Emzirme ile ilgili yardım lütfennn

Doğum kilosuna ulaşın ondan sonra uyandırmanıza gerek yok. Gece uyuduğu kadar uyusun. İlk günler böyle oluyor malesef. Gece uyku diye bir şey olmuyor. Bende sizin gibi emzirip mama verirdim uzun sürüyor öyle olunca.

Bende ilk aylar emzirme sonrası mama verirdim kaşık biberonla yada sagdigim sütü. Emzirmeden hemen sonra verin. Saati saatine uymak zorunda değilsin emzirmeye ağırlık ver . Emzirme sonrası sağım yap mutlaka sütü arttırmak için. İlk 40 gün uyanmakda zorluk çeker bu da normal. En son çare altını açıp islak mendille silerdim. Memede uyursada uyandirin Çok kalın giydirmeyin sicakda uyumasına neden oluyor. Hatta soyun öyle emzirin sizin isinizla üşümez o yada İnce bir muslin örtün.ten tene temas .

emzirme sonunda değil aralarda gazını çıkarın. kusma büyük ihtimalle gaz yüzünden oluyor. benim oğlum kolikti ama su an 10 aylık ve toplamda belki 20 kez anca kusmustur. bir de elle sağım yapın emzirmeden önce bakın belki sütünüz yazyikli geliyor. bu da kusma yapar

ben bebeğimin bezini kaka yapmadıysa gece boyu değiştirmiyordum cünkü bebeği huzursuz ediyor ve gece boyu siz de yoruluyorsunuz.

Biz 2.hafta kontrolümüzde kilosu iyi diye beslenme aralığını 3 saate çıkarmıştık sonraki hafta doktorumuz kızdı bize 3-4 saate çıkarmanıza daha çok zaman var dedi şaşırdım sizin yorumu görünce 26 günlüğüz her gece alarm kurup besliyorum ben

arada yazdım . Sizin doktorunuz size gerekli olduğu ıcın 3 saat demıstır die çocuğu 7 saat bırakın demedim ki .
Yeni doğan 2-3 saatte bir beslenmeli şuan lohusa çare arayan taze anne her yolu deneyebilir .zaten kilo sıkıntısı var. Oğlumun O kadar gece uzun uyuması 1 yaşını bulmuştu . 3 saatte bir otomatik kalkardı emmek icin. Ben ilk defa yenidoganin 7 saat uyumasını normal karşılayan doktor duydum. 3 doğum yaptım hiç bir doktor yada hemşire demedi.

bebekten bebeğe değişiyor olabilir burda da çok konularda çoçuğum uyanmıyor die doktor elleme diyeni okudum . Kilo alımı ve sarılık durumunda çok beslenıyor benımde biri sarılıktı kan şekeri düşüyor die saatte bir 30 cc vermıstık 2 hafta sonra gecınce hıc ellemedım . Doktoru ne diyorsa onu dinlesin herkesin hikayesi farklı olabilir

Benim gittiğim iki doktor da cimcirme hareketi gösterdi uyansın diye son kontrolde iyi kilo almış dedi ama yine de uyandırmam için cimcirmeyi gösterdi. Uykusunu bölmeme olayı muhtemelen yenidoğan dönemi bittikten sonra devreye giriyordur

Yeni doğan bebeğe mi uyandirmayin uyanmazsa denildi. Konu sahibinin bebeği 14 günlükmüs , iki çocuğum arasinda 8 yas var 2014 yılında da yeni doğanı üç saate bir emzir demişlerdi sonraki doğanada. Yani bebeğin şekeri düşer. Benimle ayni zamanlarda doğum yapmış görevlinin çocuğunun beslenmenin gecikmesinden dolayi sekeri düşmüştü bazi şeylerle uğraştılar.

Benim büyük oğlum uyanmazdi zorla bir buçuk saatte uyandırıp anca 5 dk emzirebiliyordum ama kilo aliyordu. 2.5ay sonrasinda kendi uyanınca emzir denildi.

1 aydan sonra bile 4-5 saate geçin diyen doktorlar var

Insallah aldirabilirim gerçekten zorlu bir surecmis emzirme de bu kadar yorulacagimi düşünmemiştim.

Evet memede uyandırmak zor oluyor resmen süt sarhosu oluyor . Saat takibi sanirim beni geren belki de saat olayını çok zorlamadan ama çokta geçirmeden takip etmek lazım. Uyandırmak için dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim.

Bizim şimdiden en az 10 kez kusmustur . Bir göğsümden süt az geliyor onu çok zorladım o sırada oldu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…