Bebek Beslenmesi Emzirme sorunu yaşıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba kızlar..benim bir sorunum var bana göre baya büyük bir sorun çünkü hiçbirşey yapamıyorum..sorunum şu: 34 günlük bir kızım var Allah bağışlasın..kızım süt emerken hep boğuluyor yada tıkanıyor..denemediğim pozisyon kalmadı..şuan dik bir biçimde ve yüzü ve vücudu tamamiyle bana dönük bir vaziyette emziriyorum..ama bazen memeye saçma sapan tutuyor ve ozaman emerken cok cok ses geliyor ve bir süre sonra da tıkanıyor..artık bu boğulmalardan bıkmış durumdayım sürekli ağlıyorum..kızımı emzireceğim zaan vücudumdan ter akıyor resmen korkudan ellerim ayaklarım titriyor..hele boğulduğunda kitleniyorum resmen..ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bana bu konuda yardım edebilecek misiniz? ne yapmalıyım yada ne yapmamalıyım?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizde ilk ay biberonla emerken öyle oluyordu (oğlum anne sütünü sadece biberonla alıyor). Sürekli ara verdirmek zorunda kalıyorduk. Sonrasında birde biberonu bitirince hepsini olduğu gibi ağzından burnundan fışkırtıyordu.
Boğulması ya da tıkanması sanırım çok acıktıklarında hızlı hızlı emmeye çalıştıkları için oluyor. Sütün bolsa, çok akıyorsa ondan olabilir.
O ağlamadan yani çok acıkmadan emzirmeyi deneyebilirsin. Başka bir tavsiyede bulunamayacağım ama sakın panik yapma, sakin ol. Bebişin stresini hisseder o da huzursuz olur yoksa. Melekler korur onları, allahın izniyle hiçbirşeycik olmaz arakadaşım sen üzülüp stres yapma sakın emi.
Sen ne kadar rahat olursan herşey o kadar güzel olur.

Emme refleksi mi gelismedi acaba canim benmki da ilk gun emememisti ebeler emzikle gelistirin dediler hep emzik verdik sonrada emmeyi ogrendi insallah emer seninkide pes etme bence emzirdikce sutun de gelir

Merhaba kızlar,
bende emzirme sorunu yaşıyorum, aslında sütüm iyi durumda, kızımında maşallahı var iyi emiyor. ama göğüs uçlarım felaket durumda, emzirirken ağlıyorum. Herkes bir süre sonra geçer diyor ama kabuk bağlayıp bağlayıp kopuyor, sütüm azalmasın diye ara veremiyorum ki nasıl düzelsin. doktorum kaşıkla yedir dedi ama kaşıkla yedirmeyi de beceremedim, sütün yarısı ziyan oluyor, yuttuğu hava da cabası, ayrıca doymuyor. BUgün dayanamayıp bir kere biberonla verdim ama ne yapacağımı bilmiyorum.. memeyi almazsa diye de korkuyorum.
Benzer sıkıntılar yaşayan var mı?
yardım lütfen?? :(

Merhaba kızlar,
bende emzirme sorunu yaşıyorum, aslında sütüm iyi durumda, kızımında maşallahı var iyi emiyor. ama göğüs uçlarım felaket durumda, emzirirken ağlıyorum. Herkes bir süre sonra geçer diyor ama kabuk bağlayıp bağlayıp kopuyor, sütüm azalmasın diye ara veremiyorum ki nasıl düzelsin. doktorum kaşıkla yedir dedi ama kaşıkla yedirmeyi de beceremedim, sütün yarısı ziyan oluyor, yuttuğu hava da cabası, ayrıca doymuyor. BUgün dayanamayıp bir kere biberonla verdim ama ne yapacağımı bilmiyorum.. memeyi almazsa diye de korkuyorum.
Benzer sıkıntılar yaşayan var mı?
yardım lütfen?? :(

Nacizane fikrimi söyleyeyim canım.Her bebek farklıdır ama bende aynı sorunu yaşadım ve bir memeyi hiç emziremiycek durumdaydım.Çünkü birazı kopmuştu.Sağdım ve bibreonlaverdim bir memeyide emzirerek verdim.O da yaraydı ama en azından tek parçaydı :)Ağlaya ağlaya emzirdimki iki memeyide biberonla verirsem unut diye.Çok kötü olduğum günlerde ikisinide sağıp verdim.Maşallah bebeğim emmekten vazgeçmedi.Sorunalrın hiç olmadığı zamanda 2 aylıkken emmeyi bırakmak istedi çok çektirdi yaramaz.Sürekli biberon vermek memeyi unutturabilir ama arada bir vermek unutturmaz diye düşünüyorum bizde öyle oldu.

kızlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim..ama benim kız yalancı meme emmiyor..sürekli öğürüyor ağzına emziği koyduğum zaman..kızım uyurken sakinken gayet rahat emiyor maşallah diyeyim..ama eğer gazı varsa memeyle savaşıyor ve sürekli boğuluyor..ömrümden ömür gidiyor yaaa :((( kızlar hiç geçmeyecek mi bu durum daha fazla dayanamıcam sanki alışamıyorum bu duruma korkuyorum..benim ilk bebeğim doğumda öldü o yüzden bu bebeğimin gözünün içine bakıyoruz..kızım benim 4.gebeliğimin meyvesi..çok zor bir hamilelik yaşadım..herşey tamam artık doğdu çok şükür dedim ama şimdi de işte emerken tıkanma durumu var offffff kızlar offf ne zaman geçer inşallah bu durum ?????????????

burda ilk bata emmeyıpde sonra alışanları duyunca çok sevınıyorum bende umutlanıyorum inşallah benımkıde oyle olur benım de ilk zaman o kadar çoktukı akıyordu ama emmedı ve 500 gram verdi zaten küçük doğmuştu iyice kötü olunca mamaya başladık şimdide emmediği için sütüm azaldı artsa emecek ama çekıyor yorulunca başlıyor ağlamaya ve bırakıyor dolu dolu gelse böyle olmaz 5 litre su içiyorum koca tencerelerle sarı üzüm hoşafı yapıp içiyorum ama tek suçum sıcak yemek pek yıyemıyorum gelen gıdenden bıktım desem yerıdır sankı herkes benım doğurmamı beklemiş 49 günlük olduk evım hiç boş kalmadı yılbaşı günü bile misafir var ya evınızde oturun kutlayın desem olmuyor evım sobalı mılletın yanındada emzıremıyorum ne olur emzıren anneler emzırırken benım için dua edin kabul olur dıyorlar sutum artsın dolu dolu gelsın de bebeği emsın her mama verişimde vicdan azabı duyuyorum

zaten sağıp veriyorum cnm.ama 50 cc yetmiyor bnm tombul kızıma bir öğünde.
60 cc de mama içiyor.bazen doğmuyor bi 30luk daha içiyor.daha 15 günlük.
seninde maşallah ne sütün varmış öyle ya şaştm kaldm :O

cnm emzik verdik tabi,alştı hatta egzersdiz yapıyorduk mini mini onunla ki dediğin gibi emme refleksi güçlensin diye.
ama bir kaç gündür onu da hiç almıyor.alınca öğğ yapıyor :// ne güzel tutturmuştuk oysa.

Benim de kızım 8 günlük bir türlü emmiyor bir iki kere çekiyor sonra sinirleniyor bagırıyor aglıyor dayanamıyorum sagdıgım sütü biberonla veriyorum aglamaktan gozlerım sıstı 3 gundur sureklı sagıyorum 50-60 arası cıkıyor max goguslerımın pompaya değen yeri hep yara oldu:(.Sagdıgımda kızıma yetmiyor:( napıcamı şaşırdım:(

Back
X