Emirvaki misafir round 2!!!!

O zaman birlikte geldik ya,her geldiklerinde konumla geliyorlar zaten.
Defalarca verdim böylesi daha kolay olabilir veya farklı yerden geldikleri için de olabilir.
Burda yaşamıyorlar onlar istanbulda yaşıyorlar. Bilmediklerinden dolayıdır yani.

alla alla yol yapmışlar senin evi hala yolunu bilmiyorlar:) karı koca bir tuhaf bunlar insan her seferinde konum istemeyede utanır yahu..
istanbulda yol bulan izmirde haydi haydi bulur bence:KK66:

Sen bu kadar ince düşünüp su hamile halinle kimseyi çekmek zorunda değilsin ama. Ben akraba olayına .ha büyüklerime saygiliyimdir. Onlar ayrı. Ama sen kendi dunyani kuruyorsun artık.

Aile oluyorsun.

Kaçıncı çocuğun bilmiyorum ama konuda hiç çocuk lafı geçmediği için ilk bebeğin diye tahmin ediyorum.

Yani yarın doğum yaptığın da da sen bu insanları çekeceksin. Korkma. Kimse seni ailenle ilgilenmek istediğin için yargilayamaz. Herkes yasiyor çünkü. Bayram değil seyran değil bu kadar içli olma sen. Esin gene ailesine nasıl olursa olsun. Atamaz satamaz ama sen yuvandan sorumlusun.

Şimdi boyle düşünürsen yarın tepene çıkarlar. Esinle de konuş bu durumu.

Eminim ki esin de bence sıkılmıştır bu durumdan. Belkide senin birsey yapmanı istiyordur. Kendisi yapamıyordur.

Hanene mesafeyi sem koyarsın. Insanlar o çizgiyi bilmeli. Han kapısı değil senin kapin.

Ben aramadan sormadan kimsenin kapısına gitmem çünkü. Insanlar hayatlarını bana göre yaşamıyor. Kapı arkdasin da beni geleceğim diye de beklemiyor.

Bu yüzden salla gitsin hepsini. Saygini koruduğun sürece kimse sana gık diyemez.

Doğru 1 tanedir

Evet haklısın tabi ben de biraz insanları kırmamak gibi bir sorun var. Yani birşey konusunda red ederken bile güzel bir dille red etmeye çalışıyorum.
Bu kişilerle arama mesafe koymak istiyorum zaten. Eşime söyledim konuştum bu konuyu ben her geldiklerinde görüşmek istemiyorum kendin görüşürsün diye. O baskı yapmaz zaten ,o sadece akrabalarını seviyor ve birlikte vakit geçirmek istiyor. Yaşadığımız şehirde ne benim ne onun akrabası var bu sebepten dolayı da geliyoruz diyince hayır demiyor.
Ki bende vakit geçirmem demiyorum ama emir vaki olması ve daha iki gün önce görüşmüş olmamız üstüne yine gelicem diyince sinirleniyorum haliyle.
Neyse ki anlamış olmalı gelmeyecekmiş :)

Esim kuzenini seviyor bende kızamıyorum dediğiniz için yazdım.Esinizin sizi daha çok onemsemesi gerekir.Siz nasıl onu kirmamak adına dedikodu olur düşüncesiyle hareket ediyorsanız o da aynı incelikte olmalı diye düşünüyorum.Sevmedigim yada istemediğim insanlarla eşimin ailesi diye görüşmem.Esimden de anlayış beklerim.Kusura bakmayın oyuzden bana ters geldi.

Hayır farklı birşeye kırmak istemiyorum demişimdir yani konunun geneli için yaptığım bir yorum değildir.
Ben eşimle zaten bu konuyu konuştum,her geldiklerinde görüşmek istemiyorum ki haz almıyorum bu kadar sık olunca diye. O da zaten birşey demiyor bu duruma.
Eşimle bu sebepten aramda bir problem olur düşüncem yok,olursa da hiç umurumda değil.
Ben mesafemi koymam gereken kişilerle zaten koyabiliyorum.
Ben geçen akşam geldiklerinde de söyledim ben doğurduktan sonra sizinle bir araya gelmem peşin peşin söylüyorum,tavırlarınız ve konuşma tarzınızdan (çocukları ile olan konuşma tarzları)
Beni rahatsız ediyor ve ben bebeğimin sizin bu yaptıklarınıza şahit olmasına izin vermem dedim.
Mevzu sadece emrivaki yapmaları değil,tavırları,konuşma tarzları,birbirleri ile olan diyalogları vs vs.

Daha iki gün oldu paylaşmıştım,eşimin kuzeni geliyoruz biz diye emirvaki yaptı. Neyse o gün görüştük ama ne görüşme.
Kocası ayrı eşi ayrı gelmişti,biz otogardan kızı ve çocuklarını almaya gittik. Eşi de yakınlarda olmasına rağmen üstelik. Neyse sonra gittik yemek yesinler bir yerde diye,eşini beklicez tam tamına 2 bucuk saat bekledik adamın gelmesini!
Ben o sırada sinir küpüyüm tabi.
Saat 2 bucuğa kadar da bizde oturduk ama ben gözümden yaşlar akıyor yorgunluktan. Evime gelen misafiri de bırakıp uyumaya gidemiyorum.
Gittiler dün dinlendim anca kendime geldim.
Şimdi 10 dk önce kız beni arıyor,”biz sizin şehre geliyoruz eşimin 2 saatlik işi var sana bırakıcak beni konum atar mısın” diye!!
Benim de misafirim gelicek dedim,ki gerçekten de gelicek sevdiğim bir arkadaş..
“tamam sizin için sorun olmaz dimi? “ dedi:bicak:
Ay olmaz Gel dedim evdeyim!!
Şimdi sorun 2 saat değil,sorun şu ki o iki saat olucak bi 5 saat. Eşinin işi bitince eşi de gelicek!!!!!
Gelicek ve yine 2 3 ü bulucak gitmeleri.
İnsan gibi oturup edepli konuşsalar yine sorun olmaz. Benim bu insanlara karşı,yani eşimin kuzenine karşı mesafe koymam lazım ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
Yine sinirleneceğime eminim.
Kızlar bana akıl fikir verin lütfen:KK43:
Hamilediniz,tansiyon kontrol falan icin bi hastaneye gidin.konumu da ordan atin.rahatsiz olxugunuzu soyleyin

benim anlamadığım kadının arkasından burada demediğiniz kalmıyor.
yüzüne gülüp gelin tabi diyorsunuz tavizi veriyorsunuz.
sonra da burda arkasından ver veriştir.

önce arkadan konusmayıp hayır diyin. demiyorsanız arkadan da konusmayın.
en çok siz hatalısınız.
kadın da zerre suç yok cünkü samimiyeti görmüş belli yani

bana kimse böyle yapamaz istemediğim belli cünkü lafımı esirgemem

Kadının arkasından konuşmadığın kalmadı dediğin yalan yanlış kızın dedikodusunu yapmadım,gel tabi diye bir konuşma da geçmedi sen nereyi okudun anlayamadım.
Misafirim var dedim! Bunun üstüne sen de olsan gidersin herhalde insanların evine anladığım kadarı ile.
Kaba bir insan değilim eşimin akrabalarını da terslemek bana göre değil. Yaptığım sadece kibarca red etmek oldu. Anlamak isteyen anlar diye düşünüyorum. Biraz geç de olsa algılamış zaten.
Kimseye de lafımı esirgemiyorum.
Bakış açınız farklı belki ben sadece kırmadan red etmeyi düşündüm ki bu da zaten bir yol yani.
Yüzsüz yüzsüz hala misafir olan eve gidilmez.

Daha iki gün oldu paylaşmıştım,eşimin kuzeni geliyoruz biz diye emirvaki yaptı. Neyse o gün görüştük ama ne görüşme.
Kocası ayrı eşi ayrı gelmişti,biz otogardan kızı ve çocuklarını almaya gittik. Eşi de yakınlarda olmasına rağmen üstelik. Neyse sonra gittik yemek yesinler bir yerde diye,eşini beklicez tam tamına 2 bucuk saat bekledik adamın gelmesini!
Ben o sırada sinir küpüyüm tabi.
Saat 2 bucuğa kadar da bizde oturduk ama ben gözümden yaşlar akıyor yorgunluktan. Evime gelen misafiri de bırakıp uyumaya gidemiyorum.
Gittiler dün dinlendim anca kendime geldim.
Şimdi 10 dk önce kız beni arıyor,”biz sizin şehre geliyoruz eşimin 2 saatlik işi var sana bırakıcak beni konum atar mısın” diye!!
Benim de misafirim gelicek dedim,ki gerçekten de gelicek sevdiğim bir arkadaş..
“tamam sizin için sorun olmaz dimi? “ dedi:bicak:
Ay olmaz Gel dedim evdeyim!!
Şimdi sorun 2 saat değil,sorun şu ki o iki saat olucak bi 5 saat. Eşinin işi bitince eşi de gelicek!!!!!
Gelicek ve yine 2 3 ü bulucak gitmeleri.
İnsan gibi oturup edepli konuşsalar yine sorun olmaz. Benim bu insanlara karşı,yani eşimin kuzenine karşı mesafe koymam lazım ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
Yine sinirleneceğime eminim.
Kızlar bana akıl fikir verin lütfen:KK43:
Allahım kör bu bunlar hamile bir kadına bu kadar gidilir mi ya. Normal zamanda neyse ama

Evet haklısın tabi ben de biraz insanları kırmamak gibi bir sorun var. Yani birşey konusunda red ederken bile güzel bir dille red etmeye çalışıyorum.
Bu kişilerle arama mesafe koymak istiyorum zaten. Eşime söyledim konuştum bu konuyu ben her geldiklerinde görüşmek istemiyorum kendin görüşürsün diye. O baskı yapmaz zaten ,o sadece akrabalarını seviyor ve birlikte vakit geçirmek istiyor. Yaşadığımız şehirde ne benim ne onun akrabası var bu sebepten dolayı da geliyoruz diyince hayır demiyor.
Ki bende vakit geçirmem demiyorum ama emir vaki olması ve daha iki gün önce görüşmüş olmamız üstüne yine gelicem diyince sinirleniyorum haliyle.
Neyse ki anlamış olmalı gelmeyecekmiş :)

Valla zor işin ne diyim..

Ama bence çözüm odaklı olmaya çalış. Yani insanlara kirilacaklar diye evet deme. Bu sonradan yanlış anlaşılır.

Dinlen bol bol. Vücudun çok ta hareketsiz kalmasın ama vücudun sisebilir belki..

Bebeğini düşün boşver. Sinirlerini yıpratma. Bak sen anne oluyorsun. Günahsız herseyden habersiz bi melek.

Insanlar hep der. Sen hayatına bak..

Hayır farklı birşeye kırmak istemiyorum demişimdir yani konunun geneli için yaptığım bir yorum değildir.
Ben eşimle zaten bu konuyu konuştum,her geldiklerinde görüşmek istemiyorum ki haz almıyorum bu kadar sık olunca diye. O da zaten birşey demiyor bu duruma.
Eşimle bu sebepten aramda bir problem olur düşüncem yok,olursa da hiç umurumda değil.
Ben mesafemi koymam gereken kişilerle zaten koyabiliyorum.
Ben geçen akşam geldiklerinde de söyledim ben doğurduktan sonra sizinle bir araya gelmem peşin peşin söylüyorum,tavırlarınız ve konuşma tarzınızdan (çocukları ile olan konuşma tarzları)
Beni rahatsız ediyor ve ben bebeğimin sizin bu yaptıklarınıza şahit olmasına izin vermem dedim.
Mevzu sadece emrivaki yapmaları değil,tavırları,konuşma tarzları,birbirleri ile olan diyalogları vs vs.
Canınıza yazık.Okadar sinir olmuşsunuz ki burda derdinizi paylasiyorsunuz.Herkes size üzülüyor bence. Insanlarin bazısı cok bencil ve düşüncesiz.Bu şekilde sizi çok uzerler.Biraz kendi kendinize düşünün.Kendi degerinizi bilin.Hayir deyince nasıl rahatliyorsunuz göreceksiniz üzerinizden yük kalkacak.

Üslubunu düzelt derken neyi kastettiniz burada o zaman?

Niyetim polemiğe girmek değil,hamilelikten dolayı alıngan olabilirsiniz sanıyorum sinirleriniz bozuk ancak bahsettiğim kelime bir benzetmedir ve alınılacak kısmı bu değil insanların sizi önemsemeden evinize canları isteyince gelmeleri olmalı bence. Ben kaba olamam diyorsunuz: "hayır" demek kabalık değildir ki. Size diyorum ki burada bizimle derdinizi paylaşıp,bu konuda kendinizi olumsuz etkiliyor,belki sinir oluyorsunuz ancak karşı tarafın haberi dahi yok(kendin çal kendin oyna)

Burası neden var acaba?
Yani birşey paylaşırken insanlara soracak mıyız?
Benim hayatım paylaştığı bu konudan ibaret veya burada ki konularımdan ibaret değil ki.
Ben her insanla olan diyaloğumu burada paylaşmıyorum.
Hayır dediğim tabi ki oluyor ama tekrarlıyorum bu insanlar eşimin akrabası. Ben hayır müsait değilim desem ortalığı karıştırıcak kapasitede insanlar.
Eşim bir kez onlara gitmedi diye ortalık birbirine girdi,küstü,aylarca telefonuna cvp vermedi kuzeni.
Şimdi beni arayıp iki saat gelicem sende bekliycem dediğinde,misafirim var canım derken,beni anlamış olmasını beklerim. Çünkü ben olsam analrım. Hayır müsait değilim dediğim zaman,ne olacağını çok iyi bildiğim için böyle söyledim.
Amacınızın polemik olduğunu söylemedim ama kendin çalıp kendin oynuyorsun demek hoş değil.
Farklı bir şekilde anlatabilirsiniz.
Ben zaten Türkçeyi sonradan öğrenen biriyim ve her deyimi anlayamıyorum.
Sinirli değil tam tersine çok sakinim ama dediğim gibi yazışmak ile konuşmak çok farklı. Ben burda size cevap verirken yanlış anlıyor da olabilirsiniz,size terbiyesiz demememe rapmen kendi üstünüze alınmışsınız mesela.
Nasıl bende sizin deyiminizi anlamadığım gibi :)

Şimdi msj çekti anlamış olmalı :)
Yani anca dank etmiş anlaşılan biz gelmeyelim yazmış tamam canım öptüm dedim :))))

bak cok tatli bir insana benziyorsun ..karsidaki kisiler biraz guleryuz birde hayir diyemeyen gordumu maalesef sana sarar.hayir diyemem deme sonra seni cok yorarlar dolup kucuk birseye tepki verirsen bu defa akrabalari deli mi ne derler? kuzenim istanbula cagirir ben gitmiyorum kimseye yuk olmak istemiyorum ...yani kisinin niyeti kullanmaksa dur deyin:)

Allahım kör bu bunlar hamile bir kadına bu kadar gidilir mi ya. Normal zamanda neyse ama

İnsanlar ilginç ya ben böyle bir durumda birine gitmem. Zaten çat kapı da gidilmez insana ben bir yere gidersem önceden haber veririm. Yoldayım geliyorum denmez yani. Ayıp!

keşke şey deseydiniz ya özel bir durum biraz yardımıcı olucam dışarı çıkıcaz falan.
eşiniz hiç bişey demiyor mu böyle şeylere benden önce eşim kızar zaten beklemeyiz de kalkrız neredeysek akına gelirde ararsa oraya gelir.
hayat milletin keyfini beklemek için çok kısa, iş daha fazla çirkinleşmeden yoğunluk uydurun gelmesinler .

bak cok tatli bir insana benziyorsun ..karsidaki kisiler biraz guleryuz birde hayir diyemeyen gordumu maalesef sana sarar.hayir diyemem deme sonra seni cok yorarlar dolup kucuk birseye tepki verirsen bu defa akrabalari deli mi ne derler? kuzenim istanbula cagirir ben gitmiyorum kimseye yuk olmak istemiyorum ...yani kisinin niyeti kullanmaksa dur deyin:)
Biraz fazla güler yüzlüyüm evet.
Sert bir tavır bile koyduğum zaman yüzüm çok da sert olmuyor :))
Hayır demeyi biliyorum ama bunlar başka bir şey.
Baş ağrıtıcak cinsteler bildiğim için güzellce red etmeyi denedim.

keşke şey deseydiniz ya özel bir durum biraz yardımıcı olucam dışarı çıkıcaz falan.
eşiniz hiç bişey demiyor mu böyle şeylere benden önce eşim kızar zaten beklemeyiz de kalkrız neredeysek akına gelirde ararsa oraya gelir.
hayat milletin keyfini beklemek için çok kısa, iş daha fazla çirkinleşmeden yoğunluk uydurun gelmesinler .

Eşime bahsetmedim bile o bilmiyor yani mevzuyu. Kız anlamış,gelmiyoruz ye msj çekmiş :)

alla alla yol yapmışlar senin evi hala yolunu bilmiyorlar:) karı koca bir tuhaf bunlar insan her seferinde konum istemeyede utanır yahu..
istanbulda yol bulan izmirde haydi haydi bulur bence:KK66:

Ya çok acayipler. Bahsetmiştim eski konuda zaten anne baba daha çok sinir bozuyor çocukların yaramazlıkları gözüme batmıyor diye.

Burası neden var acaba?
Yani birşey paylaşırken insanlara soracak mıyız?
Benim hayatım paylaştığı bu konudan ibaret veya burada ki konularımdan ibaret değil ki.
Ben her insanla olan diyaloğumu burada paylaşmıyorum.
Hayır dediğim tabi ki oluyor ama tekrarlıyorum bu insanlar eşimin akrabası. Ben hayır müsait değilim desem ortalığı karıştırıcak kapasitede insanlar.
Eşim bir kez onlara gitmedi diye ortalık birbirine girdi,küstü,aylarca telefonuna cvp vermedi kuzeni.
Şimdi beni arayıp iki saat gelicem sende bekliycem dediğinde,misafirim var canım derken,beni anlamış olmasını beklerim. Çünkü ben olsam analrım. Hayır müsait değilim dediğim zaman,ne olacağını çok iyi bildiğim için böyle söyledim.
Amacınızın polemik olduğunu söylemedim ama kendin çalıp kendin oynuyorsun demek hoş değil.
Farklı bir şekilde anlatabilirsiniz.
Ben zaten Türkçeyi sonradan öğrenen biriyim ve her deyimi anlayamıyorum.
Sinirli değil tam tersine çok sakinim ama dediğim gibi yazışmak ile konuşmak çok farklı. Ben burda size cevap verirken yanlış anlıyor da olabilirsiniz,size terbiyesiz demememe rapmen kendi üstünüze alınmışsınız mesela.
Nasıl bende sizin deyiminizi anlamadığım gibi :)

Ben neden buraya konu açıyorsunuz demedim ki, şu an tekil değilsiniz; hamilesiniz, hormonlarınız normal halinden daha farklı çalışıyor olabilir -hamile kalmadım ne durumdasınız bilmem- bu yüzden diyorum ki bakın, anlamını bilmiyor olduğunuzu anladım ve size açıkladım. Kendin çalıp kendin oynuyorsun demek, bir şeyler oluyor ama bir sizin haberiniz var demek. Türkçeye hakimiyetiniz olmayabilir bu yüzden size bunun "üslubunu düzelt, kaba konuşuyorsun" dedirtecek bir şey olmadığını açıklıyorum. Aksine sizin bu sözlerinizi bir başkasına söylemeniz ona kabalıktır,üslubunu düzelt demek hoş değil zira ben size yanlış bir şey söylemedim ve çocuğunuz yaşında falan da değilim ama diyorum ki yanlış anlamışsınız, bunu hamileliğinize ve söylediğim şeyin anlamını bilmiyor oluşunuza veriyorum.
Ve evet, siz kendiniz de belirtiyorsunuz dedikodumu yaparlar ortalık karışır diye kolaylıkla hayır diyemiyorum diyorsunuz çünkü misafirim var demişsiniz o da gelmem de problem var mı deyince buyur etmişsiniz, siz hayır diyemiyorsunuz bunu kabul edin size yardımcı olalım çözüm bulalım,diyorum ki böyle yapmayın müsait değilim başka zaman görüşelim deyin,az biraz bencil olun etrafı duymayın diyorum yani diyorum da diyorum ama sizin iyiliğiniz için söylüyorum. :işsiz:

Sürekli arabada oradan oraya gidiyorlarsa, bence evi boşaltıp karavan alsınlar. Çok ilginçlermiş gerçekten.

Bende 1-2 saatlik mesafede oturuyorsunuz sandım. Şimdiden tavrınızı koyun, isteyen istediğini söylesin. Karnı burnunda hamile kadını gece 2 lere kadar rahatsız eden insanlar lohusalık filan dinlemezler akıllarına estikçe çıkar çıkar gelirler.

2 yine erken :) sabah 5 lere kadar oturdukları oluyordu.
Önceden sorun olmazdı tabi ki başımın üstünde yerleri vardı. Ama şimdi düşüncesizlikleri beni rahatsız ediyor.
Hamileyim düşünmeleri gerekir.

Yahu konum at diyor kız. Napıyorsun dedi temizlik yapıyorum misafirim gelicek dedim. İnsan o durumda tamam o zaman canım brnde sana gelicektim de müsait değilsin demesi gerekiyor. Yüzsüzlük yapınca hayır diyemiyorsun :)
Ee kocasinin iki saatlik isi varsa ve kendisinin sizin bulundugunuz ilde yapacak bir isi yoksa ne diye geliyor. Mesafe koymazsan bu sorun büyür,

Ben neden buraya konu açıyorsunuz demedim ki, şu an tekil değilsiniz; hamilesiniz, hormonlarınız normal halinden daha farklı çalışıyor olabilir -hamile kalmadım ne durumdasınız bilmem- bu yüzden diyorum ki bakın, anlamını bilmiyor olduğunuzu anladım ve size açıkladım. Kendin çalıp kendin oynuyorsun demek, bir şeyler oluyor ama bir sizin haberiniz var demek. Türkçeye hakimiyetiniz olmayabilir bu yüzden size bunun "üslubunu düzelt, kaba konuşuyorsun" dedirtecek bir şey olmadığını açıklıyorum. Aksine sizin bu sözlerinizi bir başkasına söylemeniz ona kabalıktır,üslubunu düzelt demek hoş değil zira ben size yanlış bir şey söylemedim ve çocuğunuz yaşında falan da değilim ama diyorum ki yanlış anlamışsınız, bunu hamileliğinize ve söylediğim şeyin anlamını bilmiyor oluşunuza veriyorum.
Ve evet, siz kendiniz de belirtiyorsunuz dedikodumu yaparlar ortalık karışır diye kolaylıkla hayır diyemiyorum diyorsunuz çünkü misafirim var demişsiniz o da gelmem de problem var mı deyince buyur etmişsiniz, siz hayır diyemiyorsunuz bunu kabul edin size yardımcı olalım çözüm bulalım,diyorum ki böyle yapmayın müsait değilim başka zaman görüşelim deyin,az biraz bencil olun etrafı duymayın diyorum yani diyorum da diyorum ama sizin iyiliğiniz için söylüyorum. :işsiz:

Bende size kötü birşey demedim diyorum:) o yorumda deyiminizi anlamadığım için uslup hoş değil dedim. Bu kadar uzatmaya gerek var mı bu konuyu? Amacım tartışmak polemik yaratmak değil benim.
“Burda konu açana kadar” yazmışsınız.
Ben buraya konu açarken sinirimi atmak için yazıyorum.
Yanlış anlaşıldık benim uslubumda yanlış birşey olduysa kusura bakmayın.

Biraz fazla güler yüzlüyüm evet.
Sert bir tavır bile koyduğum zaman yüzüm çok da sert olmuyor :))
Hayır demeyi biliyorum ama bunlar başka bir şey.
Baş ağrıtıcak cinsteler bildiğim için güzellce red etmeyi denedim.

kocana da bahset sonra istemedi demesin...mesaj atti gelin dedim arkadasim geldi diye sanirim gelmedi de;)

Back
X