Ben kimsenin cocugunun sorumlulugunu alamam cok cocuk istersem kendim yapar ona bakarim bir daha kendiniz olmadığınız yere çocuklarınızı yollamayin de.
9 yaşında cocuk mu bunları yapan?
Kızım 6 yaşında o bile yapmaz yani bu ne 2 yaşındaki bebek gibi.
Kesinlikle haklısınız.
Tamam dayısını seviyordur,özlüyordur ama illaki gelip kalması gerekmiyor.
Birde size ben çok şaşırdım,siz ki burada en sert ve tepki çeken yorumları yaparsınız hep,neden görümcenize daha net ve dobra bir karşılık veremediniz anlamadım?
İşim var demek yerine," kusura bakma ama ben zorlanıyorum,son geldiğinde bunları bunları yaptı zaten yemek yemek istemiyor o konuda da beni zorluyor,bu sebeple kabul edemeyeceğim zaten sürekli görüşüyoruz,Emre'yi de alıp çaya,kahveye gelebilirsiniz her zaman ama siz yokken kabul edemem"diyebilirdiniz/demeliydiniz. Siz açıkça söylemezseniz zaten anlamamazlıktan gelip devam edecek zira zaten çocuğunun huyunu suyunu biliyordur.
Aynen bir anne o yasta cocugunu yatili birakmaya ici rahat etmez. Kendi cocugundan bezmisligi var sanirim gorumcenizinHay ağzını öpeyim. Aynen bunu demek isityorumKi öyle harbi sevsem yapıp ilgilenmeyi bilmio muyum. Anlamadığım bir anne nası yapıyor bunu içi nası rahat bi de. Her yere götürür istese kocaman çocuk.
Anası da sıkılmış çocuktan başından savmak nefes almak için sana gönderiyor sen evde sıkıştır kural köy bı daha gelmez benceÇocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?
Odayı 40ladım resmen sorma tavana kadar sildim her yeri. Zaten takıntılı bi tipim.
benim oglum otizmli 5 yasinda bana cok tanidik geldi bu durum. belki aile cevreye yansitmiyordur.Aklıma daha küçükken çok kere geldi. Eşimi uzun yıllardır tanıyorum. 3 yaşına kadar konuşmadı çocuk. O zaman doktora götürdüler. Sıkıntı yok denmiş. Net otizmli diyemem ben de otizmli tanıdıklarım var. Algısı istediği konularda normal, takıntı düzeyi yüksek değil. İleri hiperaktivite var ilaç tedavisi gerekiyor bence.
Benim 2 cocugum var annemde bile kalmalarini istemiyorum mecbur kalmadikca. Ki annemdeyken bile aklim kaliyor yani cocuklarda. Bende anlamiyorum bu genisligi.Hay ağzını öpeyim. Aynen bunu demek isityorumKi öyle harbi sevsem yapıp ilgilenmeyi bilmio muyum. Anlamadığım bir anne nası yapıyor bunu içi nası rahat bi de. Her yere götürür istese kocaman çocuk.
valla kabul etme.ben olsam çocuğumu bırakmam millet nasıl bırakıyor
benim oglum otizmli 5 yasinda bana cok tanidik geldi bu durum. belki aile cevreye yansitmiyordur.
otizmin dereceleri var. ilgisini ceken konularda algisinin normal olmasi da olasi
Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?
İlk geldiğinde inanır mısın aramadı bile. Uyudu mu yedi mi içti mi naptı diye. Misafirim vardı o gün gece 3 e kadar gitmediler. 3 gibi koltukta uyudu artık. Annesi merak etmedi bile. Ki ben sinirli gudubet bi tipim benim gibi birine çocuk vermezsin bak diye. Nası bi anneyse artık ya.
yani oglum yapmiyor ama kapi acip kapama isik acip kapama bi takintidir. cevremde var.Dolap kapaklarını açması mı sana tanıdık geldi. Nasıl anladın? Çocuk özel bi çocuksa bir de ben görmem başına iş gelir korktum şimdi ya. Vala benden bilirler bi de ha
Konustunuz mu annesiyleİlk geldiğinde inanır mısın aramadı bile. Uyudu mu yedi mi içti mi naptı diye. Misafirim vardı o gün gece 3 e kadar gitmediler. 3 gibi koltukta uyudu artık. Annesi merak etmedi bile. Ki ben sinirli gudubet bi tipim benim gibi birine çocuk vermezsin bak diye. Nası bi anneyse artık ya.
Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
Anlamaz olurlar mı ya,daha geçen gün çocuklarla konuşuyorduk.Vallahi biz 9 yaşındayken koltuğu duvarı çizme, denileli anlamama lüksümüz yoktu. Bu zamanın çocuklarında mı kapasite yok, ebeveynlerinde mi bilmiyorum. Koca koca çocuklara hiç büyümeyen bebe muamelesi yapıyorlar. Burada da "o daha küçük, anlamaz" yorumları gelecektir, tıpkı yıllar önce sinemada ciyak ciyak bağırıp herkesi rahatsız eden 10 yaş civarı çocuk için denilen gibi.... :)
Daha kendini yetiştirememiş insanlar bir de çocuk doğurup ebeveyn oluyor. Ebeveynlik ehliyetle olsa keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?