitesi,kalabalık olma durumunuz,saat her şey fiyatları etkiliyor;oranın esnafı genelde ya aileden gelen ya da çocukluktan beri gelen bir o piyasada olmanın gözü açıklığıyla çalışıyorlar.Alışverişe h.içi gitmeye çalışın,c.tesi gidecekseniz çok erken gidin ama h.içine göre yinede fiyat farkı olacaktır.Güzel giyimli insan paralı insan anlamına gelir dolayısıyla yine fiyata yansıyacaktır,bohça alışverişlerinde kız ve erkek tarafı beraber gittiğinde çok fiyatlı hesap çıkarırlar ;çünkü iki tarafta birbirine pek birşey diyemez diye mahcup olmamak için alınır denilerekten fiyat çekilir.Kız erkek gidildiğinde yine fiyat artar erkek kıza ayıp olmasın diye alır düşüncesiyle fiyat verilir,cuma günleri genellikle dükkanların ödeme yapma günüdür ve öğleden sonra ödemeler başlayacağından sinirli stresli olurlar hatta perakende alanlarla uğraşmak istemezler ama peşine ihtiyaçları olabileceğinden cuma sabahları daha ılımlı olurlar.Birşeyi çok istediğinizi ya da çok beğendiğinizi anlarlarsa da indirim yaptırmanız pek mümkün olmaz.Bir yerde bir ürünü perakende olarak buluyorsanız hatta birden fazla yerde aynı ürünü buluyorsanız bilin ki başka bir yerde üst sokaklarda bunun toptancısı imalatçısı falan vardır.Bir de aynı ürünü satan bir yere gidip de diğer dükkanı sormayın ya bize gelin derler ya da aradığınız yer burası buyrun deyip sizi içeri alırlar hemen.Her sokakta muhakkak çaycı büfeci vardır oralara sorun.Şimdi size kimi eşyalara ait sokakları yazacağım arkadaşlar dilerim işinize yarar.Bazı yerleri tekrarlamamak adına farklı kısımlarda yazmamaya gayret edeceğim.

HAVLUCULAR
1)Kürkçü han(yeşildirek yokuşunu çıkarken sol tarafta zaten bakınca yüksekte tabelasını göreceksiniz) hanın içerisinde mefruşatçılar havlucular var,handan içeri girdiğinizde avlusunda ikinci katı olduğunu göreceksiniz orada da yeni modellerin son trendlerin olduğunu göreceksiniz.yine han avlusunda salon mutfak yatak odası banyo örtü takımlarını bulabilirsiniz.Bir de ben sadece bir dükkan gördüm züccaciye ürünleri satılıyor diğer yerlere göre uygun fiyatları var.
2)Hürriyet çarşısının arka kapısından çıkıldığında sağa dönünce ileride yol bitiminde ve o yukarı çıkan yokuşta birkaç havlucu var,oralarda da uygun fiyata bulabilirsiniz buralar daha aralarda kaldığı için fiyatlar daha uygun olur

NEVRESİM TAKIMI
1)Kürkçü han
2)Sultanhamam
3)Sokağın adını bilmiyorum tarif edeyim,mısır çarşısının arka kapısından çıkınca yukarı yokuş çıkıyor o yokuşun sonuna doğru garanti bankasını göreceksiniz,sağa dönerseniz perdeciler nevresim takımları satan dükkanlar göreceksiniz,garanti bankasından yukarıya doğru geldiğiniz gibi devam ederseniz o sokakta da nevresimciler var

İÇ ÇAMAŞIRI
1)Hürriyet çarşısı(kürkçü hanın ilerisinde sağda)
2)Daha uygun fiyat arıyosanız toptancılarına gitmeniz gerekecek yine sokak adını bilmiyorum,ama size tarif edeyim,kürkçü handan yukarı kapalıçarşıya çıkarken sol tarafta bir çeşme göreceksiniz,o çeşmenin ordan sağa yukarı çıkarsanız iç çamaşırı toptancıları var ve ne kadar sokak yukarı çıkarsanız aslında fiyatlarda o kadar düşme olur,yine o çeşmenin karşı sokağı var kıvrılarak içeri giren bir sokak oralarda da uygun fiyata çamaşır gecelik bulabilirsiniz,ftarakçılar caddesi hamam sokak olarak geçiyor oralar,irma adı veremiyorum kusura bakmayın arkadaşlar,bu sokağa hürriyet çarşısının arka çıkış kapısından da ulaşabilirsiniz,hürriyet çarşısının arka kapısından çıkınca sağa ve sola gidecek olursanız iç çamaşırı gecelik havluları uygun fiyata bu sokakta bulabilirsiniz.Bu iki sokak hürriyet çarşısına göre çok çok uygundur

BAŞÖRTÜ YEMENİ
1)Yine hürriyet çarşısının arka kapısından çıkıldığında sağa dönün yol bitimine gelince aşağı inen merdivenler göreceksiniz,ince uzun bir yol bina arası olduğundan belki tereddüt edebilirsiniz ama merdivenleri inince başörtünün merkezine geldiğinizi anlayacaksınız,yine burada uygun fiyata lif patik şal bulmanız mümkün.

Züccaciye(Pahalıdan uyguna doğru gidilecek olursa)
1)Sirkecideki üst geçidin ayağından sağa döndüğünüzde esse cemile tefal jumbo hisar ar yıldız gibi firmaları bulabilirsiniz,bir üst sokağına çıktığınızda birçok markalı ev ürününü bulmanız mümkün
2)Çiçekpazarı Sok(mısır çarşısından çıkınca sol tarafa döndüğünüzde orası çiçekpazarı sokak ve aradığınız tv'de en son gördüğünüz dizi ürünlerini de bulmanız mümkün olan yer
3)Mercan vergi dairesinin yuları yokuşu ve siyavuşpaşa sok. Buralar daha yukarı da kaldığından ve toptancıların yeri olduğundan fiyatlar daha uygundur.Özellikle iki sokak boyunca züccaciye,su bardak takımları,yemek takımları,mutfağa dair en küçük ayrıntıya kadar bulmanız mümkün.mercan vergi dairesini bilmeyenler için yol tarifi vermek gerekirse,İstanbul üniversitesinin büyük kapısına gelin kapı solunuzda olsun ve yol boyunca yürüyün bakırcıları göreceksiniz bakırcılar solunuzda olacak şekilde sadece yokuş inin,bir ara üni.nin duvarından ötürü dükkanlar bitti diye düşünebilirsiniz ama devam ederseniz bitmediğini görürsünüz,o sokak ve bir altındaki sokakta ev ürünlerinden oteldeki restaurantlardaki züccaciye ürünlerine kadar bulmanız mümkün
4)Tahtakalede de bulmanız mümkün

DEKORASYON
1)Bu konuda önerebileceğim tek yer Şarkhan,mercan vergi dairesini sorun size ordan tarif ederler,4-5 kat boyunca dekorasyon ve hediyelik eşya adına piyasada gördüğünüz bir çok pahalı ürünü buralarda çok uyguna bulabilirsiniz.Şarkhanın olduğu sokakta bir kaç dükkanda daha bu tür ürünleri bulabilirsiniz.Yne bu sokakta yeşildirekte gördüğünüz salon takımlarının falan örtülerini çok uygun fiyata bulabilirsiniz;çünkü genelde toptancıları bu sokaktadır.

ELEKTRONİK
1)Doğubank ve doğubankın arka sokağı,dikkat etmeniz gereken aldığınız ürünlerin garantisinin olması

Aklıma gelenler bunlar,yine aklıma geldikçe ya da siz sordukça yardımcı olmaya çalışırım kızlar,herkese kolay gelsin

Çeyiz köşesindeki en faydalı paylaşımlardan biri olmuş bence. Elinize sağlık. Özellikle önereileceğiniz mağaza adları var mı peki, öncelikle oraya bakmamız gereken. Zira ben İstanbul'da yaşamıyorum, hem ziyaret hem ticaret vesilesiyle geleceğim de. Böylece zamandan da kazanmış oluruz.
Paylaşım için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…