Bence tekrar soylerse tekrar isim var de. Anlamasi gerekiyo.Dün kalabalıktık. Yalnız olsak derdim. Antipatik görünmek istemedim çünkü başka bir ülkeden gelenler vardı. Ayda yılda bir buluşulan ortam. İşim var yollama demekle yetindim. Bugün demeyi düşünüyorum. Abes mi olur bugün dersem?
Dün kalabalıktık. Yalnız olsak derdim. Antipatik görünmek istemedim çünkü başka bir ülkeden gelenler vardı. Ayda yılda bir buluşulan ortam. İşim var yollama demekle yetindim. Bugün demeyi düşünüyorum. Abes mi olur bugün dersem?
Çocuğun çok yaramaz zapdedemiyorum başına bir şey gelecek diye korkuyorum kendimi sorumlu tutarım böyle bir şey olursa o yüzden seninle beraber gelsin gitsin kıyamam bir şey olursa hiç böyle yaramaz çocuk görmedim filan de. Alır o mesajıÇocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?
Ne diyim yani yeğenin duvarı boyamış ablan bi daha bu eve giremez mi? Oturma odasında oynuyor sanıyorum. 9 yaşında çocuğun bu kadar şuursuz olacağı hiç aklıma gelmemişti.
Valla çok benzerini yaşadım ama bi farkla bizim çocuk 5 yaşında erkek öyle duvar falan boyamıyo sadece çok hareketli hep birlikte oyun oynamak istiyo, e haliyle o da biraz yoruyo. K.braderim boşandıktan sonra haftasonları çocuğu alıp ya bana ya da diğer eltime getiriyodu bi ara sürekli ama kendi de geldiği için bekar evinde çocuğa yemek falan yapamaz diye üzülüyodum ben çok fazla ses etmiyodum. Tüm günü ve geceyi bizde kalarak geçiriyolardı. Yine bi c.tesi k.validem benim annem yengem kuzenlerim falan bize gelicekti. Hazırlık falan yapıyorum k.validemi bize bıraktı çocuk da var yanında direk girdiler hiç sormadan.Annemler yengemler falan akşam gelicekti yine bişey söylemedim. Çocukla ps fln oynadılar biz pasta börek yaparken, derken akşam oldu annemler eli kulağında ha geldi ha gelecek bu arada telefon konuşmaları falan biliyo yani geleceklerini, bana demez mi "çocuk sende kalsın mı ben akşam 9 buçukta alırım maç izliycem evde sigara falan içemem rahat rahat (bu arada k.valide de orda o ilgilensin diyenleri duyar gibiyim ama çocuk babaannesiyle yeni tanıştı babaanne bile demiyo kadına sözünü dinlemiyo hiçbişekilde kaile almıyo)Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
En sonuncusunda tuvaleti batirmis elini yikamamis, şu yesili koltuklari ve duvarları murekkepli kalemle çizmiş bantlari her yere yapıştırmış. Kagitlari koparip atmis. Ben yemek hazirlarken oluo bunlar misafirimin geleceği zaman yolladi bi de hep. 9 yasinda cocuk boyle mi olur ya hadi ben sevmiorum die camur atiyorum akil verin yatistirin beni. Dun kayinvalidemlerde yemek yioruz. Emre haftasonu size gelmek istio dedi. Ben de yollama abla isim var valla dedim. Ama boyle ezik bi sekilde soylemis oldugum icin üzgünüm, kendin gelmezken gonderme demek istiyorum nasi denir anne babasi olmadan bu cocuk gelmesin diye?
Ayy ben hiç anlatmayım( hamileyken yolluyor.. 8 yaşında kiz sayımla yatcam diyor.. eşim senle yatsa olur mu diyor.. istemesem evd3 beyefendi kırılıyor.. Ben ne yapayım?
Hafta sonunu atlattın sonra ki ne olacak?
Olduğu gibi söylemelisiniz.
"Çocuk dayısını özlüyorsa ya siz müsait olduğumuzda ailece gelin ya biz gelelim. Diğer türlü çocuğunun sorumluluğunu alamam; etrafa zarar veriyor, durmuyor" deyin. Bunun için alınacaksa boşver alınsın.
bir daha söyleyecek olursa söyleyin benceDoğru diosun söylicem ama bugün mu desem yoksa bir daha bana size gelmek istiyor dediğinde mi desem ona karar veremiyorum. Sence??
cocuk muhtemelen otizmli
goz kontagi yok, sizi duymuyor gibi, yasina uygun davranmiyor, temel bakim becerileri gelismemis, hiparaktif, dikkati daginik vs.
dolap acip kapamasi bile bir belirti.
tabii siz ilgilenmek zorunda misiniz ? hayir.
sadece bilmek belki biraz daha anlayisla karsilamaniz icin yardimci olur.
bir daha söyleyecek olursa söyleyin bence
birde pat diye yolluyormuş hafta sonu
ay ağzımdan yel alsın :)
hele öyle bişey varsa direk söyleyin
Soyle lutfen heryeri ciziyor cocuk abla sen yokken gonderme bas edemiyorum ben de. Alinirsada alinsin yahu insan kendisi dusunmeli daha evleneli 1 sene olmus insanlar bu donemlerde esleriyle hep yalniz vakit gecirmek ister. Gorumceniz birakin yalniz birakma hassasiyetini yaramaz cocugunu size gonderiyor. Benmde oglum var benden zorla alir gotururlerdi akilli bi cocuk oldugu halde. Hem vermeye icim rahat etmezdi hemde gittiginde tembihlerdm daha 6 yasinda.Çocukları sevmem sadece akilli uslu büyük insan gibi konusanlari severim. Eşimin yegeni tam tersi. 9 yasinda ama insanin gozune bakmaz, laftan anlamaz, yemeyi vaktinde yemez sonradan acıktım der, dolaplari karistirir devamlı. Evleneli bir yil olmadi. Gorumcem 3 kez cocugu yolladi kendi yokken. Dayisina gelmek istio, dayisinda kalmak istio diye. İlkinde yatiya kaldi sadece. Onda da soylemediler bile aksam almaya gelmeyince anladim bizde kalacagini :)
9 yaşında cocuk mu bunları yapan?
Kızım 6 yaşında o bile yapmaz yani bu ne 2 yaşındaki bebek gibi.
Kesinlikle haklısınız.
Tamam dayısını seviyordur,özlüyordur ama illaki gelip kalması gerekmiyor.
Birde size ben çok şaşırdım,siz ki burada en sert ve tepki çeken yorumları yaparsınız hep,neden görümcenize daha net ve dobra bir karşılık veremediniz anlamadım?
İşim var demek yerine," kusura bakma ama ben zorlanıyorum,son geldiğinde bunları bunları yaptı zaten yemek yemek istemiyor o konuda da beni zorluyor,bu sebeple kabul edemeyeceğim zaten sürekli görüşüyoruz,Emre'yi de alıp çaya,kahveye gelebilirsiniz her zaman ama siz yokken kabul edemem"diyebilirdiniz/demeliydiniz. Siz açıkça söylemezseniz zaten anlamamazlıktan gelip devam edecek zira zaten çocuğunun huyunu suyunu biliyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?