en güzel günlerimi mahvedecekler,deli olacam ya. bişeyler yapmam lazım ama ne?

minikmelegim38

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
608
4
318
4 yıl aradan uğraştan çileden sonra çok şükür hamileyim ve 40. haftadayım. annem ve kayınvalidem yanımda. ama kayınvalidem sürekli sorun çıkartıyor. sürekli memlekette telefonda. evinde çocuklrında ne sorun varsa bizim evde. en ufak tartışma, laf söz. zaten geldiğinden beri doğacağı yok. kaygısız bu kız deyip duruyor. kızım olacak bu arada. evde yurtdışından gelen kızı var izne. 1 ay daha burda olacak. iki çocuğu var. tutmuş bayramda ablan gelcek diyor. ya bugün yarın doğumu bekliyoruz. ne işi var iki çocuklu misafirin başımda. sigaradan nefret ederim görümcem dakka başı yakar. üstelik çocuklarına çok düşkün, laf söylemez. ikiside çok yaramaz. kızıma oda yaptım. oyuncaklar aldım. düzenledim. beni strese sokup duracaklar. şimdiden yeteri kadar gerildim. ne yapacam onların gelmemesi için. eşimi çekti kenara ablan babanla taştışmış böle böle olmuş dedi. oda bura gelsin dedi. baba kız tartışsa ne olacak ya. benim suçum ne .

açık bir şekilde lohusa olacağını çekeceğin sıkıntıları anlatacaksın hem anne hem kaynana zaten gereksiz. insan annesinin yanında rahattır.
ben kaynanamın göğsümü vb görmesini istemem yani birde uyuyan çocuğu uyandırırlar anneye dinlenme fırsatı vermezler. fırsatın varsa annenlere git onlar evde naparsa yapsınlar
ben öyle yaptım 45 gün gelmedim . çocuğumun mevlüdünüde annem yaptı öyle geldim

Ne kadar düşüncesiz kayınvaliden var senın halını bıle bıle senden musade almadan mısafır çağirıyor ustelik çoçuklu
benıım kayınvalidem yatak odama gırerken bıle izin ister boşta olsa oda
stres yapma enınde sonunda gelecek galıba yapacak yapacağını kaynanan takma yoklarmış gıbı yap

sen ne iyisi görümcen gelmeden kayınvalideni memlekete yolla
kızıyla kocasının arasını düzeltsin
annen yeter sana
ayrıca ikisi niye aynı anda geldi
annen dursun 1 ay zaten sen 1 ayda toparlanmış olursun
sonra kv gelir o zamana kadar görümcen gitmiş olur
eşinede aynısını söyle
iki anneyide başımda bekletmenin bi anlamı yok de
annenle rahat edemem yatamam ayıp olur dedamardan gir canım

canım sen doğumun yakın olduğu için fazla hassassınn bence
sakin ol ve eşinle kaynanala konuş
güzellikle anne burada ben yatarken çocuklar filan zor olur de
veya kaynanan kızının yanına gitsin sorunları halledince gelir
annenle araları kötümü peki
seni bu da geriyor olabilir

aslında iki anneye gerek yok ama kaynana inatçı bir tipse bunu ona anlatamazsınhadi kendi kalıyor neysede 2 çocuklu kızını sen lohusayken evine niye çağırıyor yeni doğmuş bebekle lohusa halinle hiç rahat edemezsin bunları tatlı bir dille eşine anlat canım ama erkek milleti pek ince düşünemez yok gelecekler derse de çok canını sıkma yat uzan dinlen sadece bebeğinle ilgilen bırak kayna na görümce sana hizmet etsinler

ya sana göre ne var. niye stres yapıyorsun diyor eşim. kafayı yiyecem. nasıl anlatmam lazım stresimin sebebini.

Açık açık anlatman lazım.Çocuklu misafirin lohusa evinde yatılı ne işi var ?
Lohusa ziyaretinin bile kısa tutulması lazım ama maalesef adap bilen pek kalmadı.

Uykusuz kalacaksın,emzirme durumun olacak,sıkıntılı ve gergin olacaksın.
Üzerine her kafadan bir ses çıkacak.Allah sabır versin.
Hem bence geleceklerse bebeğin oyuncaklarını sarıp dolaba kaldır.Sonra üzülürsün.

Eşinize neden bunları söyleyemiyorsunuz?
Nedir çekindiğiniz?... Üzülüyorum bayan arkadaşlarımı böyle gördükçe.. Evlenmeden önce herşey iyi.. Neden evlendikten sonra bir çekinme, bir şeyleri söyleyememe... İletişim? Uzlaşma?... evliliğin temel direkleri nerede? Alttan almak temel direği değil, bir evin olsa olsa beklenen depremidir... Her şey alttan alınmaz...

Bu olay çok yanlış... Üslubunca eşinizi bu konuda uyarın lütfen.. Doğum abartılacak kadar mühim bir mesele değil derler ya... Azaltılacak kadar da basit değil.. Bu ne saçma şey... Bence üslubunca eşinizle konuşun.. Lütfen böyle saçma şeyleri de "Büyüğe saygı" "Ata'ya minnet" "Misafire güler yüz" gibi şeylere de bağlamasın eşiniz... Mahremiyet isteyen ve çok sıkıntılı (ruhen) bir durum eşiğinde fazlalıklara gerek yok.. Bu bazen kişinin kendi eşi bile olabilir...

Görümcenin çocuklara olan düşkünlüğü de lütfen sizi bağlamasın... geldiği gibi doğacak çocuğunuzun sizin için ne kadar mühim olduğunu, oyuncuklarına bile dokunmaya çekindiğinizi, odasına girerken içinizin titrediğini ballandıra ballandıra anlatın... "Evladımmmm" derken yer inlesin.. Siz de düşkünsünüz, ve o bunu bilecek!... Elletmeyin odasını.. Kapıdan gösterin ve hemen "aman kirlenmesin" diyerek kapatın kapısını... Ne diyebilir en fazla? Ne derse desin... Umurunuzda olmasın...

Rabbim hayırlı doğum nasip etsin,
Selamlar

evliliğimin 7. yılındayım çok değil ama ilk başlarda ezilir büzülür eşime çekinerek söylerdim ne zaman ezilip büzülüp söylesem ters tepti. Ama şimdi direk k.valdemin yüzüne söylerim. Lohusalık bu çok büyük ve önemli bir konu.

Canim benim kiyamam sana ya bende doguma 10 gun kala kaynanam geldi zaten aradi geliyom dedi cinlendim insan annesini istiyo ole donemde bide kendi yetmiyomus gibi kayinpederimde geldi yatamadim dinlenemedim hizmet ettim onlara sonra dogum yaptim kp gitmiyo sezaryenliyim Allahim yatamiyom cocuk emziririm hart girer odaya ayyy cok kotuydu lohusaligima lohusalik eklediler onlar gitti cocugum daha bi sakinlesti sutum artti deli olmustum ki senin durumun daga zor bide 2 cocuk Allah yardimcin olsun esine sole annen gitsin gerek yok kalmasina de lohusa olucam curcuna kaldiramam de benim annem gidince annen geri gelir de guzel bi dille anlat canim ins ise yarar Allahim yar ve yardimcin olsun

Ne gerek var annen varken ,kayınvalideye
Açık açık eşinle konuş hatta gerekirse trip yap canım
Küs falan ne bilim ,olmazki böyle,bi tek seni düşünen yok o evde
Herkes kendi havasında gördüğüm kadarıyla
Sen lohusalık sendromuna da girebilirsin Allah korusun
Dinlenmen lazım,dinç olman lazım,bu konuda annen yeterli gelir
Diğerleri sadece stres olur başında
Hele ki dakka başı sigara içer diyosun,el kadar bebeğin yanında nikotin deposunun işi de yok
İllaki sevmek için alacak,öpecek ,koklayacak
Çocuklar desen özene bezene döşediğin odadan çıkmayacaklar
Eşinde bitiyor iş...olayı ancak sen çözersin ...sevgiler

eşim bebek doğmadan değil doğduktan sonra yurt dışına gitmeden bir kaç gün önce gelecek dedi. sen yanlış anlamışsın dedi. bende annen beni mi deniyor o zaman, bana bayramda dedi dedim. hayır oda yanlış anlamış demekki filan dedi. görümcemi aradı. oda gitmeye yakın geleceğim dedi. ben rahat bir nefes aldım. sonra kayınvalidemin yanına gittim. bekar kızından için (çalışıyor) izni varmı bayramda dedim. bilmiyorum konuşacağım işte, izni varsa odagelsin ablasıyla bayramın 2. günü dedi. bende anne ablam bayramda gelmeyecek doğumdan sonra evine gitmeden gelecekmiş. zaten öyle olması daha iyi olacak, benim içinde onun içinde dedim. hülyada o zaman izin alır dedim. hala izin alabilirmiki vs. diyor. alır alamazsa 1 gün gelir izin gününde dedim. umarım inadıma hala bayramda gelin diye ısrar etmez onlara. kayınvalidem aslında gitmek istiyor.eşimde kendini mahçup hissediyor. her işi annem yaptığı için. ve annem misafir çok gelecek ben seninle ilgilenirken oda misafirle ilgilenir illede gelsin diye tutturdu. yoksa ben sonra çağıracaktım.

Bana pek güzellikle halledilecek gibi gelmedi. En iyisi siz annenizle anlasin, hastaneden ciktiginiz zaman eve degil de annenizin yanina gidin. Tamam hazirlamissiniz yataginizi bebeginizin odasini, tabiki de en rahati insanin kendi evi ama sizin ev timarhaneye dönecek anlasilan. Anneniz simdi kendi evine gitsin, siz de dogum yaptiginiz gün iyi degilim, agrim var, bebegin bakimina yardim lazim, annem olmadan yapamam falan deyip annenizin evine gidin. Hadi kayinvalideyi anladik, iki yaramaz cocuk ve devamli sigara icen anneleri. Cizdiginiz profile göre bir ise elini sürmeyen, cocuklarina dur,sus, yapma demeyen bir görümceniz var. Ilk cocugunuz oldugu icin tecrübeniz yok. Bebege meme ver gazini cikar sonra da koy yatagina uyusun olmuyor. Her iki üc saatte bir emzireceksiniz, kesintisiz deliksiz uyuyamayacaginiz icin hep sersem gibi olacaksiniz. Bazen bebek ne yaparsaniz yapin devamli aglayacak, gazi olacak bir yeri agriyacak...

Bu durumda en ihtiyaciniz ve size yardimci olacak olan en önemlisi annenizin tecrübesi. Anneniz bebeginizle ilgilenirken siz de biraz olsun uyumaya, dinlenmeye calisacaksiniz. En aradiginiz sey sessizlik ve huzur olacaktir. Siz bu duruma devam ederseniz ne bebeginizden ne de lohusaliginizdan birsey anlarsiniz. Anneniz emin olun size degil, kayinvalide ve görümcenize hizmet edecek. Size bakim lazim onlara degil. Esinizin simdi bunu anlamasi mümkün degil. Ilk doguran senmisin diyecek, annemle ablam da yardim eder ne güzel iste diyecek, ben isteyken aklim sende kalmaz diyecek... Iki kücük ve yaramaz cocuguyla yeni dogum yapmis lohusa kadinin evine gidip kalmayi düsünen görümceniz kadar; daha sagduyulu olmasi gereken ve kizim sen evine git bebek dogunca hastaneye gelir görürsün ayip simdi hepimiz birden kadinin basina cökmeyelim demeyen kayinvalideniz de düsüncesiz.

Benim annem mutfaktan cikmazdi o süt yapar bu süt yapar diye pisirir dururdu. Sen yedin mi diye sorardim yerim kizim atistiririm ben derdi. Tek kendi olunca ekmek arasi bile yapiliyor da böyle kalabalik olunca mutlaka 3 ögün sofrasi, temizligi, derlenip toplanmasi... Tüm bunlari cani gönülden yapacaksa, köstek degil destek olacaksa bu saydiklarim kayinvalideler icin de gecerli cünkü onlarin da cocugunun evi, torunu. Ama böyle bir derde derman olmadiklari gibi son derece bencil davranan o da gelsin bu da gelsin oglumun evi, bir ablasini mi sigdiramiyorlar gibi sacma sapan düsüncelere sahip kayinvalide de bir zahmet gölge etmesin. Emin olun mutlaka tatsizlik cikacak. Esiniz tatli dilden anliyorsa ne ala, ama anlamiyorsa ablam da ablam diyorsa buyursun gelsin takilin ailece ama ben sakin ve sessiz oldugu icin annemlere giderim deyin. Sen hasta olsaydin yatman uyuman dinlenmen gerekseydi ablamin cocuklariyla gelmesini, evde devamli sigara icmesini kabul eder miydin diye sorun. Baktiniz halen anlamiyor iyi ben de ablami (yoksa da evli cocuklu kuzenimi) cagirayim deyin.

Ya yemin ediyorum ben regli olunca bile gitme gelmeyi istemiyorum mümkünse. Önceden söz vermissem veya önemliyse dayaniyorum bir sekilde ama degilse de ne evden cikmak istiyorum ne de misafir agirlamak.

kayınvalidenin zaten dogumdan önce gelmesi bana göre yanlış hele hele çenesini tutamayan bir tipse hepten yanlış,böyle düşüncesiz insanlara sinir oluyorum daha dogum yapmamıs kadının evine coluk cocuk akraba doldurmakta neyin nesi? zaten yeterı kadar gerileceksın dogumdan sonra belkı annen bile gözüne batabılır kaldıkı kayınvalıde görümce...allah yardımcın olsun

eşinle keşke baştan konussaydın dogumdan sonra gelseydi.

yavrunu saglıkla kucagına alırsın inşallah

şu kadir gecesi hürmetine allah şu sıkıntılı insanları başından alsın.allahım ya nolur lohusa kadına biraz daha anlayışlı olsalar.söyle eşine oda annesine desin yaa hayret bişe olmadı çocuklara kız eğer seni kızları gibi görüyolarsa o zaman çocuklara kızmandan alınmazlar allah yardımcın olsun onlara başka bir olayama sebebi versin de rahat et

birde bebeğinizin odasını bebek bölümünde fotoğraflarını paylaşsana benim daha yok çok sewiyorum bebek odalarına bakmayı=)

Ben de kürtaj olmuşdum bundan 28gün önce ve ilk adetimi görüyorum ama çok fazla kanamam var cok yoğun yoğun geliyor bitmek bilmiyor
Ve kürtaj sonrası forumları okurken senin mesajın gözüme çarptı sende yaşamışsın ve üstüne tekrar anne olmK için cok ugraşmışsın
Allah a şükür ki senin anne oldugunu görünce cok sevindim. Ve şimdi nasıl oldugunu merak ettim inşş hayırlı saglıklı bi bebiş dünyaya getirmişin dir
Allah sana bagışlasın evladını bin kez amin hepimizinkide tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…