Bebek Beslenmesi Emzirme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sap sımplex 4 saatde bır 10 damla
gunde 1 kere bıogaida 6 damla
duzenlı kullanımda bı muddet sonra cok etkı edıyor hemen etkı degılde duzenlı kullanım sart
bız coookkk damla denedık her bebıs farklı baskasına ıyı gelen bıze hıc ıyı gelmedı bunuda doktor tavsıye ettı memnunuz suan ıcın
gunde 1 kere karnına gaz masajı ve bacaklarına bısıklet cevırme hereketı yaptırıyırum oda fayda edıyor

Aynıymış damlalarımız, aynen bize de dr tavsiye etti. Fakat sizin çok veriliyormuş. Bizim günde 3 kere 8 damla sap smplex, 1 sefer de 5 damla biogaia. Ama ben fayda etmiyor diye düşündüğüm için vermedim birkaç gündür, hatta bana öyle geldi ki sanki bioagia özellikle verince çok ıkınıyordu devamlı ıkınıp sıkınıyordu yavrum kakasını yapacağı zaman, kabız filanda değil hiç olmadı. Ama öyle bir etki ediyor gibi geldi bana kramp yaratıyor gibi.

o ıkınması kakıs yapmaya calıstgı zaman cok normal bıogaına yararlı bakterı yanı probıyotık en faydalısı o :) onu 10 yasına kadar kullanabılır
bence duzenlı bı sekılde baslayın damlasına faydasını gorur

Evet probiyotik olduğunu biliyorum ama kabız olan bir bebek için mi daha uygun acaba diye düşünüyorum. Çünkü öyle böyle bir ıkınma değil, takip ettim damlayı vermediğimde daha kısa süre ama verdiğimde 2,3 saat neredeyse ıkınıyor yapmadan öncesinde ve her türlü yaptığında kabız filan değil tam normal olması gerektiği gibi sıvı altın sarısı renkte oluyor tuvaleti. Bu yüzden tereddütlüyüm

Ayrıca siz aç mı tok mu veriyorsunuz? Birde dediğim gibi sizin sap simplex kullanımızda çok fazla bizimkine göre. Bunu neye göre belirliyorlar acaba, doğum günleri yakın çünkü kızlarımızın. Sizde kabızlık vs benzeri farklı bir sorun var mI?

yok bızde kabızlık degıl sızınkısı gıbı altın sarısı renkte ve sulu anne sutuyle beslendıgı ııcın
doktora fazla degılmı dedıgımde boyle ıse yarar bu dedı duzenlı kullan aksatmadan uyuyosa bıle damlat uyanmaz uyansada hemen gerı uyur sever bebekler bunu dedı

hıc aksatmadım oyuzden sabaha karsı bıle mutlaka damlatıyorum

kabız ıshal farketmez butun bebekler gaz sancısı cekmesın dıye kullanmalı o duzenleyıcı cunku sızın doktor nıye okadar az vermıs anlamadım

bız okadar doktor gezdık hepsı hep aynı mıktarı onermıstı

gazlı bebek cok ıkınır kabızmıs da yapamıyormus gıbı

Merhaba bayanlar. Su sut olmama meselesi gercekten dogru mu merak ediyorum. Internette cok okudum her kadinin benegine uetecek kadar sut uretimi illa ki olurmus ama tabi bazilarinin digerlerine gore daha az olabilirmis bu da tamamen sut bezelerinin hacmine bagliymis. Kimisinde az kimisinde cok olurmus. Benim oglum 3 aylik oldu. Normal doguk yaptim, ilk 2-3 hafta emzirdim her 2 saatte bir fakat yine de gunde bazen 1-2 kez 30cc mama veriyoduk cunku ilk gunlerde sutum pek yoktu. Dogumdan 4 gun sonra sutum gelmeye basladi falat ne kadar geldigini de bilemiyodum. Bazi nedenlersen dolayi ailemle kalmak zorundaydim. Annemden yardim aliyordjm fakat iyi mi ettim bilemiyorum cunku bir sure sonra tamamen mamaya gecis yaptik annem sag olsun! Geceleri benim oglan aglamaya basladi baya bi agliyodu annem de bana sutun yetersiz demek ki cocuk doymuyo diyerekten mamayi tutusturdu elime ben de ilk cocugum oldugu icin bu konuda bilgisizdim, ayni sekilde dusundum ve annemin bi bildigi vardir diyerekten mama verdim derken zamanla venim emzirmem gunde birkac sefere dustu ve cogunluk mama vermeye basladik. Her emzirdigimde ilk haftalarda 30-40 dakkka emiyordu ve govsumde uyuyakaliyordu. Doktora danistim ve o da cocugumun bu kadar uzun ememsinin sebebinin muhtemelen sutumun az gelmesiyle alakali oldugunu ve gunde 4 seferden mamaya baslamamiz gerektigini soyledi. Ilk aydan sonra gogsumu almayi tamamen kesti. Arada denesem de aglamasindan dolayi israr edemedim cunku ailem bu konuda beni hep yuz ustu birakti. Cocugu helak ediyosun sutun gelmiyor ya da yetmiyor besbelli, bosuna gogsunu deneme artik o biberona ve mamaya alisti denildi. Fakat tabi ben o zamandan beri pompayla sagip da kendi sutumu veriyorum. Isin ilginc yani sutum 3 aydir hic artmadi. Gunde 4-5-6 kez sagaviliyorum ancak. Toplamda cikan en fazla 200cc. Bu normal mi sizce? 3 aydir devamli sagdigim halde ve sut yapici her seyi yedigim ictigim bol su tukettigim halde neden boyle? Gercekten bu duruma cok uzuluyorum.

Bu sut isi gercektem sikintiymis ya yapmadigim sey kalmadi benimde ne varsa aldim ictim su en az 4 lt iciom kizim ilk basta emmemiyodu artik emiyo aciktiginda araniyo bike o kadar seviyorum ki bir ste kadar emzziriom iki gogsumude bazen iki st de bir istio bazennn yarim st bazen bir st ne zaman isterse hep araniyo yizumuzu bike emio o bir stden sonra annem doymadi bu cocuk bu kadar emmeye die mama yapti 90cc bir cirpita icti geceleri sagiomda sutumu en az 80 en fazka 120-130 falan cikio iki memeden yanee bu cocuk simdi doymuyo mu he bu arada cis sayisi 6 7 kaka sida 4 5 oluo sadece anne sutu aldigi da ama bu aranmasi bitmiyo kafayi yicem ya

Evet anladım. Az olmasının sebebini hiç bilmiyorum dr dan çok da memnun sayılmam zaten. Bakalım ilk ay gittik ama değiştirecek gibiyim. Ayrıca gerçekten çok seviyor kızım onu dr nuz doğru söylemiş belki sizde aynen farkettiniz, verince böyle yalanıyor ve ağlarken bile verdiğimde sakinliyor. İlginç:) bilgiler için yine teşekkürler.

ben tadına baktım damlanın benım sutumun tadına benzıyor
kendı sutumun tadına da bakmıstım nasıl bırsey dıye
rıca ederım ne demek...

Bu Konu da yardim edin bir saat ten fala da emiyor doymuyor mama vermemelimiyim
Canım benimde sütün gelmiyordu. Aile hekimimdeki hemşire günlük 3 lt su içmelisin dedi. 1.5 lt senin vucudun için diğer 1.5 lt süt yapımı için. Birde sık sık emzirmen gerekiyor. (Birde mama verdiğin için günlük 1 tatlı kaşığı falan su vermen gerekiyor. Oğlumda Dr' a sormuştum.)

Mrb lar 3 gun once sezeryanla erkek cocul dunyaya getirdim.saglikli hicbir sorun yok cok sukur ama ilk iki gun emdi sutumu ama su 24 saatte ne yaptiusam cocuk memeden kendisini itiyor agliyor surekli sabirla tekrar veriyorum yine ayni bende pompayla sagip kasikla veriyorum aman cocugim ac kalmasin diye.cok uzuluyorum bu duruma sutum olmasina ragmen neden almaz cocugum sutum akip gidiyor oylesine mememden.lutfen tecrubeli anneler bana yardim edin.doktora gitsem bana yardimci olurmu

Peki bu çişli bez çok dolu olmalı mı...benimki mutlaka ıslatıyor ama çok dolu değil siş degil

tatlım, mamanın hazmı daha ağır olduğundan bebekte gaz yapacaktır. En doğal olanı yani anne sütünü her zaman tercih et naçizane. anne sütü bebeğin ihtiyacına göre içeriği değişen, bebeğe özel bir gıdadır. ısısı da tam bebeğe göredir ve mikropsuzdur. ayrıca bebeğini ne kadar çok emzirirsen o kadar çok sütün artar. mamaya alıştırırsan ve nadir de olsa mamaya bir başlarsan bebeğin anne sütünü ileride bırakabilir... bunun yanı sıra bebek annesini emerken bebek ve anne arasında güvenli bağ sağlanmış olur. bu da çocukla anne iletişimini dengede tutar. www.birannetavsiyesi.com buradan inceleyebilirsin <3

Benim kızımda 2 ay kadar hep 1 saat emdi çünkü yoruluyorlar ve uzun sürüyor emmeleri hatta 1 saati bile geçtiği oluyor. Üzüm Kompostosu iç ve rezene çayı iç sabah akşam. Çogaltiyor sütü baya

merhaba,

genetik olarak göğüs uçları emmeye uygun olmadıgında yapay göğüs ucu kullanımını önerdi hemşire, bu şekilde olan ve yapay uç kullanan var mı? hangi markanın ürününü önerirsiniz? teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…