Emziren anneler nasıl kilo vericez

Ben 60kg ile hamile kaldim. 82kg ile doguma gittim. 2 ayda 20kg verdim, sonraki iki ayda 6kg daha verdim. Su an 56 kiloyum. Bebegim 6.5 aylik ve emziriyorum.

Bol su ic, dengeli beslen. Zaten o kosturmacada veriyorsun.

Kendimi gördüm sanki :/ bende gün geçtikçe şişiyorum... Doğuma kadar herhalde bende 20-25 almış olurum. Şuan 13 kilo almışım. Daha yolun yarısı
:( nasıl yaptınız ? Şimdiden bunu düşünür oldum. Zayıf olmayı çok seviyorum. Gebe kaldıgım da 63 kiloydum 174 de boyum.

18 kilo fazlam var. 7 aylığız, bakalım nasıl gidecek bu kilolar :rolleyes:

Arkadaşlar aşırı bi kilom yok ama böyle salarsam kilolar artacak bebek emziriyorum ama biraz vermek istiyorum gömlek ve eteklerim dar oluyor :KK43:

6 aydır bebek emziriyorum fazla kilom var ama rejim yapmıyorum.
Hiç acelem yok bebeğim yeteri kadar anne sütü alsın da sonra başlarım.

Kendimi gördüm sanki :/ bende gün geçtikçe şişiyorum... Doğuma kadar herhalde bende 20-25 almış olurum. Şuan 13 kilo almışım. Daha yolun yarısı
:KK43: nasıl yaptınız ? Şimdiden bunu düşünür oldum. Zayıf olmayı çok seviyorum. Gebe kaldıgım da 63 kiloydum 174 de boyum.
Yani inan ki nasıl verdiğimi ben de tam anlamadım. İlk ay verdiğim 10 kilo normaldi ama ikinci ay verdiğim 10 kilo biraz anormal oldu. Tek sorun doğumdan sonra aşırı iştahsızdım. Çok şükür sütüm hiç azalmadı, o konuda problem yaşamadım. Gerçekten yüksek moral, bol bol su ve mümkün mertebe uyku.. Süt için bunlar yeter :)

Geri kalan 6 kilo ise koşturmacadan gitti gerçekten. İş,ev, bebek..

Bende hamilelik şekeri vardı diyetteydim.Doğum erken oldu baya 34+5 te doğum yaptım.Toplamda 2 kğ almıştım hamilelikte.79 ile hamile kalıp 82 ile doğuma girdim.
Ekmek,şekerli gıdalar,paketli yiyecekler yemiyorum.Bol su ve tempolu yürüyüş ile 69,5 oldum.Bebeğim 4 aylık bu arada.
Kaç kilo doğdu bende kızımda kilo alamıyorum şeker var bende de diyorum zayıf olacak galiba

Kaç kilo doğdu bende kızımda kilo alamıyorum şeker var bende de diyorum zayıf olacak galiba
2800 gr.50 cm doğdu canım.Önemli olan senin kilo alman değil bebeğin alması zaten.Ben hamileliğim süresince diyetteidim.Şimdide alıştım yiyemiyorum ekmek vs.Bazen arada 1 -2 dilim az şekerli kek felan anca.
Çayı 15 senedir şekersiz içiyorum zaten.
Tüm gebeliğim boyunca sabah aç,sabah tok,öğlen tok,akşam tok hergün şeker ölçümü yapıyordum.En son endokrine sıra aldım ama gitmek nasip olmadı erken doğum oldu.
Allah yardımcın olsun inşallah.Şimdiden hayırlı doğumlar.

Kilo vermek değil de 2. sezeryandan sonra vücudu toplayabilecek miyim diye dertleniyorum ben de, göbüş o kadar yumuşak ki kendim dokunmaya dayanamıyorum.
6 ay bitince spor salonuna başlamayı planlıyorum ben.

2800 gr.50 cm doğdu canım.Önemli olan senin kilo alman değil bebeğin alması zaten.Ben hamileliğim süresince diyetteidim.Şimdide alıştım yiyemiyorum ekmek vs.Bazen arada 1 -2 dilim az şekerli kek felan anca.
Çayı 15 senedir şekersiz içiyorum zaten.
Tüm gebeliğim boyunca sabah aç,sabah tok,öğlen tok,akşam tok hergün şeker ölçümü yapıyordum.En son endokrine sıra aldım ama gitmek nasip olmadı erken doğum oldu.
Allah yardımcın olsun inşallah.Şimdiden hayırlı doğumlar.
Benim oğlumda da vardı şeker kızımda da çıktı inan bıktım şekerden bende çayı şekersiz içiyorum 4 yıldır hamilelik aşermektir biz hiç yiyrmiyoruz birazdaan yinr gidicem diyabet için parmaklarım delik deşik kızımıda sağlıkla bir kucakliyim yeter artık b6 sabah yine yüksek çıktı akşamda birşey yemediğim halde

Benim anladığım bir konu değil de dikkatimi çekti sadece.
Emzirmek ne mucizevi bir olay.
Hem bebeni besliyorsun hem vücudunu toparlıyorsun...

Benim oğlumda da vardı şeker kızımda da çıktı inan bıktım şekerden bende çayı şekersiz içiyorum 4 yıldır hamilelik aşermektir biz hiç yiyrmiyoruz birazdaan yinr gidicem diyabet için parmaklarım delik deşik kızımıda sağlıkla bir kucakliyim yeter artık b6 sabah yine yüksek çıktı akşamda birşey yemediğim halde
Canım akşam yatarken felan yoğurt ye sabah aç karnına yüksek çıkıyorsa eğer.
Benim ilk gebeliğimde de vardı ama bu kadar yüksek değildi.Meyvelerden sadece günde 1 porsiyon yiyebilirsin.Onlarda tatlı olmayanlardan.Evet parmaklarımı bende hissetmiyordum.

Emzirme kilo verdirir derler sende tam tersi olmuş galiba biz emzirmiyoruz ama kilo aldı başını gitti plates yapmaya başla hem sıkılastirir hemde kilo vermeye yardimci faydasını görüyorum ve akşam yemeğinden sonra acikirsan yoğurdu üzerine tarçın serp ve öyle ye faydali

Canım akşam yatarken felan yoğurt ye sabah aç karnına yüksek çıkıyorsa eğer.
Benim ilk gebeliğimde de vardı ama bu kadar yüksek değildi.Meyvelerden sadece günde 1 porsiyon yiyebilirsin.Onlarda tatlı olmayanlardan.Evet parmaklarımı bende hissetmiyordum.
Salata yiyorum çoğu zaman açım diye geziyorum yumurta haşlıyorum ama benim ailede çok şeker hastası var ben riskliyim

47 kiloyla hamile kaldım bende ve doğuma girerken 65'tim sanırım. Eve geldiğimde 62,5' tum şok oldum. Ödemim vardı ama Sezaryen doğum yaptım. 1 hafta da 57 kiloya indim bebeğim 2 aylık ve hala aynıyım. Emzirme sonrası çok acıkıyorum ama sanırım kalorisi düşük şeylerle geçiştirmeliyim sütüm gider diye yanlış bişey yapmaktan da korkuyorum açıkçası

Back
X