Emzirme sorunu

baraoruc09

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
10
2
1
27
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 33. Haftalık doğdu ve şuan 50 günlük yani nerdeyse 2 aylık. Emzirmede çok büyük sıkıntılar yaşıyorum sol göğüsümden süt kesildi. Aktif olarak sağ göğsüm var onda da doğru düzgün emziremiyorum süt azalmaları oluyor ara ara. Asıl sorunuma geliyorum. Bebeğim Mememi kavrayamıyor. Göğüs ucumu tutmuyor yani. Sorun bende mi Bebeğimde mi çözemiyorum. Canı istediği zaman tek seferde turuyor. Canı istemediği zaman tutmuyor. Bugüne kadar göğüs ucu silikonla idare ettim. Onu kullanmak da ayrı dert ya tam oturmuyor ya kollarıyla hareket ettiği için yerinde çıkarıyor. Veya silikonun içine süt bir anda dolmadığı için sinirleniyor ağlıyor. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Buzlukda sağdığım sütlerde bitmek üzere. Mamaya geçiş yaptım kabızlık yaşıyoruz. Göğüsümü günde 1 - 2 defa sağıyorum göğüsüm boşalıyor bu sefer canı emmek istiyor uyumak istiyor yeni sağdığım için göğüsüm boş oluyor. Bir girdapın içindeyim. Aynı durumu yaşayan veya yardımcı olabilen var mı?

Son düzenleme:
DÜzenli sağıma devam edin 2 saatte bir artacaktır.

Biberon kullanımı varsa bu yüzden kavramada sıkıntı yaşıyor olabilir. Biberon emme refleksini bozar. Kaşık biberonla verip öyle emzirmeye devam edin. Çıplak emzirmeye çalışın.

Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 33. Haftalık doğdu ve şuan 50 günlük yani nerdeyse 2 aylık. Emzirmede çok büyük sıkıntılar yaşıyorum sol göğüsümden süt kesildi. Aktif olarak sağ göğsüm var onda da doğru düzgün emziremiyorum süt azalmaları oluyor ara ara. Asıl sorunuma geliyorum. Bebeğim Mememi kavrayamıyor. Göğüs ucumu tutmuyor yani. Sorun bende mi Bebeğimde mi çözemiyorum. Canı istediği zaman tek seferde turuyor. Canı istemediği zaman tutmuyor. Bugüne kadar göğüs ucu silikonla idare ettim. Onu kullanmak da ayrı dert ya tam oturmuyor ya kollarıyla hareket ettiği için yerinde çıkarıyor. Veya silikonun içine süt bir anda dolmadığı için sinirleniyor ağlıyor. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Buzlukda sağdığım sütlerde bitmek üzere. Mamaya geçiş yaptım kabızlık yaşıyoruz. Göğüsümü günde 1 - 2 defa sağıyorum göğüsüm boşalıyor bu sefer canı emmek istiyor uyumak istiyor yeni sağdığım için göğüsüm boş oluyor. Bir girdapın içindeyim. Aynı durumu yaşayan veya yardımcı olabilen var mı?

Bende meme reddi yaşıyorum maalesef. Slikon uçla beslendiği için kilo kaybı oldu. Bu yüzden hep sağıp biberonla veriyorum. Siz her sabah bebeğinizi sadece bezle bırakıp sizinle ten tene temasını yapın. Oksitosin hormunu artıp sütü artttırıyor. Günde 2 kez sağım çok az. Sütünüz tabiki azalır. Emzirmede yardımcı olamayacağım ama süt arttırma için takviyeler alın. Sütüm bitti diye düşünmeyin. Belkide sol göğüsünüzden bike tekrar süt gelebilir. Benim bebeğim hiç emmemesine rağmen ben her zaman sağıp veriyorum. Süt stoğu olsada sağmayı erteleyip birakmiyorum. Çünkü süt ne kadar sağılırsa o kadar artar. Beyine daha cok süte ihtiyaç var uyarısı gidiyor. Ama siz günde 2 kere sağarsanız süte ihtiyaç yok diye anlıyoe. Power pumping ymbtemini araştırın ve yapın cok faydasını göreceksiniz. Süt gelmeyen göğüsünüzede yapın. Yapa yapa gelir belkide belli olmaz

Ben de aynı durumdayım. Her gün kan ter gözyaşı, gözyaşının çoğu bende. B12’ye başlayacağım sanırım, süt miktarı artınca belki memede durur, silikonsuz olması hayalim.. denemeye devam güzel anneler 🙏🏻

Back
X