En güzel yıllarım boşa mı gitti

Ben daha kucukken bile "otuzüc yasindayim elime erkek eli degmedi" diyen insanlara üzülüyordum. 'Yazik,gencliginin , dinçliğinin en guzel zamanlari gecmis gitmis bir de övünüyor' diye.
Ilerleyen yaşlarda belki kadin vucudunu daha iyi tanir-kendini zevk noktalarini ogrenir vs. Yine guzel bir cinsel hayati olur ama şu bir gercek ki o vücudun esnekligi de bir yere kadar...
bu zamanlari erkeksiz gecirmek üzücü bence de.
ama daha da üzücüsü sana deger vermeyen/iliskiden sonra sarilip yatmayacak-hatta belki de aramayacak bir erkekle gecirmek. Inan ki bu sana da ozguvenine de daha buyuk bir yara verir.
Kocanla olmasa da gercekten sevdigin-sevildigin iyi birileriyle yasamalisin birşeyleri...
Yoksa oyle biri girebilir ki hayatina omur boyu cinsellikten soğuyadabilirsin:)

Bu konuda fikir almayı yanlıs buluyorum herkesin hayat görusu ve öncelikleri cok farklı geç kaldın deseler anıden hiç tanımadığın biri ile bırlıktelık mı kuracaksın yada evlenıceksın vs. Bunu en iyi sen bılebılırsın kımınle ve ne zaman ? Tum mesele senin içinde.

Kızlar ben 29 yasındayım hiç evlenmedim henüz
Dönem dönem hormonlarım ne kadar tavan yapsa da kendimi hep baskıladım İlk ilişkimi eşimle yaşamak istedim kendimi eşim olacak insana saklıyorum
Öte yandan günümüz şartlarında büyük ihtimal eşim olacak kişi özgürce yaşıyordur o tur şeyleri
Her neyse konu o değil
Sizce 29 yaşında hala bakire olmak anormal mi yoksa ben en doğrusunu mu yapıyorum
Ne zaman evleneceğim o da belli değil Hayat da geçiyor yıllar geçiyor :KK43:
Umarım yanlış yapmıyorumdur
Tövbe tövbe bacım acık kapı kilit tutmaz evleneceğin adamı bekle

Kızlar ben 29 yasındayım hiç evlenmedim henüz
Dönem dönem hormonlarım ne kadar tavan yapsa da kendimi hep baskıladım İlk ilişkimi eşimle yaşamak istedim kendimi eşim olacak insana saklıyorum
Öte yandan günümüz şartlarında büyük ihtimal eşim olacak kişi özgürce yaşıyordur o tur şeyleri
Her neyse konu o değil
Sizce 29 yaşında hala bakire olmak anormal mi yoksa ben en doğrusunu mu yapıyorum
Ne zaman evleneceğim o da belli değil Hayat da geçiyor yıllar geçiyor :KK43:
Umarım yanlış yapmıyorumdur
Yanlis yapmiyorsun.tabi herkesin kendi karari ama esinle yaşa derim

Bu tamamen sizin kararınız. Nasıl mutlu olacaksanız öyle olun. Başkalarının bu konuda ne düşündüğünün hiç bir önemi yok. Başkaları sizi etkilemesin.
Hormonlara gelince cinsellik 20li yaşlarda da 30lu yaşlarda da 40lı yaşlarda da güzel. Hormonlar menopoza kadar gayet iyi ve güzel çalışıyor. Menopozdan sonrası için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü daha yaşamadım; menopoza yeni girdim ve şimdi hem libido açısından hem de fizyolojik olarak bazı değişiklikler olduğunu söyleyebilirim ama beni üzecek kadar değil.
Bir insana bakire kalması konusunda baskı yapılması ne kadar yanlış ise bakire olmaması ve cinsellik yaşaması konusunda baskı yapılması da bir o kadar yanlış. Hatta ikincisi daha da yanlış çünkü yaşamıyorsan yaşamıyorsun zaten zarar da görmüyorsun. Sizi üzecek bir ilişki yaşamaktansa yaşamayın daha iyi.
Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Şimdi yazıp yazmamakta tereddütteyim ama yazacağım. Ben de 35 yaşıma kadar bakireydim. Evlenmeyi de düşünmüyordum. Bekarete önem verdiğimden değildi ama bakireydim çünkü duygusal yapıda bir insanım ve sevmediğim, aşık olmadığım bir insana dokunmak içimden gelmiyordu ve rastgele bir ilişki de yaşamak istemiyordum. Benimle yurtdışında yaşayan ablam maalesef çok dalga geçti bakire olduğum için. Kadın olmadığımı ve hayatta bazı şeyleri kaçırdığımı ve anlayamadığımı ima ediyordu, ikide bir de hatta her fırsatta, espriler yapıyordu "açılmadan iade" esprileri. Bunlara çok bozuluyordum; ne yapayım yani sokaktan adam mı çevireyim? Neyse neticede ben bu bekaretten kurtulmak için 4-5 yıldır tanıdığım, benden hoşlandığını bildiğim ama arkadaşça görüştüğüm bir beyle birlikte oldum. Sonra o beni aldattı, ayrıldım. Başka bir sevgilim oldu o da beni terk etti. Daha sonra eşimle tanıştım sevgili olduk ve sonra da evlendik. Şimdi diyorum ki keşke eşimle tanışacağımı bilseydim de keşke bekleseydim. Ama pişman da değilim çünkü bunlar bana tecrübe oldu. Şimdi bu tecrübelere dayanarak şöyle romantik bir cümle kurmak istiyorum o da: Cinsellik seni seven, senin sevdiğin ve evli olduğun kişi ile yaşanınca daha güzel, diğerleri ile değil, çünkü cinselliğin gerçekten güzel olabilmesi için seni seven ve senin sevdiğin kişi ile olmalı ve aynı şeyler ideal olarak evlilik için de geçerli.

Boyle bir soz yok. Googledan baktim dede korkut sozu var. Hirsiz iceriden olursa kapi kilit tutmaz diye. soyledigin anlamla uzaktan yakindan alakasi yok. Uydurdun galiba😅 kapi dedigin ne?
Bizim eskiler dermiş anladın işte o manada bi kere yaşayınca devamı gelir masında :KK53: :KK53: :KK53:

Tövbe tövbe bacım acık kapı kilit tutmaz evleneceğin adamı bekle
Ne çirkin bir benzetme bu.

Doğrudur, yanlıştır diye fikir söylemek ayri da kadın kadına bu lafları etmesin bari. Erkeklere hiç yok bu laflar varsa yoksa kadına.

İnancından ötürü mü,yoksa evlenecegin kişi için mi uzak duruyorsun cinsellikten?
Bunun ayrımını yaparsan ona göre hareket edersin.
Ha birde cinsellik yaşayıp sonra pişman olacaksan, bunalıma gireceksen,ilerde evleneceğin zaman " bakire değilim ne yapacağım"diye ah vah edeceksen bekle..

Back
X