Doğuma Hazırlık EN GÜZEL kız bebek isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
coşmayın hanımlar,
etrafimda 2 bayan kızlarının adını mekselina koydu,gayet de hoş oldu bence

ee kızlara zafer,barış,umut ismi nası konuyosa mekselina da konulabilir bence

bu kadar kalıplara girmeyin o kız ismi o erkek ismi diye

ismail,murat,mustafa koyun demiyoruzki

Diğerlerini bilmiyorum ama
İrem kesinlikle cennet, cennet bahçesi demek değil.
İrem lanetlenmiş, kovulmuş bir kavmin konakladığı yer demektir.

Katre; damla tane , Almira;ayın çevresinde görelen kızıllık, Aysima; ayyüzlü, Ahlal; samimi candan

Ciddi misiniz? Bilmiyordum. Google'da Kur-an'da geçen bebek isimleri diye arattığımda gelen sayfaların hepsinde çıkıyordu.:26:

Allahu Teala ya sirk kosan ad kavmi sutunlariyla unlu sehirleri irem le buyuklenmistir. Tabi yine lanetli irem sehrinde kum firtinasiyla helak olmuslardir. Bu isim Kurani Kerim de gecer ama bu vaziyette...

Allahu Teala ya sirk kosan ad kavmi sutunlariyla unlu sehirleri irem le buyuklenmistir. Tabi yine lanetli irem sehrinde kum firtinasiyla helak olmuslardir. Bu isim Kurani Kerim de gecer ama bu vaziyette...

Açıklama yaptığınız için teşekkür ederim. :) Demek ki Kur'an-ı Kerim'de geçen her ismi de araştırmadan aldanıp koymamak lazım.

benm de kızım olacak ama isim konusunda çok kararsızız.meğer ne kadar da zormuş.

eflin
eylül
bilge
begüm
simay
ceren
melis

sizce hangisi iyi?

Erkek evlat nasip olursa CİHAN kesin de kız ismi olarak ASLI hoşuma gidiyor ama emin değilim

Son düzenleme:
Benimde beğendiğim kız isimleri;

Melis
Gökçe
Zeynep
Buse
Ela
Derin

bende kızım olursa masal koymayı düşünüyorum ama ada da tercihlerim arasında

Benim kızımın ismide Zeynep Nil. Bence kızımın ismi hem klasik, hem modern. Zeynep ismi her zaman değerini koruyan bi isim, nil ismide bereket anlamında.
Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Elif, Almina isimleri kulağa hoş geliyor anlamları da güzel bildiğim kadarıyla.. Bi gun kızım olursa adını hep Asya koymak istemişimdir.Ama Kuran' da geçmediği için beni geri adım atmaya zorluyor maalesef..

bir de erkek olursa ÖMER, kız olursa ÖMÜR ikilisi de aklımda uyumları güzel bence konulabılır..

bir de erkek olursa ÖMER, kız olursa ÖMÜR ikilisi de aklımda uyumları güzel bence konulabılır..
Ömer güzel ama Ömür ismini sevmem.
Unisex isimleri sevmem.
Bir de Ömer & Ömür çok karışır.

Bir arkadaşım var adı: SELİN
Erkek kardeşi doğacağı zaman annesi "SELİM mi koysak?" demiş. Sonra karışır diye vazgeçmiş -ki çok mantıklı bir karar vermiş bence...

Abidik gubidik

Öyle ama ^^ Çocuğuna Arapçada şelale anlamına gelen ''Yarra'' ismini koyanı gördüm. Şimdi bu kız çocuğuyla bildiğiniz üzere ne dalgalar geçilecektir ömrü boyunca, yazık değil mi? ^^ Keza ''Biğkem, Buğçem, Oral, Belit, Toygu, Burçe'' isimleri koyanlar da var ve bu isimler abidik gubidik değil de ne? Yani ismi böyle olan var mı aramızda bilmiyorum ama varsa da affetsin ailesi kötü isim seçmiş bence tabi. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…