Emzirmeyi bırakmak istemem kötü bir şey mi?

Merhaba. Bebeğim 10 aylık 2 ay sonra 1 yaşına giriyor. Ben de açıkçası 1 yaşından sonra emzirmeyi çok önemsemiyorum. Zaten ana öğünü ek gıda olacak. Biliyorum anne sütü çok faydalı ama zaten şu ana kadar doya doya verdim. İlk altı ay sadece süt emdi zaten. Şimdi de olması gerektiği gibi ek gıdadan daha çok hatta hala yeni doğan gibi emiyor yani. Saat başı veriyorum. Çok yoruldum ikide bir meme çıkarmaktan :) sizce kötü bişey mi düşünüyorum çevremden dolayı bazen kendimi suçluyorum böyle düşündüğüm için.
Kendinizi suçlu hissetmeyin kosturmaca işler yoğunluk bizi bunaltiyor.Ama bencede direk kesmeyin yavaş yavaş kademeli bıraktırın.Ken dinizede vakit ayırın iyi gelecektir

emzirmeyi bırakmak istemeniz kötü bir şey değil. benimki 16 aylık. ben de zaman zaman düşünüyorum. sonra vazgeçiyorum. ki benimki sadece uykudan önce ve gece emiyor. bu yüzden geceleri sürekli uyanıyor. bu da beni çok yoruyor.

bazen bana da fenalık geliyor açıkçası. ama arkadaşların dediği gibi hastalıkta, diş çıkarmada vs. kurtarıcı. biraz daha dayanmaya çalışın. zaten ayı arttıkça, sosyalleştikçe oyalamanız kolay olur. böyle böyle azaltırsınız. hem sizin için yorucu olmaz hem de o memeden erken ayrılmamış olur.

emzirmeyi bırakmak istemeniz kötü bir şey değil. benimki 16 aylık. ben de zaman zaman düşünüyorum. sonra vazgeçiyorum. ki benimki sadece uykudan önce ve gece emiyor. bu yüzden geceleri sürekli uyanıyor. bu da beni çok yoruyor.

bazen bana da fenalık geliyor açıkçası. ama arkadaşların dediği gibi hastalıkta, diş çıkarmada vs. kurtarıcı. biraz daha dayanmaya çalışın. zaten ayı arttıkça, sosyalleştikçe oyalamanız kolay olur. böyle böyle azaltırsınız. hem sizin için yorucu olmaz hem de o memeden erken ayrılmamış olur.
Haklısınız, bide anlamadım gündüz emmiyor mu? Sadece gece emse de sütünüz geliyor mu kesilmez mi öyle?

Evet haklısınız, pat diye ben de kesemem o da zaten. Bakmayın kesicem dediğime aslında içim buruk ama çok da yorgunum:))
Biraz dinlenin ama atak zamanları hastalıklarında o bir damla sütun mucizesini görünce 30 ay emzirdim oğlumu. 26. Ayında kademeli azaltma ile 4 ayda ( yani 30. Aya 7 gün kala tamamen bıraktı ne bende burukluk oldu ne de onda)

Benim oğlum da nefes almadan emen ek gıdaya bile pas vermeyen bir bebekti.
10. Ayda tadım bitirdim düşünün ana öğünü hep süttü 10. Aya kadar.

Bu konuda beni kimse geçemez. Büyük oğlumu tam 3 yaş 3 ay emzirdim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ya bende sizin gibi olacağım sanırım ahahahahha gibi emzirmeyi çok seviyorum o bakışmalar gülüşmeler o anın büyüsü ve doyduğu hissi… ama daha bebeğim 3 aylık belki de hala lohusalık etkisiyle böyleyim🥹😃

Haklısınız, bide anlamadım gündüz emmiyor mu? Sadece gece emse de sütünüz geliyor mu kesilmez mi öyle?
gündüz uykusundan önce de emiyordu. uyanınca emiyordu. ama şimdi çalışıyorum haliyle gündüz emme işi olmuyor artık. sabah uyanınca emiyor sadece.

yani bilemiyorum azalmıştır tabi artık sütüm. gün boyunca emzirmediğimde öyle şişlik vs. olmuyor. ama tamamen kesilmedi de. sıktığımda geliyor, doyuracak kadar değildir elbet. zaten artık 16 aylık olduğu için doymak değil de rahatlamak için emiyor.

Merhaba. Bebeğim 10 aylık 2 ay sonra 1 yaşına giriyor. Ben de açıkçası 1 yaşından sonra emzirmeyi çok önemsemiyorum. Zaten ana öğünü ek gıda olacak. Biliyorum anne sütü çok faydalı ama zaten şu ana kadar doya doya verdim. İlk altı ay sadece süt emdi zaten. Şimdi de olması gerektiği gibi ek gıdadan daha çok hatta hala yeni doğan gibi emiyor yani. Saat başı veriyorum. Çok yoruldum ikide bir meme çıkarmaktan :) sizce kötü bişey mi düşünüyorum çevremden dolayı bazen kendimi suçluyorum böyle düşündüğüm için.
Hayir kotu bisey degil elbetteki. Ben ilk kizimi 2 yasina kdr emzirdim ama simdi ikincisi 1 yasinda ve biraktirmaya başlıyorum. Anneligimiz emzirme suresiyle alakali degil.

Vallahi seve seve emzirdim şükrede şükrede inanın. Rabbimin mucizesi diyerek 0 göğüs ucu ile bebeğimi emziremem diye düşünürdüm üzülürdüm doğum öncesi. Sonra birden çıktı ucu da 🤭 hem şaşkınlık hem minicik doğan bebeğim anne sütü ile resmen aslana dönüşünce hep şükrettim.
İşimi bıraktım çünkü tek çocuk düşünüyordum koynumdan indirmedim o derece delilik yani 😂

Vallahi seve seve emzirdim şükrede şükrede inanın. Rabbimin mucizesi diyerek 0 göğüs ucu ile bebeğimi emziremem diye düşünürdüm üzülürdüm doğum öncesi. Sonra birden çıktı ucu da 🤭 hem şaşkınlık hem minicik doğan bebeğim anne sütü ile resmen aslana dönüşünce hep şükrettim.
İşimi bıraktım çünkü tek çocuk düşünüyordum koynumdan indirmedim o derece delilik yani 😂
Valla ben de şimdi öyleyim ama yoruldum. Bakalım hayırlısı :))

Back
X