• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En büyük düşmanım: Kardeşim!

Hayir canim esim görüsüyor ama ben görüsmüyorum. Hicbirzamanda benimle görüsmeyecek oda apayri bir dert zaten senağlama

eşiniz bu duruma ne diyor sizin yanınızdadır umarım
boşverin siz kendinize ve kendi ailenize bakın
dışarda bırakın sizi üzenleri
nekadar içeri alırsanız okadar daha çok üzülürsünüz unutmayın :delphin:

arkadaslar kendi kardesim bana senin hic arkadasin yok bütün gün evde oturup bunalima giriyorsun biz seninle konusmadik diye depresyona mi girdin diyor ben bu insana bütün bu olanlardan sonra nasil baci diyecegim... en cokta onu affedemiyecegim icin üzülüyorum

aslında zordur çünkü karşındaki kendi ailen annen
ama yapılanlara bak ve kıyasla sen bunları haketmedin
ayrıca neden kardeşine karşı bukadar torpilli acaba annen
ayrımcılık olmaz demiorum olur elbet ama bukadar aşikare de olmamalı
diyorum ya arkadaşım görüşme bence
onlar geldiklerinde elbet kovamazsın
ama sen gitme gülsümün dediği gibi onlardan medet ummaa
ama unutmasınlar düşmaz kalkmaz bir Allah tır:delphin:

Ya ben cok sasiriyorum ve cok üzülüyorum böyle seyler duyunca...

Hep derim Allah (C.C.) kimseyi kendi anasi babasi ve kardesi ile sinamasin, en zoru budur..

Seni en zayif noktandan vurmaya calisan, evliliginde olan sorunlarini yüzüne vuran ve kinayan kardesinin yarin öbür gün evlendiginde daha beterini yasayacagindan hic süphem yok ama kahretsinki yinede bu durumda en cok sen üzüleceksin....Allah göstermesin tabikide ama extreminde dedigi gibi düsmez kalkmaz bir Allah.

eşiniz bu duruma ne diyor sizin yanınızdadır umarım
boşverin siz kendinize ve kendi ailenize bakın
dışarda bırakın sizi üzenleri
nekadar içeri alırsanız okadar daha çok üzülürsünüz unutmayın :delphin:

Canim cok dogru söylüyorsun allahimdan tek dilegim bizi hickimseye muhtac etmesin bundan sonra. Zor günümde öz annemin bile beni sirtimdan vuracagini tekrar tekrar ögrenmis oldum cünki.

Esim bu duruma birsey demiyor cünki biliyor benim aslinda annesiyle barismak istedigimi ve annesinin beni kabul etmeyecegini. Hatta ben gidip onlardan barismak istedim gitmeni istemiyorum seni üzerler dedi birsey diyemedim cünki ailesini en iyi o tanir gitme diyorsa bir bildigi vardir.

Ya ben cok sasiriyorum ve cok üzülüyorum böyle seyler duyunca...

Hep derim Allah (C.C.) kimseyi kendi anasi babasi ve kardesi ile sinamasin, en zoru budur..

Seni en zayif noktandan vurmaya calisan, evliliginde olan sorunlarini yüzüne vuran ve kinayan kardesinin yarin öbür gün evlendiginde daha beterini yasayacagindan hic süphem yok ama kahretsinki yinede bu durumda en cok sen üzüleceksin....Allah göstermesin tabikide ama extreminde dedigi gibi düsmez kalkmaz bir Allah.

ilerde üzülürüm belki ama bugün benim yasadiklarimla benim canimi yakmaya calistigi icin benim yasadiklarimi kat kat fazlasini yasamasini diliyorum allahtan. Belki cok yanlis yapiyorum ama istiyorum oda yasasin ve anlasin istiyorum

Canim cok dogru söylüyorsun allahimdan tek dilegim bizi hickimseye muhtac etmesin bundan sonra. Zor günümde öz annemin bile beni sirtimdan vuracagini tekrar tekrar ögrenmis oldum cünki.

Esim bu duruma birsey demiyor cünki biliyor benim aslinda annesiyle barismak istedigimi ve annesinin beni kabul etmeyecegini. Hatta ben gidip onlardan barismak istedim gitmeni istemiyorum seni üzerler dedi birsey diyemedim cünki ailesini en iyi o tanir gitme diyorsa bir bildigi vardir.

Güzelim anladigim kadariyla sen bir aile ortami aile sicakligi ariyorsun...ama malesef cevren vicdansizlarla dolu....ne oldu ne bitti kayinvalidenle bilmiyorum ama barismak isteyen bir insani ki buda oglunun esi ise geri ceviriyorsa birak ne hali varsa görsün.

Bazen vazgecmek gerekiyor, seninle iyi olmayanlarla sende iyi olma, kim olursa olsun....esinle mutlu ol, kendine arkadas cevresi edin, kurslara git, kendine hobbyler ara....inanki bazi yerde 40 yillik yabanci kendi öz kardesinden daha yakin oluyor insana....

Senin kiymetini bilmenyenlere sende kiymet verme.....Annenle kiz kardesinide Allaha havale et......gün gelir devran döner....son gülende iyi güler...bunu unutma

ilerde üzülürüm belki ama bugün benim yasadiklarimla benim canimi yakmaya calistigi icin benim yasadiklarimi kat kat fazlasini yasamasini diliyorum allahtan. Belki cok yanlis yapiyorum ama istiyorum oda yasasin ve anlasin istiyorum

boşver arkadaşım bırak Rabbim versin cezasını ah etme sonuçta gülsümün dediği gibi
duyduunda gördüünde sennde için yanar
belki şimdi böyle derdin yaşadıklarının etkisi ve siniryle
ama o durumda olsa en çok senn için yanar
gülsüm dediği çok doğru Rabbim kimseyi ailesi ile sınamasın
çok zor dur ççoook :delphin:

görüşmek istemiyorsa kendi bilir ozaman
sen yapacağını yapmışsın eşinde biliyorki ailesini sana gitme diyor
dediğin gibi o daha iyi tanır gitme diyorsa var bir bildiği
boşverr sen sana yeticek şeyler bul kendine
eşinle mutlu huzurlu ol yeter 3 günlük dünya
kendini üzmeye hiç değmez
sana değer vermeyene sen zerre değer verme :delphin:

görüşmek istemiyorsa kendi bilir ozaman
sen yapacağını yapmışsın eşinde biliyorki ailesini sana gitme diyor
dediğin gibi o daha iyi tanır gitme diyorsa var bir bildiği
boşverr sen sana yeticek şeyler bul kendine
eşinle mutlu huzurlu ol yeter 3 günlük dünya
kendini üzmeye hiç değmez
sana değer vermeyene sen zerre değer verme :delphin:

Dogru söylüyorsun arkadasimda keske bunlari yapan en yakinlarim degilde yabancilar yapsaydi diyor insan. Ama bir aydir gitmedim evlerine, belki annem hatasini görmüstür dedim büyüklük bende kalsin dedim eve cagirdim cokda emek vermis yemekler börekler yapip gelmis ama bir aydir gelip gitmeyi kesmemden hicbir ders cikarmamis oturupde düsünmemis neden böyle oldu diye bunu anladim.

Esimde beni zaman zaman cok üzmüs olsada cok sükür suanda cok huzurluyum ve insallah böylede kalir cünki bundan sonra ondan baska kimsem kalmadi.

Dogru söylüyorsun arkadasimda keske bunlari yapan en yakinlarim degilde yabancilar yapsaydi diyor insan. Ama bir aydir gitmedim evlerine, belki annem hatasini görmüstür dedim büyüklük bende kalsin dedim eve cagirdim cokda emek vermis yemekler börekler yapip gelmis ama bir aydir gelip gitmeyi kesmemden hicbir ders cikarmamis oturupde düsünmemis neden böyle oldu diye bunu anladim.

Esimde beni zaman zaman cok üzmüs olsada cok sükür suanda cok huzurluyum ve insallah böylede kalir cünki bundan sonra ondan baska kimsem kalmadi.

eşler arasında olur böle şeler
üzülürüz üzeriz ama önemli olan herşeyi yıkmamak
demekki oda hatasını anlamışki şuan huzurlusun
inşallah bundna sonra daha da huzurlu ve mutlu olursun :Saruboceq:

Evet arkadasim babamda oradaydi ve onun terbiyesizlik ettiginide söyledi anneme. Annem anlamak istemiyor anlasilan.

Babanız araya girip kardeşnize kızım sen napıosun bu ne terbiyesizliktir kendine gel demedimi?
Hadi başta karışmak istemedi ama bardak fırlattığında sizi kovduğundada mı demedi bişe?
Babanızın sadece annenize sizin haklı oldğunu söylemesi yetmez..
Orda müdahale etmeliydi bence..
Anneniz aşikar bi şekilde taraf tutuyorda babanız neyden çekindi acaba :uhm:

Güzelim anladigim kadariyla sen bir aile ortami aile sicakligi ariyorsun...ama malesef cevren vicdansizlarla dolu....ne oldu ne bitti kayinvalidenle bilmiyorum ama barismak isteyen bir insani ki buda oglunun esi ise geri ceviriyorsa birak ne hali varsa görsün.

Bazen vazgecmek gerekiyor, seninle iyi olmayanlarla sende iyi olma, kim olursa olsun....esinle mutlu ol, kendine arkadas cevresi edin, kurslara git, kendine hobbyler ara....inanki bazi yerde 40 yillik yabanci kendi öz kardesinden daha yakin oluyor insana....

Senin kiymetini bilmenyenlere sende kiymet verme.....Annenle kiz kardesinide Allaha havale et......gün gelir devran döner....son gülende iyi güler...bunu unutma

Evet canim kendimi bildim bileli hep sicak bir aile ortami aradim. Cocuklugumdan beride kuzenlerim amcalarim tarafindan hep dislandik annem onlarla kavgali diye. Annem desen bir cesit kaynanam desen bir cesit.

Canim kurslara filan gerek yok ben zaten calisan bir insanim. Arkadas cevresi desen arkadasim var ama hickimseyle samimi olmuyorum artik cok kazik yedim cünki. Gelip gittigim birkac kisi var ama onlarlada mesafe koyuyorum.

Sagol canim inan seninle dertlesmek cok güzel oluyor keske yakin cevremde beni senin kadar iyi anlayan biri olsaydi. Cok sagol

Babanız araya girip kardeşnize kızım sen napıosun bu ne terbiyesizliktir kendine gel demedimi?
Hadi başta karışmak istemedi ama bardak fırlattığında sizi kovduğundada mı demedi bişe?
Babanızın sadece annenize sizin haklı oldğunu söylemesi yetmez..
Orda müdahale etmeliydi bence..
Anneniz aşikar bi şekilde taraf tutuyorda babanız neyden çekindi acaba :uhm:

Babam öyledir canim kötü niyetinden degil ama sözü gecmez evde. Kendisi melek gibi bir insandir annemde cadi olunca onu bastiriyor tabiiki. Müdahale etmeye calisti zaten onun icin kardesim anneme babamla bir olup onu bunalimi soktugumuzu ve bütün gün kendisini odasina kilitledigini ben eve gidince odasindan ciktigini söylemis. Biran benim bile aciyasim geldi yalanlarina

Babam öyledir canim kötü niyetinden degil ama sözü gecmez evde. Kendisi melek gibi bir insandir annemde cadi olunca onu bastiriyor tabiiki. Müdahale etmeye calisti zaten onun icin kardesim anneme babamla bir olup onu bunalimi soktugumuzu ve bütün gün kendisini odasina kilitledigini ben eve gidince odasindan ciktigini söylemis. Biran benim bile aciyasim geldi yalanlarina

:1shok: akannehir :oklava:
Yok artık yaaaaaaa
Bu kadarınada pes yanii..
Bırak arkadaşım üzme kendini hiç..
Annen tamamen tarafısz oturup dinlemeliydi ikinizide ve barıştırmalıydı ve bunu yapmadığı gbi sna tavır aldysa kendini hiiç üzme..
Valla yazık günah yaa eden bulur cnm kafana takmamaya çalış..
Babanızada yazık adamı kimse dinlemio durumunda olmş resmen ben sizin kadar sakin kalıp hala daha kendimi ifade etmeye çabalamazdım..
Çoktan kıyamet kopmuştu yani..

Evet canim kendimi bildim bileli hep sicak bir aile ortami aradim. Cocuklugumdan beride kuzenlerim amcalarim tarafindan hep dislandik annem onlarla kavgali diye. Annem desen bir cesit kaynanam desen bir cesit.

Canim kurslara filan gerek yok ben zaten calisan bir insanim. Arkadas cevresi desen arkadasim var ama hickimseyle samimi olmuyorum artik cok kazik yedim cünki. Gelip gittigim birkac kisi var ama onlarlada mesafe koyuyorum.

Sagol canim inan seninle dertlesmek cok güzel oluyor keske yakin cevremde beni senin kadar iyi anlayan biri olsaydi. Cok sagol

Sanalda olsa yinede bir tik kadar yakin bir mesafedeyiz arkadasim...

Ne zaman istersen dök icini, yardim edemesek bile önemli olan dinlemektir bazi yerde.

Dedigim gibi senin canini yakanlari Allaha havale et ve bundan sonra kesinlikle sana deger vermeyenlere sende deger verme....isterse annen kardesin olsun....Babanla iyi anlasiyorsan onu davet et evine veya disarda gidin baba kiz bir kahve icin dertlesin ama o eve kolay kolay ayagini basma bir daha....

Kardesin gün gelecek sana yaptigi saygisizliklardan cok büyük pismanlik duyacak, ama kirilan kirilmis oluyor iste.

Allah yardimcin olsun arkadasim....kendine iyi bak:Saruboceq:

terbiyesiz ne diyim..böyle yaparak bir yere varamazsınız ama o kesin.
sizde ona onun anladığı dilden konuşacaksınız.göze göz dişe diş.
yüz vermişsiniz ona o da bundan faydalanmış.
okuyunca çok üzüldüm umarım aynıları başına gelirde anlar hiç hazetmem kendini haklı çıkarmak uğruna yalan söylenmesinden!!
anneniz de kardeşinizle aynı kumaş hiç uğraşmayın görüşmeyin ikisiylede,akılları başlarına gelir seni ararlar günü gelince..
Allah sabır versin ne diyim..

Sanalda olsa yinede bir tik kadar yakin bir mesafedeyiz arkadasim...

Ne zaman istersen dök icini, yardim edemesek bile önemli olan dinlemektir bazi yerde.

Dedigim gibi senin canini yakanlari Allaha havale et ve bundan sonra kesinlikle sana deger vermeyenlere sende deger verme....isterse annen kardesin olsun....Babanla iyi anlasiyorsan onu davet et evine veya disarda gidin baba kiz bir kahve icin dertlesin ama o eve kolay kolay ayagini basma bir daha....

Kardesin gün gelecek sana yaptigi saygisizliklardan cok büyük pismanlik duyacak, ama kirilan kirilmis oluyor iste.

Allah yardimcin olsun arkadasim....kendine iyi bak:Saruboceq:

gel tabi yaa bak burası ne güzel herkes büyük küçük neyse artık derdi anlatıyor.. sen de başkalarına yardımcı olabilirsin,.. sonra ne güzel arkadaşlıklar var buluşmalar ayarlanıyor filan.. a.s.

hayatında güze şeyler de var anlattığın kadarıyla.. artık onlarla avunursun.. malum bardağın dolu tarafı :teytey:

bazen ne olursa olsun çok yakınımızda olsa da uzaklaşmayı tamamıyle silmesekde hayatımızdan uzaklaştırmayı bilmeliyiz...böyle kardeşe böyle bi hüküm bile az kalır :tomato: annenle de kardeşinle de bir zaman konuşma biraz sular durulsun... kardeşin zararlı biri. sen gidince uğraşacak birini bulacaktır bu kişi de büyük ihtimal annen olacaktır.bazı insanlar yaşamadan anlamazlar annen de belki görür kardeşinin bu saygısız hallerini :çok üzgünüm: ozaman inanır annen inşallah :Saruboceq:

Back
X