Bu nedir yahu. Allah aşkına bir kadın olarak kendinize yakıştırıyor musunuz bu yorumu? Önüne gelene vermek? Neyi veriyor? Seks bir erkeğin aldığı, kadının da verdiği bir şey midir? Kadını asıl değersiz yapan bu konuşmalar, bu düşünceler işte. Kadın bir mal değildir, kadın kimseye ait değildir, kadının namusu sadece kendine aittir. Önce babaya sonra kocaya teslim edilecek bir eşya değildir kadın.
Çok garip, gerçekten çok garip. Bakın ben oldukça muhafazakar hatta yobaz bir çevrede ve ailede büyüdüm. Muhafazakar bir insanım ayrıca. Ancak benim inancım, benim yaşam tarzım benim gibi olmayan ve düşünmeyen insanları ve hatta hemcinslerimi aşağılamama, ayrıştırmama sebep olmadı. O yüzden bu noktada sizi anlayabilmem için "olsun onun da inancı öyle, olsun demek ki yaşadığı çevre böyle" diyemiyorum. Bu kötülük, bu hırs, bu çirkinlik tamamen kişinin kendisiyle alakalı bir durum.
Benim oğlum "bakire bir kızla evlenmek istiyorum" derse, anlayışla karşılarım ve anlarım. Ancak benim oğlum "bakire olmayanlar yolludur" derse, ağzının ortasına çakarım. Umarım anlatabilmişimdir, anlaşılma umudum olmasa da.