Emmeyi erken birakan bebislerin anneleri,, dertlesmek istiyorum....

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Bebeğim yaklaşık 3 aylik ve emmeyi bıraktı. Çok üzülüyorum , dünyada bu durumda olan tek anne ben miyim allahım, yoksa bebisi memeyi bu kadar erken bırakan benim gibi başka anneler de var mi,, varsa lütfen paylasin, bu durumu atlatmama yardım edin.

bu konuda açtığım o kadar çok konum var ki forumda...
ben 1 ayı dolunca emzirebildim,3 aylık olduğunda bıraktı.şimdi 6 aylık.
inan hala atlatamadım,dün eşime dert yandım hatta.o kadar içime oturdu ki,unutamıyorum gözlerim doluyor hatırladıkça.
şu an ikinci bir çocuk düşünmüyorum ama olur da bir gün düşünürsem sırf ya o emerse düşüncesiyle olacak.gerçekten bunun için doğurabilirim o derece koydu bana.
çok üzgünüm,Allah bebeklerimize sağlık versin,belki bu çok basit bir şey ama herkesinki cok cok emerken benim kızım niye emmedi hala anlayamıyorum....

bir de şöyle garip bir durum var.
kızım her yerimi emmeye çalışıyor,yüzümü ,çenemi,ellerimi.ayak parmaklarımı görecek diye ödüm kopuyor,anında ağzına alıp emmeye başlıyor.ama göğsümü emmiyor.hala uğraşıyorum(sütüm yeni kesildi) ucunu parmaklarıyla sıkıştırıp yüzünü buruşturuyor resmen,arkasını dönüveriyor.
hayır göğüslerim de güzel niye beğenmiyor anlamıyorum

bende 5 ay emzirebildim benimki daha acı ben ilk 1 ay sadace anne sütü verdim ve salak bir drun yüzünden mamaya başladımk oğlum zayıftı kilo alımıda sınırdaydı o yüzden mama ya ağırlık veren bi drdu senin sütün yaramıyo gibi saçma salak şeyler söyledi bende tecrübesizliğin ve oğlumun zayıf olmasından dolayı mama+meme şeklinde gittik ama ne mamayı tam içti ne de yeteri kadar emdi ve 5 aylıkken tamamen bıraktı zaten sütümde azalmıştı mama vermeye başlayınca bende çok çok üzüldüm hatta sırf güzelce emzirebilmek için 2.yi istiyorum okadar içimde kaldı ama şuan 19 aylık oğlum eskisi gibi kafaya takmıyorum insan zamanla unutuyo özellkle emzirme dönemi bitmeye başladıysa unutuyo insan tabi 7-8 aylıkken çok üzüliyodum şimdi anne sütü alması lazım diye napalım kısmetleri bukadarmış allah sağlık versin hasta olmasınlarda şimdiki mamalardada herşey var

kızım sağdığım sütü bile içmedi,mamayı da aynı şekilde.sadece uyurken biberonla vererek büyüttüm.binbir acıyla sağdığım sütlerin yarısı çöpe gidiyordu,ben kendi isteğimle azaltarak sağmayı bıraktım ve sütüm kesildi.o yüzden daha çok üzülüyorum.sütüm olmasa bu kadar dert etmezdim belki de.

O kadar çok agliyodum ki kızım emmiyo diye, annem kendince bir teselli cümlesi buldu bana, diyor ki "ilk bebekler emmiyo, sonrakiler emiyolar. Bak şunun da öyle , bilmemkiminki de öyle" falan diye teselli etmeye çalışıyor. Bir de bende bu doğumdan sonra birşey gelişti, sanki bunu yaşayan tek kişi benim gibi. Çocuk agliyo , sanki bi tek benim çocuğum çok agliyo.. , emmiyo, sanki bütün herkesinki çok emiyor, bi tek ben böyleyim gibi. Doğumdan sonra acayip hassaslastim. Benzer hikayeleri duymak biraz rahatlatıyor sanki .

Canım çok iyi anlıyorum seni benimde bu ay'ın 11 inde 3. ay'ını dolduracak olan bir oğlum var.Bende ilk başlardan beri mama+meme veriyrm.Gerçi beni dr. yönlendirmedi benim sütüm az bebğim doymuyor diye başladık.Birazda acemilik oldu.Annenin söylediğinin şöyle bir açıklaması olabilir bence ilk çocukta cahillik çok olyr herkes bişeyler söylüyor.insanda bişeyler bilmeyince yanlışlar oluyr.Benimde su an 2. bebğim olsa herkesin dediğine kulak tıkar kendi deneyimle bebeğime yeterim.Su an bebğim beni emmeyi 3 gün önce bıraktı.Birden bire sabah aldı öğleden sonra almadı yani.sanırım biberona tam alıştı.bende sağarak veriyorum sütümü 2 saatte bir 25-30 cc çıkyr.gece sağmazsam sabaha 50 cc çıkyor.bebeğim bir öğünde 90 cc yediği için onları biriktirip bi öğün yapıyrm.zaten akşama kadar sağdıklarımla bir 90 bir de 75 cc verebiliyrm.Bunada şükür diyrm en azından biberonla verebiliyrm...

Canım çok iyi anlıyorum seni benimde bu ay'ın 11 inde 3. ay'ını dolduracak olan bir oğlum var.Bende ilk başlardan beri mama+meme veriyrm.Gerçi beni dr. yönlendirmedi benim sütüm az bebğim doymuyor diye başladık.Birazda acemilik oldu.Annenin söylediğinin şöyle bir açıklaması olabilir bence ilk çocukta cahillik çok olyr herkes bişeyler söylüyor.insanda bişeyler bilmeyince yanlışlar oluyr.Benimde su an 2. bebğim olsa herkesin dediğine kulak tıkar kendi deneyimle bebeğime yeterim.Su an bebğim beni emmeyi 3 gün önce bıraktı.Birden bire sabah aldı öğleden sonra almadı yani.sanırım biberona tam alıştı.bende sağarak veriyorum sütümü 2 saatte bir 25-30 cc çıkyr.gece sağmazsam sabaha 50 cc çıkyor.bebeğim bir öğünde 90 cc yediği için onları biriktirip bi öğün yapıyrm.zaten akşama kadar sağdıklarımla bir 90 bir de 75 cc verebiliyrm.Bunada şükür diyrm en azından biberonla verebiliyrm...

eda,
3 ayı geçti kızım beni terk edeli,hala aklıma gelince gözlerim doluyor.bıraktığı dönemlerde gece emiyordu sadece.inan ağlayarak emziriyordum ,Allah ım ne olur bırakmasın.1 kere gece emsin ona da razıyım diye ama gece emmesi de 1 hafta sonra kesildi

bence bu kadar dert etmeyin kızımı 45 gün emzirebildim sağlık sorunlarımdan dolayı ve ağır ilaç tedavisinden dolayı.mamayla büyüdü çok şükür ne hastalanır ne zayıf.gayet ileride gidiyor bile..bende 3 ay kadar anne sütü almışım..ben çok duygusal yaklaşmıyorum böyle şeylere :))))

Zaman ayırıp cevap yazan tüm annelere çok teşekkür ederim. Sayenizde biraz moral depoladim. Dünden beri ek gıda tariflerine bakmaya başladım internetten. Ne de olsa bebisim 3aylik ve önümüzdeki aylarda lazım olacak. Bunu şunun için yazıyorum, kendime acimayi bırakıp önüme bakmaya karar verdim, bundan sonra bebisimi nasıl besleyecegim, o önemli artık. Tekrar teşekkür ediyorum, sevgilerimle .

benım bebegım 2300 gram dogdu. ılk 20 gun hıc ememedı. guc bela tutturduk memeyı. 1 aylıktı doktora gıttık sadece 350 gram almış. doktor mamaya baslayacagız dedı. hıc dusunmeden tamam dedım. sanırım bu buyuk bı hata oldu. neyse bı hafta mama ıle sut verdım 300 gram aldı. doktor bana baak senın bır ayda aldırdıgın kıloyu mama bır haftada aldırdı dedı. kendımı bu kadar yetersız gordugum bı anı hatırlamyorum gercekten. mamaya devam ettık tabı bebek zten kucuktu ıstıyordum kı bır an once toparlansın. su an 2.5 aylık sanırım 4 kıloyu bırazcık gecmıştır. calısıyorum ısten gelınce ve gece bır de sabah uyanmıs olursa emıyor. ama sut gıttıkce azalıyor. ılk ayda bebek emıp agzını cekınce sut fıskırırdı. sımdı sıkıca cıkıyor. uzuluyorum tabı sanıyorum kı bebegım benı sevmıyor. esım bana tesellı verıyor ama psıkolojım bozuldu ıyıce. ya dıyorum benı sevmıyor ya a ben yeterınce sevmıyoru o bu yuzden benı hıc sevmıyor. sımdı bı de cakışmaya başladım mecburen. dışarda olmak bırazcık ıyı gelıyo ama sankı bebegım bnu hussetmıs de bana kusmus gıbı gelıyor bana. sanırım sutun azalmasında benım bu gel-gıt ruh halım cok etkılı oluyor. kucagıma he almamda ya benı reddederse korkusunu atmam lazım artık.

rahat ol biras bbegin seni çok sevio emin ol biras yeşillik tüket dere otu nane maydonoz gibi sütünde artış olucak bebegin için üzgünüm inş emer cok vakit geciremediğiniz için emmio da olabilir

rahat ol biras bbegin seni çok sevio emin ol biras yeşillik tüket dere otu nane maydonoz gibi sütünde artış olucak bebegin için üzgünüm inş emer cok vakit geciremediğiniz için emmio da olabilir

akşam ve gece emıyor aslında ama mesela pazar gunu evdeyım gunduz mama yedıgı saatte benı asla emmıyor.
nane sutu azaltır dedı bana bırı dogru mudur acaba

Kizlar sizleri cok iyi anliyorum.Benim ikizlerim erken dogunca kuvezde kaldilar bir sure ve bu sure icinde emzirmeme izin vermediler.Sutum fiskiriyordu ama ben veremedim,Sonra eve geldik kilo alsin diye mama da verdiler.Ben emzirmeye calistim ama bir turlu eceremedim.Birde o donemde hamilelikte baslayan kasintilarim dogum sonrasi 3 ay devam etti.Ama oyle boyle bir kasinti deil tum vucudum deli gibi kasiniyordu.Acemilik,kasinti birde 2 bebek olunca birde bebeklere tek bakiyordum ben.Beni emmeyi 4 aylikken red etttiler ve bir sure sonrada en yorgunluktan sagamadigim icin sutum bitti 7 aylikken.

okadar uzuldumki ayni donem dogum yapan arkadaslarim emzirirken ben onlara bakip ic geciriyordum.sonra kizlerim 20 aylikkenn tekrar hamile kaldim.Ama planlI idi 3 numarayi istiyorduk hep cok vakit kaybetmeyelim dedim.
Hamilelgim basindan itibaren kesinlikle ne biberon nede mama verilecek bu bege dedim.Bebebgim dogdu simdi 9 aylik sadece emziriyorum.biberon la emmeyi bimez bir ez mecbur kaldim tomografi cekilecekti.ogure gure mama yedi.Bu arada sutumu baslarda bebek bitiremedigi icin sagiyordum ve ikizlere icirdim.nerdeyse 4 ay anne surtu verdim cocuklara ve kis hic hasta olmadilar.boylece toplamda 1sene anne sutu aldilar bir sekilde.
Gercektende ikinci cocukta insan daha deneyimli oluyor kontrollu oluyor.sizlerde uzulmeyin insallah ikinci bebkleriniz emer.

benimde gözümün nuru cok cok emiyo ama sütüm yetmiyor (muş) die mama vermeye başladım
1.aydan sonra 15 gündür mama+meme veriyorum aynen benim oğlumda
ilk ay sadece 360 gr almış bendemi hata ediyorum içim kan ağlıyor ama memeyi 1 saat de emse
mamayı verince onuda cok cok içiyo hemde 100 cc her hangi bi rahatsızlığıda olmuyo demek ki gerçekten sütüm doyurmuyor

Bu annelik nasıl birşeymiş Yarabbim. Kendimi yürüyen çeşme olarak görmeye başladım. kızım doğduğundan bu yana sürekli ağlıyorum. yazılanları okuyunca yine başladım ama işte olduğum için etrafımdakilere çaktırmamaya çalışıyorum. kızım ayın 15 inde 6 aylık olacak. bizimde hep sıkıntılı geçti sütüm yetmedi mamaya başladık. sütümü artırdım sadece emzirdiğim ay kilo almadı. bende ek gıdalara geçmeye başaldım. geçen hafta da çalışmaya başladım. haftasonu birden sütüm kesildi. halada yok denecek kadar az. Annem üzüntüden kesildiğini söylüyor. kızımda emmeyi iyce bıraktı. o emmeyi bırakmasa belkide sütüm kesilmezdi. 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum ama 6 ayı zor tamamladık. Sağlıkları yerinde olsun da ne yapalım rızkları bu kadarmış....

Sevgili Sitareye katılıyorum, bu annelik nasıl şeyse, ben de hayatımda hiç aglamadigim kadar ağladım. Hatta coşup evde bağıra bağıra ağladığım oluyodu . Umarim en kisa zamanda normal ruh hallerimize doneriz...

ben doktor konusunda hata yaptım. benım bebgım bır hafta yogun bakımda kaldı. dokor hala cıkarmak ıstemıyordu. evde aglama krızıne gırdım bebegım yanımda yok anne oldugmu hıssetmıyorum dıye. esım hastaneye gıttı annesının psıkolojısı bozuldu deyınce bebegı bıze verdıer. ama beslenme sorunu var dıye cıkarmıyorlardı. sımdı dusunuyorum madem beslenme sorunu vardı bu doktor neden 1 ay sonra geleceksın dedı bana. 1 hafta sonra cagırıp kılo kontrolu yapsaydı en azından sımdı yarım kılo daha fazla olacaktı. belkı de ben duzgun emzıremedım. bı yerde okumustum gögsundekı sut bıtmeden dıgerıne gecmemen gerekıyormus en yaglı sut en son gelen sutte oluyormus. ben bunu cok sonra ogrendım.
anlamıyorum kı bu bılgılerın bulundugu bı brosur vermek bu kadar mı zor yanı.

Sizler bana göre şanslı sayılırsınız, bebişim 1 ay bile emmedi. İlk günler sütüm fışkırıyordu, kızımda çok güzel emiyordu. Ne yazık ki stresten sıkıntıdan 1 hafta sonra sütüm azalmaya başladı, yavrum saatlerce emiyordu yinede açlıktan ağlıyordu tabi o ağladıkça bende. Doktorumuz mamaya alışırsa seni bırakır dedi 20 gün direndim mama vermedim ama 20. gün kontrolde hala hiç kilo alamamıştı ve mama+meme vercez dedi doktor. Çevremdekiler üzülme dedikçe sütümün yetmediği aklımdan çıkmaz oldu ve gitgide azaldı. Mememi hissettiği anda ağlamaya başlıyordu, sağıp vermeye çalıştım, uykudayken vermeye çalıştım, süt artsın diye ne deseler yedim ama nafile.
Şimdi 4 ayımız bitti geceleri hala ağlamaktan gözlerim şişiyor, kızım beni bakıcısı gibi görüyormuş gibi geliyor. 2. çocuk olursa onu saat başı emziricem, kimseyi karıştırmıcam inşallah moralimi bozmalarına izin vermicem. Çünkü ne yemek ne başka bişey en önemlisi mutluluk moral süt için. Kızım şimdi 6 buçuk kilo oldu çok şükür ama bu acı sanırım hayatım boyunca içimde kalıcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…