Ev almak imkansız mı lütfen akıl verin 🥲

• Konu Sahibi Konu Sahibi banulk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Maaş promosyonuna kadar dikkat ediyor yemiyor asla. Ödemenin ne kadar olacağından bile haberi yok direkt kestirip atıyor Çünkü. Kredi çeksek ödeye bileceğimizi biliyorum ben o kadar durumumuz var şükür. Eşimi benden iyi tanımıyorsunuz kendi hassasiyetleri var bazı konularda
O zaman ev kredisi öder gibi her ay ajda al ya da yatırım fonu. Asla da bozdurma. Ödeyecek imkan varsa projeden ev bak ama bilmiyorum nasıl olur arkadaşım girdi 1.5 vermişler sonra 65 65 ödemesi varmış ama hemen teslim değil. Şimdi olmazsa da 5 6 seneye olur. Toki devralabilirsin ya da

Arsa veriyorlar sanırım değil mi, evet deprem dolayısıyla TOKİ’lerin bazıları durdurulddu, hayırlısı olsun borçsuz bir şey olmuyor günümüzde maalesef Allah gönlünüze göre versin inşallah 🙏
Evet arsa veriyorlar ve deprem bölgesine öncelik vericez dediler hak veriyorum elbet ancak yıllardır planlarını bile paylaşmadılar öyle bekliyoruz 🥲

Aslında eşime TOKİ çıktı ancak bu TOKİ evleri değil. Bilirsiniz belki TOKİ müstakil müşterek kurası oldu birkaç yıl oldu sanırım. Eşime müstakil arsa çıktı. Altyapıyı falan onlar yapacaktı iki yıl içinde iskeletini bitirecektik en azından. Eskiden bunu yapmak daha kolaydı şimdi her şey pahalandı ve hala daha bir ses yok hiçbir şey demiyorlar. Sizce bunu beklemek mantıklı mı yapabilir miyiz evi bilmiyorum. Dediğim gibi hiç ses yok gerçi şu an ama
Güncel inşaat maliyetleri maalesef çok pahalı 🥹 minimum kabası için 2 mn gözden çıkmanız gerekir. 2.5-3 mn bulur diye düşünüyorum yaklaşık uygun malzemelerle. Tabi söylediğim fiyat betonarme için çelik, hafif çelik prefabrik de fiyatlar biraz daha düşer

Biriktirmeyle ev alınmaz. Ya kredi çekeceksiniz ki buna yanaşmıyorsunuz ya da yatırım yapıp paranızı artıracaksınız. Onun içinde bu işlerden anlıyor olmak gerek. Ama eşiniz biriktirir alırız dediğine göre bırakın yatırımdan anlamayı ekonomiden bile pek anlıyor gibi değil.
Geliriniz ne kadar? Tokiye başvurabiliyor musunuz?
Gelirimiz 85 bin. Şöyle bir durum var eşime TOKİ çıktı. Ama TOKİ evi değil TOKİ arsası. Ancak hiç ses yok yıllardır. Yapım inceleme aşamasında diyor. Normalde altyapı yapıp vereceklerdi. Bizde iki yıl içinde iskeletini yapacaktık içini de yavaş yavaş istediğimiz zaman halledecektik ancak dediğim gibi henüz ses yok

Güncel inşaat maliyetleri maalesef çok pahalı 🥹 minimum kabası için 2 mn gözden çıkmanız gerekir. 2.5-3 mn bulur diye düşünüyorum yaklaşık uygun malzemelerle. Tabi söylediğim fiyat betonarme için çelik, hafif çelik prefabrik de fiyatlar biraz daha düşer
Eşimin geniş bir çevresi var bu inşaat konusunda ürünleri taksitle alır hallederim diyor ancak işçi masrafını düşününce biraz zor gibi işçiye çok para vermek gerekiyor sanırım 🥲

Birevim bize mantıksız geldı kafadan 300 bin komısyon istedi . Aylık 30 bin ödeme 3 milyonluk bir daire için . Daire çıkınca aylık 50 bin ödeme dedi . Ha cevremızden alan çok var aldılar da yani devlet destekli Guvenılır die . Önceden dolandırmıslar milleti devlet el atmış öyle denildi .biz 300 ü onlara havaya sallamak yerine borsada değerlendiririz dedik yani uzun lafın kısası havaya atacak paramız yok .

TOKİ’ye yazılın şehrinizde varsa böyle ihaleler onlara katılın .
Elinizdeki paranın ederinde arsaya bakın yani en baba 1 mılyona zorlayın yine arsaya bakın .bulundugunuz şehir neresi mesela biz Konya dayız şehrin kenarında 250 den arsalar başlıyor . Al sat yöntemiyle değerlendirin yada üstüne kendınız ev yapın . Araba al sat yapabilirsiniz parayı kuru kuru tutmayın elinizde

250 bine imarlı arsa var mı ya , tarla bağ bahçe olmasın merak ettim palto hanım.

Eşimin geniş bir çevresi var bu inşaat konusunda ürünleri taksitle alır hallederim diyor ancak işçi masrafını düşününce biraz zor gibi işçiye çok para vermek gerekiyor sanırım 🥲
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bulunduğum bölgede bir boyacı, kalıpçı, tuğlacı işçilerinin günlük yevmiyesi 3-4 bin 🥹
fırsat kollayın uygun fiyatlı 1+1 çıkar, bazi inşaat firmaları temelden paranın bir kısmını alıp kalanı taksitlendiriyorlar vs. Yaşadığınız yer büyük pahalı bir ilse yakın bir ilçesi olur falan. Fırsat geldiğinde korkmayın çekinmeyin, bu fırsatlar insanların ayağına bir kez gelir genelde. Şuan çektiğiniz kredi 4 yıl sonra böyle giderse pul olarak kalacak. Krediye karşıysanız ailelerden altın ve döviz alarak borçlanın.
Ne kadar para kalırsa o kadar harcanıyor cidden. Borcun olunca kalanıyla yetinmeye alışıyor insan maalesef. Umarım kısa zamanda olursunuz ev sahibi🥹💕

250 bine imarlı arsa var mı ya , tarla bağ bahçe olmasın merak ettim palto hanım.
Var kuzucum ya bizim burda şehre 30/40 km dedin mi satıyorlar . Biz şehrin direk içinde 600 metre kare 2 kata imarlı 800 e aldık 1200 e geri sattık 1 sene sonra . Arayan buluyor cebınde tık para olması şart ama

Mütaitten temelden 1+1 e girebilir 600 le kalanı taksit taksit öder araştırmak gezmek şart . İlle aynı şehir die bakılmamalı başka şehirden de alınıp kira destekli yatırım yapabılırler

Bir kere vermeye de yetmiyor asla hesaba uymuyor tecrübe konuşuyor kocam inşaat mühendisi işin içinde tamamen tanıdık biriyle çalıştık mahvolduk asla hesaba uymadı ama tabii değer 2 katlı ev tamamen istediğim gibi toplam 500 gram altın gitti biraz da farklı şeylere harcadık 600 olsun parayla 2 milyon sadece inşaat masrafı 2 milyona ev yok o zaman da 500 cüvarıydı yine 2+1 sıfır evler vardı bizde arsa vardı ona para ödemedik. Ama para lazım yani kaba inşaatta da bekletemezsin kredi çekip bitiremezsin de

Aslında eşime TOKİ çıktı ancak bu TOKİ evleri değil. Bilirsiniz belki TOKİ müstakil müşterek kurası oldu birkaç yıl oldu sanırım. Eşime müstakil arsa çıktı. Altyapıyı falan onlar yapacaktı iki yıl içinde iskeletini bitirecektik en azından. Eskiden bunu yapmak daha kolaydı şimdi her şey pahalandı ve hala daha bir ses yok hiçbir şey demiyorlar. Sizce bunu beklemek mantıklı mı yapabilir miyiz evi bilmiyorum. Dediğim gibi hiç ses yok gerçi şu an ama
🤣🤣bize de çıktı geçen parasını yatırdık hatta mesaj geldi 99 bin ödeme yapılması gerekiyor die . İster 108 ay ödeme yapabilirsin biz her ay uğraşmamak için senede 100 bin olarak istedik taksitlerini .

2 sene içinde temeli atıp yapmanızı istiyorlar eşimin kuzenleri mütait 1,5 a hallederiz hemen demişler . Yaparsınız ya nie yapamıyasınız Allah yardım eder inşallah siz bi adım atın bakalım taksitle arsa bulmuşsunuz kacırmayın . İsterseniz devlet yapıyor evi siz devlete taksitle ödüyorsunuz müstakil arsa ev gibisini buldun daha ne isten bacım 🙂🙂🙂

Ha şöyle bisey var deprem öncesi bu toki arsası daha mantıklıydı fiyatlar iyiydi şimdi pat die değişti yani .

ama suan mesela 2 kata imarlı arsa bulduk 850 bine öyle 2 sene içinde ev yap die şartı da yok ama biz toki sırf taksitli bize dokunmaz die sıcak baktık

Var kuzucum ya bizim burda şehre 30/40 km dedin mi satıyorlar . Biz şehrin direk içinde 600 metre kare 2 kata imarlı 800 e aldık 1200 e geri sattık 1 sene sonra . Arayan buluyor cebınde tık para olması şart ama

Mütaitten temelden 1+1 e girebilir 600 le kalanı taksit taksit öder araştırmak gezmek şart . İlle aynı şehir die bakılmamalı başka şehirden de alınıp kira destekli yatırım yapabılırler
Sağol canım cevabın için , araştıracağım önerebileceğin bir konum varsa sevinirim o şehri hiç bilmiyorum çünkü.

Sağol canım cevabın için , araştıracağım önerebileceğin bir konum varsa sevinirim o şehri hiç bilmiyorum çünkü.
karaman yolunda kaşınhanı tarafında 850 ye var mesela suan 2 kata imarlı elektrik su hersey var 25 -30 km merkeze . Yatırımlık değerlendirilebilir . Eğribayat tarafında Karapınar Ereğli yolu üzerinde 250 den bile arsalar var . Meram toki de 950 bine 1+1 kiracılı aylık 15 hazır yapılı daireler var . Ya benım eşim çok uğraşınca çok araştırıyor iş karşılığı falan affetmiyor 🤣🤣

Ama ben kirada oturuyorum ticaret kafası ölü yatırım diyor ev için 🤣🤣🤣anasıların mahalleden ayrılmazmış 🤣

karaman yolunda kaşınhanı tarafında 850 ye var mesela suan 2 kata imarlı elektrik su hersey var 25 -30 km merkeze . Yatırımlık değerlendirilebilir . Eğribayat tarafında Karapınar Ereğli yolu üzerinde 250 den bile arsalar var . Meram toki de 950 bine 1+1 kiracılı aylık 15 hazır yapılı daireler var . Ya benım eşim çok uğraşınca çok araştırıyor iş karşılığı falan affetmiyor 🤣🤣

Ama ben kirada oturuyorum ticaret kafası ölü yatırım diyor ev için 🤣🤣🤣anasıların mahalleden ayrılmazmış 🤣
Sağol tekrar çok teşekkür ederim.

Kredi konusunda eşim asla yumuşamıyor. Aslında bu fuzul ev falan tarzı şeyleri de pek konuşmadık ama altın günü hesabı oluyor dedikleri için sıcak baktım ama onun da bazı sorunları var işte bilmiyorum evet insanın bir evi olmalı kiralar zorluyor :(
Katılım bankaları var faiz almadıklarını iddia ediyorlar ziraat katılım vb. Onları araştırın

TL biriktirerek ev alınmaz bu devirde. Kredisiz de desteğiniz yoksa imkansız maalesef. Arabanız varsa ya da herhangi başka bi yatırım onları da elden çıkarmak lazım. Biz bunları yaptığımız halde kredi de çekerek aldık. Kredi sabit 5 senelik çekmiştik iyi ki öyle yapmışız şimdi kiralarla eşitlendi neredeyse. Kira verir gibi ev almış oluyorsunuz. Seneler geçtikçe daha da zorlaşıyor ama birikiminiz yoksa çok zor gerçekten

🤣🤣bize de çıktı geçen parasını yatırdık hatta mesaj geldi 99 bin ödeme yapılması gerekiyor die . İster 108 ay ödeme yapabilirsin biz her ay uğraşmamak için senede 100 bin olarak istedik taksitlerini .

2 sene içinde temeli atıp yapmanızı istiyorlar eşimin kuzenleri mütait 1,5 a hallederiz hemen demişler . Yaparsınız ya nie yapamıyasınız Allah yardım eder inşallah siz bi adım atın bakalım taksitle arsa bulmuşsunuz kacırmayın . İsterseniz devlet yapıyor evi siz devlete taksitle ödüyorsunuz müstakil arsa ev gibisini buldun daha ne isten bacım 🙂🙂🙂
Yaa gerçekten mi ne güzel tesadüf oldu 😍 bizim daha ödememizi bile söylemediler Şubat'ta demişlerdi 🥲 ve bizim arsa belliydi sitede gösteriyordu şimdi o arsa yerini kaldırmışlar. Bizde acaba vaz mı geçecekler diye düşündük öyle bekliyoruz bakalım 🥺 ya ne güzel siz birçok şeyi halletmişsiniz sayılır. Eşimin de bir sürü akrabadı tanıdığı var bu inşaat sektöründe taksitle indirimle belki bir şeyler yaparız diyor ama bakalım henüz ses yok

Sağol tekrar çok teşekkür eder
Rica ederim
Yaa gerçekten mi ne güzel tesadüf oldu 😍 bizim daha ödememizi bile söylemediler Şubat'ta demişlerdi 🥲 ve bizim arsa belliydi sitede gösteriyordu şimdi o arsa yerini kaldırmışlar. Bizde acaba vaz mı geçecekler diye düşündük öyle bekliyoruz bakalım 🥺 ya ne güzel siz birçok şeyi halletmişsiniz sayılır. Eşimin de bir sürü akrabadı tanıdığı var bu inşaat sektöründe taksitle indirimle belki bir şeyler yaparız diyor ama bakalım henüz ses yok
Yavru ceylanım e devletten gözükmüyorsa TOKİ’yi arayın netleştirin E devlete düşüyor 10. Ay son ödeme vakti yanlış hatırlamıyorsam o zamanda bi 80 bin tl proje ücreti ödenecekmıs . Öyle beklemeyin bilglerinizi alın gidin halledin sözleşmenizi bankadan . Çünkü asil hak sahipleri gitmeyince yedekleri cagırıyorlar

Eşinizin dini hassasiyeti varsa emin evim vesaire de uygun değil kredi gibi. Bu zamanda birikim gerçekten zor eşim altın borç alıp aldı. Varsa öyle bir imkan sizin için de deneyin

Back
X