Emrivaki ile çocuk yollayan görümce vakası

Ben cok karsiyim bi cocugun ailesi yaninda yokken birine gitmesine heleki kalmasina siz yaramazligindan yakinmissiniz ama Allah korusun cocuk hoplayip ziplarken kafasini bi yere vursa yada artik duyuyoruz kucucuk cocuklar bile kalp krizi geciriyo sizin evinizde boyle bisey olsa bence bunlari anlatin esinize oda ablasina izah etsin yada samimiyetiniz varsa siz soylesin

Yani şunu 2-3 yaşındaki çocuk yaparsa normal karşılarım ancak.
27 aylık oğlum eli kirlenince havada tutuyor silene kadar. Duvarları,aynaları boyuyor ama koltuklara hiç yapmadı..

Görümce ile konuşmaktan başka çareniz yok. Ya da verin o çocuğun eline bezi silsin..
Ben yollamasın, gelmesin demem çünkü dayıların, teyzelerin, halaların da aileden olduğu unutturulmamalı yengeler tarafından..
Yeğenlerin aile büyüklerine ihtiyacı var. Mahrum bırakılamazlar.
Şahsen eniştem yeğenlerimi görmeme engel olmaya çıkarsa hır çıkarırım.
Aynı şekilde eşimin yeğenine de gelmesin diyemem..

madem dün 'yollama, işim var' demişsin, bence kafi bu seferlik.
bir daha göndermek isterse çok net olarak 'hayır, x söz dinlemiyor, 9 yaşında değil 3 yaşında gibi davranıyor evime zarar vermesini geçtim kendine zarar verecek diye diken üstündeyim, ben istemiyorum. annesiyle buyursun gelsin' de geç.

O zaman konu arasinda cocuk istesem kendim dogururum diye soyleyin. Zaten siz isim var demissiniz kabul etmemissiniz bunun uzerine anlayip yollamamasi lazim

ayyy şımarık yaramaz çocuk en sevmediğim.keşke biraz sert yüzünüzü gösterseydiniz çocuğa yani şiddet demiyorum tabi ki de ne biliyim sert mizaçlı durun, ben olsam eline bezi verir temizletirdim bile.geri verince de annesine bir güzel söylerdim bir daha beraber gelin oturmaya bak her yeri böyle böyle batırdı işim gücüm var diye.alınırsa da alınsın utanması gereken karşı taraf ben değilim.ağaç yaşken eğilir ayrıca.ay çok doluyum şımarık veletlere karşı.

diğer teklifi bekle.eğer emrivaki şekilde sormadan etmeden yollarsa geri yolla müsait değilim şu an deyip.

Benim oğlan da üç yaşında yerinde durmaz, çok hareketli. Kendi anneme bile bırakmıyorum kadını yormasın ya da evine eşyasına zarar vermesin diye. Bu nasıl bir rahatlık, nasıl bir yüzsüzlük. Gayet de tanıyordur oğlunu görümcen. Neler yapacağını biliyordur. Pişkin bir insan kendisi. Böyle tipleri kırmaktan hiç çekinmem, söylerim. He yok ben annesine söyleyemem derseniz oğlana bir sert çıkışın. "benim evime eşyalarıma zarar veremezsin. Böyle yapacaksan bir daha tek gelme bana" deyin. Gayet anlayacak yaşta. Anasına da yetiştirir kendisi zaten.

Bu arada ben dokuz yaşındayken bir yaşındaki kardeşimin tüm bakımını üstlenmiştim annem hasta diye. Yemeği, bezi, uykusu, oyunu hepsi bendeydi. Şımarıklık beri kalsın, küçük anne olmuştum öyle bir lüksüm yoktu. Gayet net hatırlıyorum o yaşlarımı. Bu çocuk bildiğin şımarık ve arsız.

Merakımdan sordum zira lafını esirgeyen tarzda değilsiniz buradaki yorumlarınızdan anladığım kadarıyla. Tekrar teklif olursa size gelsin diye olduğu gibi anlatın olanı biteni ve kabul edemeyeceğinizi söyleyin.
En doğrusu bu olur. Her seferinde bir bahane uydurmaktan iyidir.
Çocuk konusunda başka ne denir bilemedim ama yaşına uygun davranmadığı kesin,annesi de kafa dinlemek için gönderiyor muhtemelen,dayıyı özledi kısmı abartı.

Doğru diosun söylicem ama bugün mu desem yoksa bir daha bana size gelmek istiyor dediğinde mi desem ona karar veremiyorum. Sence??
Tekrar size gelmek istiyor diye aradıklarında söyleyin bence. Lafı geldiğinde normal bir söylem olur.
Şuan ortada gelme kalma yokken söylerseniz sorun çıkaran gibi gösterirler.

Yaramaz çocuk asla sevmem.
Anneleri ile geleceklerse bile bahane bulurum gelmesinler diye
Kaldı ki sadece çocuğu gelsin. Yokkkk
Konu sahibi nasıl alıştırırsan öyle gider.
Çocukta yüz bulunca kendi evinde kalmayı asla istemeyecek.
Anne için de rahatlatıcı bir durum
Direk görümcenize,abla oğlun çok tehlikeli hareketler yapıyor. Kusura bakmazsan ben o sorumluluğu almak istemiyorum.
Allah korusun bişey olsa kendimi nasıl ifade ederim. Lütfen ben çocuk sorumluluğu almak istemiyorum.
Deyin..

haha ya sana tavsiye veremiyorum cunku benim gorumcem de ayni..biz farkli sehirlerde yasiyoruz neseki ama esimin annesigile gidince (gorumcem de o sehirde) takiyo cocuklari bizim pesimize..dayisini özlemismis cocuklar...bahane..bizim ustumuze atiyor..ay kusura bakma sinirlendm vala..cok yüz verme..arayip sorma telefonda..bi.mesafen olsun.

Nasıl bi görümce anlamıyorum ya ben gerek olmadığı surece annem de yatirmam çocukları daha bi kere babaannesinde kalmadılar onlar çok istemesine rağmen yani. Millet baya rahat bu konuda maşallah. 9 yaşındaki çocuk koltukları karalasa çizse ailesine derdim eee noldu o koltuklar daki izler geçti mi içim gitti valla

Abla valla sen yoksun diye herhalde koltuk duvar her yeri çizmiş bende şaşırdım evde de yapıyor mu ? Diye laf arasına sıkıştırsaydiniz. Yeni evli birine emrivakiyle çocuk bırakmak nasil düşüncesizce bir hareket üstelik belli çocuk laftan anlamayan türden ... İnsanlardaki genişlik beni benden aliyor

Çocuk ve hele hayvan sevmeyen insanların merhametinden korkmusumdur..
Insallah siz doğuştan dahi olan bir çocuk doğurursunuz
Bazı çocuklar yetiştirilme yada geç olgunlaşma nedeniyle bazen yaşıtları gibi davranmaya bilir

Hakli olduğunuz kısım annesi olmadan bir çocuk başkasına cok zaruri olmadan gitmemeli . Yaramazlık boyutunu bir kenara bırak düşe bilir ,kafasını vurur ,su içerken emanet ettiği evde ölen komşumun çocuğu vardı. Birşey olur başına birşey gelir sorumluluk sizde olduğu için suçlu olan siz olursunuz .

Tabi bunları annesinin düşünmesi gerek en başta. O akıl edemiyorsa bunu siz dile getirin . Aşırı yaramaz birşey olur ben sorumluluk almak istemiyorum deyin . Kizarsada kendi bilir .

Eltim de ilk evlendigimizde sizin gorumce gibiydi. Surekli gondermek istiyordu. Babaanneleriyle geldiler en son evin her yerine mandalinayi alip alip sikmislar , koltugu karalamislar dolma kalemle. Gorunce nevrim dondu. Kv me soyledim. "Bir daha annesi babasi olmadan getirme " dedim. Eltime de "Cok cocuk istersem kendim yapar bakarım. Herkes kendi cocuguna baksin." deyince bir daha gondermedi.

O raddeye gelmek lazım baska turlu anlamaz heralde ya.

Hayvanları cok seviyorum korkma benden :) cocuklari genel olarak sevmiyorum çünkü böyle olan cok maalesef bizim ülkemizde neyini sevcem sunun ya sen söyle. Ama akilli uslu konuskan sevimli çocukları tabiki seviyorum. Niye sevmiyim.

Sertim baya zaten o cocugun yerinde ben olsam hayatta gelmem benim evime. Gudubetim. Yapma koyma kalk burdan vs diyorum. Ama hic takmio degisik tip yüzsüz. Alınmıyor da. Son gelislerinde ananesi ve dedesiyle geldi ama hic ilgilenmediler cocukla. Insanlar fazla rahat bu beni deli edio.

İşin ilginci herkes cocuk yapmaya ve toplumdakilere bakmaya mecburmus gibi davraniolar. Zerre umurumda degil adamin yüzüne bakmayan sıpası, ki dayısı da cok bayilmio bence. Erkeklere de dayi oldun hadi bak hadi gezdir hadi harclik ver die gaz veriolar ondan yapio. Yoksa sevilmeyecek cins bi cocuk sirf yeğen diye sevilmek zorunda dil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…