• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En iyisi olduğunu iddiaa etmek

Takdir ettiğim yanları çok ya, (çok haklı sebeplerle) kardeşini evden kovmustuk lisedeyken ablamla. Ama gerçekten çok haklı bir sebebimiz vardı,adamın terbiyesizliği sonrası. Koca adamı evden kovduk ne annem ne babam mutfaktan kapıyı açıp da 'kizlar napiyosunuz' demedi. Sonradan eş dost akraba kınamak için annemi aradığında 'bir şey diyemem çocuklara, haksız degillerdi' demişti 💕
Hiç asla elalem ne der, ayıp, şikayet edip başina iş açma, bu kız işi değil falan demedi bugüne kadar. Evde çocukluktan beri hep soz hakkımız olurdu (ama son söz hakkı hep annemde olurdu tabii).
Otuz yasindayim, asla birileri beni eleştirir diye istediğim şeyi yapmaktan geri durmam, kendi hayatımı yaşamama hiç bir şey engel engel olmaz .. kendimde beğendiğim çoğu özellik aslında annemin eseri.
yine de en iyi anne diyemem, Allah çarpar 😅😅tersi çok pis

kimse kusursuz degil zaten ya,
niyetler iyi olsun, insanlar hata yapsa da bir sekilde dogru bulunur.

Ama ben bu konudaki anneyi cok sempatik buldum ya, boyle simartilmayi seviyor demek ki, gayet durustce de soyluyor, azicik sevdiklerimizi simartmanin yanlis bir tarafi yok.

konu sahibi yalana girer, diyemem diyorsa da baska sekilde alsin annesinin gonlunu.

Sizi doguran kendisi oldugu icin( herkes tek bir anneden doguyor tabi )elbette rakibi yok rakibi yoksa en anne odur ,oyle saniyor ya da kendi annesiyle kiyasliyordur bilemeyiz , bosverin kuzum girmeyin bu mevzulara gercekten hayat kisa

Benimki de cennetten köşesi olduğunu iddia ediyor. Birşey derdim de ciddiye almıyorum. Allah kalbine göre versin.
Aslında ciddi ciddi yazmıştım da siz gülünce benimde gülesim geldi 🤣🤣🤣🤣🤣

Alys Alys bugün sinirlerin mi bozuk :D bana güldü atmışsın eyvallah :D ama orada çok saçma cevap vermişim, kızım durmuyordu :D

Alys Alys bugün sinirlerin mi bozuk :KK70: bana güldü atmışsın eyvallah :KK70: ama orada çok saçma cevap vermişim, kızım durmuyordu :KK70:

yok valla, tahmin ettim o modda oldugunu, moduna guldum.

simdi cok sinir tabi de, ben kendi cocuklarimin kucuklugunu dusundugumde guluyorum cok, seni de o yonden benzetiyorum, tam boyle ramak kalmis kafayi yememe diyorsun, ama yemiyorsun :KK47:

yok valla, tahmin ettim o modda oldugunu, moduna guldum.

simdi cok sinir tabi de, ben kendi cocuklarimin kucuklugunu dusundugumde guluyorum cok, seni de o yonden benzetiyorum, tam boyle ramak kalmis kafayi yememe diyorsun, ama yemiyorsun :KK47:
Ben yedim 🥲 sağ çıkamadım bu savaştan djjdjd

siz öylesin diyince de size sanırım siz iyi evlat değilsiniz diye cevap veriyor, egosu yüksek sanırım annenizin, konuyu değiştirip bu konulara hiç girmemek en iyisi sanırım.

valla bunlar derin konular...iyi aile yoktur demek istiyorum sadece =) dolayısıyla mükemmel veya en iyi anne baba gibi kavramlar olduğuna da inanmıyorum. ebeveynlerinden kaynaklı çocukluk travması olmayanımız yoktur. sürekli iyi anne, en iyi anne olduğunu duymak isteyen bir kadın bence bilinçaltında ebeveynliğiyle alakalı pişmanlıklar veya şüpheler taşıyordur. o farkında olarak veya olmayarak sizden aslında iyi bir anne olduğunu , her şeyi sizin için yaptığını vs duyup takdir görmek, vicdan rahatlatmak istiyordur. bunun ne kadarını ona sağlayacağınız size kalmış. şahsen hiç içimden gelmese ve öyle olduğunu düşünmesem anneme veya babama asla sen en iyi annesin veya çok iyiydin vs gibi laflar söylemem. oğlumdan da bir anne olarak ilerde böyle şeyler beklemem.

Benim annem aksine kendini ne yaparsa yapsın eksik hisseder.her zaman daha iyisini yapabilmek için çabalar.ve bu durum onu çok yoruyor.ne yapsak onun en iyisi olduğuna ikna edemedik.sizin anneniz gibi düşünebilmesini çok isterdim

Senin için en iyi anne senin annen :) benim için en iyi annesin diyebilirsiniz

Benim annem en iyisi.Çünkü benim annem.Eksiği ile yanlışları doğruları ile bu günüme beni getiren anne en iyisidir.Eşimin annesi ile sorunlarımız var görüşmüyoruz,çok şey de yaşattı ama gözümde o da iyi bir anne.Oğluna kattığı değerler sayesinde eşim böyle iyi biri diye düşünüyorum.Yanii herkes kendine göre iyi annedir.Dışarıdan gördüğüm başka anneliklerle kıyaslamam kimsenin anneliğini

Sorumsuz bir babaya rağmen çalışıp çocuklarına sahip çıktıysa ( bunu siz belirtmişsiniz ) sizin için en iyi annedir tabi.

Ben insanların başkalarıyla kıyaslanmaması gerektiğini düşünen biriyim.Kimseyi kimseyle kıyaslamam.Hele beni dünyaya getirmiş emek vermiş insanı başkalarıyla hiç kıyaslamam.

Benim için annem dünyanın en iyisi.Annem böyle bir şey duymak için ısrar etmez ama sizinkinin böyle bir dileği varsa iyi ki senin kızınım annem demeniz bile yeterli gelecektir.

Bunun bir sorun olması çok saçma değil mi ?

Slm kızlar bugün annemle konuşmamızda neden en iyi anne sensin demiyorsun diye bi cümle kullandı tabi birden değil konuşurken laf lafı açtı ama bunu sürekli yapıyor aslında ..en iyisi olduğunu iddiaa ediyor heralde diğer annelerin çocuklarını yedi 24 dövdüğünü falan düşünüyor ve en iyi olabilecek bi anne değil sorumsuz bir baba ve çalışan çocuklarına sahip çıkan bi anne evet yaptı eksik olmasın ama en iyisi olduğunu düşünmüyorum ne anneler gördüm arkadaş gibi olan işyerindeki yemeği sen şimdi beğenmezsin diyip kızına yemekler getiren benim annem baskıcı yediğime içtiğime giydiğime karışır ederdi düğünümde doğumumda doğru düzgün yanımda dahi olmadı nasıl en iyisi olabiliyor gerçekten en iyi olduğunu savunması beni sanırım bi tık sinir ediyor iyi evet ama en iyisi değil bunu bilsin kabullensin istiyorum sizin anneleriniz en iyi anne olduğunu iddiaa ediyor mu yada benim annemin bu en iyisi benim inadının nedeni nedir çünkü en iyisi değil ve en iyisisin evet demek istemiyorum Buda onu sinirlendiriyor hakkını yiyormuşuz gibi konuşuyor
Benimde annemle ilişkim hep mesafelidir bişey paylaşmiyoruz pek o nedenle bazı konularda tek başıma karar vermek durumunda kalıyorum bu durumda en iyi diyemezdim

Evet en iyi anne değil, en iyi anne benim annem :KK70:

Back
X