En güzel yıllarım boşa mı gitti

Bu nedir yahu. Allah aşkına bir kadın olarak kendinize yakıştırıyor musunuz bu yorumu? Önüne gelene vermek? Neyi veriyor? Seks bir erkeğin aldığı, kadının da verdiği bir şey midir? Kadını asıl değersiz yapan bu konuşmalar, bu düşünceler işte. Kadın bir mal değildir, kadın kimseye ait değildir, kadının namusu sadece kendine aittir. Önce babaya sonra kocaya teslim edilecek bir eşya değildir kadın.

Çok garip, gerçekten çok garip. Bakın ben oldukça muhafazakar hatta yobaz bir çevrede ve ailede büyüdüm. Muhafazakar bir insanım ayrıca. Ancak benim inancım, benim yaşam tarzım benim gibi olmayan ve düşünmeyen insanları ve hatta hemcinslerimi aşağılamama, ayrıştırmama sebep olmadı. O yüzden bu noktada sizi anlayabilmem için "olsun onun da inancı öyle, olsun demek ki yaşadığı çevre böyle" diyemiyorum. Bu kötülük, bu hırs, bu çirkinlik tamamen kişinin kendisiyle alakalı bir durum.

Benim oğlum "bakire bir kızla evlenmek istiyorum" derse, anlayışla karşılarım ve anlarım. Ancak benim oğlum "bakire olmayanlar yolludur" derse, ağzının ortasına çakarım. Umarım anlatabilmişimdir, anlaşılma umudum olmasa da.
Harikasınız.

Yazdıklarınızın ilk iki ve son iki paragrafına yürekten katılıyorum. Çevre konusuna gelince insan önce kendi yüzüne bakacak aynada, başkalarının yüzüne bakamamak ne demek Allah aşkına Çevreye ne? Bu kimseyi ilgilendirmez. Dini inancı varsa sadece Allah'a hesap verir çevreye değil.
"O işlerin öyle olması için 100 yıl daha zaman var" demeniz çok acı, haksızsınız demiyorum sadece çok acı diyorum. Ben İngiltere'de de yaşadım (ablam halen orada yaşıyor) oradan kıyas yapacağım. İngiltere'de kızlar daha 15 -16 yaşlarında cinsel birliktelik yaşamaya başlıyor. 18-19 yaşına gelmiş bir kız hala bakire ise arkadaş çevresinde alay konusu oluyor "sen hala yapmadın mı?" baskısı görüyor. Buna ne kadar sinirleniyorum anlatamam, resmen berbat bir şey. Türkiye'de ise 29 yaşındaki bir kadına "yapma" deniyor. Kimse ne yap ne de yapma diyemez buna hakkı yok. İster Yurtdışında olsun ister Türkiyede bu "Çevre" başka bir kadının bacak arası ile uğraşmasın artık yeter. Herkes kendinden sorumlu.
Bu arada bir ekleme yapmak istiyorum kadınlarda bu kızlık zarı denen organik yapıların yüzde 30 gibi bir yüzdesinin esnek olduğu ve yine yüzde 50 gibi bir oranının hiç kanamadığı tıbbı bir gerçektir. Bütün kadınlar, bakire olun veya olmayın, kızlık zarını namus göstergesi olarak gören cahil cühela "hıyar" erkeklerden uzak durun. Namus beyindedir, kişiliktedir.

Abimin rahmetli eşi evlendiğinde bakireydi. Yani kimse sorup merak etmedi de kendisi bana söyledi aynı zamanda arkadaşım olduğu için. Velhasılı ilişkide kanama olmadı, vurguladığınız durumdan dolayı. Esnek zar. Canım benim o kadar kafaya takmıştı ki bu mevzuyu bana bir gün "abine söyleyeyim beraber doktora gidelim içi rahat etsin" dedi. Saçma saçma konuşma içi zaten rahattır onun. Abim dahil kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsin dedim kızdım. Gitmiş teklif etmiş yine de. İşte o bahsettiğim lanet çevre baskısının insanı getirdiği hal bu. Abim de "saçma saçma konuşma ne münasebet" deyip konuyu kapatmış.

Yengem bakire olmasaydı dahi, benim için namuslu bir kadındı. Eşini aldatmadığı, hırsızlık arsızlık yapmadığı sürece bir insan namusludur. Namus budur zaten. Bakire olup olmaması eşiyle kendisi arasındaki konu ve namusla zerre ilgisi yok.

Keşke kadının üzerinden ellerini, dillerini çekseler artık. Bu yaşa kadar bakire mi kalınır ay yazık sana, püü bakire değil misin yazıklar olsun. Aynı manaya gelen farklı cümleler sadece. İkisinde de kadının bacak arasına hadsiz müdahale var. Bir salsınlar artık şu kadınları yahu.

Şu konunun açılması bile o kadar üzücü ki. Öyle bir baskı var, öyle zehirli ki diller. Kadın kendi tercihleri dolayısıyla bakire kalmış olmasını sorguluyor, bir başka kadın öteki pislere benzeme böyle kal diyor, beriki kadın bakire olduğu için aşağılıyor. En kaba tabirle altı üstü pipi ile buluşacak yahu. Altı üstü seks yahu. Komik ve acınası haldeyiz.

Cok kisisel bir konu bence. Ben 31 yasindayim ilk iliskimi 19 yasinda yasadim. Daha dogrusu yasayamadim, vajinismustum cunku. Bu gecen 12 sene icinde farkli insanlarla birlikte oldum, bir kez tedavi gordum. Hala bazi insanlarla aci hissediyorum bazilariyla hissetmiyorum. Fark ettim de vajinismus yasadigim iliskilerim cok da icime sinmeden yasadigim iliskiler. Duygusal dunyanizi en iyi siz bilirsiniz bence. Kim ne dese bos. Seksten dolayi kendinizi degerli veya degersiz hissetmeyin. Biraz kendinizi dinlemek iyi gelebilir....

Ben işin dini boyutunda değilim
Benim ailem evlilik dışı ilişkiye karşı
Ha yaşasam öldürürler mi hayır
Ama çok üzülürler yıkılırlar
Çocukluğumdan beri beni tembihledikleri konu annemle babamın
Yaparsam annemle babama ihanet edermişim gibi geliyor
Babamın üstüne titreyerek büyüttüğü o kızın masumiyetini bozarmışım gibi geliyor
Tanıştığım erkekler bana artık yanlış düşüncelerle bakar kolay lokma bu kadın diye düşünür evlenmeye layık görmez diye korkuyorum
Bunun gibi sebepler

Ben işin dini boyutunda değilim
Benim ailem evlilik dışı ilişkiye karşı
Ha yaşasam öldürürler mi hayır
Ama çok üzülürler yıkılırlar
Çocukluğumdan beri beni tembihledikleri konu annemle babamın
Yaparsam annemle babama ihanet edermişim gibi geliyor
Babamın üstüne titreyerek büyüttüğü o kızın masumiyetini bozarmışım gibi geliyor
Tanıştığım erkekler bana artık yanlış düşüncelerle bakar kolay lokma bu kadın diye düşünür evlenmeye layık görmez diye korkuyorum
Bunun gibi sebepler

Anneniz babanız nereden bilecek cinsellik yaşayıp yaşamadığınızı? Evlenene kadar cinsellik yaşamamak bir tercihtir ama siz bakireliğe haddinden fazla anlam yükleyerek evlendikten sonraki cinsel hayatınızı da tehlikeye atıyorsunuz. Bilinçaltınızı bakireliğin gitmesi = masumluğu kaybetmek, kolay lokma olmak olarak kodlarsanız bilinçaltınız evli olsanız dahi cinsellikte problemler yaşamanızı sağlar.

yine malum konu..
yine malum cevaplar..

seneler de geçse değişmeyecek..
o yüzden çok bi yorum yapmıcam..

Kimse için kendimi hediye paketi yapmadım, ben inancım için Allah için kendimi sakındım. Öyle biriyle de evlendim.
Beklediğim için de zerre pişman değilim tam tersi huzurluyum.
Yaratılanlara göre yaşamıyorum hayatı.
29 yaş çok mu geç bir yaş, şaşkınlıkla okudum. Evliliği düşünebilirsiniz, bu da en doğal hakkınız. Eş dost birileri aracılığıyla tanışabilirsiniz, anlaşırsanız evlenirsiniz.

Tamda bu konuyu okurken iş yerimde ağlıyorum. Neden mi? Çünkü eşimle cinsellik anlamında hiç uyumlu değiliz genç bir kadınım ve cinsellik hayatımızda hiç yok ve bende cinselliğe karşı boş bir insan değilim bazen diyorum keşke evlenmeden önce cinsellik yaşasaydım eşimle belki evlenmezdim onunla. Çok iyi bir insan benim gözümün içine bakıyo iyi bir baba ama bunlar yetmiyo yetmiyormuş öğrendim. Abi kardeş gibiyiz artık ve ben çok mutsuzum. Böyle olacağını bilseydim daha doğrusu cinselliğin evlilikte bu kadar önemli olacağını bilseydim evlenmeden önce cinsellik yaşardım. Eğer bu konuda uyuşamıyorsakda ayrılırdım.

Hanımlar tehlikeli sularda yüzüyorsunuz aman dikkat Hoppa

:))) Böyle şeyler konuşulmalı, herkes kendi dünya görüşüne göre yargılamadan kırmadan fikir vermeli ki gençlerin doğru kararlar alabilmelerine bir faydası olsun, size yazılanlar belki garip geliyor belki de gayriahlaki ama konuşulmadığı veya yasaklı konulara girdiğinden genç kızların bir kısmı gizlice beraberlik yaşıyor ve 18-25 yaş arası kızlar gebelik bölümümüze sürtünerek birlikte oldum, üstümde taytım vardı acaba hamile miyim, bekaretime bir şey olmuş mudur konuları açıyor ve bu konuları aylarca defalarca açıyorlar çünkü hem ailelerinden, hem hamilelikten ödleri patlıyor, pişmanlıklarıysa ayrı bir konu, belki büyükleri konuşsa çoğu böyle bir şey yaşamayacak bile.

Biz eskiden Türk filmleri izlerdik o filmlerden ders çıkarırdık.. O filmlerde kızla evlenmeden birlikte oluyor sonra kız tahmin etmediği istemediği durumları yaşıyordu. Şimdi o filmler izlenmiyor mu ki? Biz kendi adımıza o filmlerden başkalarının kötü örneklerinden ders çıkarıyorduk. Öyle kötü durumlar hiç yaşanmasın onu dilerim..

Valla 29 değil 19 da olsan günah. Yapma hiç libido mibido hikaye. Evlenmek nasip meselesi evet, ama asla nikahsiz iliski yasama

Ben cinselliğin arada sevgi saygı varsa güven varsa iki kişi gercekten birbirini seviyorsa yaşadıklarında güzel OLdupunu tarafları mutlu ettiğini düşünüyorum.
Yani rastgele hiç tanımadığın biriyle yasamak bana çok Abes geliyor.
Sizin de Karşınıza sevebileceğiniz biri çıkmamış ya da sizi de aynı ölçüde seven. kimle yasayacaksınız bu durumda ?
Ama sevgi saygı bağlılık önemli değil ben onlar olmadan da cinsellik Yaşar'ım diyorsanız internetten dolu kişi bulursunuz.
O da size ve değerlerinize Bağlı.
Ben öyle de Yaşar'ım benim için sorun değil diyorsanız buyrun yasayın.

Tabi ki herkesin kendi tercihi, fakat yaşınız abarttıgınız kadar büyük değil, ki bence cinselliğin her yaşta ayrı bir güzelliği var Kendini eşine saklamışsın bugüne kadar bence bu kararının arkasında dur çoğu kişi bekaretin önemli olmadığını , erkeklerin bakir olmadığını yazmış . Yarın bir gün sevdiğin evleneceğin biri çıkar karşına sırf bakire olmadığın için vazgeçmek zorunda kalabilirsin. Kendini Kızlık Zarı diktirmek için güvenilir doktor ararken bulursun

canın istiyorsa, sonuçlarına katlanabiliyorsan istediğini yapabilirsin.
yani yaptıktan sonra vay efendim gitti diye ağlayacaksan yapma.
karşıma biri çıkar bunu sorun ederse basarım tekmeyi diyebiliyorsan yap.
yani bu tamamen kişi ile alakalı.
illa evliliği beklemek gerektiğini düşünmüyorum.

Abimin rahmetli eşi evlendiğinde bakireydi. Yani kimse sorup merak etmedi de kendisi bana söyledi aynı zamanda arkadaşım olduğu için. Velhasılı ilişkide kanama olmadı, vurguladığınız durumdan dolayı. Esnek zar. Canım benim o kadar kafaya takmıştı ki bu mevzuyu bana bir gün "abine söyleyeyim beraber doktora gidelim içi rahat etsin" dedi. Saçma saçma konuşma içi zaten rahattır onun. Abim dahil kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsin dedim kızdım. Gitmiş teklif etmiş yine de. İşte o bahsettiğim lanet çevre baskısının insanı getirdiği hal bu. Abim de "saçma saçma konuşma ne münasebet" deyip konuyu kapatmış.

Yengem bakire olmasaydı dahi, benim için namuslu bir kadındı. Eşini aldatmadığı, hırsızlık arsızlık yapmadığı sürece bir insan namusludur. Namus budur zaten. Bakire olup olmaması eşiyle kendisi arasındaki konu ve namusla zerre ilgisi yok.

Keşke kadının üzerinden ellerini, dillerini çekseler artık. Bu yaşa kadar bakire mi kalınır ay yazık sana, püü bakire değil misin yazıklar olsun. Aynı manaya gelen farklı cümleler sadece. İkisinde de kadının bacak arasına hadsiz müdahale var. Bir salsınlar artık şu kadınları yahu.

Şu konunun açılması bile o kadar üzücü ki. Öyle bir baskı var, öyle zehirli ki diller. Kadın kendi tercihleri dolayısıyla bakire kalmış olmasını sorguluyor, bir başka kadın öteki pislere benzeme böyle kal diyor, beriki kadın bakire olduğu için aşağılıyor. En kaba tabirle altı üstü pipi ile buluşacak yahu. Altı üstü seks yahu. Komik ve acınası haldeyiz.

Abinizin rahmetli eşine istinaden öncelikle başınız sağolsun. Ben de evlendiğimde bakireydim, yaş 24 ama bilgi pek yok, zaten annemle hayatım boyunca hiç bu konuları konuşmadık, bana bir şey anlatmadı. Neyse bende kanama olmadı, hatta ilk bir kaç gün yapamadık kastım kendimi derken kanama olmayınca şok geçirdim, kendimi o kadar kötü hissettim ki anlatamam. Baktım benimki kalkmış, internetten araştırma yapıyor, sonra sesini çıkarmadı ama ben hissettiklerimi unutamam. O günden sonra zaten hiçbir zaman isteyerek birlikte olmadım o adamla, ahanda itiraf ediyorum :) Zaten boşandık, ama aklımda hiç bir zaman zevkle isteyerek yaşadığım bir cinsel birliktelik olmadı. Ben yaşadım işte yaş 32, ama bence önemli olan yaşamak değil, gerçekten zevk almak, kadın olduğunu hissetmek. Bunu hissettirecek erkeklerin de olduğu bir dünya umuyorum :)

Abinizin rahmetli eşine istinaden öncelikle başınız sağolsun. Ben de evlendiğimde bakireydim, yaş 24 ama bilgi pek yok, zaten annemle hayatım boyunca hiç bu konuları konuşmadık, bana bir şey anlatmadı. Neyse bende kanama olmadı, hatta ilk bir kaç gün yapamadık kastım kendimi derken kanama olmayınca şok geçirdim, kendimi o kadar kötü hissettim ki anlatamam. Baktım benimki kalkmış, internetten araştırma yapıyor, sonra sesini çıkarmadı ama ben hissettiklerimi unutamam. O günden sonra zaten hiçbir zaman isteyerek birlikte olmadım o adamla, ahanda itiraf ediyorum :) Zaten boşandık, ama aklımda hiç bir zaman zevkle isteyerek yaşadığım bir cinsel birliktelik olmadı. Ben yaşadım işte yaş 32, ama bence önemli olan yaşamak değil, gerçekten zevk almak, kadın olduğunu hissetmek. Bunu hissettirecek erkeklerin de olduğu bir dünya umuyorum :)

Teşekkür ederim yengem için dileklerinize. İşte onun da garantisi yok. Evlenmeden önce seviştim tamam adam iyi sevişiyor deyip evlensen, cinsel problemler sonradan da hasıl olabilir. Sevişmeden evlensen zaten şansına ne çıkarsa artık. Aslında bu durum bedenlerle değil beyinle alakalı bir durum. Her iki taraf da mevcut bir sorun karşısında kompleks yapmayıp çözüm için uğraşır ve çabalar ise çözülmeyecek sorun yok. Erkeklerin birçoğu erken boşalma, iktidarsızlık gibi konularda sanki kişiliğine hakaret yapılmış gibi konuşmak dahi istemiyorlar. Bunun da işte tecrübeyle ilgisi yok. Gelişmişlikle ilgisi var. Aynı şekilde kadın cinsellikte aktif olmayı ayıp sayıyor. Kendi cinsel hayatını kocasını tatmin etmekten ibaret sanıyor.

Benim eltim bir gün bana "ben çarşafımı hala saklıyorum. O benim şerefim sonuçta" demişti. 23 yıllık evli. Birkaç damla kan onun şerefiymiş. "şeref buysa ben şerefsiz olmayı tercih ediyorum" demiştim. Çok değişik kafalar ve ben artık değişeceğini düşünmüyorum.

O değilde kadın doğum doktoruna gittiğimde malum evli misin bekar mısın muhabbeti oluyor. Hayır bekarım diyorum ve kendimi tuhaf hissediyorum . Yani bu yaşa kadar olmadı ne yapayım. Sırf onun için doktora gitmiyorum . Yalnız değilsin merak etme

Açık söylemek gerekirse, başlığı görünce farklı bir içerik bekledim. Yıllarım boşa gitti yazınca aklıma yanlış eş veya meslek seçimi gibi şeyler geldi.

Sorunuza gelen cevapları şaşkınlıkla okudum. Çünkü burası Türkiye Bir üye de güzel cevap vermiş.

"Git seviş diyenleri; kızlık zarı diktirme başlığına almak istiyorum. "

Evlenmeden önce özgürce ilişki yaşa, erkekler kendini bu kadar sakınmıyor demiş çoğu üye..

İleride ciddi bir ilişki yaşadığınızda, evliliğe kadar geldiğinizde karşınızda ki insanın bunu kabul edeceğinizden emin misiniz? Hadi kabul etti, yüzünüze vurmayacağınızdan emin misiniz? Çünkü burada çok konular okuyoruz.. Maalesef 10 erkekten 9' u bu durumu kabul etmez. Erkek dönüp kendine bakmaz ama eline erkek eli değmemiş kız ister.

Ama bakire kız isteyen erkek, bakir kalsın. Namus bacak arasından gelecek iki damla kandan ibaret değil. Kendini eşine saklayanlar için de yok hayatı ziyan oldu acıyorum gibi laflar da hoş değil. Hayat cinsellikten ibaret değil. Bende kendimi eşime sakladım İyi ki de saklamışım. İlk anlarımı sadece onunla yaşadım... Kimse kimsenin hayatını ve kararlarını yadırgayamaz. Hayat sizin hayatınız. Ya pişman olursanız? Düşünüp karar verin.

Teşekkür ederim yengem için dileklerinize. İşte onun da garantisi yok. Evlenmeden önce seviştim tamam adam iyi sevişiyor deyip evlensen, cinsel problemler sonradan da hasıl olabilir. Sevişmeden evlensen zaten şansına ne çıkarsa artık. Aslında bu durum bedenlerle değil beyinle alakalı bir durum. Her iki taraf da mevcut bir sorun karşısında kompleks yapmayıp çözüm için uğraşır ve çabalar ise çözülmeyecek sorun yok. Erkeklerin birçoğu erken boşalma, iktidarsızlık gibi konularda sanki kişiliğine hakaret yapılmış gibi konuşmak dahi istemiyorlar. Bunun da işte tecrübeyle ilgisi yok. Gelişmişlikle ilgisi var. Aynı şekilde kadın cinsellikte aktif olmayı ayıp sayıyor. Kendi cinsel hayatını kocasını tatmin etmekten ibaret sanıyor.

Benim eltim bir gün bana "ben çarşafımı hala saklıyorum. O benim şerefim sonuçta" demişti. 23 yıllık evli. Birkaç damla kan onun şerefiymiş. "şeref buysa ben şerefsiz olmayı tercih ediyorum" demiştim. Çok değişik kafalar ve ben artık değişeceğini düşünmüyorum.

Mesela eşimde geç boşalma vardı, bir de her şey istediği gibi olmazsa hayatında ve iş hayatında sıkıntı varsa ölse sevişmez :) Evlenmeden önce bana söylemişti geç boşalmayı ama tabi kendini öven bir şekilde ben uzun dayanırım falan ben de saf kız tabi bilmiyorum :)

Eltiniz çığır açmış ya, yorum dahi yapamıyorum, o derece kaldım.

Mesela eşimde geç boşalma vardı, bir de her şey istediği gibi olmazsa hayatında ve iş hayatında sıkıntı varsa ölse sevişmez :) Evlenmeden önce bana söylemişti geç boşalmayı ama tabi kendini öven bir şekilde ben uzun dayanırım falan ben de saf kız tabi bilmiyorum :)

Eltiniz çığır açmış ya, yorum dahi yapamıyorum, o derece kaldım.

Geç boşalma da erken boşalma gibi bir sorun aslında. En nihayetinde kadın tatmin olduktan sonra işkenceye dönüşür. Mühim olan uyum o da zor bulunuyor işte :)

Eltim incelenmesi gereken bir vaka ahshsh.

Back