En Ağır Kavgamız!!! Böyle Ömür Geçer mi ??? :(

Ben eşime değil eşim bana baskı yapıyor diyorsunuz ama bu yorumunuz sizinde eşinize baskı uyguladığınızı alenen ortaya koyuyor. Madem dini ve siyasi görüşleriniz farklı o zaman dini ya da siyasi konulara girmeyin. Kişinin inanmadığı bir şeyi zorla sevdirme çabası neden? Ayrıca tüm bunları bilerek evlendiniz baştan evet dediğiniz kabul ettiğiniz bir şeyi sonradan değiştirmeye çalışmak evliliğinizi yıpratır sadece başka da bir işe yarayacağını pek sanmıyorum.

kimin ahiretinin kötü olacağını sadece ve sadece Allah bilir.o yüzden eşinize bunu demeye hakkınız yok..siz eşinizden size karşıyor diye şikayetçisiniz ama yazdıklarınızdan tam tersi görünüyor.

iyi de sen istiyorsun diye inanacak, yapacak hali yok ki.
benim babam bana böyle yaptı. hadi ben imam olayım siz cemaat olun derdi. yıllarca öyle namaz kıldık ailecek.
ama ben içimden gelmeyerek onu kırmamak için yaptım.
kuran da okumayı öğrendim vs.
ama insan içten inanmadıkça olmuyor işte.
babam beni hala teşvik ediyor ama göstermelik falan yapıyorum. mezar başında dua okuyomuş gibi yapıyorum mesela.
yaratıcıya inanıyorum ama namaz vs. aklıma yatmıyor. babam da dua et, namaz kıl, kuran oku dedikçe iyice soğuyorum yani.
eşin de saçma buluyorsa saçma buluyordur. eğer bir gün yapacaksa içinden gelir yapar. belki sizi göre göre bile yapar, özenir. ama bu konu için birbirinize hakarete varan laflar edip kırmanız çok saçma değil mi?
eşin de inanmıyorsa sana laf etmemeli.
sen inanıyorsun ve dininin gerekliklerini yapmakta özgürsün. eşin de kendini frenlesin inandığın şeyleri küçük görmesin. bu konulara neden girersiniz onu da anlamadım.

Eşinizi önceden tanıyormuşsunuz tanıştığınızda kapalı değilmişsiniz evleneli de 1.5 sene olmuş kapanmamışsınız eğer kapalı olsaydınız belki de sizinle evlenmeyecekti belki de nasıl olsa açık nasıl olsa kapanmaz demiştir siz de sanırım çıkarken daha alttan aldınız bu kadar baskı yapmadınız ki sorun yaşamadınız. Evlenirken de namaz kılmadığını filan biliyorsunuzdur bildiğiniz halde neden hala imam ol namaz kılalım filan diyorsunuz ki ya da konu neden dine geliyor. Siz kılın, duanızı okuyun herkesin ameli kendine. Siz baskı yaptıkça geri tepiyor yani. Bu kadar önemliydi madem evlenmeyecektiniz o yaşına kadar alışmayan sonradan içinden gelmeden yapamaz dinde de zorlama yoktur. Çıkarken hoş gördüğünüz şeyler evlenince gözünüze batmış bir de küfür etmişsiniz. Olduğunuz gibi kabul edin birbirinizi kapanmak istiyorum izin vermiyor diyorsunuz bekarken kapansaydınız o zaman o halinizle evlenseydi. Bence bu konuları açmayın tartışmaya girmeyin. Üüzlüyorum diyorsunuz ya baştan biliyordunuz bu adamı. Benim eşimde oruç tutmaz namaz kılmaz ama çok iyi bir insan herkes kendindne sorumlu siz bir iki dersiniz istemezse istemez evlenmeyecektiniz o zaman bu kadar önemliyse. Bende istemediğim birşeyin dayatılmasından hoşlanmam yani. Sanki adam sizi farklı gösterdi dindar gösterdi.

Konu dini içerikli olduğu için kapanır mı bilmiyorum ama yorum yapmadan da geçmek istemedim. Belli ki inançlı bir insansınız; kapanmak istiyorsunuz, namaz kılıyor ve eşinizi de namaz kılması için teşvik etmeye çalışıyorsunuz. "Çok inanmıyor" diye bir şey olmaz, bir şeye ya inanır bir insan ya da inanmaz. Sadece Allah'a inanıyorsa ve dinin bazı kural ver gerekliliklerini safsata olarak nitelendirip gereksiz görüyorsa, Müslüman değil demektir. Burada link vermek yasak, o yüzden size Müslüman kadınla Müslüman olmayan erkeğin evliliği konusunu aratıp okumanızı tavsiye ederim.

İyi de argümanın çok enteresan

Sevgilim bana "senin ahiretinden korkuyorum, yanacaksın" dese gülerim.

Ahiret kavramı yok bana göre, eşine göre de başka bir kavramdır, bu baskı değil de nedir karşıdaki için çok rahatsız edici.

İkiniz de birbirinize saygı duyun yeter.

Hem baskı yapmıyorum demişsiniz hem de tatlılıkla gel imam ol falan diyorum diyorsunuz. Eşiniz farkında değil mi sizce onu yönlendirmeye çalıştığınızın. Yönlendirmiyorum demeyin, yönlendirmektir bu. E karşınızdaki de çocuk değil artık. Kılmak istiyorsa kılar, istemiyorsa kılmaz. Bırakın herkesin inancı kendine.. Her konu neden dine siyasete geliyor ki ayrıca?
Eşin senin namaz saatlerini kaçırman için bir çaba sarf ediyor mu?
Bence kendinizi inançlarınız konusunda özgür bırakın. Herkes kendinden sorumlu çünkü.

birbirinize düşüncelerinizi empoze etmeye çalışmayın.
siz inandığınız için, inanmanın doğru olduğuna
eşiniz de inanmadığı için bunun doğru olduğuna inanıyor.
evlilik farklı görüşler arasında bile huzurlu mutlu olabilmektir. hatta bundan keyif bile alabilirsiniz. entellektüel olarak bu konuyu tartışabilirsiniz.
ancak hadi namaz kılalım hadi imam ol demeniz inan ki onu dine yaklaştıracağına soğutur.
birbirinize benzemenize gerek yok, farklılıklar arasında mutlu olmaya bakın.

Şöyle bi yazı buldum tersi bayan için geçerli midir bilememdim ama paylaşmak istedim..

Eşinin / kadının başını örtmemesi (tesettürsüz olması) durumunda erkeğe günahı var mıdır, yoksa herkes kendinden mi sorumludur?

Değerli kardeşimiz;
Erkek, eşinin baş açık gezmesine rıza gösteriyorsa, kendisi de mesul olur. Ancak kendisi razı olmadığı halde eşi baş açık geziyorsa mesuliyet kadına ait olur. Erkek bundan dolayı mesul olmaz.

Kadın eğer dinin emirlerini yerine getirmiyorsa, kocası ona nasihatta bulunur. Ona örtünmenin hükmünü ve ehemmiyetini anlatan eserler okutmaya ve iyi hatipleri dinletmeye çalışır.

Bunu yaptığı halde bir türlü yola gelmezse, ebedî hayatını kurtarmak gayesiyle kendisine karşı biraz sert davranmak, bununla da yola gelmezse geçici olarak ondan uzak kalması gerekir. Bununla da yola gelmezse vazifesi sona ermiş olur; artık vebal kadına aittir. Koca bu gibi yaptırımları uygulamayıp yalnızca nasihat etse, yine kadının günahından dolayı mesul olmaz. İlla ki yaptırım uygulamak mecburiyeti yoktur. Önemli olan gerekli nasihatı ve uyarıları yapmakla birlikte, kadının günahına kalben taraftar olmamak rıza göstermemektir.

Böyle bir kadını boşamak icab etmez. Özellikle yuva kurup çocuk sahibi olduktan sonra boşamaya baş vurmak çok acıdır. İslâm dininde iyi olmazsa da Hristiyan ve Yahudi bir kadınla evlenmek caiz olduğuna göre, fasike bir Müslüman hanım ile evlenmek elbette caiz olacaktır. Fasıke bir kadın Yahudi ve Hristiyan bir kadından çok üstündür.

Bir kişinin eşinin başı açık olmasından dolayı haccı kabul olmaz veya hacca gidemez gibi bir düşünce ve söz doğru değildir. Gerek kadın olsun, gerek eşi olsu hacca gidebilirler ve haccı yapmalarından dolayı hasıl olan sevabı da alırlar.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet(ALINTIDIR)

belki yumuşak tavrınızda da baskı hissetmiştir siz kapansanız neden karışsın ki böyle bir şey için hani mini etekle işlek caddede gezmek aynı şey mi.boşverin onu her koyun kendi bacağından asılır.sizin kendiniz için yaptığınız ibadet sevap sizi ilgilendirin böyle zevkler ve renkler konusu gibi inançlar konusunda çatışmayın.zayıfsa zayıf sen üzerine düşen görevi yapıp uyardın mı uyardın daha ne arkasını arayacaksın.bu konuda seninle aynı duyarlılığa sahip olmayan birine neyin açıklamasını yapacaksın sen ibadetini yapmaya devam et.Allahla kitapla peygamberle dalga filan geçerse zamanında uyardığın için sen sorumlu değilsin.ama tutarda sen kapalı gezerken mini etek giydirip işlek cadde de gezdirmek isterse ondan boşanabilirsin.imkanın varsa iş bul maddi esaretten kurtul.ikinizde hemen birbirinize özür dileme yarışna girmeyin bi süre.bir biriniz özür dileme çabasında olduğunu görürse kendini naza çekecek gibi duruyo

Bir de demişsiniz ben sevdiğim kişiden sorumluyum onun ahiretini düşünürüm diye, Kimin amelinin iyi olduğunu kimin olmadığını Allah bilir, ameli iyidir kötüdür ya da daha iyi olsun diye eşinizin ki de olsa siz karar veremezsiniz..

İkinizinde birbirine saygı duyma zorunluluğu var.
Evlenmeden önce duygularınızı/ isteklerinizi, yapmasını istediklerinizi, yapacaklarınızu net anlatmak zorundaydınız, ötesi yok.
Boşuna bir sevgililik dönemi yaşamış gibisiniz. Tanımamışsınız ya da evlenince değişir düşüncesiyle görmezden gelmişsiniz.

Bu saatten sonra böyle tartışmalara gitmenin hiç anlamı yok. Boşuna yüz göz olursunuz, üstelik inada binebilir.

Eşinize karşı bu konularda şimdilik sessiz kalın. Dua edin ona.

Haksız taraf sensin.Düşünce yapında yanlış.Bir evlilikte sevgi ve saygı hayat görüşünden daha önemlidir.
İslamiyet sadece baş kapamayla namaz kılmayla da olmaz.Sabır,sükunet,tahammül,saygı,hoşgörü olmadıktan sonra..

Ben de eşime göre daha tutucuyum ama benim hayatımı olumsuz etkilemedikten sonra hayat görüşüne karışmam.Müdahale etmem.Sen 1,5 yıllık evlilikte,adamın kaç senelik hayat tarzını değiştirmeye çalışıyorsun.Evliliğiniz siyaset üzerine mi kurulu.Tartışma.Eğer fikir ayrılıklarınız varsa ve tahammülünüz yoksa bu konuda birbirinizin fikrine tartışmayacaksınız.Namaz kılmak ibadet etmek gönül işidir.Senin demenle,hadi kalk kılalımla olmaz.Sen onu ,görüşlerini bilerek evlendin.Değişmesini istiyorsan bunu tartışarak zıtlaşarak yapamazsın.
Ve hepimiz yeri geldiğinde nefret ediyorum kelimesini kullanabiliriz.Ama emin ol,bir erkeğe şerefsiz demenin ağırlığının yanından bile geçemez nefret ediyorum demek.Senin inancınla ibadetinle örtüşmüyor.İnsan lafını bilmeli.Neyi paylaşamıyorsunuz,neyi tartışıyorsunuz.Böyle zıtlaşmayla daha çok soğutursun.Önce özür dilemesi gereken kişi sensin.

şu konu yanlış anlaşılmış sanırım. birincisi eşim inançsız değil o yuzden ınancıyla ılgılı baskı yapmam zaten. ikincisi bende herseyini tam yapan 5 vakıtını her gun kılan bırı degılım o yuzden her gun kalk namaz kıl muhabbeti zaten olmuyo. kırk yılda bir söylerim oda rahat bırak der ustune gıtmem. yani namaz değil sorun. dini inançlarıma saygı duymaması kendı inandıklarını bana empoze etmeye calısması. sonuc alamayınca da ben senin kocan değilmiyim muhabbetıne girmesi..sorun bu yani saygı duymayıp saygı beklemesi...
bir de kapan kocana neymiş diyenlere, kapanırsam evliliğimizde büyük sorunlar cıkıcanı, yanında kapalı biri gezdirmek istemediğini söyleyen biri eşim..öyle kolay degıl yani sorunu çözmeden birşeyleri değiştirmek..
bile bile evlenmişssin evlenmicektin o zaman yazanlara da sözüm çok sağolun ben farkında değildim geçmişe dönüp evlenmıyım o zaman!!! bunu zaten yazdım bılıyoduk ama daha yumusaktı diye benım ıstedıgım sey tavsıye en azından mantıklı yorum!! azarlanmak yargılanmak değil...

en başından biliyormuşsunuz siz zaten bu yüzden bu saatten sonra evliliğinizi kurtarmak için konusunu dahi açmayın bnce

Bak bu kadar kişi hep aynı şeyleri yazmışız ..
Bence biraz otur düşün ve akşam eşinin gönlünü al .

arkadaşım inançlı bir insan olarak bu konuda hadisleri sünnetleri bile güvendiğin birinden destek al sor öğren bence.burda dini konu oldumu her kafadan ayrı ses çıkar.çoğu yorum seni haksız bulmuş bence sen haklısın.ayrıca her koyun kendi bacağından asıl filanda hikaye senin eşin tabiki doğru bildiğin yola yölendirmek isteyeceksin.
şimdi burda eşim kapanmamı istiyor oysa evlenmeden önce söz vermişti desen ohooo ne yorumlar gelir sana bunu yapamaz bilmem ne diye.
sende de hat var bence çünkü evlilik sözlerle filan olmuyor.

bak canım sana ben'i anlatayım

benım aılemde alkolun A sı geçemez..sıgara içene bile tü kaka derler.sülalemde anne baba ıkı taraf asırı dındar...

ama kayınpederım bırak orucu namazı .her hafta ıcer.cumaya asla gıtmez..esımın sulalesınde 1 tane kapalı bayan yok..benım dını bılgım onunkıyle yarısamaz.cunkı oğretılmemıs ona hıc bı sekılde...

eşimle sevgılıyken cumaya gıt dıye kaç kere kvga ettım...ayrıldım ..zorla gıttı bı kaç kere ama zorla !!en sonunda bu işlerin kulun korkusuyla degıl Alllah korkusuyla olacagını anladım..sadece namaz konusunda usengectı.kı ben bıle 5 vakıt kılmıyorken ona o sekıl davranamazdım.dayanamadım barıstım.cunku cok sevıyodum.

aıleler cok sorun olacak sandım.nasıl agladım gecelerce.sankı hrıstıyandı sevdıgım adam

sonra aştık bunları..eşim dunyanın en merhametlı adamı..cokk sefkatlı..o yuzden bunları dert etmedım...

ya gormezden geleceksın ya bıtıreceksın.biri tölerans saglamadı mı o ev meclise döner...

ama siz eşinize saygı duymuyosunuz ki.

işte sorunda hayatı paylaşmalıyız kendi doğrularımızı diretemeyiz.evliyiz diye birlikte mi gidecez cennete veya ceheneme. ben kapanmayı hiç düşünmüyorum ama eşim kapalılığı sever. ama bana bi gün bile kapan demedi. diyemez. öyle bir hakkı yok. ailemde diyemez. bence çok yanlış düşünüyosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…