- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
sağol canım malesef ilaç tedavisi yok. Alerjen olan gıdaları kesinlikle tüketmiyoruz ne oğlum ne ben 10 aydır süt ve süt içeren herşeyi,kırmızı eti tüketmiyoruz. Beklemekten başka hiç bir çaresi yok bu alerjinin. Umarım sizde bu memeden ayrılma sürecini çok kısa sürede kolaylıkla atlatırsınız.Bnde hep oyle dusunuyorm kimse bizden iyi bakamazki bebislerimize sut alerjisi tedavisi varmiki ilac fln acil sifalar dilerim
Türkiyede de emzirme anne için bir travma haline sokuldu.yurtdışında hiç bir doktor ebe çocuk hemşiresi iki yaş demiyor.çok garip geliyor onlara iki yaş,saçma geliyor...hele hele anneyi emzik niyetine kullanıp uykusunu vs sini emerek yapan bebeklerin durumu çok garipseniyor.önerilmiyor.
Kim ne derse desin şu emzirme olayını da alabildiğine abartıyor milletimiz.ilk yıl alabildiğini almıştır.bir yıl sonra günde 500 ml inek sütü gayet yeterli o çocuğa.
Anne de sağlığı da önemli ya
Bnde bir kac fikir var aklimda aksama kadar disarida bisekilde oyalayabilirsem. Aksamda anneme verip gorunmem 2 3 gun denerim diye dusunuyorumbenim oğlumda 18. ayını doldurdu 19.ayına girdi inanılmaz bağımlı memeye. çalıştığım için akşama kadar emmiyor akşam 5 de ewe gittiğimden sabah ewden çıkıncaya kadar yakamı bırakmıyor her an her dakika emmek istiyor kesinlikle iş yemek yaptırmıyor bana evde ve arabada gezmede dışarıda sürekli emmek istiyor ramazan yaklaşıyor oruç tutacağım için beni çok fazla zorlayacaktır diye düşünüyorum ve artık kesmek istiyorum ama nasıl yapıcam nerden başlıycam hiç bi fikrim yok çok acayip bağlı vermeyince ortalığı yıkar çok fazla ağlamasından da korkuyorum ama artık başlamam gerek
Sanirim biraza sartlara gore yon vermek gerekiyor emzirme olayina2 yaş WHO önerisi yani birleşmiş milletlere bağlı dünya sağlık örgütü
Bu bir öneri tabii herkes için geçerli değil
Ama 1 yılda almıştır alacağını cümleniz çok kesin yargı içeriyor sanki
bende biraz araştırdım çocuktan uzak kalmak ona görünmemek daha kötüymüş eğer memeden keserken çocuk senden uzak kalırsa hani artık meme yok annede yok gibi düşünürmüş buda psikolojisini olumsuz etkilermiş. memeden keserken onun yanında olup annesinde değil sadece bu alışkanlığından ayrıldığını bilmesi gerekmiş o zaman daha kolay oluyormuşBnde bir kac fikir var aklimda aksama kadar disarida bisekilde oyalayabilirsem. Aksamda anneme verip gorunmem 2 3 gun denerim diye dusunuyorum
Ama o zamanda actirirki yine beni gormedigi zaman ve ilgisini ceken bir ortam oldugunda cok huzursuzluk cikarmiyobende biraz araştırdım çocuktan uzak kalmak ona görünmemek daha kötüymüş eğer memeden keserken çocuk senden uzak kalırsa hani artık meme yok annede yok gibi düşünürmüş buda psikolojisini olumsuz etkilermiş. memeden keserken onun yanında olup annesinde değil sadece bu alışkanlığından ayrıldığını bilmesi gerekmiş o zaman daha kolay oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?