- 19 Haziran 2023
- 110
- 45
- 28
- 25
- Konu Sahibi Goookceeeee
Kızlar selam. Oğlum 9 haziranda 2 yaşını dolduracak. Memeye aşırı derece bağımlı bi bebekti herzaman ve ben de hiç daha az emzirmek için uğraşmadım. 2 3 ay öncesine kadar geceleri hala 3 4 kez emmek için uyanıyordu bu süreçte çok yoruldum ailem vs hep baskı yapıyordu bıraktır artık diye ama ben 2 yaşına kadar emsin o zaten kendi bırakır dedim. Kimseyi dinlemedim çünkü ben de bırakmanın vicdani yüküne hazır değildim. İlk önce gündüz memelerini kestim ona alıştıktan sonra yavaş yavaş gece uyandığında emzirmemeye başladım. Sonuç olarak son 1 aydır falan sadece gece yatarken emiyordu ama mutlaka karnı tok bile olsa emiyordu yoksa asla susmayı ortalığı yıkıyordu. Bundan 4 gün önce zaten yemek yemişti ama tekrar meme ister diye düşündüm ve o istemedi ayağımda sallanarak uyudu. Ertesi gün zaten dışardaydık yoruldu ve o şekilde uyudu sonraki gün kaynanamdayık dönüşte arabada uyudu vs derken biz memeyi kesmiş olduk. Bugün 4 gün oldu göğüslerimin dolduğunu ve mastit çevirmeye müsait olduğunu hissediyorum çünkü tüm vücudumda inanılmaz Bi halsizlik ve ağrı var daha önce çok kez yaşadım. En mantıklısı duşa girip sağım yapmak bu durumda ama bunu yazarken bile ağlıyorum çünkü sanki oğlumun rızkını ona vermeyip heba ediyormuşum gibi geliyor o kadar üzülüyorum ki resmen içim acıyor. Bu süreçte eşimde bana asla destek olmadı fiziksel bi destek zaten istemedim ama psikolojik olarak beni bitiren eşim oldu. Ne zaman bu konu açılsa hep tartışıyorduk zaten ama bu artık gerçekleştiren sonra sürekli benim vicdanıma oynadı bırakma daha inşallah tekrar ister memesiz uyumaz gibisinden sürekli psikolojik baskı yaptı asla istemiyor memeyi kesmemi çünkü ona rahat gelen o. Bu durumu yaşayan anneler bana yardımcı olun lütfen bu vicdan azabını nasıl atlattınız oğluma haksızlık etmiş gibi hissediyorum içim acıyor