merhaba.emziğe o kadar çok düşkün olmasıda emmemesini etkiler.keşke alışmasaydı emziğe..emzirmeden önce çok aç olmasını sağla ve emzirmeden göğsüsün ucuna çok az miktarda reçel sür tadını tatlı alınca alacaktır memeyi ben bu yöntemi denemiştim ve başarılıda olmuştumbu arada sütüm var hemde dolu dolu çok şükür..fışkırıyor :) göğüs pedi yetiştiremiyorum..
hani öle göğsüm dolup sertleşmesin diede dikkat ediyorum o zaman rahat ememiyorlarmış.sıra sıra emziriyorum.
ben herşeyi denedikten sonra reçeli denedim.herhangi bi zararıda olmadı.hatta bunu yapmamı sağlık ocağındaki hemşire söyledi.en son çare olarak:)başını sağa sola çevirip ağlaması bana sanki sütü indiremiyormuş gibi geldi.. benimki bir gece uzun uyumuştu ve göğsüm taş gibi olmuştu o zamanda ağzına alır almaz böyle yaptı.. sana tavsiyem (en azından reçel sürmekten önce denemelisin) emzirmeden önce göğüslerine sıcağa yakın ılık su tut sonra emzir en azından indirmesi kolaylaşacağı için belki daha rahat emer.. ama sonrasında mutlaka gazını çıkart.. çünkü hızlı gelen sütle daha çok hava yutacaktır.
gazı olduğu için de böyle yapıyor olabilir..çünkü benim bebeğim ne zaman tuvaletini yapacak olsa emerken aynen dediğin gibi yapıyor.. eğer göğüslerin çok doluysa bir göğsünü tamamen boşaltmadan diğerinde geçme çünkü önsüt gazlı olur ve bebeği rahatsız eder mesela 2-3 emzirme hep aynı göğsünü emzir sonra tamamen boşalınca diğerine geç..
benim bebeğim de maşşalahacayip iştahlı 3 göğsüm olsa 3ünü de emecek ama malesef sadece 2 tane var
ben herşeyi denedikten sonra reçeli denedim.herhangi bi zararıda olmadı.hatta bunu yapmamı sağlık ocağındaki hemşire söyledi.en son çare olarak:)
Çok bunaldın baktın emmiyor sütünde varsa son çare sağ biberonla ver bakalım alıcak mı...benimki de bazen memeyi almıyor benim yöntemimi de anlatayım sana;
yalancı memeyi veriyorum sakinleşiyor önce daha sonra ağzından çok yavaşca çekip hemen kendiminkini veriyorum yalancı meme sanıyor heralde şakır şakır emiyor:)
dedeiğin gibi son çaremdi tek emsin diye bende vermek istemezdim daha o aylarda.pekmezide ilk aylarında su vermiyoruz ya ağır gelir daha çok susatır diye düşünmüştüm.2 kez falan anca reçel yöntemini denedim sonra kendiliğiden emdi çok şükür.yanlış anlama bu şekilde çozüme ulaşmış olabilirsin sonuçta 2 yıl anne sütü alması için az miktarda reçel yemesi sorun değil bebeğin ama dediğin gibi son çare olarak uygulanmalı.. ayrıca reçel yerine belki pekmez daha iyi olabilir
Aynı taktiği uyguluyorum :) ama benimki uyanık memeyi biraz emiyor sonra yine ağlıyor..bende ağlayınca emzik, sakinleşince meme sırasını takip ediyorum mecburen..
ılık su ve reçeli denemedim onlarıda denemekte fayda var çok saolun..
bu arada emmemesine rağmen kilo alımı güzeldi..1. ve 2. ay ayda 1,5 kilo aldı şimdi 3 ayı bitti bu ay tartılmadı daha.. 3450 doğmuştu 2 ayın sonunda 6450 idi...uzun zamandırda yeşil kaka yapıyordu yeşil kaka çok yediğine işaretmiş ya..bazen tok olduğu içinmi emmiyor diyorum acaba?? kafam karıştı valla..
Aynı taktiği uyguluyorum :) ama benimki uyanık memeyi biraz emiyor sonra yine ağlıyor..bende ağlayınca emzik, sakinleşince meme sırasını takip ediyorum mecburen..
ılık su ve reçeli denemedim onlarıda denemekte fayda var çok saolun..
bu arada emmemesine rağmen kilo alımı güzeldi..1. ve 2. ay ayda 1,5 kilo aldı şimdi 3 ayı bitti bu ay tartılmadı daha.. 3450 doğmuştu 2 ayın sonunda 6450 idi...uzun zamandırda yeşil kaka yapıyordu yeşil kaka çok yediğine işaretmiş ya..bazen tok olduğu içinmi emmiyor diyorum acaba?? kafam karıştı valla..
valla sabrediyorum cnm ama insanın anı anını tutmuyor bazen daha tahammülsüz oluyorum ve bağırıyorum ona :) oda konuşuyorum zannediyor mest olup gülüyor bana.bende vicdan azabı çekiyorum sonra resmen..beni sevmezse die korkular sarıyor..yani bazaen dpsikolojim alt üst oluyorbebeğin kaç aylık bilmiyorum ama benim oğlum 3-4 aylıkken aynıydı asla emmiyodu sinir krizleri geçiriyodum aç olmasına rağmen yok emmiyo
mama vermiyodum bikaç sağdım yok onuda almıyo hoplaya zıplaya bi kaç ay emzirdim sonra düzeldi şimdide süt yok çekip duruyo yerde kucakta omuda kalkıp emiyo sıkma canını az sabır
bebeklerin böyle bi dönemleri oluyomuş eğer direnmezsen memeyi bırakıyolarmış ben çoooooook direndim
sende diren
canım ya maşAllah kilo alımı çok ii bebeğinn sen dert etme bencede tok olduğundan emmek istemiyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?