emzirirken korunma

yazboztahta

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
1.323
265
323
Arkadaşlar bir konu hakkında size danışmak istiyorum, 7 aylık bebeğim var ve emziriyorum, eşim de korunmak istemiyor,geriye sprial, 3 aylık, aylık iğneler ve doğum kontrol hapı seçeneği kalıyor eşim sprial taktıralım diyor, ben de ondan korkuyorum istemiyorum, bebeğime azıcık bile yan etki gösteren bir yöntemi asla istemem, biraz araştırdım sadece progesteron hormonu içeriyormuş 3 aylık iğne ama onun da yan etkilerinden korktum biraz,yakında doktora gideceğim gitmeden bilgim olsun istiyorum, kafam çok karışık siz ne önerirsiniz emzirirken hangi yöntem ile korundunuz,

Son düzenleme:
Spiral ile hamile kalan çok duydum. Risk yani çıkıyor yerinden bazen. İğne ile korunan çok yan etkilerini çocuk doktorlarına ya da kadın doğum uzmanına sormalısın. Ya da aile hekimleri aile planlama birimleri var oraya gidebilirsin. En iyisi prezervatif bence bu dönemde.

En iyisi spral ben devlette taktırdım 3dk bılr surmedım agrı sadece 3 dk oluyor oda normal adet agrısı.. korkuttular benı o kadar ama ıyıkıde taktırmısım

En iyisi spral ben devlette taktırdım 3dk bılr surmedım agrı sadece 3 dk oluyor oda normal adet agrısı.. korkuttular benı o kadar ama ıyıkıde taktırmısım
sonradan hiç ağrı olmadı yani güzelmiş, peki ucunda ip takılı olur yazıyor nette, eline geliyor mu o ip canım

Benim annem tam 5kere spiral ile hamile kalmış. Öyle cahil bi kadında değildir yani annem. Bunun dışında da 3 arkadaşım spiral ile hamile kaldı. Birisi aldırdı. Diğer ikisi doğurdu. Bebeklerin arasında tam 1 yaş var. :KK48:

Arkadaşlar bir konu hakkında size danışmak istiyorum, 7 aylık bebeğim var ve emziriyorum, eşim de korunmak istemiyor,geriye sprial, 3 aylık, aylık iğneler ve doğum kontrol hapı seçeneği kalıyor eşim sprial taktıralım diyor, ben de ondan korkuyorum istemiyorum, bebeğime azıcık bile yan etki gösteren bir yöntemi asla istemem, biraz araştırdım sadece progesteron hormonu içeriyormuş 3 aylık iğne ama onun da yan etkilerinden korktum biraz,yakında doktora gideceğim gitmeden bilgim olsun istiyorum, kafam çok karışık siz ne önerirsiniz emzirirken hangi yöntem ile korundunuz, yakında doktora gideceğim gitmeden bilgim olsun istiyorum

şu saydıkların arasında en temizi ve en güveniliri hormonsuz spiral. tertemiz. ben 2,5 senedir kullanıyorum çok memnunum. risk hepsinde var bu arada onu da belirtmeden geçmeyim.

mantıklı olan bu gibi, içimde bakırdan bir şeyin sürekli durması rahatsız etmez mi acıtır mı ki bilemedim
Spiral hissedilebilen bişey değil ki :)
Taktırdıktan sonra hiçbi değişiklik yaşamıyosun sadece adet kanamaları yoğunluğu artıyo yada gün olarak uzuyo

Ayrıca spiralle hamile kalmak diye bişey yok
Spiral olması gereken yerde, yerindeyse kontrollerinize gidiyosanız %99 koruması var.
Spiralle hamile kaldıysanız yerinde değildir buda spiral korumasıyla ilgili değil.

Benim annem tam 5kere spiral ile hamile kalmış. Öyle cahil bi kadında değildir yani annem. Bunun dışında da 3 arkadaşım spiral ile hamile kaldı. Birisi aldırdı. Diğer ikisi doğurdu. Bebeklerin arasında tam 1 yaş var. :KK48:

şu saydıkların arasında en temizi ve en güveniliri hormonsuz spiral. tertemiz. ben 2,5 senedir kullanıyorum çok memnunum. risk hepsinde var bu arada onu da belirtmeden geçmeyim.
ay çok kafam karıştı şimdi

Ya şu adamlar neden korunmuyor illa herşeyi kadın mı çekecek :KK12: ben olsam korun korunmazsan senbilirsin derdim birlikte olmazdım :63:

sonradan hiç ağrı olmadı yani güzelmiş, peki ucunda ip takılı olur yazıyor nette, eline geliyor mu o ip canım
Hayır hıc gelmedı. Eşim bile anlamıyor kı. Yok cok fazla kanaman olur yok 6 ay olmazsın felan dendı ama yok oyle bırsey 3dk bıle surmuyordur belkı cok kısa ya. Takıldıgı gunden ıtıbaren koruyor senı. Bende 1.5 yıldır var ne rahatsızlık ne baska bısı olmadı. Bıde canım cok azdır normalde kuaforde ıple kaş bıyık aldıramam dusun gerisini :)

Spiral hissedilebilen bişey değil ki :)
Taktırdıktan sonra hiçbi değişiklik yaşamıyosun sadece adet kanamaları yoğunluğu artıyo yada gün olarak uzuyo

Ayrıca spiralle hamile kalmak diye bişey yok
Spiral olması gereken yerde, yerindeyse kontrollerinize gidiyosanız %99 koruması var.
Spiralle hamile kaldıysanız yerinde değildir buda spiral korumasıyla ilgili değil.
hımm kayma olunca riskli demek ki, düzenli kontrole giderim mutlaka canım sagolasın

Hayır hıc gelmedı. Eşim bile anlamıyor kı. Yok cok fazla kanaman olur yok 6 ay olmazsın felan dendı ama yok oyle bırsey 3dk bıle surmuyordur belkı cok kısa ya. Takıldıgı gunden ıtıbaren koruyor senı. Bende 1.5 yıldır var ne rahatsızlık ne baska bısı olmadı. Bıde canım cok azdır normalde kuaforde ıple kaş bıyık aldıramam dusun gerisini :)
çok teşekkürler canım hissedilmemesi güzelmiş ben de taktırayım bari, kaç ayda bi kontrole gidiyorsun peki

spiralde sorun şu 6 ayda bir düzenli kontrol ettirilmeli bir de ağır yük kaldırma, ağır iş ve aşırı ıkınma ile büyük tuvalet yapılmamalı. bu sebeplerle kayma olabiliyor. ben 2,5 senedir kullanıyorum bunlara çok dikkat ediyorum. şimdilik bir kaçak olmadı umarım da olmaz.

ay çok kafam karıştı şimdi

spiralde sorun şu 6 ayda bir düzenli kontrol ettirilmeli bir de ağır yük kaldırma, ağır iş ve aşırı ıkınma ile büyük tuvalet yapılmamalı. bu sebeplerle kayma olabiliyor. ben 2,5 senedir kullanıyorum bunlara çok dikkat ediyorum. şimdilik bir kaçak olmadı umarım da olmaz.

arkadaşa yukarda yazdığım cevabı okunsan kafa karışıklığı gider.
senin için en uygununu doktorun bilir bence onunla görüş.

çok sağol canım verdiğin bilgiler için, netleştirdim biraz hormonsuz sprial taktırayım en iyisi bu

İnşallah olmaz canım ama 6aylık kontrole gidersin bir sonraki ay kayar.. ileri kayar öne gelir falan.. tabi kişi tercihidir. Ben kesinlikle istemiyorsam spirale güvenmezdim. o_O

Back
X