En çok istediğim şey, istemediğim şeye dönüştü 😐

bixipuppy

buraya ne yazsam ceza yiyorum 🤦🏻‍♀️
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
861
1.135
28
Merhaba hanımlar,
Konuya nasıl girsem bilmiyorum. Önceki açtığım konuda eşimin ameliyatima geç gelmesini , bu konuda çok kırıldığımı bahsetmiştim. Eşimle bu konuyu konuştum. Üzüldüğümü, kırıldığımı, değersiz hissettiğimi anlattım. Bi şekilde sorunu çözdük. O konudan sonra zaten baya değişim gösterdi. Şuan hicbir problem yok. Asıl konuma geleyim . Bu ameliyat meselesinden sonra yemin ettim. Asla cocuk yapmayacağım diye. Çünkü cok zoruma gitmişti. Eşimin gelişmesini de gördükçe üzülüyorum böyle bi yemin ettiğim için. 25 yaşıma doğru gidiyorum. Hâlâ çocuk düşünmek istemiyorum. Evet şuan problem yok ama kırgınlığım hala içimde. Ilerde pişman olur muyum bilmiyorum ama çocuk yapmak istemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

Yooo hiç yanlış düşünmüyorsunuz.
gerçekten eşinizi sorumluluk sahibi biri olarak,
Görene kadar zaten yapmayın.
he birde, gerçekten çocuk istediğiniz zaman yapın.
çünkü çocuk hiç öyle kolay bişey değil.
özveri,sorumluluk,sabır,güç isteyen birşey.
iyi düşünülmesi gereken bir durum gerçekten.

Kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman çocuk yapmalısın ki sonra pişman olma . Yaşi yok bence çocuk yapmanın kadın doğum doktorum 32 yaşında ilk çocuğunu yapmış keşke 2 sene daha bekleseydim diyor .

Yooo hiç yanlış düşünmüyorsunuz.
gerçekten eşinizi sorumluluk sahibi biri olarak,
Görene kadar zaten yapmayın.
he birde, gerçekten çocuk istediğiniz zaman yapın.
çünkü çocuk hiç öyle kolay bişey değil.
özveri,sorumluluk,sabır,güç isteyen birşey.
iyi düşünülmesi gereken bir durum gerçekten.
Evet gerçekten büyük sorumluluk gereken bi durum ve eşim hala çocuk gibi . Bazı şeyleri kavrayamiyor yada umursamıyor. Şuan baya gelişim gösterse de bu olayı yaşadım bi kere içimden gelmiyor bütün isteğim gitti .

Evlilik düzgün değilse lütfen lütfen lütfen çocuk yapmayın. 😔 Sonra sorunlar devam ediyo hamileyim boşanamam, bebeğim var bosanamam şekline dönüşüyor. 😔😔
Evliliğim gayet düzgün çok şükür. Ama eşim nasıl desem biraz rahat büyümüş o yüzden akıl edemiyor diye düşünüyorum bazı şeyleri. Tabiri caizse benimle birlikte öğreniyor çoğu şeyi. Ve iyiye de gidiyor ama dediğim gibi hevesim kaçtı bi kere çocuk konusunda

Evliliğim gayet düzgün çok şükür. Ama eşim nasıl desem biraz rahat büyümüş o yüzden akıl edemiyor diye düşünüyorum bazı şeyleri. Tabiri caizse benimle birlikte öğreniyor çoğu şeyi. Ve iyiye de gidiyor ama dediğim gibi hevesim kaçtı bi kere çocuk konusunda
Ben yanlış hatırlamış da olabilirim önceki mevzuyu. Oturana kadar diyelim o zaman. Neticede olumlu gelişme varmış. :KK52:

Merhaba hanımlar,
Konuya nasıl girsem bilmiyorum. Önceki açtığım konuda eşimin ameliyatima geç gelmesini , bu konuda çok kırıldığımı bahsetmiştim. Eşimle bu konuyu konuştum. Üzüldüğümü, kırıldığımı, değersiz hissettiğimi anlattım. Bi şekilde sorunu çözdük. O konudan sonra zaten baya değişim gösterdi. Şuan hicbir problem yok. Asıl konuma geleyim . Bu ameliyat meselesinden sonra yemin ettim. Asla cocuk yapmayacağım diye. Çünkü cok zoruma gitmişti. Eşimin gelişmesini de gördükçe üzülüyorum böyle bi yemin ettiğim için. 25 yaşıma doğru gidiyorum. Hâlâ çocuk düşünmek istemiyorum. Evet şuan problem yok ama kırgınlığım hala içimde. Ilerde pişman olur muyum bilmiyorum ama çocuk yapmak istemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Sakın sakın sakın sakın cocuk yapmayın bakın oturmayan evliliklerde cocuklara cok yazık oluyor. Ne olur yapmayın daha yas 25 en az 10 senen daha var bakın en az dıyorum benım bir kızım var hemen oldu kızım evlilik oturmadan oldu o kavgalarda kızım cok etkilendi hala cok uzuluyorum yavrum.. Bende asla ıkıncı cocuk dusunmuyorum Allah olmayıp ısyene versın

..cok cok sabır edersen çocuk sahıbı ol derim..hamılelık ayrı dogum ayrı sonrası ayrı bir travma..güzel duygular anlık..psikolojisi bambaşka..
Tek başıma çocuk buyutebılecek mıyım sorusunu sor ,etrafına bak ..
Çok zor çünkü

Kendini hazır hissettiğinde sorumluluğunu alabilirim artık dediğinde yap.. 9 yıllık evliyim yeni düşünüyorum ciddi ciddi oda rabbim verir ise... 👍

25 yaş bu endişe için çok erken bir yaş. Artık çoğu kadın 25inde daha evlenmemiş oluyor. Aceleniz yok, evliliğiniz oturup eşiniz baba olmaya hazır biri olduğunda düşünürsünüz çocuğu.

Bu konularin evlilik oncesi konusulmasi taraftariyim,cocuk isteyip sonrasinda "yok yaa ben vazgectim" demek cok buyuk bencillik,esinizin baba olma hakki peki?eger istiyorsa siz bunu elinden almis olucaksiniz.Boyle meseleler evlilikten once konusulur,iki tarafta isterse ister,her iki tarafta cocuk dusunmuyorsa mesele
yoktur zaten.Her kari kocanin cocuk sahibi olmali diye bir yaptirim olamaz tabiki.Heleki gunumuzun caginda bu sorumluluk iki kere dusunulup alinmali ama dedigim gibi iki tarafin ortak karari olmali,bu tek basina alinicak bir karar degil.

Back
X