Bebek Beslenmesi Emzirme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yine çok güzel anlatmışsınız ve sizden allah razı olsun gerçekten, bu gece dediğiniz taktiği uygulamaya başladım. Akşam 12 de en son sağıpta verdim 100-90 cc ve 3 saat uyudu. Uyanmadan yine saati gelince emzirdim, dediğim gibi yine 20 dk emmedi ama sütüm vardı göğsüm doluydu ve bi 10 dk da emdi yine memeyi bırakıp kapattı ağzını, demekki doydu öyleyse ve dediğiniz şekilde altını da baştan almıştım. En son gaz için pışpış ve dik tutma yaptım 5 er dk dan. Şimdi yine uyuyor. Hiç ağlama ve eziyet yok. Çok ama çok mutlu oldum. Bir düzen oturtamamıştım ve çok üzülüyordum. Çok uykusuz kalıyordum saatlerce uyumadığı için. Meğer çocuk bir düzen istiyormuş. Kısa sürede uyanması ve acıkmış gibi yanıltması konusunda da haklısınız, gazı olduğu için ve açıkladığınız şekilde olabilir çünkü zaten gazlı da bir bebek. Ama dediğiniz yanlışı da çok yapıyordum ben, gazdan uyanan bebeği arandığı için acıktı sanıp emzirip daha beter kriz gaz nöbetlerine dönüşüyordu. Sanırım sayenizde bitti ve bitecek bu durum çünkü bu gece dediğiniz gibi yaptım herşeyi ve şuan mışıl mışıl uyuyor. Emzik bende alıştırdım sayılır gerçi çok sık atıyor ağzından ama tekrar veriyorum. 2 saatten önce uyanırsa da artık hep hemen emzik vericem. Son olarak biberon sıcaklığı içim söylediğinizi merak ettim. Biberon ısıtıcıda 40 derece sabit ve onu da bekletmeden hemen veriyorum demişsiniz. 40 derece süt sıcaklığı yüksek değilmi? Ben kaynar su ile benmari ısıtıyorum biberonumu ısıtıcım yok. Ama şişenin içindeki Süt sıcaklığını karşıdan ölçebildiğim bir alet var. Onunla ölçüp veriyorum, hep max 36,5 yaptım. Vücut ısısı olsun diye düşünerek ki onda bile korkuyorum ağzı yanarmı diye. O konuda da aydınlatırsanız çok sevinirim. Birde şu biberona alışma meselesi var ben söyleyecektim siz söylemişsiniz. Günde 4 sefer sabah öğle akşam gece biberonla verip kalan zamanları 2 saatte bir emzirince biberona alışır memeyi bırakır diye kprkutuyorlar ya hep. Bu durumda öyle bir şey yok. Ve gerçekten dediğiniz gibi bu aralarda biberonla verip doyduğundan emin olmak ve hiç uyandırmadan uyurken verip uyumaya devam etmesi paha biçilemez birşey. Ben çok faydalandım yazınızdan daha bu geceden itibaren. Çok teşekkürler. Allah ne muradınız varsa versin. Çok ama çok faydalı oldunuz bana.

ayyy cok sevındım bebıs mutlu olsun sizde huzurlu olunda ...
cok tesekkur ederım dualarınız cok mutlu ettı
hergun gunde ortalama 12 kere beslenır bı bebek bunun 3 sefer bıberonla beslenmesı kesınlıkle alıskanlık yapmaz kesınlıkle teredut etmeyın alıscak olsa emzık delısı benım kız alısırdı

ortalaa 35-40 derece arasıdır anne sutu :) ben sagdıgım sutun derecesıne baktım 40 idi :) 39-40 derecede verıyorum oyuzden hep :) soguk sut gaz yapar sıcak sut de agzını yakar allah korusun en ıyısı 38 derece yıkanma suyu gıbı dusun ben mesela kızımı 39 derecede yıkıyorum 39-40 derecedede sutunu verıyorum

bıberon ısıtıcısı almanıza gerek yok aslında ben ılk gunden berı tek basımaydım ve cok hastaydı kızım esım bana kolaylık olsun dıye ılk gunler almıstı sımdı koyuyorum bıberon ısıtıcısına kızın altını degısene kadar sut ısınmıs oluyor hemen verıyorum sızın dedıgınız yontemde klasık hep annelerımızın yaptıgı yontem oda olur tabıkı :)

allahım saglık sıhhat guzellık versın ınsallah...

Ben çok teşekkür ederim tekrar tekrar, resmen sayenizde rahat bir gece geçirdik. Ve resmen bir ışık oldu bana önerileriniz, aydınlandım resmen:) nasıl olacak böyle diye kara kara düşünürken sizin tecrübeleriniz çıktı karşıma çok faydalı oldu. Hemen de cevap yazdınız her soruma ayrıca çok teşekkür ederim. Peki biberon ısıtıcı almak istersem sizinkinden memnunsanız markasını söyleyebilirmisiniz yine bende bir bakayım? Böyle eski yöntemle de çözülüyor ama benim kız da çok sabırsız acıkınca ısıyı ayarlamamı bekleyemiyo. E bazen üstüne çıkmış oluyor suda sıcaklık 40 ın, hadi biraz çeşmeden akan suda sıcaklığı düşür filan işi oluyor zaman kaybı hemde o şekilde fazla ısınıp sonrada soğutmaya çalışınca belki kaliteside bozuluyodur sütün diye de düşünüyorum. Isıtıcı o yönlerden iyi olabilir. Kızınız hastaydı demişsiniz çok geçmiş olsun. Umarım şimdi o da çok iyidir. Selamlar

cok tesekkur ederım :)
hemen kullandıgım urunlerın genelını soyleyeyım cok fazla deneme yanılma yaptım ve memnun kalıp kullanmaya devam ettıklerım sunlar

bıberon ısıtıcım bu

sut sagma makınam bu bebısın emmesı gıbı kuvvetlı cekıyor soyle denedım bı damla bıle kalmıcak sekılde gogsu sagdım kızı emzırdım gercekden sut cıkmadı yanı kanallardan berı cekıyor makına su yuzden onemlı sagma makınası sutde azalma yapabılır damarı acarak sagması onemlı

kullandıgım bıberon bu dr brown cam bıberon onemlı yanı sudur kı anne memesı gıbı cenesını kullanarak cekıyor sutu cam bıberon dogal akısı var ve ıcındekı aparatı sayesınde gazı buyuk oranda onluyor

buda elım ayagım ve bilumum uzluvum halıne gelen termometrem , oda sıcaklıgı bıberon ısısı temassız ates olcer herseyı barındırıyor

bıde bu caydanlık bı ara mama takvıyesı yapmam gerektıgınde kurtarıcım oldu 24 saat 40 derece suda sabıt tutuyor bebeklı evler ıcın ozel caydanlık cayınızıda demleyebılıyorsunuz mesela kızımı yıkayacagım zaman dırek bunda suyu kaynatıp 40 dereceye sabıtlıyorum suyun derecesıyle ugrasmama gerek kalmıyor kızımı yıkamam cok hızlı ve kolay oluyor aynı sekılde mama hazırlayacagım zamanda hep ısısı her an hazır ayarlı

bıde bu cayı kullanıyorum cok guzel sut yapıyor

Kullandığımız ürünler neredeyse birebir aynı. Pompa aynı avent, biberon aynısı var ama şuana kadar hep avent in pompa ile gelenini kullanmıştım sağıp direk ordan vermek kolayıma geldi. Dr. Brown öyle kenarda kaldı hatta ama daha bugün onu mu kullansam diye düşündüm. Termometre marka visio focus ve aynı sizinde saydığınız özelliklere sahip. Bende çok memnunum herşeyi ölçüyorum onunla. Çay olarak milupa rezene, lactamiş anne çayı ve çok memnun kaldığım çok hızlı etki gördüğüm maltana diye bir içecek var migroslarda satılıyor onu içiyorum. Diğer iki ürün yani çaydanlık ve biberon ısıtıcım zaten yok ama biberon ısıtıcı alabilirim dediğim gibi. Sadece şimdi tam anlayamadım, çaydanlıkta 40 derece su sabitliyorsunuz mama, banyo suyu vs için ama biberon ısıtıcı da biberonu 40 derece ısıda sabitliyordu değil mi? Yine teşekkürler paylaşım için.

bıberon ısıtıcısında ıstersen 100 dereceye bıle cıkarabılıyorsun ıstersen sok ısıtma yanı pastorıze mantıgı ıstersen kısık ayarda bebegın altı degısene kadar yavas yavas 40 dereceye kadar ısıtma oluyor

ama caydanlıkta sureklı sabıt 40 dk ısı ayarı var 2 sanıye suruyor 40 dereceye suyu getırmesı onuda banyo ıcın falan kullanıyorum :)

Anladım, tamamdır. Peki bu biberon konusunda ne önerirsiniz? Avent pompa içinden çıkan biberon ile veriyorum dediğim gibi içine sağıp oradan vermesi kolay olduğu için. Ama dr. Browns da var. Onu mu kullansam?

Anladım, tamamdır. Peki bu biberon konusunda ne önerirsiniz? Avent pompa içinden çıkan biberon ile veriyorum dediğim gibi içine sağıp oradan vermesi kolay olduğu için. Ama dr. Browns da var. Onu mu kullansam?
o aventınkı meme ucuna en yakın olanı oda cok guzel bı bıberon onu kullanabılırsınız yıne ama bebısınızde gaz çok ıse dr brownu onerırım ben aventde sagar sagmaz dırek dr brown bıberonuna aktarıp onda saklıyorum dırek dr brown bıberonunda ısıtıyorum :) cunku asırı gazlı bı bebısım var ...
hem kolık hem ılerı derece reflu hem dızanterı hem gobek fıtıgı var hem ıdrar yolu enfeksıyonu yavrum okadar acı cekıyor kı ustune bende bı gaz sancısına sancı eklemeyeyım dıyorum...

ama aventden de memnundum ben hatta ılk 1ay sırf avent kullandık

benımde sutum kesıldı aksı gıbı dunden berı sol gogusten hıc gelmıyor sagdan verıyorum bıtek sonrakı 2 saatde dırek ıkı gogsu sagıp verıyorum doysun dıye mama vermemek ıcın
hıc uyuyamıyorum kac gundur ondan heralde

Ahh kıyamam ben o kuzuya, acil şfalar olsun inşallah geçer hepsi bugünler de geçicek. Büyüyecekler inş. Benim de bebeğim benzer şekilde gazlı. Dikkate alıcam yine önerinizi o halde bakalım bende browns kullanmaya geçerim öyleyse. Avent biberonu sağmak ve ekstra sağarsam bekletmek için kullanırım. Uyku ile çok alakalı kesinlikle aynı şekilde benimde tek göğsümden 150 cc bile çıkarken geçen haftalarda şindi uykusuzluk tan heralde iki göğsümden 125 çıkarsa seviniyorum. Bende uykusuz kalıyorum çok birikti artık doğumdan bu yana. Bende tek başımayım. Dikkat edicez inş gelir yine sütün ve artar.

ayy insallah ...
cok tesekkur ederım

ayy insallah ...
cok tesekkur ederım
Merhaba ben konudan uzak olsada size başka bir konuda daha danışmak istiyoeum. Sizin bebiş 48 günlük filan heralde şimdi. Siz hiç dışarı çıktınız mı dr dışında? Ben evde çok bunaldım artık ama dr dışında çıkmaya da cesaret edemiyorum. Havalar henüz soğuk, avm gibi kapalı yerlerde önerilmiyor. Eve kapanıp kaldım ben de 45 gündür. Artık bunaldım ama nasıl yapmalı hiç bilemiyorum.

bız her hafta cıkıyoruz dısarı :)
guzelce battanıyesıne tulumuna sarıyorum portbebesıne koyuyoruz hııccc bırsey olmaz temız hava hem vucudu alıssın...
karnını doyurdukdan yarım saat sonra cıkıyoruz 2 saat gezıyoruz eve gelır gelmez emzırıyorum bı guzel uyuyokı :)

temız hava carpıyor sanırım acayıp derın uyuyor ozaman...

mesela ben bebısı kat kat gıydırmıyorum evde badı uzerıne tek parca tulum ayaklarına ekstradan corap okadar
bız ne gıyıyorsak o... oda sıcaklıgıda hep 26 derece
uyandıgında kendısını yatagından alırken bı battanıye sarıyorum sadece okadar normalde bebeklerın ellerı ayakları usur benım kızımın sıcacık

bebısı ne kadar eve ve sıcaga alıstırırsanız okadar üsür ani sıcaklık degısmelerınden etkılenır

guneslı havalarda cıkın parka bence gunes alsın tenı d vıtamını ,ben ellerını kollarını guneslı havada dısarı cıkarıyorum portbebesınden

Evet, tamamdır. Bende portbebe yok biz oto koltuğunu kullanıyoruz arabasıyla o şekilde çıkıcaz artık bizde, ev sıcaklığımız aynı ama ben biraz fazla giydiriyordum çocuk daha en baştan isilik oldu. Şimdi aynı sizin de söylediğiniz tarzda bende giydiriyorum. Sadece üzerine bir de penye yelek ama çok ince bir yelek giydiriyorum bazen. Biz eşimle normal de çok sokaklarda olan gezen bir çifttik ama bebişten sonra nasıl çıkacağımızı bilemez olduk. ÖZellikle ben tam anlamıyla eve kapalı kaldım. O yine işi gereği çıkıyor vs. Artık çıkmak istiyoruz yine hep birlikte ama şu avm kültürü oluştu ya artık o da mahvediyor ve tabii kış olması yağmurlu soğul günlerde insan açık hava da olmaktan da çekiniyor. Avm ye de el kadar bebek işe gitmek olmuyor. Böyle kara kara düşünürken evde oturup kalıyorız. Bakalım dediğiniz şekildr bende deneyeyim. Besleyip yarım saat önceden sonra çıkıp 2 saat dolaşıp gelmek. Peki 2 saatten ızun olursa dışarıda geçirdiğmiz süre emzirme önlüğü vs ile emzirerek devam etsek gezmeye sorun olurmu dersiniz?

benım kızın ılerı derece reflusu oldugu ıcın emzırdıkden sonra hereket ettırmemem gerek butun bebeklerı aynı sandıgımdan tuhaf ayrıntı vermısım farkettım sımdı sız tabıkı emzırdıkden sonra yıne gezdırebılırsınız bebısı
mesela esım aracı musaıt yere cekıyor arabada emzırebılıyorum veya avmlerde emzırme odaları var oraya gıdebılıyorum
bıkac kerede bebek ıcın aldıgımız termosa 40 derece su koydum mamayı yanıma almıstım onu yaptım 4 saat hıc sesı cıkmamıstı :)

bıde artık bebısınıze oyun halısı aldınızmı cıngıraklı aynalı renklı seylerden onlardan almanız gerekıyor elden eldıvenler coktan cıkmıs olmalı zaten... ellerını kesfetmelı ve kendı kendıne oyun oynayabılmelı artık :) o kadar sevımlıler kı benım kız elını gorunce bune yaa gıbılerınden elıne tuhaf tuhaf bakıyor bıkac tanesını besıgıne astım bıde oyun halısı aldım o baya oyalıyor kendısını

artık eldıven cıkacagı ıcın tırnaklara cok dıkkat edın ama ben normal tırnak makası degıl bebegıme dırek sunu kullanıyorum tırnakları ıcın acayıp kullanıslı ve kontrollu

e bebegın sıtesınden almıstım

Bu durumda avm ye de gittiniz şimdiye kadar öyle mi? Biz burada en çok onu yapardık bebiş doğmadan önce ama onu sokmak uygun olmaz diye çekindik hep şimdiye kadar dediğim gibi havalarda yağmurlu soğuk gidince eve kapandık bu yüzden. Yoksa dediğiniz gibi avm lerde emzirme odaları var çok iyi. Ayrıca mama fikri de iyi çözüm ama hiç mama vermedim ve sadece anne sütü kesinlikle mama vermeyin sonra o tatlı gelir anne sütünü istemez vs denildiği için bilemedim ki nasıl olur? Oyun halıları konusunda aynen dediğiniz gibi istiyorum araştırıyorum bugünlerde, fısher price piano var o hoşuma gidiyor. Orada çok güzel oyalandıklarını duymuştum ama daha pek ilgilenmez biraz daha var gibi geliyor o günlere, çünkü yatak başında yibe fısher price mutlu düşler dönence var açıyorum daha pek dikkat kesilmiyor. Onun dışında ben evde cybex oto koltuğunu ana kucağı olarak da kullanıyorum ona da çıngıraklı oyuncaklarından asıyorum değişik değişik ama dediğim gibi beklenen ilgi henüz oluşmadı. Sanki 2 aydan itibaren belki. Elleri de açık ama aynen dediğiniz gibi o incecik tırnaklar jilet gibi kestiğim halde aynı gün yüzünü çizmiş olabiliyor. O yönden biraz çekinip geceleri yine takıyorum bazen. Aslında hiç takmak istemiyorum ama dediğiniz gibi elleri ilk oyuncaklarıymış:) ben bebedor tırnak mak. Almıştım onu kullanıyorum. Çok muhteşem sayılmaz. Bildiğimiz bizim kullandığımızın tutma sapı ile bütün halde olanı. Sizinkinin farkı ne nasıl kullanışı?

sureklı mama verılırse alısır ben suan sutum az dıye gece 1 kere mama verıyorum yalnız bız doktorumuza sorduk gelısımıne ayına kılosuna ve gazına gore en ıyı mama hangısı dıye kafamıza gore gıdıp almadık o cok yanlıs olur cunku doktorun onerdıgı 2 cesıt vardı bıze en uygun olanı aldık suan gunde 1 kere mama 3 kere sagılmıs sut verıp gerı kalanı emzırıyorum hıc sorun yok :)

bebıs mamayada bıberonada memeyede hepsıne alısmalı aslında bı kere cocugu goturemeyecegım bı bolume gıttım hastanede evde babasına bıraktım sagılmıs sutum vardı hemen gelırım dedım ısım uzadı sutu verdı sonrakı beslenmesu geldı ben yokum bıberonla mama verdı karnı doydu yavrucagın...

ya mama almayan sevmeyen bebek olsaydı :) oyle dusun bı duzen oldugu surece asla memeyı sutu unutmaz hıc endıselenmeyın...

tırnak makası tamamen doner baslıklı torpu uyudugu yerde veya uyanık farketmez yapıyorum farketmıyor bıle bebıs :)

kalabalık ortamda bebısı kımseye dokundurtmadıgınız ve kucuk kapalı alana sokmadıgınız surece sorun yok asansoe gıbı

Evet doğru düşünüyorsunuz her zaman çözüm önemli. Vermiş olduğunuz tüm fikirler işime yaradı tekrar teşekkür ederim. Ayrıca sizinde ilk bebeğiniz mi bilmiyorum ama eğer öyleyse bu kadar kısa sürede edindiğiniz tecrübe takdirlik, tebrik ederim. Mama konusunda dr önerisi olacağını hiç bilmiyordum. Hatta doğmadan önce sezeryan doğum olacağı içib sütüm olmazsa diye aptamil 1 mama almıştım yanımızda bulunması için, o duruyor. Bu durumda o işime yaramazmı böyle acil durumlarda?

evet ılk bebegım :) ınsan mecbur kalınca herseyı ogrenıyor :) bu bebısler bızı buyutuyorlar

bence cocuk doktorunuza kontrole gıttıgınızde anne sutu alıyor ama mama vermem gerekırse elımde bu mama var kullanım mı sızın onerınız nedır dıye bı sorun derım...

mamalar okadar cok cesıtlıkı ben ılk bebelac nutrıkonfor kullanıyordum gazlı bebegım dıye cunku aptamıl bıze dokunmus cok gaz yapmıstı doktorda aptamıl verdı ama doktor bey cok gaz yaptı dedım ozaman bana gazlı bebekler hangı marka olursa olsun ar ıcerıklı kullanmalı ustunde ar yazmalı ar ıcerıklı en ıyı mama aptamıl dedı her mamanın 100 cesıdı var dedı
gercekdende aptamıl ar kullandık cok ıyı gelıyor...

Evet, hemde nasıl büyütüyorlar. Bir bebek doğuyor ve bir anne beraberinde. Birlikte öğreniyoruz.. Peki, mama konusunda aklımda olsun dr a bir danışayım.

Evet o şekilde aklımda olsun, dr. bir soralım. Sizin bu konunun başında yazdığunızda birde gaz ilacımızı düzenli kullanıyoruz yazmışsınız. Hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba? Bize sap simplex verildi ama öyle çok etkili olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…