- 9 Eylül 2018
- 71
- 36
- 88
- 39
Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?
O zaman konu arasinda cocuk istesem kendim dogururum diye soyleyin. Zaten siz isim var demissiniz kabul etmemissiniz bunun uzerine anlayip yollamamasi lazimYok canım düşünmüyoruz saol ani oldu evlilik kararı zaten hiç düşünmezken. Çekilcek çilem varmış. 40a dayandım bu saatten sonra ne çocuğu artık. Ki hayatta en son istediğim şeydir. Tahammül edemiyorum.
diğer teklifi bekle.eğer emrivaki şekilde sormadan etmeden yollarsa geri yolla müsait değilim şu an deyip.Arkadaşlar, dün yemekte akrabalar olduğu için işim var demekle yetindim. Fakat işim olmasa da gelmesin istiyorum. Bu lafı dicem bir şekilde, yazdıklarınızdan faydalanarak; ama bugün mesajla ya da arayarak mı desem yoksa bir daha bu teklifle gelmesini mi beklesem bilemiyorum. Bugün desem sevmediğim çok mu belli olur.
Çünkü uzun zamandır görüşmediğimiz akrabalar vardı ortamı germek istemedim. Sürekli görüşmüyoruz bu arada. Görümcem ve eşi evime sadece 1 kez geldiler. Çocukları emre ise 3 kez geldi. Çağırmıyorum ve gitmiyorum. Ama dayısıyla her zaman görüşebilirler. Engel olmuyorum. Hiçbiri çalışmıyor zaten gündüz istedikleri kadar görüşebilirler.
Merakımdan sordum zira lafını esirgeyen tarzda değilsiniz buradaki yorumlarınızdan anladığım kadarıyla. Tekrar teklif olursa size gelsin diye olduğu gibi anlatın olanı biteni ve kabul edemeyeceğinizi söyleyin.Valla inanamadım görünce. Hiç aklıma da gelmiyor 9 yaşında olduğu için böyle şeyler yapabileceği. İçerde tv izliyor sanıyorum bu kadar saçmalayacağı aklımın ucundan geçmedi.
*İzinsiz eşya kullanmak
*Hijyene önem vermemek
*Eşyalara zarar vermek
*Dolap karıştırmak
*Bütün bunlar başkasının evinde bir de
Kendi evimde bile yapmadım ben şunları. Ne pis, ne arsız çocuklar yetişiyor çok canım sıkılıyor ya. Ne ara böyle oldu bu toplum.
Tekrar size gelmek istiyor diye aradıklarında söyleyin bence. Lafı geldiğinde normal bir söylem olur.Doğru diosun söylicem ama bugün mu desem yoksa bir daha bana size gelmek istiyor dediğinde mi desem ona karar veremiyorum. Sence??
Eltim de ilk evlendigimizde sizin gorumce gibiydi. Surekli gondermek istiyordu. Babaanneleriyle geldiler en son evin her yerine mandalinayi alip alip sikmislar , koltugu karalamislar dolma kalemle. Gorunce nevrim dondu. Kv me soyledim. "Bir daha annesi babasi olmadan getirme " dedim. Eltime de "Cok cocuk istersem kendim yapar bakarım. Herkes kendi cocuguna baksin." deyince bir daha gondermedi.
Çocuk ve hele hayvan sevmeyen insanların merhametinden korkmusumdur..
Insallah siz doğuştan dahi olan bir çocuk doğurursunuz
Bazı çocuklar yetiştirilme yada geç olgunlaşma nedeniyle bazen yaşıtları gibi davranmaya bilir
Hakli olduğunuz kısım annesi olmadan bir çocuk başkasına cok zaruri olmadan gitmemeli . Yaramazlık boyutunu bir kenara bırak düşe bilir ,kafasını vurur ,su içerken emanet ettiği evde ölen komşumun çocuğu vardı. Birşey olur başına birşey gelir sorumluluk sizde olduğu için suçlu olan siz olursunuz .
Tabi bunları annesinin düşünmesi gerek en başta. O akıl edemiyorsa bunu siz dile getirin . Aşırı yaramaz birşey olur ben sorumluluk almak istemiyorum deyin . Kizarsada kendi bilir .
ayyy şımarık yaramaz çocuk en sevmediğim.keşke biraz sert yüzünüzü gösterseydiniz çocuğa yani şiddet demiyorum tabi ki de ne biliyim sert mizaçlı durun, ben olsam eline bezi verir temizletirdim bile.geri verince de annesine bir güzel söylerdim bir daha beraber gelin oturmaya bak her yeri böyle böyle batırdı işim gücüm var diye.alınırsa da alınsın utanması gereken karşı taraf ben değilim.ağaç yaşken eğilir ayrıca.ay çok doluyum şımarık veletlere karşı.
Valla ben 17 yaşındakine katlanamıyorum sinirlerim bozuluyor, gelip oturuyor saçma saçma konuşuyor şunu istiyorum bunu istiyorum dayı bana şunu al beni şuraya götür diye.
Herkes sahip çıksın çocuğuna canım yollamasın oraya buraya, dayının yengenin günahı ne daha kendi çocukları olmadan çocuk derdi çekmeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?