- Konu Sahibi lilithayda
-
Doğum kilosuna ulaşın ondan sonra uyandırmanıza gerek yok. Gece uyuduğu kadar uyusun. İlk günler böyle oluyor malesef. Gece uyku diye bir şey olmuyor. Bende sizin gibi emzirip mama verirdim uzun sürüyor öyle olunca.Gündüz tamam ama bu gece isini çözemedim. Şimdi 2 de uyandırdım saati geldiği için 1 saat uyandırıp emzirmek için uğraştım gaz di bezdi mamaydi suan saat 5 . E mama saati tekrar geldi emzirmek için aldım memeye tekrar şimdi uyudu tekrar uyandırıp mama verirsem bu çocuk ne zaman uyuyacak gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. En iyisi emzirme danışmanı bulmak olacak sanırım.
Bende ilk aylar emzirme sonrası mama verirdim kaşık biberonla yada sagdigim sütü. Emzirmeden hemen sonra verin. Saati saatine uymak zorunda değilsin emzirmeye ağırlık ver . Emzirme sonrası sağım yap mutlaka sütü arttırmak için. İlk 40 gün uyanmakda zorluk çeker bu da normal. En son çare altını açıp islak mendille silerdim. Memede uyursada uyandirin Çok kalın giydirmeyin sicakda uyumasına neden oluyor. Hatta soyun öyle emzirin sizin isinizla üşümez o yada İnce bir muslin örtün.ten tene temas .Gündüz tamam ama bu gece isini çözemedim. Şimdi 2 de uyandırdım saati geldiği için 1 saat uyandırıp emzirmek için uğraştım gaz di bezdi mamaydi suan saat 5 . E mama saati tekrar geldi emzirmek için aldım memeye tekrar şimdi uyudu tekrar uyandırıp mama verirsem bu çocuk ne zaman uyuyacak gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. En iyisi emzirme danışmanı bulmak olacak sanırım.
Biz 2.hafta kontrolümüzde kilosu iyi diye beslenme aralığını 3 saate çıkarmıştık sonraki hafta doktorumuz kızdı bize 3-4 saate çıkarmanıza daha çok zaman var dediDoktorlar uyuyan bebegı rahatsız etmeyın derler genelde bizimki 7 saate kadar olabilir dedi . Sizin bebek kilo alsın die muhtemelen size böyle söylendi 3 saat die .
ikizlerim var taze, ilk oğlumda gece 12 den sabah 6 ya kalkmazdık . Ayrıca sizin yedikleriniz bebegı gaz yapmıyor ben ilk zaman korkmuştum taş mı yicem ben ne yicem hersey zarar diyorlar die , doktorumuz sizin mıdenızle onun mıdesinin alakası yok istediğinizi yiyin dedi gerçekten de yokmuş fasulyeden kolaya hiç esirgemedim yenı doğanların çoğunda gaz oluyormuş her şekilde 3.ayda i kendılıgınden azalarak gecıyor
Mama gaz yapıyor yarım saatte bir gaz masajını tekrarlayın . Gaz mideden bagırsaklara indiyse bacak hareketleri var Youtubeden izleyin alttan gazını alın . İçerde iki gün kalan gaz bagırsaklara iner çocuğa eziyet olur . Mamaya gaz damlası koyabılırsınız sap simlex burda çoğu annenın tavsiye ettiği bir damla . Acı elma yağıyla karnına masaj yapın. Bende 2 numarayla verdım mamayı çünkü 1 numara bebelerin çenesi çok güçsüzdü cekemedıler 2 den daha rahat aktı meme reddine sebeb olmadı avent . Hiip 1 combıotıc kullanıyorum iki bebeğe de .
İncir -yaş üzüm -kereviz-kabak-cevizli sucuk-brokoli ve bol bol su günde 3-4 litre için çok güzel süt indiriyor . Takviye almak istersenız de ilk zaman sütüm hıc yoktu Bestlak damla kullanmıştım .
Yeni doğan 2-3 saatte bir beslenmeli şuan lohusa çare arayan taze anne her yolu deneyebilir .zaten kilo sıkıntısı var. Oğlumun O kadar gece uzun uyuması 1 yaşını bulmuştu . 3 saatte bir otomatik kalkardı emmek icin. Ben ilk defa yenidoganin 7 saat uyumasını normal karşılayan doktor duydum. 3 doğum yaptım hiç bir doktor yada hemşire demedi.arada yazdım . Sizin doktorunuz size gerekli olduğu ıcın 3 saat demıstır die çocuğu 7 saat bırakın demedim ki .
bebekten bebeğe değişiyor olabilir burda da çok konularda çoçuğum uyanmıyor die doktor elleme diyeni okudum . Kilo alımı ve sarılık durumunda çok beslenıyor benımde biri sarılıktı kan şekeri düşüyor die saatte bir 30 cc vermıstık 2 hafta sonra gecınce hıc ellemedım . Doktoru ne diyorsa onu dinlesin herkesin hikayesi farklı olabilirBiz 2.hafta kontrolümüzde kilosu iyi diye beslenme aralığını 3 saate çıkarmıştık sonraki hafta doktorumuz kızdı bize 3-4 saate çıkarmanıza daha çok zaman var dedişaşırdım sizin yorumu görünce 26 günlüğüz her gece alarm kurup besliyorum ben
Yeni doğan 2-3 saatte bir beslenmeli şuan lohusa çare arayan taze anne her yolu deneyebilir .zaten kilo sıkıntısı var. Oğlumun O kadar gece uzun uyuması 1 yaşını bulmuştu . 3 saatte bir otomatik kalkardı emmek icin. Ben ilk defa yenidoganin 7 saat uyumasını normal karşılayan doktor duydum. 3 doğum yaptım hiç bir doktor yada hemşire demedi.
Benim gittiğim iki doktor da cimcirme hareketi gösterdi uyansın diyebebekten bebeğe değişiyor olabilir burda da çok konularda çoçuğum uyanmıyor die doktor elleme diyeni okudum . Kilo alımı ve sarılık durumunda çok beslenıyor benımde biri sarılıktı kan şekeri düşüyor die saatte bir 30 cc vermıstık 2 hafta sonra gecınce hıc ellemedım . Doktoru ne diyorsa onu dinlesin herkesin hikayesi farklı olabilir
Yeni doğan bebeğe mi uyandirmayin uyanmazsa denildi. Konu sahibinin bebeği 14 günlükmüs , iki çocuğum arasinda 8 yas var 2014 yılında da yeni doğanı üç saate bir emzir demişlerdi sonraki doğanada. Yani bebeğin şekeri düşer. Benimle ayni zamanlarda doğum yapmış görevlinin çocuğunun beslenmenin gecikmesinden dolayi sekeri düşmüştü bazi şeylerle uğraştılar.Doktorlar uyuyan bebegı rahatsız etmeyın derler genelde bizimki 7 saate kadar olabilir dedi . Sizin bebek kilo alsın die muhtemelen size böyle söylendi 3 saat die .
ikizlerim var taze, ilk oğlumda gece 12 den sabah 6 ya kalkmazdık . Ayrıca sizin yedikleriniz bebegı gaz yapmıyor ben ilk zaman korkmuştum taş mı yicem ben ne yicem hersey zarar diyorlar die , doktorumuz sizin mıdenızle onun mıdesinin alakası yok istediğinizi yiyin dedi gerçekten de yokmuş fasulyeden kolaya hiç esirgemedim yenı doğanların çoğunda gaz oluyormuş her şekilde 3.ayda i kendılıgınden azalarak gecıyor
Mama gaz yapıyor yarım saatte bir gaz masajını tekrarlayın . Gaz mideden bagırsaklara indiyse bacak hareketleri var Youtubeden izleyin alttan gazını alın . İçerde iki gün kalan gaz bagırsaklara iner çocuğa eziyet olur . Mamaya gaz damlası koyabılırsınız sap simlex burda çoğu annenın tavsiye ettiği bir damla . Acı elma yağıyla karnına masaj yapın. Bende 2 numarayla verdım mamayı çünkü 1 numara bebelerin çenesi çok güçsüzdü cekemedıler 2 den daha rahat aktı meme reddine sebeb olmadı avent . Hiip 1 combıotıc kullanıyorum iki bebeğe de .
İncir -yaş üzüm -kereviz-kabak-cevizli sucuk-brokoli ve bol bol su günde 3-4 litre için çok güzel süt indiriyor . Takviye almak istersenız de ilk zaman sütüm hıc yoktu Bestlak damla kullanmıştım .
1 aydan sonra bile 4-5 saate geçin diyen doktorlar varYeni doğan bebeğe mi uyandirmayin uyanmazsa denildi. Konu sahibinin bebeği 14 günlükmüs , iki çocuğum arasinda 8 yas var 2014 yılında da yeni doğanı üç saate bir emzir demişlerdi sonraki doğanada. Yani bebeğin şekeri düşer. Benimle ayni zamanlarda doğum yapmış görevlinin çocuğunun beslenmenin gecikmesinden dolayi sekeri düşmüştü bazi şeylerle uğraştılar.
Benim büyük oğlum uyanmazdi zorla bir buçuk saatte uyandırıp anca 5 dk emzirebiliyordum ama kilo aliyordu. 2.5ay sonrasinda kendi uyanınca emzir denildi.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin bebegınızıBenim gittiğim iki doktor da cimcirme hareketi gösterdi uyansın diyeson kontrolde iyi kilo almış dedi ama yine de uyandırmam için cimcirmeyi gösterdi. Uykusunu bölmeme olayı muhtemelen yenidoğan dönemi bittikten sonra devreye giriyordur
Insallah aldirabilirim gerçekten zorlu bir surecmis emzirme de bu kadar yorulacagimi düşünmemiştim.Doğum kilosuna ulaşın ondan sonra uyandırmanıza gerek yok. Gece uyuduğu kadar uyusun. İlk günler böyle oluyor malesef. Gece uyku diye bir şey olmuyor. Bende sizin gibi emzirip mama verirdim uzun sürüyor öyle olunca.
Evet memede uyandırmak zor oluyor resmen süt sarhosu oluyor . Saat takibi sanirim beni geren belki de saat olayını çok zorlamadan ama çokta geçirmeden takip etmek lazım. Uyandırmak için dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim.Bende ilk aylar emzirme sonrası mama verirdim kaşık biberonla yada sagdigim sütü. Emzirmeden hemen sonra verin. Saati saatine uymak zorunda değilsin emzirmeye ağırlık ver . Emzirme sonrası sağım yap mutlaka sütü arttırmak için. İlk 40 gün uyanmakda zorluk çeker bu da normal. En son çare altını açıp islak mendille silerdim. Memede uyursada uyandirin Çok kalın giydirmeyin sicakda uyumasına neden oluyor. Hatta soyun öyle emzirin sizin isinizla üşümez o yada İnce bir muslin örtün.ten tene temas .
Bizim şimdiden en az 10 kez kusmustur . Bir göğsümden süt az geliyor onu çok zorladım o sırada oldu sanırım.emzirme sonunda değil aralarda gazını çıkarın. kusma büyük ihtimalle gaz yüzünden oluyor. benim oğlum kolikti ama su an 10 aylık ve toplamda belki 20 kez anca kusmustur. bir de elle sağım yapın emzirmeden önce bakın belki sütünüz yazyikli geliyor. bu da kusma yapar
ben bebeğimin bezini kaka yapmadıysa gece boyu değiştirmiyordum cünkü bebeği huzursuz ediyor ve gece boyu siz de yoruluyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?