Ev almak imkansız mı lütfen akıl verin 🥲

• Konu Sahibi Konu Sahibi banulk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ailelerde para yoksa ev almanın 2 yolu var sadece. Birincisi kredi cekip alınabilecek en uygun evi alip ileride daha büyüğüne geçmek. İkincisi o para ile bir sekilde is kurma olsun, arsa alip değerlemesini beklemek olsun bunu yapmak. İş kurma ve değerlenecek yatırım bulma kısmı da size uymuyor. Bu durumda maalesef ev alamazsınız. Enflasyon ortamında para biriktirerek ya da fuzulev vs ev alınmaz. Bunlar aslında temel matematik ve finansal okur yazarlıktır. Eşi bu kadar ev isterken insanların krediye su muameleyi yapmasını da hiç anlamayacağım.
büyük ihtimalle tek çalışan erkek ve baştan bu dini hassasiyetleri söylemiştir. bu durumda vaziyeti kabul eden kadın olmuş oluyor aslında.
Yemiyor işte eminim kredi kartı o bu vardır maaş promosyonu da yiyordur sadece aylık 50 60 bin ödemek zor geliyordur 5 sene 10 sene zor geliyordur kolay değil işte.
yahu herkes sizin emekli imam ama banka faizi yiyen dedeniz değil işte

var böyle insanlar asla bankada para bile tutmuyor
zorunlu olduğu için hesabı var ziraatte filan o da -ancak belki işyeri başka maaş hesabı derse onu açıyor
asla faiz almıyor vermiyor kredi kartı kullanmıyo (ben de kullanmıyorum gerçi) promosyon vs alırsa onu direkt bir yere bağış filan yapıyor yemiyor

niye herkesi sadece kendi bildiğiniz insanlar gibi sanıyosunuz ki?

Kredi imkansız maalesef ancak krediyle bile zor dediğiniz gibi. Evler en ucuz 3-4 milyon biz çekecek olsak çekeceğimiz ancak 1 milyon ona da ev olmaz. Ailemizde de para yok maalesef
Eşinizle toplam geliriniz ne? Eşiniz kredi olayına olumlu bakmak zorunda yoksa kimse size o paraları karşılıksız vermez yine faize girer.

Büyüklerle fikrinizi konuşun. Bazı bankalar ilk evim kredisini 0.49 ile verecekmiş Zir..at bankası 2.99 ile ilk evim kredisi veriyormuş.

Emin evim artık Devlet güvencesinde diye biliyorum. O 600 liranız fiziksel altında kalsın bankaya yatırmayın şimdilik. Ev almak için uğraşın 1+1 alın önce sonra yine birikim yapıp evi büyütün.

Çocuk olmadan bu ev işinizi halledin. Ev almadan çocuk işine girmeyin.

Bizim 1+1 evimiz var. Birikim yapıp onu satıp daha güzel boşta kalmayacak bi 1+1 almayı hedefliyoruz. Sonrasında biraz daha birikim ve borç ve o evi satıp kendi oturacağımız eve geçeceğiz ya da başka bi yatırımlık ev alıp en sonunda hepsini satıp kendi evimizi alacağız Allah nasip ederse.
Paranızı tlde tutmayın. Altın alın üstüne de koyun bir yılın sonunda 1+1 alabilecek seviyeye gelirsiniz çoktan.

Bir arkadaşım eminevime başvurmuştu öncelikle ilk girişte başvuracağınız meblağya göre bir katılım payı ödüyorsunuz. Arkadaşım 750 bin tl için %8 gibi bir miktar ödemişti sanırım. Onunki bir yıl içersinde çekiliş ile çıkan bir sistemdi yani bir yıl içinde herhangi bir ayda erken de çıkabilir geç de ama eninde sonunda başvurduğunuz yıl sonunda kesin olarak o parayı veriyorlar. Kaç takside bölünüyor, ödeme nasıl hesaplanıyor pek bilgim yok ama ilk girişte 29 bin küsür ödeme yapıyordu 2025 ocak ayında ödemeye başladı bu sene sonunda parayı vereceklerini söylüyor… etrafımda bu sistemle gecen sene ev alan bir tanıdığım da var daha çok eminevimi öneriyorlar bence gidip bir görüşmekte fayda var.

Merhaba arkadaşlar. Ben yeni evli sayılırım bu yüzden belki acele diyeceksiniz ama ben de zaten hemen alalım istemiyorum ama en azından önümüzdeki 5 yıl içinde bir ihtimal var mı merak ediyorum. Ev alanlara danışmak istiyorum bazı şeyleri. Malum kiralar çok pahalı ev bulmak zor falan. Şöyle bir durum var ki eşim asla krediye bulaşmak istemiyor. Elbet bende istemiyorum ama ben mecbur kalırsak bulaşabiliriz kafasındayım ama eşim katiyen karşı bu ihtimali eliyoruz. Elimizde toplam 600 gibi bir miktar var biliyorum bu evin yanına bile yanaşamaz. Krediye bulaşmadan bir yöntem var mı bilmek istiyorum. Son zamanlarda fuzulev emin evim reklamları çok çıkıyor karşıma ve reklamda çok güzel fırsatlar görünüyor ancak biliyorum birçok kişi şikayet ediyor. Ama şikayet edenlerin çoğuna bakıyorum evlerin tam pahalandığı zamana denk gelmişler evler 400-500ken bir anda 2 milyona falan çıkmıştı tabi o zaman başvuranlar için baya sıkıntı. Şu anda da şikayet eden oluyor elbet ama bazılarına baktım gayet almışlar evi bunu duyunca da bir şans vermek gerekir mi acaba diye düşündüm? Hiç buralardan bir deneyimi olan var mı? Ama dediğim gibi bir anda evlerin 3 katına çıktığı zamanlardan bahsetmiyorum daha yakın zamanlarda deneyimleyen var mı? Eşime kalsa o diyor ki para biriktirir öyle alırız ama para biriktirerek ev almak imkansız gibi bir şey bunu ona anlatamıyorum tek çözüm bu tip yerler gibi geliyor kredi de çekmeyince. Başka önerisi olan varsa onu da dinleyebilirim
600 bin tl nizi Çamaşır suyuna yatırıp bekletin 3 gün sonra 3 misline çıkıyor. Arttırarak ilerlersiniz.

Birisinden kalacak miras yoksa malesef krediden başka çare yok.

Hiç birşey yapamıyorsanız yatırım amaçlı arsa alın. Değerlenir farklı durumlar gelişir olur belki.

Merhaba arkadaşlar. Ben yeni evli sayılırım bu yüzden belki acele diyeceksiniz ama ben de zaten hemen alalım istemiyorum ama en azından önümüzdeki 5 yıl içinde bir ihtimal var mı merak ediyorum. Ev alanlara danışmak istiyorum bazı şeyleri. Malum kiralar çok pahalı ev bulmak zor falan. Şöyle bir durum var ki eşim asla krediye bulaşmak istemiyor. Elbet bende istemiyorum ama ben mecbur kalırsak bulaşabiliriz kafasındayım ama eşim katiyen karşı bu ihtimali eliyoruz. Elimizde toplam 600 gibi bir miktar var biliyorum bu evin yanına bile yanaşamaz. Krediye bulaşmadan bir yöntem var mı bilmek istiyorum. Son zamanlarda fuzulev emin evim reklamları çok çıkıyor karşıma ve reklamda çok güzel fırsatlar görünüyor ancak biliyorum birçok kişi şikayet ediyor. Ama şikayet edenlerin çoğuna bakıyorum evlerin tam pahalandığı zamana denk gelmişler evler 400-500ken bir anda 2 milyona falan çıkmıştı tabi o zaman başvuranlar için baya sıkıntı. Şu anda da şikayet eden oluyor elbet ama bazılarına baktım gayet almışlar evi bunu duyunca da bir şans vermek gerekir mi acaba diye düşündüm? Hiç buralardan bir deneyimi olan var mı? Ama dediğim gibi bir anda evlerin 3 katına çıktığı zamanlardan bahsetmiyorum daha yakın zamanlarda deneyimleyen var mı? Eşime kalsa o diyor ki para biriktirir öyle alırız ama para biriktirerek ev almak imkansız gibi bir şey bunu ona anlatamıyorum tek çözüm bu tip yerler gibi geliyor kredi de çekmeyince. Başka önerisi olan varsa onu da dinleyebilirim
Yakın zamanda o sistem üzerinden araba aldım. Çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. Her şey konuştuğumuz gibi oldu.
Daha öncesinde yine araba için yazılmıştım ama dediğiniz gibi arabaların da bi anda pahalandığı döneme denk geldi. Haliyle para pul olacaktı. Çıktım sistemden. Dosya masrafı hariç(ki sisteme girerken dosya masrafını iade alamayacağınızı söylüyorlar) tüm paramı dedikleri günde yatırdılar
Not: ben kuralı sisteme girmedim. Belli bi miktar peşinat verip 5 ay snr parayı alacak şekilde ayarladık ödemeleri. Kuralı sistem bana da mantıksız geliyor

Benim arkadaşlarım ev araba vs aldı bu sistemle. Bence olabilir neden olmasin. Biz zamanında kredi dusukken almıştık kredi, önümüzdeki yıl için araba modelini bu sistemle yükseltmek istiyorum nasipse.

Yakın zamanda o sistem üzerinden araba aldım. Çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. Her şey konuştuğumuz gibi oldu.
Daha öncesinde yine araba için yazılmıştım ama dediğiniz gibi arabaların da bi anda pahalandığı döneme denk geldi. Haliyle para pul olacaktı. Çıktım sistemden. Dosya masrafı hariç(ki sisteme girerken dosya masrafını iade alamayacağınızı söylüyorlar) tüm paramı dedikleri günde yatırdılar
Not: ben kuralı sisteme girmedim. Belli bi miktar peşinat verip 5 ay snr parayı alacak şekilde ayarladık ödemeleri. Kuralı sistem bana da mantıksız geliyor
Biz de araba kredimizin taksiti biter bitmez girmeyi dusunuyoruz

Detaylarını bilmiyorsunuz ama sanırım. Biliyorsanız aydınlatır mısınız o akrabanızın nasıl aldığını
katılım bankalarını araştırın.Paranızı altın veya dolar yapın üzerine para biriktirin.1+1alarak başlayın sonra satar büyütürsünüz.Tabii istanbul dışından yatırımlık alma seçeneğinide düşünün

Katılım bankalarına sorun. Biriktirmeyle ev imkansız değil ama yarı paranız bile yok öylede aşırı zor olur bu dönemde. Yinede biriktireceksenizde aylık bir bilezik gibi yüksek meblalar biriktirmeye bakın.

Araba konusunda biraz detay verir misiniz,araç var ama yükseltmek için düşünüyorum, Nasıl aldınız araç satiş konusunda satıcılar sıkıntı yaratıyor diye duymuştum ne kadar ödeyip ne kadar peşinat verdiniz,zahmet olmazsa aydınlatır mısınız ve hangisinden aldınız

Merhaba araba için 5 aylık sistemden araba aldınız kaç ay, her ay ne kadar ödediniz? Sonuç olarak ne kadar verdiler?

Son düzenleme:
büyük ihtimalle tek çalışan erkek ve baştan bu dini hassasiyetleri söylemiştir. bu durumda vaziyeti kabul eden kadın olmuş oluyor aslında.

yahu herkes sizin emekli imam ama banka faizi yiyen dedeniz değil işte

var böyle insanlar asla bankada para bile tutmuyor
zorunlu olduğu için hesabı var ziraatte filan o da -ancak belki işyeri başka maaş hesabı derse onu açıyor
asla faiz almıyor vermiyor kredi kartı kullanmıyo (ben de kullanmıyorum gerçi) promosyon vs alırsa onu direkt bir yere bağış filan yapıyor yemiyor

niye herkesi sadece kendi bildiğiniz insanlar gibi sanıyosunuz ki?
Bizim bi akrabamızda aynı böyle, asla faizli işlemlere girmez, fabrikada çalışıyor mecburi maaş hesabı var onuda yattığı gibi hepsini çekiyormuş, promosyonlarıda hep bağış yapıyor. Her sene sorar bildiğiniz var mı diye(yoksul ihtiyacı olan vs) önce yakın çevreye yoksa muhtara gider erzak alır, kurumlara bağışlar, hemde az buz parada değil yani.

Konu sahibi bence katılımları bi araştırın, evimli şeylere girmeyin şimdilik, acele etmeden birikime devam edin en azından 1milyona çıkmaya çalışın. Her ay ajda alabilirsin hem borç falanda veremez mutlaka haberin olur, 10gram (ortalama 40bin) aylık ayırırsanız yine hızlı birikir. Yılbaşında altın 5bin olur gibi duruyor, altına yüklenmek lazım

Araba konusunda biraz detay verir misiniz,araç var ama yükseltmek için düşünüyorum, Nasıl aldınız araç satiş konusunda satıcılar sıkıntı yaratıyor diye duymuştum ne kadar ödeyip ne kadar peşinat verdiniz,zahmet olmazsa aydınlatır mısınız ve hangisinden aldınız
Em...evden aldım. Tamamen sizin ödeyeceğiniz miktara göre değişiyor ödeme planı.
Şöyleki elimde 200 vardı 500lük araç düşünüyordum. Sanırım 36bin dosya masrafı verdik. Şimdi dosya masrafını karta taksit de yapıyorlarmış bizde peşindi. Ben 18750 taksit ödüyordum. Aracı ödemenin 5.ayında aldım. Hatta 15bin daha versem 4.ayda alacaktım ama çıkıştıramadım. Aracı aldıktan snr da ödemem 19250 oldu.
Satıcılar da evet güvenmiyorlar. Ama bizim şansımıza aldığımız kişi de aracını aynı sistemden aldığı için biliyordu sorun çıkarmadı 😀

Back
X