en büyük hatalarımdan biri daha

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Hayatımın en büyük hatasını tatile kayınvalidemn de gitmesini kabul ederek yaptım..şu anda kendime aileme saygımı yitirmiş gibi hissediyorum. Apartlarda kaldık, kıyı şeridini geze geze geldik..allah ne verdiyse onu yedik. Ama benim asıl derdim eşim resmen beni unuttu, annesinin ağzına baktı ona göre programladık her şeyi, ona sordu eşim her şeyi. Gittiğimiz yerlerde onun arkadaşlarını, akrabalarını ziyaret ettik. Sorun mu değil, ama en ufak bir şeyde eşim bana onun yanında bağırdı, erkeklik yaptı, kayınvalidemin elinden tuttu. Ben hep geride kaldım.zaten fotograflara bile bakıyorum yüzüm hiç gülmemiş….içim cok dolu ama kelimelere dökemıyorum..normal konuşmalar yaparken birden bana bağırmaya başlıyordu söylediğim bir şeyden kıl kapıp..abime bile laf söyledi. Tatile annem gelmediği için suçlu oldu o gelseymiş böyle olmıcakmış filan. Sonra kvalidem bişi yapalım diyordu mesela atıyorum gözleme yiyelim diyordu eşim de anne pahalı diyordu he ben gelinim ister diye söyledim diyodu bunun gibi cok oldu çünkü ben isteyince eşim hayır diyordu ama annesi olunca kabul edıyordu. Benim için bişi yapsa hemen yüzüme vurdu, dışarıda yemek yiyelim dedim annesi yatmak için geç kalıyormuş diye gözüme nefretle baktı. Artık öyle dereceye geldiki, boşanmak istyorum ben bunun böyle oldugunu bilmıyordum dedi. Bende olur dedim.sonra kayınvalidem hep beni sakinleştirmeye çalıştırıyordu ama onun tuzu kuru tabi..kvalidem kötü diyemem, ama eşimin annesinin yanında böyle yapması beni cok kırdı. Evimize geldik 2 kişi cok iyiyz, ama tatilde olan o kadar şey varkı her sabah uyandıgımda ilk aklıma onlar gelıyor. Gururum incindi, birde kayınvalidemle anın sinirne kapılıp her şeyi söyluyordum bir nevi arkadaş gibi.bu konuda da kendimden nefret ettim, mesafeli olmadıgım için. Dün nişana gittik mesela onun akrabları da vardı gelinim tatile götürcenmi bir daha dedi herkesn arasında ben de anne bunları evde konuşalım dedim ki zaten en son dediğim de kpederimn yanında da artık kendi annem bile olsa 3.kişi ile gitmicem 4.kişiyi alıcam dedim. kvalidem de arkada ben yalnız kalınca oğlum hep benle ilgilendi karısını unuttu dedi. Bir de nişanda foto çekiliyorz ben kpderimle onu çekıyorum o da inadına eşimi çağırıyor oğlum gel diye. Sanki inadına yapıyor gibi.
Sonra abimler sürekli beni arar hergün annemler yurtdışında oldugu için abim de ne yaptın diye arar. Yine telefon çaldı eşimde yeter ama gibi bişi dedi, ben de çekemıyon ondan dedm o da senin yüzünden bıktım telefonla konuşmaktan dedi. Kvalidem de hemen eskiden oğlum 7/ 24 telfonla konuşuyrdu dedi. Kızlar ben bu durumu nasıl toparlıcam hiç bilmıyorum..eşim ana kuzusu, hatta yemek yerken normalde eşime beni bekle derm bazen bekler bazen beklmezdı ama annesini hep bekledi mesela annesi onu hiç beklemezken..gururum cok incindi. Bu olanları kvalidem eminim görümceme de anlattı. Ben nasıl davranım bundan sonra. Ne olur akıl vern bana..

En buyuk hatan kv ile tatile gitmen. .
Iyilik olsun diye ses etmedin belki ama kiymet mi bildiler baksana..
Uzulme canım ya ..

Uff çok feci. Bir süre ne arayın ne sorun, aralarina katilmayin, iyi olayim diye cok yüz göz olmayın. Esinize de sikayet etmeyin bekleyin bakalim. Ayrica insan tatile neden hep beraber gider ki? Orda cok buyuk hata yapmissiniz...

kaynanayala tatile gitmen büyük hata olmuş, artık ömrübillah gitmezsin
bence kendini kaynanayla kıyaslama, ona öyle yaptı ama bana böyle yaptı diye, ama bi sorun olduğu açık
evet eşin anakuzusu ve değişmeyecek, ilişkinizi resmileştirmeye çalışmaktan başka çaren yok gibi
bana nefretle baktı yazmışsın ya, gerçekten annesinim uyku saati geçeceği için mi nefretle baktı, bundan emin misin, yoksa aranızda ki gerilim yüzünden mi nefretle baktı
çünkü ilk dediğim gibiyse bu yol yakınken dön derim, çünkü bu ana kuzuluğunuda geçmiş bir şey olur patalojik

Gerçekten zor bir durum. Ne denir bunun çözümü varmıdır bilemiyorm. Kaynananız balayınzda ne işi war ?nasıl razı oldunuz anlamadım.. keşke eşinizin ana kuzusu olup olmadığını da en başından farkedebilseydiniz bu kadar hayal krıklığı olmazdı. Bu durumu hazmedemediğinizden her sabah ilk aklınıza gelen bu. Bence kayın valideniz her ne kadar tatlı dilli olsa sizin tarafınızda görünüyor olsada ona herşeyi anlatmayn mesafe her zaman en iyiisi. Ancak araya mesafe koyarsanız biraz daha rahat olabilirsinz. Eşinizde farklı cidden bu kadar ana kuzulğu olur muu? nasıl oldu da annemle aynı evde oturalım diye tutturmadı... Size Bol sabır diliiyorm Rabbim yardımcınız olsun. Ama en önemlisi her düşündüğünüzü hissettiğinizi paylaşmayın politik olmaya çalışın sizi size karşı da kullanabilirler. Onlar nasıl isteklerinde diretiyorlarsa sizde diretin kendinizi ezdirirseniz sizi ezmeleri kaçınılmaz...

ayrıca hmmm olabilir aslında biraz düşünmek lazım diyip önerilerini düşünmüş gibi yapmanız direk reddetmenzden daha iyi böylece, onların tepkisini de almaz istediğiniz şekilde davranmaya dewam edebilirsiniz.. Eşiinize de uygun bir zamanda balayınızda neden o şeklde dawrandığını sormanız konuyu konuşup kapatmanız gerek yoksa aklınızdan hiç çıkmayacak bu konu..

Kıskanç bir kv vakası daha.
Kendi kayınvalidemi gördüm ve kendi eşimi.
Nerdeyse 1 buçuk yıldır evliyim yok oğluna aşık bir koca ve aman annem yere oturmasın tepeme otursun diyen kv.
İşin çok zor malesef. Ben hala çözüm bulamadım.
Tatile gelmesi kadar terbiyesiz bir hareket yok onun düşünmesi gerekirdi ama düşüncesizler.
Eşinde hata niye götürüyorsun tut eşinin kolundan götür.
Oğlu size kötü ddavranınca sevinmiş herkese anlatmış baksanıza ne kadar terbiyesiz kadın ki tıpkı benim kv.
Bende çok düşündüm ailesinin yanındaki tavırlarından, ailesi yüzünden boşanmayı kaç kere konuştum kendiyle yapma milletin içinde iyi olalım sonra ağzıma tükür tüküreceksen diye.
Ama sonuç değişti mi yok malesef.
Allahtan size ve kendime sabır dilemekten başka yapacağım birşey yok, Allah büyük.

bir başka bölüme daha yazmıştım. Kadın olsun erkek olsun duygu ile hareketle doğrul yol bulamaz. Akıl ile hareket etmek lazım. Bu konuda hem eşim olsun hem ben olayım hiç sıkıntı yaşamıyoruz. 2 haftada kaldığımız oluyor. annem yada babam diye olaya duygusal bakmıyorum sadece akılla objektif bakıyorum hiç sorun olmuyor. Keza eşimde öyle. Bence bu özellik kazanılmadığı sürece bu döngü sürekli devam eder. Her birliktelikte tartışma sonra barışma sonra kavga sonra barışma.

böyle olacağını bilemezdin.. ama şu var ki kayınvalidenle gitmemiş olsaydın eşinin bu tavrını görmeyecektin demek, eşinin böyle bir insan olmadığı demek anlamına gelmez. karışık yazdım sanırım şunu demek istiyorum, eşinde o potansiyel zaten varmış, seni ikinci plana atma potansiyeli. kırgınlığını açık açık dile getir.

neden sadece kaynana derim kayınpederide alaydınız ya ha olmaz dimi kaynana rahat edecekti kayınpederden kaçmıştır kesin :S

Bir insani ya tatilde yada yolculukta tanirsin gibi bir söz vardı malumun ilani olmuş eşinin erkek egosu tavan yapmış konusarak çözebilirsiniz bence tavirlarin ananin yaninda böyle böyle ben bundan rahatsizim gibi

bir dahada asla tatile falan gitme kaynananla buda sana ders olsun

Gözleme olayını anlamadım.Kadın istemiş kocan hayır demiş.Bu olaylarda kayınvalidende suç yok.Suç senin kocanın.Madem gururun incinde eve döndüğünüzde niye tavrını almadın da kayınvalidenden çıkartıyorsun acısını

Uff çok feci. Bir süre ne arayın ne sorun, aralarina katilmayin, iyi olayim diye cok yüz göz olmayın. Esinize de sikayet etmeyin bekleyin bakalim. Ayrica insan tatile neden hep beraber gider ki? Orda cok buyuk hata yapmissiniz...

Ne bileyim eşimle biz zaten 1 hafta yunan adasına gitmiştik cok eğlenmiştik, şimdi de gelsin ne olcak diye düşünmüştüm bi an acemiliğime geldi aama bir daha tövbe. eşime diyorum mesela boşver herşeyde bir hayır vardır diyor. şimdi düşünüyorum o hiç dinlenemedi hep araba sürdü ve biz sürekli gergindik.
dediğinz gibi bir düre yüz göz olmim.

evet maalesef öyle büyük bir hata yaptım ama kendimi şu şekilde teselli ediyorum..şimdiki evimz küçük çocuk olunca kvalidemlerin üstündeki eve taşınsakmı die düşünüyorduk ama en azından öyle bir soru kalmadı. eşim anakuzusu maalesef, daha doğrusu kpederm kvalideme cok çektirmiş dayaktır, orospu demiş bu yüzden de eşim annesini hep korur. aramızdaki gerginlikten dolayı da bakmış olabilir bilmiyorum çünkü hergünümz mutlaka tartışma ile geçiyordu. son gün benm adağım vardı bir köyden hayvan ayarladık orada annesi birşeye karışmak istedi eşimde anne bugün karım ne diyosa o olcak dediği de oldu mesela ama genel anlamda kötü bir tatildi en azından bundan sonra durumu toparlamak istiyrm yok karısıyla ilgilenmedi demesini istemiyorum..

balayı değildi normal tatildi. ben de inanki cok pişmanım ama ne yapim cok haklısınız politik davranmayı bir öğrensem inanın cok mutlu olucam ama yapamıyorum o kdr içimden sayıyordum sabır sabır die ama tutmadı hataydı geri dönüşü olsa keşke

Canm ben de 2 yıllık evliyim evet herşeyine eşim koşuyor anneci bir yapısı var zaten bunu annesi de ablası da biliyor. ve sürekli dillendiriyorlar. kvalidem de üzüldü ağladı bir ara benim çocuklarım niye böyle diye çünkü görümcem de ilaç kullanıyor.. herneyse mutsuz bir ailede büyümüşler bunun da etkisi var eşimn bu kdr anneci olmasında. ama ne kdr olsada kvalide üzülmüşmüdür cidden bilemem anlatırken cok mutlu anlatıyor halbuki eşim de dahil biz tatilin adını anmıyoruz. cok yorulduk çünkü. biz davet ettk eşim bana sordu ben de olur demiştim. ne biliyim böyle olucağını hep bizimle gezmez arada yalnız kalırız sandım. ama hep bizleydi. ben çözüm bulmayı zaten düşünmuyrum ama onların gözünde cok saf görndüğümü oğullarını nasılsa sevdiğim için herşeye katlandığımı düşünüyorlar, arada o kdr konuşmalar olduki bunları kpederime görümceme nasıl aksettirdi bilmiyorum. ama ben artık onlarla arama mesafe koymak yüz göz olmak istemiyorum. yapım itibarı ile hemen herkesle arkadaş olma huyum var. görümcem bile kendi kuzenleriyle görüşmezken ben onların erkek arkdşlarına kdr her muhabbetlerini biliyorum.
bilmiyorum cnm allah sana da bana da sabır versin

ne güzel maşallah size.. eşim de lafa gelince sözde ben gerektiği yerde anneme reesti çekerim diyordu ama şimdi karısıyla ilgilenmedi diyince üzülüyorum ama eşim hiçbişi demiyor..cok gururlusun diyor sadece. ben de duygusal bakmıyorum ama eşim bakınca ben de haliyle kendi ailem olarak bakıyorum.

eşiminin anneci olduğunu biliyordum ama yine de beni bu kdr 2.plana atacağını tahmin etmemiştim.. yazık diyorum sadece 15 günümüze, yorgunluğumuza, yaşadıklarımıza yazık..rabbim inşallah benmde yüzümü güldürür onlara karşı eşim bana nasıl davrandıysa ona da davranır:::(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…