- 17 Ağustos 2011
- 25.534
- 162.230
- 798
- Konu Sahibi miniminimom
-
Kişniş ne ki
Bu soyledıgın yemekleri de Bilmiorum ben düz kafa anam babam modeliimEki Görüntüle 3588461
maydanoz gibi bi sey ama ilginc bir kokusu var.
düşbere corbasina aroma veriyor, falafelin icine koyuluyor falan. baska bir yerde kullanmadim ama sevilen bir ot, pazarda gec saate kalinca bitiyor:)
Patatesi direkt ön işlemsiz mi buzluğa atıyorsunbiz buzluga (2 kisi icin) 2 patates 2 yer elmasi 1 patlican ve 1 kabak 2 yesil biber 2 kirmizi biber 1 sogani posetliyoruz. yemek yapmak isteyince önce airfriere patates patlicanlari atiyoruz 5 -10 dk sonra kalanini.
carcabuk hazır oluyor sebze kizartmalari. üstüne sarimsakli yogurt ve domates sosu yapiyorsun
mis gibi lezzetli ve saglikli yemek
airfrier yoksa firin da olur.
biz iki ayda bir birsuru yapiyoruz buzlukta duruyor. istedikce yapiyoruz.
ayni sekilde cok sevdigimiz bir yemek var dusbere corbasi. bir oturmaya hamuru actik icine içi koyduk. 4-5 porsiyon falan çikti, buzluga attik. bir musait anda da etsuyu kaynattik kagit bardaklara koyduk. simdi canimiz cekince, misafir gelince hemen etsuyunu - suyu kaynatiyoruz icine mantisini atiyoruz sonra baharat mis gibi yemek oluyor:)
onun disinda yine bos vaktimizde firindan 4-5 ekmek hamuru alip airfrier boyutunda acip duruyoruz, buzlukta duruyor. canimiz çekince hemen atiyoruz airfriere - biraz olunca üstüne domates sosu suruyoruz kistan kalma, onunla da olunca evde ne varsa koy en son kasar peyniri.
bitti gitti. hele kahvalatilarda falan cok guzel oluyor.
bol bol ispanakli borek yaptik koyduk gül seklinde. cayi demleyince koyuyoruz hemen airfriere hazir oluyor.
onun disinda maydanozlari , dereotlarini, kisnisleri falan bir almaya guzelce yikadik, kurutttuk, kiydik. sonra koyduk kagit bardaga, yemege lazim olunca hemen icinden alip bir cimdik atiyoruz. ispanaklari da yikayip kurutup porsiyonladik, bazen mesela tavaya koyuyoruz, cozulunce üstüne yumurta kiriyoruz mis gibi yemek oluyor:)
tabii ki. sadece patatesi ve patlıcanı az daha erken atiyorum yazdigim gibi 5-10 dakika. çünkü digerlerinden daha çok zamana ihtiyaclari var ^^Patatesi direkt ön işlemsiz mi buzluğa atıyorsun
Eşimin arkadaşları gelecekti yılbaşı gecesi içinEki Görüntüle 3588461
maydanoz gibi bi sey ama ilginc bir kokusu var.
düşbere corbasina aroma veriyor, falafelin icine koyuluyor falan. baska bir yerde kullanmadim ama sevilen bir ot, pazarda gec saate kalinca bitiyor:)
Kızartıp mı atıyorsun ben atınca kararmıştı bi kere çiğdentabii ki. sadece patatesi ve patlıcanı az daha erken atiyorum yazdigim gibi 5-10 dakika. çünkü digerlerinden daha çok zamana ihtiyaclari var ^^
bir de bol bol ceviriyorum, arasira kizarsin dige sprey zeytinyagdan bir fis sıkıyorum
yok ya dümdüz atiyorum:) hic kizartmiyorum. dilimleyip buzlukta duruyor. yiyecegim zaman da airfriere atiyorum. airfrierde arasira çeviriyorum ki tersyüz ediyorum her yani kızarsın diye. arada fisfisla yag sıkıyorum.Kızartıp mı atıyorsun ben atınca kararmıştı bi kere çiğden
maşallahh denicem bende bakalım cok teşekkürlerbiz buzluga (2 kisi icin) 2 patates 2 yer elmasi 1 patlican ve 1 kabak 2 yesil biber 2 kirmizi biber 1 sogani posetliyoruz. yemek yapmak isteyince önce airfriere patates patlicanlari atiyoruz 5 -10 dk sonra kalanini.
carcabuk hazır oluyor sebze kizartmalari. üstüne sarimsakli yogurt ve domates sosu yapiyorsun
mis gibi lezzetli ve saglikli yemek
airfrier yoksa firin da olur.
biz iki ayda bir birsuru yapiyoruz buzlukta duruyor. istedikce yapiyoruz.
ayni sekilde cok sevdigimiz bir yemek var dusbere corbasi. bir oturmaya hamuru actik icine içi koyduk. 4-5 porsiyon falan çikti, buzluga attik. bir musait anda da etsuyu kaynattik kagit bardaklara koyduk. simdi canimiz cekince, misafir gelince hemen etsuyunu - suyu kaynatiyoruz icine mantisini atiyoruz sonra baharat mis gibi yemek oluyor:)
onun disinda yine bos vaktimizde firindan 4-5 ekmek hamuru alip airfrier boyutunda acip duruyoruz, buzlukta duruyor. canimiz çekince hemen atiyoruz airfriere - biraz olunca üstüne domates sosu suruyoruz kistan kalma, onunla da olunca evde ne varsa koy en son kasar peyniri.
bitti gitti. hele kahvalatilarda falan cok guzel oluyor.
bol bol ispanakli borek yaptik koyduk gül seklinde. cayi demleyince koyuyoruz hemen airfriere hazir oluyor.
onun disinda maydanozlari , dereotlarini, kisnisleri falan bir almaya guzelce yikadik, kurutttuk, kiydik. sonra koyduk kagit bardaga, yemege lazim olunca hemen icinden alip bir cimdik atiyoruz. ispanaklari da yikayip kurutup porsiyonladik, bazen mesela tavaya koyuyoruz, cozulunce üstüne yumurta kiriyoruz mis gibi yemek oluyor:)
ayyy uzun uzun yazmışsınız cok teşekkür ederimmHafta sonları evde olduğunuz bir gün pişirceğiniz yemekleri pişirip kaynar halde kavanoza alıp ağızlarını güzelce sıkıp hafta içi de konserve şeklinde açıp yiyebiliyorsunuz ben bazen çok çorba pişirdiğim zaman ya da fasülye nohut çok yaptığım zaman hemen kavonozluyorum . bir süre yatmam gereken bir dönem oldu o dönemde patates ,patlıcan ,kabak, yeşil fasülye,pırasa bu tür yemeklerin hepsini kayınvalidem pişirip kavanoza konserveler halinde gönderdi
Daha sonra içli köfte ,yaprak sarması ,karnıyarık, dolma, mantı ,şiştavuk , sote için doğranmış tavuk ,köfte bunlar da buzluk için hazırlamış bana sadece çıkarıp tüpe koyması kalmıştı sosunu döküp altını yaktım :)
Biraz da kavurma hazırlamıştı bazen kahvaltıya üzerine yumurta kırıp bazen akşam içine soğan domates karıştırıp kavurma tarzında .su ve sigara börekleri yapabilirsiniz hazır hemen elinizin altına cıkartırsınız ben özellikle
Ramazan da hergun uğraşmamak ıcın mercimek çorbası, yoğurt çorbası, tavuk suyuna çorba ,arabasıı çorbası ,bamya hepsinden birer kavanoz yapıp konserve halinde dolaba koyuyorum inanın o kaynar haliyle dolaba koyup ağzını sıkıca kapattığınızda sanki yeni pişirmiş gibi bir hafta sonra ağzını açıp tüketebilirsiniz . yani şu an anlatırken size zahmetli gelmiş olabilir ama sadece bir hafta sonunuz da bunların hepsini iki haftalık falan ayarlasanız ayda sadece iki kez mutfakta vakit geçirirsiniz. bu arada kavanozlarda saklamak için çok güzel 3-4 gün dayanabiliyor soslu salata tarifleri de var YouTube’dan bakıp onları da dolabıınızın bir köşesine koyarsanız yemek yanlarına efsane oluyor.
eğer çocuğunuz varsa mini pizzalar hazırlayıp onları da buzlukta saklayabilirsiniz. Çok çoğu domates biberleri minik minik doğrayıp elinin altında bulundurursanız yemek yaparken size bayağı bir kolaylık sağlar tek tek uğraşmazsınız mesela ben geçen gün pazardan 5 kg ıspanak aldım tek tek yıkadım
Doğradım hazırladım paketleri havasını alarak yerleştirdim ne yapacaksınız 5 kg ıspanağı dersenız bizimkiler bayılıyorlar ıspanaklı peynirli karıştırılmış böreğe çok hızlı olsun istiyorsan hemen bir marketten hazır yufka alıp arasına döşeyip fırına sallıyorum ya da yağda kızartıyorum muuuahhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?