Önemli olan laboratuvar kalitesi ve embriyolog. Sizi etkilemek istemem ama devlette çalışan ve denk geldiğim tüm kadın doğum doktorlarına ben de bu soruyu sordum. Hepsinin de verdiği cevap aynıydı.
Bahçeci Fulya, İstanbul Tüp Bebek Merkezi, Brüksel Tüp Bebek Merkezi, Acıbadem. Bu merkezlerden başka yere gitme dediler. Memorial'ı sordum, önermediler.
Doktor konusuna çok takılmadım. Çünkü aşağı yukarı hepsi aynı takibi ve tedaviyi yapacak. Psikolojik açıdan ilgi alaka beklentisi içinde olmadığımdan hangisi doktor seçilmelidir ona takılmadım ben. Bahçeci'de özellikle daha önce tedavi görmüş ve sonuç alamamış hastalar için her hafta konsultasyon uygulanıyormuş. Yani uygulanacak tedaviye sadece sizin doktorunuz değil, tüm doktorların ortak fikriyle karar veriyorlar. O yüzden doktor kriteri benim için son sıralarda yer aldı.
Benim ilk tedavim. Süreç hala devam ediyor. Yani ne negatif sonuç aldım ne pozitif. Muhtemelen haftaya transferim olacak. İlk tedavilerde aynı yaş ve hasta grubuna aynı tedavi protokolü uygulanıyor. İkinci denemede farklı yöntemler deniyorlar. Rezerv çok az değilse, oluşan embriyo sayınız çok az bile olsa 5.güne kadar bekletmeyi tercih ediyorlar.
Dediğim gibi, önemli olan laboratuvar. Bu konuda en iyi yerler Bahçeci Fulya ve İstanbul Tüp Bebek Merkezi.
Bahçeci Fulya'da son fiyatlar şu şekilde.