Emirvaki misafir round 2!!!!

jameya gecen gunku konunda beni arasalar hayir derdim ama esimi ariyorlar o da hayir diyemiyor demistin
seni aramis sende hayir dememissin
tek cozum hayir demek

Misafirim var dedim bu da bir çeşit hayır demek zaten :) ben misafirin üstüne gitmem yani bir yere.

Keşke "kusura bakma o gün başka bir planım var" deseydiniz. Direk kesip atsaydınız. Eşinin işi varsa bundan size ne, eşi gelsin işini görsün gitsin. Bu nedir arkadaş. Bu arada eğer üçüncü kere bu mevzuda konu açmanız gerekirse(umarım gerekmez) "emrivaki" yazar mısınız?:oops:

Öyle mı yazılıyor? Bilmiyordum canım :))
Türkçeyi sonradan öğrendim.

acmayin telefonu o zaman banyodaydim sonrada unuttum dersiniz..gelirse giyin disari cikacam de...kuzenimde beni arar ne yapiyorsun der bu demektir ki işi düştü.ben baska farketmedim abim onlar isi dusmeden aramaz dedi sonra farkettim ki dogru..simdi ne yapiyrosun deyince is uretiyorum...gecen habersiz geldi o da anladi ama devam ediyor
Şimdi msj çekti anlamış olmalı :)
Yani anca dank etmiş anlaşılan biz gelmeyelim yazmış tamam canım öptüm dedim :))))

2 saat gitsin avmde cafede bir yerde takılsın yani,çocuk mu bu?
Ben anlamiyorum misafirim var diyorsunuz hala geleceğim sorun olur mu diyor.
Yerinizde olsam dısarda işlerim var kusura bakma der geçerdim yani.
Hayır demeyi öğrenin. Diyemiyorsanız bahane bulun. Yapacak başka birşey yok.

İşte bahane buldum misafirim var dedim. Ben olsam tepkim o zaman ben başka yerde bekliyim olur.
Misafir gelen eve ısrarla gelmek saçma değil mı?
Neyse ki sonradan dank etmiş olmalı şimdi msj atmış biz gelmeyelim canım diye bende tamam öptüm yazdım :))

Keşke "kusura bakma o gün başka bir planım var" deseydiniz. Direk kesip atsaydınız. Eşinin işi varsa bundan size ne, eşi gelsin işini görsün gitsin. Bu nedir arkadaş. Bu arada eğer üçüncü kere bu mevzuda konu açmanız gerekirse(umarım gerekmez) "emrivaki" yazar mısınız?:oops:

Bunlar bizim yakınlarımıza birine gittiler misafirliğe,dönüşte bizim yoldan geçecekler beni de ararken 2 saat sizde bekliyim dedi.
Misafirim var dedim bunun üstüne insan hayır olarak algılamalı kaba bir şekilde hayır demek hoş değil ben kendime yakıştırmam böyle birşeyi. Kibarca mümkün değil yani.
Ki sonradan düşünmüş olmalı,msj çekti biz gelmeyelim diye tamam dedim bende :))

Ben Vatan TV'deyim sen nerdesin de asdfghj....Öff vallahi kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. "Ay olmaz buyur" demeye devam edin daha çok konu açarsınız buraya

O ne demek kendin çalıp kendin oynuyorsun?
Hoş mu bu yorum? :)
Terbiyesizce hayır müsait değilim değil de misafirim var canım dedim.
Uslubunu da düzelt sana hiç yakışmıyor böyle kaba konuşmak :)

Sende açık açık evinde bekle 2 saat deseydin istemiyorsan kabul etme

Canım istanbulda yaşıyorlar. Başka şehre bizden sonra yine misafirliğe gittiler. Dönüşte gelicem sende bekliyim dedi bende misafirim var dedim.
Yani evi burda değil burdan istanbula dönecekler.

Yahu konum at diyor kız. Napıyorsun dedi temizlik yapıyorum misafirim gelicek dedim. İnsan o durumda tamam o zaman canım brnde sana gelicektim de müsait değilsin demesi gerekiyor. Yüzsüzlük yapınca hayır diyemiyorsun :)

Hayır sizin müsait değilim, haber verseydin önceden demeniz gerekiyor.

Ayy rabbim kimseyi size muhtac etmesin...

Ayyy konuları biliyor da bunu söylüyorsunuz??? Hemen yafta hemen sanki ilk kez misafiri reddeden kişi konumuna düşürüyosubuz konu sahibini!

Kadın yüzlerce kez zor durumda kslmış bunlar yüzünden,

Konu sahibi mazeret amaçlı yalan söyler de eşinin kulağına giderse hoş olmayabilir yalana yönlendirmemeli .
Onlar da belliki yüz bulmuş ben yüz bulmadığım eve gitmem .
İnsanlar rahatlar ya yavaştan mesafe koymanız gerek

Ya nasıl diyim hayır müsait değilim diye? Kibarca misafirim var dedim. Elbette ki eşimin akrabası olduğu için ben bu insanlara kaba davranamam. Sadece eşimle değil hala ile de uğraşıcam çünkü çok dedikoducular. 2 saat için kaba davrandı diyecekler bu stresle uğraşamam ki.
Bunu düşünen tek kişi olmuşsunuz yorumunuz düşünceniz için teşekkür ederim :)
Msj çekmiş biraz önce biz gelmeyelim diye bende tamam dedim. Düşünmüş olmalı yani tavrımı algılamış geç de olsa.

Anladığım kadarıyla yakın oturuyorlar bu kadar sık gelip gittiklerine göre. Adamın 2 saatlik işi varsa ne alaka eşini getiriyor? Bunların evi filan yok mu? Adam heryere eşinide mi götürüyor? Çok rahatlar anlaşılan.

Eşinizle bu durumu açık açık konuşun 8 aylık hamile bir kadının gece yarılarına kadar misafir ağırlamak mecburiyeti yok. Zaten birkaç hafta sonra uzun süre ne oturabilirsiniz ne yatabilirsiniz. Bebek doğana kadar bol bol dinlenin.

kuzum bu kadar yuzsuz insan sence bunu ipler mi?
anlamamistir bile o hayir demek istedifini
bi dahaki sefere bahane sunma direk hayir de

Ya şöyle bir durum va milana ben kaba bir şekilde hayır diyemem eşimin akrabası bu. Misafirim var dememi anlamalı yüzsüzlüğün bu kadarı olmamalı.
Neyse anlamış olmalı biraz önce msj çekti biz gelmeyelim diye. Yani ben tavrımı koydum zaten :) o biraz geç algılamış :))

Ya şöyle bir durum va milana ben kaba bir şekilde hayır diyemem eşimin akrabası bu. Misafirim var dememi anlamalı yüzsüzlüğün bu kadarı olmamalı.
Neyse anlamış olmalı biraz önce msj çekti biz gelmeyelim diye. Yani ben tavrımı koydum zaten :) o biraz geç algılamış :))
hayir demek kabalik degil ki :)
bizim toplum bunu ne zaman anlayacak acaba , benim omrum yetmeyecek sanirim
hayir demek kabalik yada saygisizlik degildir , buna alinacak gucenecek birsey yok , gucenen de kendi bilir
sevindim gelmemelerine

Ya nasıl diyim hayır müsait değilim diye? Kibarca misafirim var dedim. Elbette ki eşimin akrabası olduğu için ben bu insanlara kaba davranamam. Sadece eşimle değil hala ile de uğraşıcam çünkü çok dedikoducular. 2 saat için kaba davrandı diyecekler bu stresle uğraşamam ki.
Msj çekmiş biraz önce biz gelmeyelim diye bende tamam dedim. Düşünmüş olmalı yani tavrımı algılamış geç de olsa.

İnsanların dünyanın kendi etraflarında dönmediğini anlaması gerek. Öyle şey olmaz, gayet rahatlıkla hayır deyin. O şehir dışından gelirken haber vermemiş ayıp olmuyor da sizinki mi ayıp oluyor? Kaba bir şekilde demek zorunda değilsiniz. Müsait değilim bugün, önceden haber verseydin ayarlamaya çalışırdım, demek kabalık değil.
İlla her gün misafir gelebilirmiş gibi mi yaşayalım. Belki ben o gün evde ağda partisi yapıcaktım, planlarım öyleydi, kime ne?

Daha iki gün oldu paylaşmıştım,eşimin kuzeni geliyoruz biz diye emirvaki yaptı. Neyse o gün görüştük ama ne görüşme.
Kocası ayrı eşi ayrı gelmişti,biz otogardan kızı ve çocuklarını almaya gittik. Eşi de yakınlarda olmasına rağmen üstelik. Neyse sonra gittik yemek yesinler bir yerde diye,eşini beklicez tam tamına 2 bucuk saat bekledik adamın gelmesini!
Ben o sırada sinir küpüyüm tabi.
Saat 2 bucuğa kadar da bizde oturduk ama ben gözümden yaşlar akıyor yorgunluktan. Evime gelen misafiri de bırakıp uyumaya gidemiyorum.
Gittiler dün dinlendim anca kendime geldim.
Şimdi 10 dk önce kız beni arıyor,”biz sizin şehre geliyoruz eşimin 2 saatlik işi var sana bırakıcak beni konum atar mısın” diye!!
Benim de misafirim gelicek dedim,ki gerçekten de gelicek sevdiğim bir arkadaş..
“tamam sizin için sorun olmaz dimi? “ dedi:bicak:
Ay olmaz Gel dedim evdeyim!!
Şimdi sorun 2 saat değil,sorun şu ki o iki saat olucak bi 5 saat. Eşinin işi bitince eşi de gelicek!!!!!
Gelicek ve yine 2 3 ü bulucak gitmeleri.
İnsan gibi oturup edepli konuşsalar yine sorun olmaz. Benim bu insanlara karşı,yani eşimin kuzenine karşı mesafe koymam lazım ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
Yine sinirleneceğime eminim.
Kızlar bana akıl fikir verin lütfen:KK43:

Bence ay sorun olmaz gelin demek yerine

Canim ya bugün çok yorgunum. Akşamda arkadaşlarım gelecek. Zaten günlerdir yordugunum. Basım çok kalabalık artık insanlardan uzaklaşıp dinlenmek istiyorum. Biraz da halsizim artık yataktan çıkacak enerjim bile yok. Bi de sorma temizlik yapicam offff. Napicam bennnn. ..
Gibi bi sitem sözünde bulunup,aslında yasadığın şeyler yani bunlar. Ama sadece dile geitirerek

Başka zaman görüşsek. Misafirler gidince yatıp uyucam çünkü.

Vs diyebilirsin. Çünkü 1 hafta sonra yine ayni şeyler i yasarsin.

Ben çok sinir oluyorum valla böyle konulara. Şuan kuzenmidir kimdir nedir otel gibi konakliyo resmen sizde ya. Tövbe ya. Madem çok işi yokmuş bi zahmet gitsin mağaza gezsin. Gitsin kafede çay içsin.

Allah Allaaahhh. Kimseyi çekmek zorunda değilsin ya. Af edersin de kimsenin pisliginide temizlemek zorunda değilsin. Sen evli bi kadınsın. Özel bir hayatin ve yasantin var. Belki sen tuvalet kullanırken daha temizsin ve her seferinde tuvalet temizlemek zorunda kalıyorsun. Kimsenin pisligi çekilmez çünkü.

Üstelik maşallah karının burnunda hamile bir kadınsın.

Söyle yani. Yorgunum de. Yukluyum de. Herkes yerini bilsin. Mıç Mıç

Anladığım kadarıyla yakın oturuyorlar bu kadar sık gelip gittiklerine göre. Adamın 2 saatlik işi varsa ne alaka eşini getiriyor? Bunların evi filan yok mu? Adam heryere eşinide mi götürüyor? Çok rahatlar anlaşılan.

Eşinizle bu durumu açık açık konuşun 8 aylık hamile bir kadının gece yarılarına kadar misafir ağırlamak mecburiyeti yok. Zaten birkaç hafta sonra uzun süre ne oturabilirsiniz ne yatabilirsiniz. Bebek doğana kadar bol bol dinlenin.

Hayır istanbulda oturuyorlar ben izmirde.
Eşinin işi gezmek zaten,kız da onun yanında geziyor işte sık sık.
Geçen gün geldiklerinde görüştük,o gün sinirim bozuldu zaten gözümden yaşlar akıyodu esnemekten. Buna rağmen gördükleri halde hadi eve geçelim dediler :)
Saat 2 bucukta gittiler ama aşırı derecede yoruldum dün dinlendim anca kendime geldim. Ve bugün gittikleri başka misafirlikten dönüp istanbula gidecekler.
Bizim şehirden geçiyorlar,eşinin bir yerde işi var 2 saat gelip sende bekliyim dedi.
Mesele bu.
Bende misafirim var diyerek kibarca red ettim. Buna rağmen sorun olmaz dimi? Diyor :)
Tavrımı algıladı yarım saat sonra msj çekmiş biz gelmeyelim diye ben de tamam dedim.

Burayı okumuş olmasın?:KK17:

Aaa gelmiyorlar demek o zaman bi gözünaydın diyeyim :) yük gitmiştir üstünüzden :)) sevindim gerçekten adınıza ..

Back
X