• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En iyisi olduğunu iddiaa etmek

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.137
6.903
108
Slm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor

Bilmiyorum ama en iyisi olmasa bile ona bunu hissettirmek sana ne kaybettirir ki eminim yine de elinden geleni yapıyodur. Bir şey kaybetmezsin benim annem dünyanın en iyisi iyiki varsın güzel annem demekle. Her anne bunları duymayı ister sorun olmamalı bence. Senin çocuğun olsa belki sende aynı şeyi istersin. Bu açıdan bak bı de

Bilmiyorum ama en iyisi olmasa bile ona bunu hissettirmek sana ne kaybettirir ki eminim yine de elinden geleni yapıyodur. Bir şey kaybetmezsin benim annem dünyanın en iyisi iyiki varsın güzel annem demekle. Her anne bunları duymayı ister sorun olmamalı bence. Senin çocuğun olsa belki sende aynı şeyi istersin. Bu açıdan bak bı de
Çocuğum var 2 tane 😅 ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum,düşünmediğim şeyi de söylemek istemiyorum anneler hepsi iyidir diyorum sende iyisin diyorum ama bu onu tatmin etmiyor en iyisi olduğunu söyleyeceğiz illa bu sefer de en iyi anne benim siz evlat olarak şöyle böylesiniz der

Desen ne olucak evet en iyi anne sensin desen ne kaybedersin ki

Herkesin annesi babası mükemmel değil seçerek dünyaya da gelmiyoruz

Ama belki güzel bir şey duymak istemiş olabilir
Mesela siz en iyi evlatmısınız?
İşte sorun şu ben en iyi olduğumu iddiaa etmiyorum ki

Yaa kadın sevilmek övülmek istiyor demek ki, gerçekten kötü bir geçmişiniz yoksa evet en iyi anne sensin deyip bir de öpücük konduruverin ne olacak ki
Ya işte en özel anlarımda yok gibiydi düğündü doğumdu o yüzden en iyisi olarak göremiyorum en iyisi benim annemse en özel anlarında çocuklarının yanında Okan anneler be oluyor

Sen en iyi annesin de gitsin canım
Beyaz yalan
Bunda ne var
Demekki bunu sizin ağzınızdan duymak istiyor
Gidin yanağını öpün benim için annelerin en iyisisin deyiverin gayri
Annenize bunu demek çok büyük külfet olmamalı
Bu konuda yalan söylemek size kaybettirmez

Açık açık söyle
Benim annem de hep kendini ideal anne sanardi (ah yükselen aslan,ah) , bizi cocukken psikologa falan götürdüğü icin çocuk psikolojisinden cok iyi anladığını iddia eder herkese akıllar verir,herkesin anneliğini eleştirirdi.
Oysa yani toksik yani çok olan, sevgisi kadar hakareti de fazla bir insandır.
Neyse,yıllar geçti ablam da ben de onun tüm yanlışlarını bazen kavgalarda,bazen sohbetlerde yüzüne söyler olduk, ilkokul ikideyken böyle yapmistin, çocukken şöyle yapmıştın, Ergenken böyle yapmistin, şu davranisin kirici...şimdi iyi anne olmadığını biliyor.
Ama iyi oldu, bunlarla yüzleştikten sonra aramız epey bir düzeldi.
Size de tavsiye ederim . Söyleyin tüm çocukluk travmalarinizi, saçını süpürge yapmakla ideal anne olmadığını bilsin

Annen o kadar biliyormuş o kadarını yapabilmiş. Kasten sana destek olmadığını dğşünmüyorsun inşallah.

Açık açık söyle
Benim annem de hep kendini ideal anne sanardi (ah yükselen aslan,ah) , bizi cocukken psikologa falan götürdüğü icin çocuk psikolojisinden cok iyi anladığını iddia eder herkese akıllar verir,herkesin anneliğini eleştirirdi.
Oysa yani toksik yani çok olan, sevgisi kadar hakareti de fazla bir insandır.
Neyse,yıllar geçti ablam da ben de onun tüm yanlışlarını bazen kavgalarda,bazen sohbetlerde yüzüne söyler olduk, ilkokul ikideyken böyle yapmistin, çocukken şöyle yapmıştın, Ergenken böyle yapmistin, şu davranisin kirici...şimdi iyi anne olmadığını biliyor.
Ama iyi oldu, bunlarla yüzleştikten sonra aramız epey bir düzeldi.
Size de tavsiye ederim . Söyleyin tüm çocukluk travmalarinizi, saçını süpürge yapmakla ideal anne olmadığını bilsin
Demek istediğim bu,ama söylüyoruz ve kesinlikle kabul etmiyor ya yapmadım der ya geçiştirir asla kabul etmez sizin anneniz kabul etmiş

Slm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor
Seni o kadar iyi anlıyorum ki :D Annem hem güçlü bulduğum hem de utandığım çok yanlış yaptığı tarafları olan bir kadın. İyi anne denir mi denmez ama maalesef ki konu açıldığında sen sanıyor musun ki filancanın aile hayatı çok iyi onlar da kavga ediyor işte onlarda şunu yapıyor diyerek kendini ennn kötüsüyle kıyaslayarak ennnn iyisi olmaya çalışıyor. Oysa ki kıyasladığı insan manyak hasta psikopat asla anne baba olmaması gerekirken olmuş kişiler. Neden iyi yetişmiş merhametli bilgili ailelerle kıyaslamıyorsun kendini deyince de bağırarak suç bastırmaya çalışıyor o gün bu gündür bi şey demiyorum bıraktım övsün dursun kendini ne diyim biliyorlar muhtemelen gerçeği de övgü istiyorlar :D Ama maalesef anne olmaktan hatta evlenmekten korkutacak seviyeye geldim farkında değil. Bu sadece annelerde değil genel olarak bi insan kkendini aşırı övüyorsa kesin o konuda çok eksiktir :D

2 çocuğunuz varmış size durup dururken anne sen çok iyisin iyiki benim.annemsin deseler bu sizi mutlu etmez mi

Bu kadar ketun olmakta ne bileyim
Yalandan söylemesinler gerçekten böyle hissettirdiysem söylesinler ki en güzel çağlarımda istediğim şeyi dahi giyememekten bahsediyorum baskılarından dolayı ben çocuklarıma asla bunu yapmam

Seni o kadar iyi anlıyorum ki :KK70: Annem hem güçlü bulduğum hem de utandığım çok yanlış yaptığı tarafları olan bir kadın. İyi anne denir mi denmez ama maalesef ki konu açıldığında sen sanıyor musun ki filancanın aile hayatı çok iyi onlar da kavga ediyor işte onlarda şunu yapıyor diyerek kendini ennn kötüsüyle kıyaslayarak ennnn iyisi olmaya çalışıyor. Oysa ki kıyasladığı insan manyak hasta psikopat asla anne baba olmaması gerekirken olmuş kişiler. Neden iyi yetişmiş merhametli bilgili ailelerle kıyaslamıyorsun kendini deyince de bağırarak suç bastırmaya çalışıyor o gün bu gündür bi şey demiyorum bıraktım övsün dursun kendini ne diyim biliyorlar muhtemelen gerçeği de övgü istiyorlar :KK70: Ama maalesef anne olmaktan hatta evlenmekten korkutacak seviyeye geldim farkında değil. Bu sadece annelerde değil genel olarak bi insan kkendini aşırı övüyorsa kesin o konuda çok eksiktir :KK70:
Aynen kimlerle kimlerle kıyaslayıp kendini en iyi bizi en kötü ilan ediyor 😅

Yalandan söylemesinler gerçekten böyle hissettirdiysem söylesinler ki en güzel çağlarımda istediğim şeyi dahi giyememekten bahsediyorum baskılarından dolayı ben çocuklarıma asla bunu yapmam

Herkesin eksik yanları var bunu uzatıp kirlenmekte doğru degil heleki anne babaya
Siz çocuklarınıza baskı yapmazsınız ama bir şey dersiniz yada o an Yanlarında olmayabilirsiniz çocuklar da size kinlenir
Bence büyük konuşmayın

Herkes neler yaşıyor haklı yanlarınız olabilir kırılmış üzülmüş olabilirsiniz
Hayatınızı bilemem belkide annen bütün bunlardan pişman böyle yaparak kendini rahatlatmaya çalışıyor

Daha çok yeni anneyim ve klasik olacak ama annemin kıymetini yeni anladım. Bence bu dünyada şımartilmayi ve sevgiyi hak edecek birileri varsa kesinlikle annelerdir (çok uç örnekler dışında). Bu yüzden eğer anneniz size hayatı zindan etmiyorsa, onu övün, sevin, yüceltin... bir şey kaybetmezsiniz.

Demek istediğim bu,ama söylüyoruz ve kesinlikle kabul etmiyor ya yapmadım der ya geçiştirir asla kabul etmez sizin anneniz kabul etmiş
Nasıl kabul etmesin, söylediklerimin hepsi doğru ve yaşanmış şeyler :) bir insanın anneligini sadece çocuğu elestirebilir.
Bizim annemle aramızda aşk-nefret ilişkisi var :) gerçekten çok huyuna uyuz oluyorum, ama seviyorum da. Ama şu bir gerçek, anneme olan sevgimi kaybetmiştim, çünkü aşırı baskın ve müdahaleci bir karakterde olduğu için kendi istediklerimi yapamıyor, hiç sevmediğim halde yalan söylüyor ve kendimden soguyordum. Ogrenci evimdeyken akşam dışarıya çıksam mesela oturur oturmaz 'annem ararsa konuşmalık sessiz köşe' arardım . Otobüs biletlerimi annemin arama saatine göre alirdim. Ve en kötüsü benimle arası bozulan eski sevgililer, ev arkadaşları falan zaafımı bildikleri için hep benim özel hayatımi anneme söylemekle tehdit eder ya da direkt annemle konuşurlardi.
Çünkü hayatımdan cikardigim insanları hiç umursmamam,kim benim hakkımda konuşmuş,gruplasmis. Gerçekten takilmam bile. Bu dünyada beni zora sokacak tek şey annem, en zayıf noktam annem, bunu bildikleri için her darbeyi hep buradan yemistim. Ve bu da anneme karşı öfke duymama sebep olmuştu . Çünkü o bu kadar hayatıma mudahale etmeye çalışmasa ben yaşadığım için çok mutlu olduğum güzel hayatım için ona sanki yanlis bir şey yapmisim gibi yalanlar söylemeyeceğim ve benimle arası bozulan/ intikam almak isteyen insanlar beni bir yerden vuramayacak...
Yıllar önce yine hayatımdan çıkardığım birinin anneme ulaşması ve tatsız seyler söylemesi sonrası bir yüzleşme dönemimiz oldu, o dönemlerde ilk defa anne gibi değil de polis gibi olduğunu yüzüne söyledim. İşte sonra zamanla tüm travmalarimi, yaptığı yanlışları vs vs konuşa konuşa, yuzlese yuzlese cidden her kötü şeyi içimden attim :) kendi kendime EMDR tedavisi gibi, artık bana üzüntü vermez oldu o anılar 😅 "annem nasılsa izin vermez" diye hiç söylemeden bir şeylerden vazgeçme huyumu da bıraktım, gerekirse kavgasını ediyorum ama istediğim şeyi de yapıyorum:)
Ve ne zaman anneme açıldım, anneliğini eleştirdim, yuzlestim, o günden beri aşama aşama aramız düzeldi.
Eskiden öyle yüzeysel,laf olsun diye 'hee seviyorum' derdim, simdi ciddi ciddi annemi seviyorum :)
İlişkimizi düzelten şey kesinlikle açık açık yüzleşmek oldu.

*Bu arada "sarıl,en iyisi sensin de" diyenler falan olmuş ama ben hayatta diyemem ya. Böyle şeyler samimi duygulardir. Öyle olduğunu düşünmüyorsam annem de olsa kimseyi övemem. Bu ketumluk mu? Bence değil. Çocuğun karakter gelişimi ilk 6 yılda belirleniyor, yani bu ketumluksa da bizi ketum yapan analarımız babalarımiz😅

Back
X