Merhabalar. Sütun artması için bebeğinin sık sık emmesi gerekiyor :) boylelıkle beynine " bu bebek çok aç daha fazla süt üretmeliyim" mesajını vermiş oluyorsun. Moral de çok önemli. Sütüm az şüphesine düşmeyeceksin. Kesinlikle bilmişlik yapmıyorum. Doğumumun ilk iki haftası süt yüzünden çok çektim. Bu iki şeyi yapmaya başladığım an sütüm arttı ve şu an fışkırıyor :) her annenin sütü bebeğine yeter aslında.merhabalar Benin bebegim 23 Gunluk sutum Cok as geliyor sezeryan oldum ilk 3 gun sut gelmedi sonra sagarak verdik su an tam bir sate yakin emiyor Ama doymuyor mama veriyorum geceleri 2 saatte bir uyandirip sut as geldigi icin mama veriyorum ki sabaha sut birikmis oluyor ne yapmamlazim Doctor biraz toplu bir bebek oldigu icin mama ya devam dedim sut artmasi icin ne yapmaliyim
Bebek çekememesi söz konusu değil:) en iyi pompa bebeğin ağzıdır. Bebeğinizin doyup doymadığını biberon vererek anlayamazsınız. Çiş sayısını takip etmeniz gerekiyor. 24 saat içinde 6-7 çiş olması gerekiyor :)Arkadaslar merhaba benim 15 gunluk bebegim var bebegim tembel bebkmis emme refleki axmis ilk hafta mama arti sagdigim sutu verdim sariliktan oturu once emzirmeye calismak sonra sagilani verdim bir haftadir Allaha sukur emmeye cekmeye baskadi ama emdikten sonra sagdigim sutu verince sapur supur icio ama yeni memeden ayrilmisti doymuyo mu diyorum sutumu surekli saginca ne kadar oldugunu bikiodum simdi ne kadar cekti icio bilmiom birde arada sagdigimda onceden iki memeden 120 falan gelirdi simdi 70 80 anca gelio zorla oda acaba cekemio mu bana yardum edermisiniz
Merhaba, vermiş olduğunu bilgiler gerçekten çok kıymetli. Evladınızı allah bağışlasın. Benimde 42 günlük bir yavrum var ama bir türlü bahsetmiş olduğunuz tarzda bir düzen oturtabilmiş değilim. İlk bebeğim ve ailede en küçük çocuk 19 yaşında bu yüzden pek güncel bilgiye sahip yönlendirebilecek olanda yok. Bu yüzden aynı cevap yazdığınız arkadaşın gibi benimde bebişim doymuyor. Sütüm aslında bu haftaya kadar çok iyiydi hatta fışkırıyordu kendiliğinden, hep üstüme akıyordu. Sizinde söyledğiniz gibi beslenmeye bağlı olarak arada azalıyor bende farkediyorum. Bu haftada öyle bir durum var. Onu hemen bol sıvı tüketerek gıdama dikkat ederek düzeltiyorum Ama onun dışında benim asıl size sorum şu, 20 dk emziriyorum demişsiniz ya 2 saatte bir. Benim bebiş 20 dk emmiyor. Neden anlamıyorum ama iştahla emmeye başlıyor ve sütümde var oluyor çünkü bıraktığında hala fışkırarak akmaya devam ediyor ama max 10.dk emip bırakıyor tekrar ağzına veriyorum ama dudaklarını sımsıkı kapatıyor mühür gibi o dudakları açmıyor, doymuş gibi görünüyor. Ve kesinlikle kaç sefer dudağına göğüs ucumu vs değdirsem de tekrar almıyor. Bende doyduğunu düşünüyorum çünkü aynı zamanda uyuyorda. Ama bu sefer çok kısa süre (45 dk, 1 saat) sonra uyanıyor çünkü acıkıyor ve ağlayarak çok acıkmış şekilde uyanıyor. 20 dk emzirmeyi nasıl başarabilirim? Bir diğer sorumda günde 4 sefer sağarak vermiş olduğunuz sütünüzü dolaba koyupta saati gelince ısıtıpmı veriyorsunuz, yoksa oda sıcaklığında mı bekletiyorsunuz acıkma saatini? Cevaplarsanız çok sevinirim. Ve vermiş olduğunuz bilgiler ışığında bende bir düzenleme getiricem inş. Teşekkürlerbak ben kendı duzenımı anlatım sana ılk gunden berı duzenımı
doktorum onerdı aynı sekılde devam ettım
kızım 38 haftalıkken 3200 kg olarak dogdu sezeryanla
ılk gunden berı 2 saatde bı once oksayarak severek yatagından aldım altını degıstım kırletmemısse bezını bıraz havalandırıp kapatıp ustunu gıydırdım
sonra 20 emzırdım emzırdıkden hemen sonra 5 dk sırtına vurarak gazını cıkartmasına yardımcı oldum
gazını cıkarttı cıkarttı yoksa bı 5 dk daha omuzumda dık acıyla tuttum bıraz sındırsın dıye oyleyatırdım hanı hemen yatırırsan belkı kusabılır
sonrakı 2 saat sonra yıne aynısı bu duzen hıc degısmedı
zaman zaman ıyı beslenmezsem falan sutum az gelıyor farkedıyorum bebek emıyor memeden cekınce aglıyor uyumuyor gazıda yok demekkı doymadı dıyorum gogsumu sutumu sagıyorum
her aya gore degısır kac ml alması gerektıgı 47 gunluk bebek suan sutumu 90 cc sagıyorum gunde 4 kere sagdıgım sutu verıyorum 3 saat falan uyuyor onun dısında emzırıyorum 2 saatde bı suankı kılosu tam 5 kılo
duzenlı kullandıgım gaz damlasıda var oda yardımcı oluyor bebegıme
olabıldıgınce uyuyup ıyı beslenmeye calısıyorum hem cabucak kılo verdım bu sayede hemde sutum artıyor hemde gece emzırdıkce daha cok sutum oluyor
sabah oglen aksam gece sagdıgım sutu verıp gerı kalan kısımda 2 saatde bı en fazla 20 dk emzırıyorum yanı
ver her altını actıgımda sonrasında meme gelecegını bılıyor nasıl heyecanlanıyor gulucukler atıyor ogrendı :) sende bu yolu deneyebılırsın
cok gazı oldugunda durmadan aranuyor meme verırsen daha cok gazı olur cunku 1 saatde sındırıyor sutu saatını doldurmadan sut verırsen gaz ustune gaz olur daha cok aglar
o araları emzıkle gecıstırıyorum
merhaba :)Merhaba, vermiş olduğunu bilgiler gerçekten çok kıymetli. Evladınızı allah bağışlasın. Benimde 42 günlük bir yavrum var ama bir türlü bahsetmiş olduğunuz tarzda bir düzen oturtabilmiş değilim. İlk bebeğim ve ailede en küçük çocuk 19 yaşında bu yüzden pek güncel bilgiye sahip yönlendirebilecek olanda yok. Bu yüzden aynı cevap yazdığınız arkadaşın gibi benimde bebişim doymuyor. Sütüm aslında bu haftaya kadar çok iyiydi hatta fışkırıyordu kendiliğinden, hep üstüme akıyordu. Sizinde söyledğiniz gibi beslenmeye bağlı olarak arada azalıyor bende farkediyorum. Bu haftada öyle bir durum var. Onu hemen bol sıvı tüketerek gıdama dikkat ederek düzeltiyorum Ama onun dışında benim asıl size sorum şu, 20 dk emziriyorum demişsiniz ya 2 saatte bir. Benim bebiş 20 dk emmiyor. Neden anlamıyorum ama iştahla emmeye başlıyor ve sütümde var oluyor çünkü bıraktığında hala fışkırarak akmaya devam ediyor ama max 10.dk emip bırakıyor tekrar ağzına veriyorum ama dudaklarını sımsıkı kapatıyor mühür gibi o dudakları açmıyor, doymuş gibi görünüyor. Ve kesinlikle kaç sefer dudağına göğüs ucumu vs değdirsem de tekrar almıyor. Bende doyduğunu düşünüyorum çünkü aynı zamanda uyuyorda. Ama bu sefer çok kısa süre (45 dk, 1 saat) sonra uyanıyor çünkü acıkıyor ve ağlayarak çok acıkmış şekilde uyanıyor. 20 dk emzirmeyi nasıl başarabilirim? Bir diğer sorumda günde 4 sefer sağarak vermiş olduğunuz sütünüzü dolaba koyupta saati gelince ısıtıpmı veriyorsunuz, yoksa oda sıcaklığında mı bekletiyorsunuz acıkma saatini? Cevaplarsanız çok sevinirim. Ve vermiş olduğunuz bilgiler ışığında bende bir düzenleme getiricem inş. Teşekkürler
Arkadaslar merhaba benim 15 gunluk bebegim var bebegim tembel bebkmis emme refleki axmis ilk hafta mama arti sagdigim sutu verdim sariliktan oturu once emzirmeye calismak sonra sagilani verdim bir haftadir Allaha sukur emmeye cekmeye baskadi ama emdikten sonra sagdigim sutu verince sapur supur icio ama yeni memeden ayrilmisti doymuyo mu diyorum sutumu surekli saginca ne kadar oldugunu bikiodum simdi ne kadar cekti icio bilmiom birde arada sagdigimda onceden iki memeden 120 falan gelirdi simdi 70 80 anca gelio zorla oda acaba cekemio mu bana yardum edermisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?