en iyisi hiç karışmamak mı ?

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
İyi akşamlar herkese.
Benim bi arkadaşım var.X olsun. Dershane döneminde arkadaş olmuştuk 5 6 senelik arkadaşız. Evlerimiz yakın ve annelerimiz de arkadaşlar.
X komşularının oğlu ile bi dönem sevgili oldu. Bundan 5 sene önce. Ve çocuk arkadaşımdan ayrıldı.Arkadaşım yıkıldı. Aslında ben bu senaryoyu önceden tahmin edebiliyordum. X lütfen derslerine odaklan,bak o yarın gider üniversiteyi kazanır sen ortada kalırsın lütfen yapma dedim. Ve maalesef ki X barajı dahi aşamadı,çocuk Muğlaya okumaya gitti.X de hiç istemediği bir 2 yıllık bölüm okudu.
X bu çocuğu unutamadı. Çocuk Muğlada gününü gün etti ve okulu bitiremedi geri döndü.X'te istemediği bölümü bitirip tekrar sınavlara hazırlandı ama verimli hazırlanmadı. Ve 2 yıllık sağlık bölümünü özel bi üniversitede kazandı.
Aralık 2017 'de çocuk ben akıllandım.Olgunlaştım dedi ve geri döndü. X hemen kabul etme sen bu çocuk yüzünden çok üzüldün biraz çaba göstersin dedim,dinlemedi ve hemen ilişkiye başladı. İlk ay herşey çok iyi giderken sonra çatırdadı.Çocuk 2-3 gün hiç yazmıyor,buluşalım demiyor.X morali bozuk iş durumlarından diye kendini avutuyordu. Çocuk o kadar aramıyor ki yanımda bi kez aradığında eli ayağına dolaştı X'in.
Ve çocuk ailesine söylemiş.X'in ailesi çok muhafazakar ve bilmiyorlar. Anneleri ise aşırı samimi. Bak X emin olmadan annesi bilmesin samimiyet gösterme geri dönüşü çok zor olur desem de dinlemedi.
Bugün X seninle buluşuyorum annem ararsa açma dedi .Peki nereye dediğimde de '' Annesi ile bi yere gidiyorlarmış birşey almak için sende gel dedi onlarla gittim'' dedi.
X annen bilmiyor ve onun annesi senin arabalarına nasıl gizlice bindiğini gördü.Bu hiç hoş bir durum değil. Neden annesi ile bi yere giderken eşlik ediyorsun ? Annen bilmiyor.Hiç sağlam adımlar atmıyorsun. Çocuk çok ilgisiz ilişkinin akıbeti belli değil.Siz komşsusunuz. Annesi ile yarın ayrılma gibi bi durum olduğunda üzücü durumlar olabilir '' diyerek uyarımı yaptım.
Arkadaş olarak korumak,kollamak istiyorum. Fakat anladığını ve mantıklı davrandığını düşünmüyorum.
Sizce en iyisi bundan sonra hiç karışmamak mıdır ?
EK : Endişem arkadaşımın ailesi öğrendiğinde çocuğu ve ciddiyete bindiğinde arkadaşım için geri dönüş olmaz. Ailesi ayrılmak istese kabul etmez. Ve bu çocuk daha şimdiden günlerce yazmıyor,ilgilenmiyor. Evlenince düzeleceğini sanmıyorum.Hatta bu çocuğun sırf boşluktan arkadaşım ile olduğunu düşünüyorum ne yazık ki.Bu yüzden endişeleniyorum

Son düzenleme:
Bu aradan ben 24. X ise 23 yaşında.
Görüştüğü kişi annesi tarafından pek sevilmeyen biri. Üniversiteyi bitirmedi,askerlik yapmadı.Ve sabit bir işi yok. Bu neden le X annesinin çocuğu istemeyeceğini düşünüyor. En azından iş,askerlik gibi durumları halledene kadar.

Karışmayın derim. İşe yaramıyor, denendi ve test edildi..:kahve:
Sonunda ben kötü olmak istemiyorum ama kendini kullandırıyormuş gibi geliyor. Bi uyarma isteği duyuyorum.
Mesela avmye gittik dönüşte dur bi arayım napıyor dedi aradı. Meğerse bizim geldiğimiz avm de bi kız arkadaşı ile oturuyormuş.Xe sende gelsene dedi. Birbirlerinden bu derece haberleri yok. Xe görüşelim demiyor kolay kolay. Bende dayanamıyorum diyorum ya X normal mi sence bu durum diye

Sen yapicagini yapmissin bundan sonra olabilecek olumsuzluklar onu bağlar malesef, bazen gençlikte ne kadarda gözleri kör oluyor kızların

Karışma tavsiyelerini dinlemeyecektir.
Ayrıca arkadaşına seni kullanarak yalan söylememesini eğer annesi seni ararsa onu idare etmeyeceğini söyle.

Hiç bir şekilde karışma. Yalanlarınada ortak olma.
Ailesi çok baskıcı. Sevgilim ile buluşuyorum diyemez. Genç bi kız için olmaması gereken bi durum. Ben anneme nasıl diyebilip çıkıyorsam onunda çıkması lazım. Ama işte aile faktörü..
Ya yolda başına bişey gelse,araba bozulsa yalan söylediğin için ailenle aran nasıl olacak lütfen bi düşün dedim. Ya 10 dklık yol hem bişey olsa yolda karşılaştık derim dedi. Çok pervasız hareket ediyor.

Karışma tavsiyelerini dinlemeyecektir.
Ayrıca arkadaşına seni kullanarak yalan söylememesini eğer annesi seni ararsa onu idare etmeyeceğini söyle.
Annesi bi sevgilisi olmasını kabul etmez,hele ki o çocuğu hiç etmez. Bu nedenle üzülüyorum yalan söylemek zorunda kaldığı için.
Benim takıldığım kısım pervasız hareketleri. Ama herkes karışma diyor. Ki haklısınız da.

İyi akşamlar herkese.
Benim bi arkadaşım var.X olsun. Dershane döneminde arkadaş olmuştuk 5 6 senelik arkadaşız. Evlerimiz yakın ve annelerimiz de arkadaşlar.
X komşularının oğlu ile bi dönem sevgili oldu. Bundan 5 sene önce. Ve çocuk arkadaşımdan ayrıldı.Arkadaşım yıkıldı. Aslında ben bu senaryoyu önceden tahmin edebiliyordum. X lütfen derslerine odaklan,bak o yarın gider üniversiteyi kazanır sen ortada kalırsın lütfen yapma dedim. Ve maalesef ki X barajı dahi aşamadı,çocuk Muğlaya okumaya gitti.X de hiç istemediği bir 2 yıllık bölüm okudu.
X bu çocuğu unutamadı. Çocuk Muğlada gününü gün etti ve okulu bitiremedi geri döndü.X'te istemediği bölümü bitirip tekrar sınavlara hazırlandı ama verimli hazırlanmadı. Ve 2 yıllık sağlık bölümünü özel bi üniversitede kazandı.
Aralık 2017 'de çocuk ben akıllandım.Olgunlaştım dedi ve geri döndü. X hemen kabul etme sen bu çocuk yüzünden çok üzüldün biraz çaba göstersin dedim,dinlemedi ve hemen ilişkiye başladı. İlk ay herşey çok iyi giderken sonra çatırdadı.Çocuk 2-3 gün hiç yazmıyor,buluşalım demiyor.X morali bozuk iş durumlarından diye kendini avutuyordu. Çocuk o kadar aramıyor ki yanımda bi kez aradığında eli ayağına dolaştı X'in.
Ve çocuk ailesine söylemiş.X'in ailesi çok muhafazakar ve bilmiyorlar. Anneleri ise aşırı samimi. Bak X emin olmadan annesi bilmesin samimiyet gösterme geri dönüşü çok zor olur desem de dinlemedi.
Bugün X seninle buluşuyorum annem ararsa açma dedi .Peki nereye dediğimde de '' Annesi ile bi yere gidiyorlarmış birşey almak için sende gel dedi onlarla gittim'' dedi.
X annen bilmiyor ve onun annesi senin arabalarına nasıl gizlice bindiğini gördü.Bu hiç hoş bir durum değil. Neden annesi ile bi yere giderken eşlik ediyorsun ? Annen bilmiyor.Hiç sağlam adımlar atmıyorsun. Çocuk çok ilgisiz ilişkinin akıbeti belli değil.Siz komşsusunuz. Annesi ile yarın ayrılma gibi bi durum olduğunda üzücü durumlar olabilir '' diyerek uyarımı yaptım.
Arkadaş olarak korumak,kollamak istiyorum. Fakat anladığını ve mantıklı davrandığını düşünmüyorum.
Yapılabilecek her şeyi yapmissin bence bundan sonrasinda x sana cemkire bilir. Vicdanin rahat olsun.

İyi akşamlar herkese.
Bence onun gözü kör olmuş baksana ne dediysen de dinlememis. Bence Karışma elinden geleni yapmışsın

Sen yapicagini yapmissin bundan sonra olabilecek olumsuzluklar onu bağlar malesef, bazen gençlikte ne kadarda gözleri kör oluyor kızların
Haklısınız. Kendimi onun yerine koyup düşününce. Gizlice arabaya binmesi onu çok kötü bi pozisyona sokuyor.O çocuğun annesinin bunu görmesi hiç hoş birşey değil.

Yapılabilecek her şeyi yapmissin bence bundan sonrasinda x sana cemkire bilir. Vicdanin rahat olsun.
Bana hep çok katısın der. Mesela bundan önce sosyal medyadan biri eklemiş. Bak konuşma derdini niyetini bilemezsin dedim.Ya öylesine konuşuyorum arkadaşça dedi. Çocuk buna vücut çalışıyorum diye üstsüz fotoğrafını attı bana attı X gözün gönlün açılsın diye. Napıyorsun benim sevgilim var ben bu tür şeylerden hoşlanmıyorum dedim fotoğrafa bakmadım dahi. Fakat silmeti unuttuğum için sevgilim gördü ve aram açıldı. Ve o çocuğa güvenme dediğimi dinlemedi sonra çocuğun altından neler çıktı neler. Diyorum bak güvenmemen gerektiiğini,hayatına alacağın herkesi araştırman gerektiğini öğren deyince ya ben öylesine konuştum,sevgili olarak konuşmadım ki diyor.

Kız çocuğa kapılmış gidiyor. Dur desen de durmayacak seni duymuyor. Kendisinin tecrübe edip akıllanmasını bekle derim ben. Bir musibet bin nasihatten iyidir.

Okadar x demisinki x in karekokunu filan sorarsin diye okumadim:KK70:
Yemin ederim okurken kendimi matematik işlemi çözüyor gibi hissedip konuya odaklanamadım.kafamda o kız yerine kocaman bir x işareti oluştu.çok bilinmeyenli denklem.bu arada konu sahibine cavaben de karışmayın bu denklemde sizin yeriniz yok matematiksel olarak tabi:KK48:

Back
X