İsim seçerken anlamının da güzel olmasına özen gösterin. :) Kimi isimler kulağa hoş geliyor fakat anlamları güzel olmuyor. Ben, Arapça kökenli isimleri çok seviyorum. Beğendiğim isimlerden birkaç tanesini yazayım.
ALYA: Gökyüzü
BELİNAY: Cennette peygamber çiçeği
CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı
İREM: Cennet
TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası
Haklısınız, Esila duymadım hiç ama Eltimin kızının adı Aişe Erva ve çok güzel.Ama ismi yada kızının ismi Esila, Erva olan biri varsa bu yoruma kırılmaz mı sizce de?
Ama ismi yada kızının ismi Esila, Erva olan biri varsa bu yoruma kırılmaz mı sizce de?
Diğerlerini bilmiyorum ama
İrem kesinlikle cennet, cennet bahçesi demek değil.
İrem lanetlenmiş, kovulmuş bir kavmin konakladığı yer demektir.
Ciddi misiniz? Bilmiyordum. Google'da Kur-an'da geçen bebek isimleri diye arattığımda gelen sayfaların hepsinde çıkıyordu.:26:
Allahu Teala ya sirk kosan ad kavmi sutunlariyla unlu sehirleri irem le buyuklenmistir. Tabi yine lanetli irem sehrinde kum firtinasiyla helak olmuslardir. Bu isim Kurani Kerim de gecer ama bu vaziyette...
Ömer güzel ama Ömür ismini sevmem.bir de erkek olursa ÖMER, kız olursa ÖMÜR ikilisi de aklımdauyumları güzel bence konulabılır..
Zeynep, Melis, Nazlı, Defne, Ayşe, Irmak, Nehir ve Nil isimlerini çok beğeniyorum. Spesifik olsun diye abidik gubidik isimler koyuyor insanlar çocuklarına. Umarım öyle yapmazsınız. Naçizane tavsiyemdir. Her yaşta yakışacak bir isim koyun bence.
bir de erkek olursa ÖMER, kız olursa ÖMÜR ikilisi de aklımdauyumları güzel bence konulabılır..
Abidik gubidik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?