emzirmeden kaynaklanan göğüs yarası

dogumdan sonraki ikinci korkum bu gogus ucu yaralari
3 ay once kizkardesim dogum yapti ve nerdeyse 2 ay bu gogus yarasini cekti
aglaya aglaya bi hal oluyordu surekli kaniyordu gogusleri
denemedigi kalmadi
daha sonra kendiliginden gecti
kisacasi suki eger gogus ucu yara olacaksa oluyor ve bi bayana fayda eden ilac digerine etmiyor herkesinki farkli farkli ..
allah sabir ve dayanma gucu versin hepimizeki bebislerimizi istdigimiz kadar besleyebilelim

slm benimde en başta çok kötü olmuştu hatta 1 gün boyunca emzirmedim tek göğsümü canım çok yanıyor diye süt doldu ucu kayboldu inat edip emzirdim ve yavaş yavaş geçti korkulacak bişey yok doktor da söyledi hatta emzirdikçe geçer normal dedi sen bol bol emzir kardeş

benimde göğüslerim felaket şekilde yara oldular sabahlara kadar ağlıodm 2 aylık bebeğimi emziremediğim içinde daha fazla ağlıodum lansinoh kremi aldım minicik kutusu 22 tl hiç mi işe yaramadı sağlık ocağında dr garmastan adında göğüs yaraları için bi krem werdi oda 29 tl oda hiç bi işe yaramadı moralim bozuk çocuk dr unu aradım bebeğimi emziremiorm göğsüm yara mama versem olur mu dedim dr asla olmaz dedi ve trosyd ve prednol-a adında krem verdi onlar etki edene kadar da acı hissetmemeyim die anestol pomad verdi anestola gerek kalmadı dier kremler anında etki etti dr u aradım binlerce kez teşk ettm ve bu 3 kremin toplam fiyatı 11 tl.... deneyiiiinnnnn

Son düzenleme:
Canım kantoron yağı kullandım ben ve akşamına hiç bir şey kalmadı ki çok kötüydü.Kantoron yağını sürdüm ve ucuna kola kapağı kapattım.Emzireceğim zaman açıp yıkadım emzirdim.Emzirme işlemi bitince aynı şeyi yaptım.Ve akşamına hiç bir şey kalmadı dediğim gibi.

Bu isten ölesiye azap cektim. Gecenin 4 unde herkese deva olsun diye yazmak boynumun borcu. Kullanipta sifa bulamadigim ilaclar mustela, lansinoh, zeytin yagi, saf lonolin aktardan aldim, kantoron yagi, kendi sutum 5 gun azapti resmen. Bebek gormeye gelen birine dr tavsiye etmis. Benim sifam ondan oldu. Bepantonol krem ile fito kremi karistirip surun. 3 saat kadar bekletin. Emzirmeden once memenizi yikamayi unutmayin. 6

ben de bi tavsiyede bulunacağım bana da eczacı bi arkadaşım önermişti. biliğimiz kuru soğanı ikiye bölüp göğüslerinizin üzerine koyup yarım saat bi saat kadar bekletin.sonra göğüslerinizi yıkayıp emzirin. bunun doğurmadan hemen önce yapılması çatlak olmaması açısından daha etkili ama ablama da tavsiye ettim o da çok acı çekerek emziriyordu bebeğini.lansinoh falan işe yaramadı onda.denedi ve soğandan mı bilmiyorum ama yaralarım iyileşti diyo:) ben daha doğurmadım ama hastane çantamda bir kuru soğan olacak kesinlikle. siz de deneyin belki sizde de işe yarar

Benim kizim 2,5 aylik ve yaralarim hala devam ediyo. Her emzirmedr agliyorum dun en son dayanamadim ve saglik ocagina gittim . Ne krem verdilerse denedim birsuru kocakari ilaci yaptik yok yok yok. Ama saglik ocaginda sagolsun ebem cok yardimci oldu emzirme eğitimi verdi bana gerci benim kizimdan kaynaklaniyodu bi turlu tutamiyodu ama yinede onun gosterdigi gbi yapinca azda olsa ise yaradi . Hic degilse arrtik aglamiyorum emzirirken. Ve baba bi kur yazdı. E vitamini ve kakao yagi. Eczaneden minik serumlarda e vitaminleri var onlardan aldim kakao yagiyla karistrdim. E vitaminin icinden 5 adet cikiyo hepsini kirdim ne kdar geldiyse o kdar kakao yagi koydum ve silmeden emzirebiliyomusun. Dun aksam kullandim ve bi sabh etkisini gordum. Sihirli bi degenek yok ki bir kerede gecirsin. Ama ben bu şekilde kurtuldum tabiki hla aciyo ama hic degilse kizim aciktiginda hemn emziriyorum . Bnce ebenize bi danisin belki oda onericektir inşallah yarasi olan butun annelere iyi gelit.

Bi iki gün sağıp verin bebeğinize sütünüzü kremi düzenli sürün. İyileşince devam edin. Ben öyle kurtuldum.
Biberona alışmaması için kaşıkla içirdim. Gecekeri sadece biberonla verdim. Gündüzde bir iki kere emzirdim gerisşnş kaşıkla verdim

Kuru soğan, saf zeytin yağı,bepanthol, kakao yağı ,Lanolin bunların hepsini denedim hiçbi ise yaramadı Iki buçuk aylik oldu çocuk hala düzelmesi dahada kötü oluyo meme uclarindaki bebeğin diliyle uyarısı minik et parçaları koptu kaç parça göğüslerim şu an bilmiyorum emir iken aglaya aglaya kanaya kanaya emziriyorum sonrada tekrar acikana kadar aşırı ağrım oluyo nasıl geçer başka ne var denenicek bilmiyorum

geçmiş olsun.. ben lansinoh krem kullanmıstım mor olanı. bire bir gelmişti.yara oldu 2 günde geçti

Canım benim meme basımda yara ve çatlaklar vardı, aslında bunun nedeni meme basını bebegın agızına dogru yöntem ile verememekten kaynaklandığını sonradan ogrendim kızımı doğurduktan sonra yanlızca 2 ay emzirebildim tamamen bilinçsizce meme basını verdiğim icin. Şuan 9 günlük anneyim oglum dogdu ve internetten dogru emzirme videolarını izleyerek ttecrübe ettim. Emzirme sonrası da lanolin kullanıyorum tamamen göğüs ucunu koruyor.

ben Garmastan Pomad kullanmıştım yara olduğunda çok iyi gelmişti. hemen ağrısını acısını geçirmişti. Tavsiye ederim meme başı yara ve çatlak olanlara.

Göğüs ucu çatlağım yüzünden lohusalığım kabusa döndü. İlk 1 ay bebegimi sütten kesme noktasına geldim. Ağrılar yüzünden evde iki büklüm geziyordum. Emzirirken acıdan gözyaşlarına boğuluyordum, emziremediğim de ise üzüntüden, yetersizlikten.. Benim yaralarımın yanlış emzirme ile ilgisi yoktu. Ben hemşireyim ve doğru emzirme tekniklerini ben insanlara anlatıyordum. Doktorumun söylediği kadarıyla bazı kadınların cilt altı dokusu sebep oluyormuş yaralara.

Gebeliğimin son iki ayında düzenli olmasa da garmastan pomat kullandım emzirmeye hazırlık için ama hiç bir fayda sağlamadı. Sonrasın da ise Bella B, lansinoh, elainee, bepanthen, madecasol, e vitamini kapsülü yetmedi; kakao yağı, badem yağı, tahin yağı, kantaron yağı, zeytin yağı ... ne denesem işe yaramadı. Ta ki bi yakınım BUĞDAY YAĞINI önerinceye kadar.

Her emzirme sonrası buğday yağını göğüs uçlarına sürüp üzerine göğüs kalkanlarını taktım, Böylelikle göğüsüm hep emzirmeye hazır şekilde yumuşak kaldı. Emzirme öncesi silmenize de gerek yok. Lütfen sabrınızı ve ümidinizi kaybetmeyin ve bu süreçte sütünüzün kesilmemesi için bol bol sağın. Aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. İnşallah benim gibi sizlere de iyi gelir, şifa bulursunuz.

Emzirmek ızdırap oldu artık. Ne yaptıysam geçmiyor. Allahım ne zormuş. 1 ay oluyo doğum yapalı hala geçmedi.

Benimde göğüs ucu yarası yüzünden lohusaligim kabus oldu. Yalniz benimki normal bi çatlak değil, iki göğüs ucu da koptu resmen. Bebeğin üst damaginin geldiği yerler kemirilmis gibi oyuldu. Meme basinin yarısı kayboldu deri soyuldu. Sünnet yarası gibi açık yara haline geldi. Gittigim doktorlar yanık kremleri veriyor artık. Gitmedigim doktor, sormadigim insan kalmadı. Görenler bu ne hale gelmiş böyle diyor. Garmastan, madecassol, lanolin krem, fito krem, bepantene yanında tahin yağı, soğan suyu, kantaron yağı, e vitamini kapsülü, zeytin yağı.. Kicasa denemedigim şey kalmadı. Elektrikli pompa almıştık, cok kötü olan göğsümü sürekli sagdim zor olmasina ragmen, bebegin emmesi daha kotu hale getiriyor çünkü. Diger gogsumu yara yara verdim memeyi unutmasin diye. Iyileşene kadar böyle gidecek henüz iyileşmiş değil ama eskiye nazaran iyilesme var gibi. Her emzirdigimde Rabbim kimseye böyle dert vermesin diye dua ediyorum ve herkesten dua istiyorum. Anne hakkı gerçekten ödenmez. Doktor emzirmeyi kesmen gerek bu durumda dedigi halde kopana kadar emzirmeye devam edicem dedim. Allah herkese acil sifa versin ve bu cekilen eziyetler hürmetine herkesin evladini hayirli eylesin inşallah..

Benimde çok kötü olmuştu kanıyordu resmen ayaklarımı yere vuruyordum emzirirken.
Ben şuan emzirmiyorum ama görümcem yoğurt kaymağı sürmüş çok iyi geldi diyor.

Eski konu galiba ama benim sorunum yeni ; 1 aylık anneyim. İlk başta herşey gayet güzeldi ancak 1 haftadır göğüs uçlarım yara oldu ve çok acıyor. Gerçekten büyük çaresizlik hissediyorum ancak yazılanlar rehber oldu.. Çarşamba günü ebe hanım ile görüşmemiz var umudum işe yarar bir çözüm üretmesi. Bilgi ve deneyimini paylaşan herkese teşekkürler. .

derdinize care bulabildiniz mi?

Tesekkurle e cevabiniZ icin ancak simdi okidum mesajinizi. Ne yazikki bende hicbir sey ise yaramadi,kantaronu da kullanmistim zaten. Ama iki gundur gogus kalkani kullanmaya basladim ve biraz rahatlatti. Sanirim hava alip,kuruyarak hicbir yere degmeden durmasi gerekiyormus.insallah tamamiyen gecer se emzirmekten zevk alir duruma gelirim
Yeni gördüm yazınızı. Evet buldum. Kantaron yağı bir mucize gibi yetişti imdadıma. Tabi öncesinde bir sürü krem , e vitamini , susam yağı, zeytinyağı vs denedim ama en iyi kantaron geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…