Emir arkadaşına gittim geçen akşam ama sen yoktun...

hanedanemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
31
4
36
Edirne
Geçen akşam kime gittim Emirciğim biliyor musun oğlum Güneşe… Güneşin annesi dünyanın en iyi kalpli annelerinden birisi…Güneşe hamile olduğunu söyledikten 2 gün sonra öğrendim sana hamile olduğumu. İlk önce cinsiyetlerinizi bilmiyorduk, her gün arıyorduk birbirimizi bugün de miden bulanıyor mu diye. Güneşin annesinin midesinin bulandığı günler, güç mü buluyordum bilmem midem bulantım o kadar çok sarsmazdı beni.Hatta sık sık gülüşürdük ya niye senin bulanmıyor ki diye…Sonra cinsiyetleriniz aynı gün belli oldu. Sen erkek , Güneşse kızdı. Belki dünüşü oluruz diye espri yapıldığında “düşünmem lazım Emirciğim her kızı kolay kolay beğenmez”diye kayınvalidelik taslıyordum o mutlu hallerimle. Artık birbirimize Güneşin, Emirin annesi diye seslenir olmuştuk. Karınlarımız büyüyor ve biz iki anne adayı nerdeyse hergün defalarca aynı sorularla mutlulukla konuşuyorduk. Kimbilir kaç fotoğrafımız var ellerimiz birbirimizin karnında. Kimbilir kaç defa arayıpta “Güneşin annesi, Emirciğimin canı dondurma istemiş deyipte uzun yürüyüşlerin ardından dondurmacıya gitmelerimiz… insanların bakışları nasıldı… İki tane karnı şiş insan yan yana… İnsanların bakışlarına bazen gülüyorduk. Son zamanlar, son günler,, ahhhhhhhh Emir gelmene çok az kala o mutlu heyecanlı günlerim. Bütün evin bebek bezi koktuğu, beşiğinin geldiği, eşyalarını defalarca katlayıp sarıldığım günler…Güneşin annesini arayıpta “ tek burun aplikatörü almadım onun da bu markası iyiymiş bak alalım dediğim günler. Anlayacağın dünyam Emirim, çok şey paylaştık Güneşin annesiyle…Ta ki doğuma girmeden bir gün önceye kadar… Doğumdan sonra beni aramış annem açmış telefonu beni sormuş seni kaybettiğimizi öğrenince yıkılmış ve senden 2 gün sonra doğdu Güneş… Gizlice aramıştım hastaneyi, doktorun sekreteri Güneşin 1 saat önce doğduğunu, bebeğin sağlıklı olduğunu söylemişti… Arkadaşım adına çok mutlu olurken yine boş bakışlar almıştı, gözyaşları almıştı günümü…
Aramayı,tebrik etmeyi çok istiyordum arkadaşımı, ama onu üzmek istemiyordum ki, ya ağlarsam ya sesim titrerse telefonda. Bir de ilk defa karnımda Emir yok. Neyse aramıştım 1 hafta sonra cesaretimi toplayıp aradım arkadaşımı. Sesini duyduğumda onu tebrik edemeyip Emir yok diyebildim ve olduğum yerde kalakalmıştım. Çevremdekiler sakinleştirmişti. 1 ay falan geçmişti. Moral olsun diye sık sık alışveriş merkezlerine çıkarıyorlardı beni ne anlamsız. Her yerde var ki Emir. Sanki kafam dağılıcak. İşte o hamile kıyafeti Nihalin kıyafeti güneşin annesinin. Nihallllllll diye bağırdım reyonda. Ohhhh Emir seni hatırlatan şeyler ne güzel onları görmekte…. Nihal bak karnım boş Emir yok mezarda ,öldü Nihal inanabiliyor musun dondurmadan nefret ediyorum diye bağırmam…ağlamalarım…
7 ay geçti, Nihalle çok sık konuşamadık hep uzaktan uzağa sordum onu. Bir iki defa beni aradı Nihal demek Emirle hamileliğim demekti o zamanlarda, her defasında sesim titredi konuşamadım.. Artık güçlü hissetim kendimi gidecektim, Güneşe hediyesini verip, güçlü bir şekilde Güneşi görecektim. Hediye almaya gittiğimde ilk olarak 8 aylık erkek bebek kıyafetlerine baktım. “Ah be Emirim bu kadar mı olacaktın, hep seni hayal ettim sonra ilk kız arkadaşın Güneşe hediyeler alıp çıktım.
Heyecanlıydım gideceğimiz için, kalbim kasılıyor, heyecanlanıyor, kendimi hep telkin ediyordum. Gittik. İşte Nihal, arkadaşım karınlarımız boş sarıldık, Gözlerim doldu, o ağladı kapıda. İçeriye bir bahane bulup gitmemek geliyor içimden bir yandan da çok merak ediyordum Güneşi. “Güneş merhaba benim sesimi çok duydun, ben Emirin annesi bitanem. Hani 4 kişi gezipte, şimdi üç kişi kaldığımız, o 7 ay önceki ben olmayan ben. Sen buradasın canım kızım, ne kadar büyümüşsün Emirim toprak oldu. Bak Emir yok. Yok yok yok gelmeyecekte. Ohh ne güzel kokuyorsun. Yaşasaydı senin kadar olacaktı . inanmıyorum Emirin emziğinin aynısı, biberonda.”hepsini daha birçoğunu içimden söyledim. Kendimi telkin etmeye çalışıyor, sen güçlüsün, melek annelerini düşün desem de Güneş elimde gözlerimden yaşlar durmacasına akıyordu. Her eşyasına dokundum. Lavaboya gidip yine ağladım ağladım ağladım.
Öyle anneciğim eve geldim. Ben öksüz bir anneyim. Yetim bir anneyim oğlu mezarda yüreği yanan bir anneyim. Ben de istemezmiydim gözünün içine bakayım, seni emzireyim, en kısık bir sesinde bile irkileyim. Ama yok ne ses ne sen. Emirim yanında yokum oğlum ama hep söylüyorum ne bileyim işte içim rahat etmiyor iyi bak kendine sakın korkma, ürkme çekinme ben yokum diye. Seni annesi geç kalmış öğrencilerime benzetiyorum bazen. Annem nerde kaldı öğretmenim diye soran, çenesi dudağı büzülmeye başlayan fakat annesi geldiği zaman gözleri parlayan öğrencilerime…ben gelemiyorum yanına ama sen Allahıma emanetsin. İsmini yüreğime kazıdım Emir. Nasıl mezartaşında yazıyorsa Sen benim Emirimsin, sönmeyen yangınım,minikimsin. Yoksun yoksun gözyaşlarım fayda etmiyor ki Emir. Senin ölümüne yandığım acıya hiçbirşey bana derman olamaz. Ahhhhhh Emir. Bu Ahhhhhhhla dağ olsa yarılırdı Ama… Çok şükür Allahım.

canim,güzel oglun Emir'le ahirette sonsuz bir hayatta bulusacaksin, ona doya doya sarilip, koklayacaksin ve bir daha da ayrilmayacaksin. Bu hayat cok cabuk gelip geciyor, bir de bakmisiz seneler gecmis ve vade dolmus, ama öbür hayatimizda yavrularimizla sonsuz birlikte olacagiz insallah... Tek tesellimiz bu zaten.
Ben de oglumu 4 aylikken kaybettim, onu sevdim, kokladim, altini degistirdim, yikadim, oyunlar oynadim, resimli bez kitaplara bakarak masallar anlattim, kucagimda uyuturken sarkilar söyledim......
göbüsünü öptüm, minik ayaklarini yüzüme sürdüm... biraz kizinca dudaklarini burusturarak icli icli agladiginda hemen kucagima alip, basini gögsüme yaslayip, özür diledim.. mamasini verirken, serce parmagimi tutardi... beni gördügünde gülmesi.. agular, cigliklar... daha neler neler arkadasim.. ellerimden kaydi gitti.. hatta oglum yüz üstü yatarken bir kere de sirt üstü bile dönmüstü, esimle o anda nasil mutlu olmustuk, hemen fotografini cekmistik ki büyüyünce gösterelim... fotograflar, kamera görüntüleri..... bunlar kaldi elimizde.. bir de kiyafetleri, bos yatagi, arabasi, oyuncaklari, biberonlari..... yastiginin üstünde saclari...
cok zor arkadasim, benim de cevremdeki cocuklari gördükce icim burkuluyor, bogazim dügümleniyor.
sen 8 aydir, ben 3 haftadir, baska anneler belki yillarca yaniyorlar.. bu aci yani hic dinmiyecek, ama bununla yasamayi ögrenecegiz, Allahtan hepimiz icin sabir diliyorum..
saglicakla kal arkadasim..

Siz ve Emir'i kaç defa okudum inanın bilmiyorum.Her defasında ağladım.Bir annenin çocuğuna olan özlemi,acısı.
Güneş'le buluşmanız da çok acıttı içimi,çok ağlattı.Allah her şeyin , mutluluğun,huzurun en çoğunu versin.Allah sabır versin,dayanma gücü versin.
Ben de ikizlerimden birine Güneş adını verecektim.Şimdi mezar taşında yazıyor.
Ben hep şunu hayal ediyorum : Yemyeşil çiçeklerle dolu bir çayır.Kızlarım saçları 2 yana örgülü,bana doğru koşuyorlar.Allah yardımcımız olsun.

canim,güzel oglun Emir'le ahirette sonsuz bir hayatta bulusacaksin, ona doya doya sarilip, koklayacaksin ve bir daha da ayrilmayacaksin. Bu hayat cok cabuk gelip geciyor, bir de bakmisiz seneler gecmis ve vade dolmus, ama öbür hayatimizda yavrularimizla sonsuz birlikte olacagiz insallah... Tek tesellimiz bu zaten.
Ben de oglumu 4 aylikken kaybettim, onu sevdim, kokladim, altini degistirdim, yikadim, oyunlar oynadim, resimli bez kitaplara bakarak masallar anlattim, kucagimda uyuturken sarkilar söyledim......
göbüsünü öptüm, minik ayaklarini yüzüme sürdüm... biraz kizinca dudaklarini burusturarak icli icli agladiginda hemen kucagima alip, basini gögsüme yaslayip, özür diledim.. mamasini verirken, serce parmagimi tutardi... beni gördügünde gülmesi.. agular, cigliklar... daha neler neler arkadasim.. ellerimden kaydi gitti.. hatta oglum yüz üstü yatarken bir kere de sirt üstü bile dönmüstü, esimle o anda nasil mutlu olmustuk, hemen fotografini cekmistik ki büyüyünce gösterelim... fotograflar, kamera görüntüleri..... bunlar kaldi elimizde.. bir de kiyafetleri, bos yatagi, arabasi, oyuncaklari, biberonlari..... yastiginin üstünde saclari...
cok zor arkadasim, benim de cevremdeki cocuklari gördükce icim burkuluyor, bogazim dügümleniyor.
sen 8 aydir, ben 3 haftadir, baska anneler belki yillarca yaniyorlar.. bu aci yani hic dinmiyecek, ama bununla yasamayi ögrenecegiz, Allahtan hepimiz icin sabir diliyorum..

Yaşadığınız acıyı tahmin bile edemiyorum.4 ay koklayıp sonra kaybetmek.Allah kimseyi evladıyla sınamasın.Allah yardımcımız olsun.

Benim iş yerimdede bi arkadaş var, ikimizin aynı hafta hamileydik, son adet tarihlerimiz bile aynıydı, o kadar dertleştik, konuştuk, 18 haftaya kadar beraber geldik, sonra ben kaybettim. hergün gözümün önünde görüyorum, bakıyorum, kızımı hatırlıyorum, ama elimden bişey gelmiyor. Yakında doğum olacak, benimkide ilerlese nisanda doğum olacaktı.

Banada yediğim içtiğim herşey kızımı hatırlayor, o iyi olsun diye içtiğim sütler, yediğim yumurtlar, peynirler,
akşamları koltuğa uzanıp elime karnıma koyup konuşurdum, koltuk bile kızımı hatırlatıyor. Senin acın daha büyük, ben yüzünü görmedim, dokunamadım, koklamadım, ama bunlar hep içimde kaldı, bi mezarı bile yok, gidip başında ağlasam, konuşsam içimi döksem, mezar toprağına çiçekler diksem, toprağını sulasam. Zor çok zor, allah hepimize sabır versin,

emirin seni illaki duyuyordur yukarlardan bi yerden, güçlü ol canım, bebeğin senin şeffatçin olacak, bu dünya ölümlü er yada geç gideceğiz, inşallah öbür tarafta çocuklarımızı görürüz.

EKSİK- Bu parça bana kızımı hatırlatıyor nedense.

Ne olur dön geri sevindirme elleri
Boz bu mühürlü kara büyüleri
Sensiz olmaz sensizlik anlatılmaz
Hep eksik diyorum o bile az....

Omzumda başın eksik
Yatağımda kokun
Tenimde tenin eksik
Gelde bir dokun
Gecelerden uykum eksik
Yüzde tebessüm...
Elimde elin eksik
Yaşlı hep gözüm, :14:

Canım benim seninde başın sağ olsun. Yavruşunu ne güzelde anlatmışsın, allah sanada sabır versin. Dayanma gücü versin.

canlarim baslariniz saolsun ne buyuk aci su an da okurken agladim hikayelerinizi.allahim yureklerinize dayanma gucu sabir versin cok zor bisi.offfffffffffff hala icim acio yazdiklariniza:14:

Senin ilk yazdigin yaziyi hüngür hüngür aglayarak okumustum, bende ikiz bebeklerini kaybeden bir anneyim.

simdi dikkatimi cekti ben kendime ilk defa BEN ANNEYIM dedim.....

tuhaf oldum simdi...

canim öyle güzel yazmissinki duygularini ......

böyle birsey bekliyorum gibi bir an tereddüt ettim bastan seni yazini okumak istemedim gine aglatacaksin beni diye ama dayanamadim

allah bizim gibi olanlara sabir versin

inan benide ağlattın allah sabır versin canım.aynı duygularını bnde şuan yaşıyorum.24 aftalık kızımı kaybettim.arkadaşımla aramızda 1 ay vardı.çok samimiydik.süreli görüşüyoruz.eşlerimiz dalga gecerdi.onun oğlu olucaktı.eşlerimiz aralarında dalga gecerlerdi.eşim kızımı vermem şu kadar altın isterim filan.amileyiz die yemeklere götürürlerdi bizi.bn kaybettim kızımı.kaybettikten sonra o arkadaşımla görüşmek istemedim.ama o beni yalnız bırakmadı.onu er gördüğümde göbeğini içim sızlıyordu.ve arkadaşım cuma günü doğum yapıcak oğlunu kucağına alıcak bebek kokusu nasıl dayanıp gidicem bilmiyorum şimdiden ağlıyorum.kızım yaşasaydı 1 ay sonra bnde doğum yapıcaktım.allah sabır versin

Benim iş yerimdede bi arkadaş var, ikimizin aynı hafta hamileydik, son adet tarihlerimiz bile aynıydı, o kadar dertleştik, konuştuk, 18 haftaya kadar beraber geldik, sonra ben kaybettim. hergün gözümün önünde görüyorum, bakıyorum, kızımı hatırlıyorum, ama elimden bişey gelmiyor. Yakında doğum olacak, benimkide ilerlese nisanda doğum olacaktı.

Banada yediğim içtiğim herşey kızımı hatırlayor, o iyi olsun diye içtiğim sütler, yediğim yumurtlar, peynirler,
akşamları koltuğa uzanıp elime karnıma koyup konuşurdum, koltuk bile kızımı hatırlatıyor. Senin acın daha büyük, ben yüzünü görmedim, dokunamadım, koklamadım, ama bunlar hep içimde kaldı, bi mezarı bile yok, gidip başında ağlasam, konuşsam içimi döksem, mezar toprağına çiçekler diksem, toprağını sulasam. Zor çok zor, allah hepimize sabır versin,

emirin seni illaki duyuyordur yukarlardan bi yerden, güçlü ol canım, bebeğin senin şeffatçin olacak, bu dünya ölümlü er yada geç gideceğiz, inşallah öbür tarafta çocuklarımızı görürüz.

EKSİK- Bu parça bana kızımı hatırlatıyor nedense.

Ne olur dön geri sevindirme elleri
Boz bu mühürlü kara büyüleri
Sensiz olmaz sensizlik anlatılmaz
Hep eksik diyorum o bile az....

Omzumda başın eksik
Yatağımda kokun
Tenimde tenin eksik
Gelde bir dokun
Gecelerden uykum eksik
Yüzde tebessüm...
Elimde elin eksik
Yaşlı hep gözüm, :14:
:14:
:14::14::14::14::14::14:
canm inana duygularımı dile getirmişsin hemde şarkı bile aynı..beni kimse anlamıyo annem bile...kendimi koca bi boşlukta düşüyor gibi hissediorum...sürekli düşüyorum sonsuz bir kuyuyaa...

Hikayelerinizi boğazımda koca bir düğümle okudum arkadaşlar...Hepinize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum Mevlamdan.
Emir bebeği ve anneciğini daha önce de okumuştum...İlk okuduğumda, bebek düşünmüyordum.
Şimdi ise bebeğini kaybetmiş bir anneyim bende...
Ben hamilelik heyecanını sizler gibi uzun yaşayamadım...Ama anne olacağımı hissettim, yavrumu hissettim.Çok güzeldi çok....O kadarı bile çok güzeldi...
Cinsiyetini bilmiyorum, belki ruhu bile yoktu bebeğimin çok erken ayrıldı benden, ama seviyorum onu, özlüyorum, sonsuza kadar da seveceğim...
Yine de sizlerin acılarınız benden çok büyük, aylarca karnınızda taşıyıp, kiminiz kollarınıza alıp, kokusunu duyup toprağın bağrına koymuşsunuz...Ben sizler gibi değil çok erkenden düşürdüm bebeğimi.Ama acınızı az da olsa anladığımı, sizlere sabırlar bulmanız için dua ettiğimi, yine anne olabilmeniz için Rabbime yalvardığımı söylemek istedim.

:14:
:14::14::14::14::14::14:
canm inana duygularımı dile getirmişsin hemde şarkı bile aynı..beni kimse anlamıyo annem bile...kendimi koca bi boşlukta düşüyor gibi hissediorum...sürekli düşüyorum sonsuz bir kuyuyaa...

Bu parçayı telefonumada kaydettim, çalar saatte bu müzikle çalıyor, beni arayanlarda. Yani kızım sürekli aklımda. Ve onun eksikliği. Eskiden nedense parçalar sevgiliye yazılır diye düşünürdüm şimdi ise bütün parçalar kızımı hatırlatıyor.

Bu parçayı telefonumada kaydettim, çalar saatte bu müzikle çalıyor, beni arayanlarda. Yani kızım sürekli aklımda. Ve onun eksikliği. Eskiden nedense parçalar sevgiliye yazılır diye düşünürdüm şimdi ise bütün parçalar kızımı hatırlatıyor.

yaaa evett.. sevgiliye yazılan şarkılar bana çok boş geliyo şimdi sanki hepsii benim bebeğime yazılmış gibi.. aynı şarkı benim telefonumda da çalıyor...

Back
X