Bebek Beslenmesi Emzirirken biberon kullanımı yardıım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pacanga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
45
14
38
merhaba arkadaşlar 3.5 aylık bebeğim var 4 aylık olunca yarım gün çalışmaya başlıyacağım bir öğün yeterse anne sütü yetmezse devam sütü vericem
sorun şu ki hangi marka biberonu kullanmalıyım dar ağızlı,geniş ağızlı,dr browns mu nuby mi yada başkası mı hangisi daha doğal bilen var mı biberona alışıp emmeyi bırakmasından korkuyorum bilgisi olanlar lütfen yardım

biberon kullanmayın annesi... dr unuz sizede mutlaka söyleyecektir... biberon yerine çay kaşığı kullanmalısınız......

benm kızımda biberon almadı hiç. doktorun dediği akıllı bebek biberon almaz.

kaşıkla veriyoruz biz.şuan 6.5 aylık

ben dr browns geniş ağızlı biberonunu kullanıyorum. akışı zor biraz o yüzden memeyi bırakmıyor. kaşıklada verebilirsin tabiki daha iyi olur ama alacaksanda ben bu biberonu tavsiye ederim.

Benım oğlumda 5,5 aylık oldu çeşit çeşit biberon denedik ısrarla almadı kasıkla almadı zorla ...bende korktum emmeyı bırakırsa dıye ama bırakmadı.dr damaksız olan bıberon anne gogsune benzeyenlerı tavsıye edıyo ama bızmkı en son nuk un damaklısına alıstı ondan bıalıyo bı almıyo mucadleeyle geçıyo ınsallah alısmaz ama kasıkla vermek en guzelı dedıklerı gıbı

biberon kullanınca bırakır emmeyi kesinlikle... ama şöyle olur, değişken olarak... kimi çocuk daha uzun süre emer biberon kullanılsada bırakması daha uzun sürer kimi çocuk daha kısa süre sonra emmeyi bırakır ama şu bir gerçektir ki biberon kullanmaya başlayınca memeyi eninde sonunda pekde uzun sürmeden bırakıcaktır hatta biberonun kolaylığına alışan çocuk memeden emmek zor geldiği için emdiğinde bile az emer yorulur hemen uğraşmaz ne canları varki zaten... az emince zaten sizin sütünüzde azalır biter... size tavsiyem çalışçaksanız illaki emziremicekseniz kaşıkla vermeye çalışısın daha zor ama emmesini bırakmasından iyidir ... bende 2 tane büyüttüm zor zamanlarınız Allah yardımcınız olsun

benim kızım da 3 aylık kilo alımı yavaş diye mamaya başladık aventi sevmedi nuk'un first choice biberonunu aldık şimdi hiç zorlanmadan alıyor biberonu.sizin bebiş kaç kilo 2.ayda 500gr aldı dün doktora gittik 260 gr almış 4600 daha 5 kilo olamadık bi,çok moralim bozuldu:(

Doktorlar biraz nabza göre şerbet veriyor tabi, akıllı bebek biberon almaz cevabı size yönelik. Bizim doktorumuza göre de "akıllı bebek karnını nasıl doyuracağını bilir". Bebeğimi 13 ay emzirdim. Dogdugu andan itibaren hem kendim emzirdim hem de işe gittigim zaman kendi sütümü bibberonla verdirdim. İlk haftalar için çay kaşığı mantıklı ama mesela 6 kilo bir bebek, bir öğünde takribi 150 ml süt içer, bunu biberon yerine kaşıkla vermek, çocugu bi ogunden bi ogune surekli beslemekle eşdeğer, çok uzun sürer çünkü. Bence biberonla verin ama kendinden akışlı olmasın, ayına gore daha kücük delikli alın ki kolay emmesin. Biberon alan bebek emmeyi bırakır diye birşey yok, bunu bırakması için başka sebep vardır. anne memesinden anne sütü, biberondan ise formul mama içmesi gibi .......

Back
X