Emzirme ile ilgili yardım lütfennn

lilithayda

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
45
11
8
33
14 günlük bebeğim var. Doğum kilosuna ulaşması gerekiyormuş ama yeterli kilo almamış. Hastaneden beri sütüm yeterli gelmediği için mama kullanıyoruz. Hastanede 20-25 dakika emzir 30 ml mama denilmişti. Kilo almadığı için bugün yine emzir 60 ml yapalım denildi. Ben bir turlu bu matematiği çözemedim arkadaşlar. Emziriyorum okadar süre sonra gaz çıkarmak için kaldırıyorum biraz kusuyor mayisiyor üstüne birde mama verdim şimdi zaten bunları yapmam 1 buçuk saat sürüyor. 3 saat arayla ver dediler e 1 buçuk saat sonra tekrar mi yapacağım her yedirdigimde kusuyor normal mi bu ilk bebeğim lütfen yardımcı olur musunuz

Sütünüz yetersiz gelıyordur doktorunuz memeyi öğrensin temas sağlasın süt üretimi artsın die gogsunuzde tutmanızı istemiştir .

Örnegın 9 da başladınız gaz çıkarma o bu 12 de tekrar besleyeceksınız bebek ağlamıyorsa huzursuz değilse uyuyorsa 4 saat yapın öyle zamanlarda
Mamayı ılık suyla sayın bide bıberonu çalkalamayın - sallayın karıştırmak ıcın . hava yapmasın bebeğe hava gaz yapar boş cekmesın mesela
Fışkırarak mı kusuyor ? Yeşil kaka var mı ? Bunlara dikkat edin bunlar yoksa reflü olabilir doyurduktan sonra bi 10 dk dik tutun yada reflü yatağı seklınde eğimli yatırın

Biraz emzirin 5-10 dk gaz çıkarın ardından 60 ml mama verin 2-2,5 saatte bir besleyin

Reflü yastığı kullanıyor musunuz?

sutunden gaz yapan seyler yedıgınde bebege gecıyor. emerken meme ucunu tam alamayınca da hava cekebılır yutabılır o da gaz yapar duzgun tutmaya gayret et tam alsın agzına. mısal sol memeyı emdı gaz cıkar sonra mama mı artık sag meme mi verceksın oyle gecırırsın. reflu falan da olabılır fıskırmalı kusuyorlar heralde bız yasamadık da. dr un bılır onu aslında da .:S mamaların bazıları da dokunuyor sevmeyebılıyor gaz yapabılıyor bıberon da gaz yapabılıyor gaz yapmayan cesıtlerınden dene. ılk ay zaten gaz bombası gıbıler :)) gecer ınsallah.bebek acıktıgında kalkar memeeee dıye aglar :) oglum saat bası emdı yasına kadar resmen .:) allahım saglıkla buyumeyı nasıp etsın kucuk kuzuucuguna :))

Emzirme danışmanı tutun bence. Sana verebileceğim en iyi tavsiye emzirmek istiyorsan biberondan uzak dur alternetif yollara yönel.( Kaşık biberon, şırınga ,eds) Sütun artmasi için sık sık aktif emzirin. Emzirme pozisyonuna memeyi nasıl aldığına siyah bölgeyi mümkün oldugunca almalı alt ve üst dudakları dışa dönük olmalı , cuk cuk cuk yapmasına dikkat edin ,bebeği memeye getirin siz egilmeyin bebeğe emzirirken uyursa kısa sürede memede uyandırın. Emzirme sonrası sağım sütü daha iyi arttırır. Bol bol su için 4 litre kadar. Emzirme sonrası miğde gazını mutlaka çıkarın ,varsa Reflü yatağında yatırın.

Fışkırarak kusmuyor tuvaleti de sarı bugün doktor gördü oda normal dedi çok şükür. Philips avent kullanıyorum ama 2 numara kullandım ondan mı acaba mamadan sonra kusuyor olma sebebi . Peki gece beslenmesinde 3 saatte bir uyandırmak gaz falan huzursuz etmezmi sizce .

Evet ilk hafta silikon uç ile besledim tutamamisti mememi silikondan kurtulmak için zorlarken hep tut bırak debelendik sanırım o zamanda çok hava yutturdum çocuğuma gaz sancıları da çok çünkü tuvaletini yapmakta çok zorlanıyor önereceğiniz bir mama varmi gaz ve reflu için. Ben şuan aptamil pronutra kullanıyorum.

Boyle devam ederse sanırım emzirme danışmanı tutacağım çünkü ben de çok yıprandım. Lohusalikda zaten hormonlarim tepe taklak oldu bir de bu çok zorluyor beni. Biberon hatasını yaptım malesef

Doktorlar uyuyan bebegı rahatsız etmeyın derler genelde bizimki 7 saate kadar olabilir dedi . Sizin bebek kilo alsın die muhtemelen size böyle söylendi 3 saat die .

ikizlerim var taze, ilk oğlumda gece 12 den sabah 6 ya kalkmazdık . Ayrıca sizin yedikleriniz bebegı gaz yapmıyor ben ilk zaman korkmuştum taş mı yicem ben ne yicem hersey zarar diyorlar die , doktorumuz sizin mıdenızle onun mıdesinin alakası yok istediğinizi yiyin dedi gerçekten de yokmuş fasulyeden kolaya hiç esirgemedim yenı doğanların çoğunda gaz oluyormuş her şekilde 3.ayda i kendılıgınden azalarak gecıyor

Mama gaz yapıyor yarım saatte bir gaz masajını tekrarlayın . Gaz mideden bagırsaklara indiyse bacak hareketleri var Youtubeden izleyin alttan gazını alın . İçerde iki gün kalan gaz bagırsaklara iner çocuğa eziyet olur . Mamaya gaz damlası koyabılırsınız sap simlex burda çoğu annenın tavsiye ettiği bir damla . Acı elma yağıyla karnına masaj yapın. Bende 2 numarayla verdım mamayı çünkü 1 numara bebelerin çenesi çok güçsüzdü cekemedıler 2 den daha rahat aktı meme reddine sebeb olmadı avent . Hiip 1 combıotıc kullanıyorum iki bebeğe de .

İncir -yaş üzüm -kereviz-kabak-cevizli sucuk-brokoli ve bol bol su günde 3-4 litre için çok güzel süt indiriyor . Takviye almak istersenız de ilk zaman sütüm hıc yoktu Bestlak damla kullanmıştım .

Hastanede süt sağımı yaptırdınız mı? Kanallarınızın açılması için. Birde benim bebeğimde de çok şiddetli kusma sorunu vardı. Doktor doktor gezip son çareyi emzirme danışmanında buldum. Bebeği besledikten sonra gazını çıkarıp 20-30dk boyunca kucağınızda dik pozisyonda tutun. Yatırmayın dimdik kalsın omzunuzda, kusması minimuma iniyor oda fazlasını kusuyor ağzından sızıyor oda. Birde emzirme danışmanı şunu söylemişti, bebek memeyi, biberonu hıraktığında mutlaka hava yutar. Memeyi ağzından çıkaırsa bikaç saniye kaldır gazını çıkar devam et diye. Böylece hem yeterli doyuyor hemde midesi gaz değil sütle doluyor

2 numara onun için büyük. 0la başlamanız gerekiyor. Bi anda fazla geldiğinden de kusar

Gece uyandırmaya çalışıp üstüne gaz masajı yapınca çocuk neye uğradığını şaşırıyor o yüzden dediğiniz gibi bir de uyandirmamayi deneyeceğim bakalim . Dediğiniz damlayı sordum bugün ama daha erken dedi doktor ama böyle devam ederse alacağım sanırım. Acı elma yağı ni da alayım ozaman herseyi deneye deneye bulacağım sanırım

Hayir sağım yapılmadı direk memeye verdiler oda tutamadı silikon uç ile 2 gün vermeye çalıştık öyle devam ettik şimdi yeni yeni memeye alıştırmaya çalışıyorum. Mide gazını da çıkarmakta zorlanıyor o yüzden de kusuyor olabilir mi? Tamam artık dikkat edeceğim uzun süre dik tutup deneyeceğim.

Yenidoğan 2saatte bir beslenmeli. En geç 3 saat . 7 saat yenidoğan beslenmeden uykuya bırakılmaz zaten ilk günler uykuya megillidirler şekeri düşer bebeğin yapmayın.

Yenidoğan 2saatte bir beslenmeli. En geç 3 saat . 7 saat yenidoğan beslenmeden uykuya bırakılmaz zaten ilk günler uykuya megillidirler şekeri düşer bebeğin yapmayın.
Gündüz tamam ama bu gece isini çözemedim. Şimdi 2 de uyandırdım saati geldiği için 1 saat uyandırıp emzirmek için uğraştım gaz di bezdi mamaydi suan saat 5 . E mama saati tekrar geldi emzirmek için aldım memeye tekrar şimdi uyudu tekrar uyandırıp mama verirsem bu çocuk ne zaman uyuyacak gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. En iyisi emzirme danışmanı bulmak olacak sanırım.

arada yazdım . Sizin doktorunuz size gerekli olduğu ıcın 3 saat demıstır die çocuğu 7 saat bırakın demedim ki .

Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…