En kötü arkadaş; Sigara

O huzurlu uyku huzurla uyanma daha dogrusu.
Su karantına bitsin hayırlısıyla deneyeceğim, ama kimseye söylemeden.
İki saat sonra dayanamaz ıcersem rezil olmak istemem 😂😂

Sigarayi birakali 1 sene oliyor neredeyse..
10 yillik içiciydim. Birakinca bulutlarda uyumaya başlamadim, yemeklerin tadi filan da değişmedi. Hersey ayni yani. 🤣 Sadece daha uzun yuruyup daha az yoruluyorum o kadar, başlamayi tabi ki dusunmuyorum ama buyuk beklentilere girmeyin yani herkeste olmuyor. 😬

Sigarayi birakmanin zor tarafi kafada bitirebilmek. Ne zaman kafamda bitirmeden, kendimi tam anlamiyla ikna etmeden sigara birakmaya calişsan, icmedigim günleri saysam her defasinda başarisiz olmuştum ve birakamamistim ama kafamda bitirdigimde bicak gibi kestim sigarayi ve icmedigim günleri saymadim bile. 🙄 Sadece gecen sene bu vakitlerde biraktim diye hatirliyorum o kadar. 👍

Hayatımda hiç içmeyenlerdenim ben de. Hiç ağzıma sürmedim. Bu konuda rol modelim babamdır. 1959 doğumlu ve hayatında hiç sigara içmemiş. Onun gibi olmaya özeniyorum ben de. Bazen Galatasaray çok kötü gittiğinde bir içesim geliyordu. Rüyalarımda içtiğimi görüyorum bazen. Tuhaf ama sanki dertlendikçe canım istemiyor hayatımda hiç yapmadığım bir şeyi. Çocukken astımım vardı ciğer kapasitem hâlâ daha sınırlı, ilkokuldan beri tıkanmama sebep olacak şeylerden uzak durduğum için. Hiç içmesem benim için daha iyi. Zaten bağımlılığa yatkın bir bünyem var. Çocukluğumdan beri kola bağımlısıydım. Günde 3-4 bardak mutlaka içerdim. Geçen yıl ani bir şekilde kestim. 5-6 ay boyunca bir bardak bile içmedim. Şimdi bağımlılığa oranla daha sağlıklı bir ilişkim var kolayla. Sadece fast food yediğimde içyorum o da iki ayda bir falan oluyor. Kola/şeker bağımlılığı için de eroin bağımlılığından da sigara bağımlılığından da onlarca kat daha zor diyorlar ama ben bu zayıf irademle bundan kurtulabildiysem siz de sigaradan kesin olarak kurtulabilirsiniz. İlk günler inanılmaz baş ağrısı ve yorgunluk oldu. Uyanmak için kola içerdim öncesinde. İlk bardak kolamı içince uyanır ayılır kendime gelirdim. İki hafta kadar devam etti, sonrasında geçti. 60 gün kuralı deniyor alışkanlık oluşturmak için. O kritik dönemi geçtikten sonra daha kolaylaşıyor. 60 günden sonra rüyalarımda 2.5 litre kolayı kafama dikerdim, sonra da rüyamda kendime derdim ki "yaa kaç aydır içmiyordum, neden içtim mi" üzüntü ve suçluluk hissederdim, uyanınca da gerçek değilmiş diye sevinirdim :KK70:

Ne mutlu sana.
20 senedir ıcıyorum. oruc harıc, keyfı bir gun bile bırakmadım. Bırakmayı dusunmedim de
Gunde Bı paket ıcıyorum bazen Bı paketi geciyor.
Denesem basarili olur muyum bilmiyorum
Bırakanları gorunce denesem mı diye dusunuyorum.
Ama iste kotu arkadas gozuyle bakmak lazım senın gıbı bırakmak ıcın.
Ben en ıyı arkadasım diyorum sigaraya 😊
Darısı basıma.. Sakın Bı fırt bile cekme.
Aynılarını yazacaktım, baktım ki yazılmış.
+1

Yaklaşık 8 sene olacak kendisiyle tanışalı, 16 yaşında başlamıştım, 4 gündür ağzıma sürmedim, bir daha başlamak istemiyorum ne zormuş, eroinden güçlü derlerdi öyleymiş:KK43: hele bu zaman da, insan yürüyüş bile yapamazken bu dönemde bırakmak ekstra zormuş, evet tam bırakılacak zaman gibi ama değil de gibi, şükür daha iyiyim yarın 4. Günüm aklıma daha az geliyor artık inşallah azalır.
Ben 2.5 ay sonra denedim 2 gün önceydi yarısina kadar debelendim öksürttü filan ilk içiyomuş gibi. Gram zevk vermedi tadı kokusu iğrençti. Istiyorum keyifli sigara ictiğim anları tekrar yasamak aslinda bi boşluk var yok değil ama çok mutluyum şu an. Ekonomik olarak özellikle :KK73:

Eşimi ilk öptüğüm de "bu ne ya kül tablası yalıyorum sanki" dedim.
Adam astı suratını ama halen sigaraya devam.
Bende halen küllük yalamaya 😁
Aga parmaklarına kadar sigara kokuyor olamaz böyle bisey. Bazen balkondan geliyo (balkonda içer sigarayi) aha geldi yine yürüyen kıraathane diyorum..
Ya umarım bırakırsın...

"Anne babasını akciğer kanserinden erken yaşta kaybetmiş biri"

hayatımda hiç kullanmadım ama kötü taraflarını kendi tarafımdan yazacak olursam kokuyorlar.
hem de iğrenç kokuyorlar, bir insan nasıl anlamaz koktuğunu saçınız başınız üstünüz teniniz ağzınız kokuyor. koku alma duyunuz mu azalıyor bilmiyorum ama farketmiyor da içenler.
bir de herkeste oluyor mu bilmiyorum ama hırlıyorlar , hızlı yürürken nefes alırken bir hırıltı oluyor.

Hayatım boyunca hiç içmedim.Nasıl içileceğini bile bilmem.Hiç merakım falanda olmadı.Arkadaşlardanda içen olmayınca ikramda etmezlerdi.Babam içerdi en az 30 yıllık içiciydi sanırım.Sonra oda yusuf yusuf oldu bıraktı.😂Sizede başarılar dilerim🙃

10 seneye yakın içtim . Bir de uzun içerdim ben kesmezdi:D .
Ilk bıraktığımda 1 ay falan bıraktım dayanamadım basladim.
Ikinci bıraktığım 1.5 sene . 6 7 kilo aldım ama görece daha rahattim sonra sacma sapan bir şeye sinirlenip tekrar basladim .
En sonuncu da hamilelik testinde 2.kırmızıyı gördüğüm an ağzıma sürmedim . Kafada bitti ya canım asla istemiyo aklıma bile gelmiyo . Hatta geçen üst komşu banyoda içmiş bizim banyoya geldi kokusu çok rahatsız oldum. Bir süre sonra unutacaksınız bile inşallah içtiğiniz günleri :)

bagimliliklari asla kucumsemem,
surada iki diyet yapicaz diye binbir taktik uyguluyoruz, yillardir sigara icicisi birinin birakmasi muhakkak cok zordur
ama su da bir gercek ki sigara oldurur.

esimin babasini akciger kanserinden kaybedince, esimin ailesinde herkes sigarayi birakti,
birakiliyor yani,
buyuk kayiplar vermeden birakmak en guzeli.

kendinizdeki degisimleri gozlemleseniz (ki uzun vadede olacaktir) cok iyi hissedersiniz bence.

Bu ayın 22'sinde tam bir sene olucak sigarayı bırakalı, hala zaman zaman aklıma gelmiyo değil ama hayatımda öyle güzel değişiklikler oldu ki. Bı kere daha önce hiç paramin yetmediği şeyleri yapabiliyorum artık, ayda bikac yüz TL sigaraya vermek yerine, sürekli göğsümde duran o doluluk hissi, yutkunamamak geçti, hasta oluyorum diyelim 3gunde iyileşip bı haftada tamamen ayağa kalkıyorum, eskiden bı hafta yattığımi.bilirim. bazen rüyalarımda.sigara içtiğimi görüyorum, sonra aklıma.sigarayi bıraktığım geliyo rüyamda bile suçluluk duyuyorum, bütün emeklerini çöpe attım diye. Biraz sabır, bir firt bile çekerseniz yeniden başlarsınız, bıraktıktan sonra çok rahatliycaksiniz

İyi ki bırakmışsınız :KK200:
Benim için bitti artık dönüşü yok Ya o beni ya ben onu bırakacağım, neyse ki bırakan benim
2 ay kadar sonra yanınızda sigara içen en yakın arkadaşınız olsa dahi ne dumanı ne de sigarayı algılıyorsunuz. Şöyle düşün, sigara iç eden önceki hayatınızda yaşadığınız gibi. Sigara sizin için hiç bir şey ifade etmeyecek. Ama dışarıdan gelen daha sigarasını yeni söndürmüş olanlardan aldığın kokuyu duydukça çok üzüleceksin. Ben bunu alamadım hala 😟 sigara içmeyenlere ne zulüm etmişim diye. Bu dönemde rahat bırakırsınız. Tebrik ederim bu arada kararınız için. Aileniz için çok büyük hediyesiniz.

1,5 sene oldu sanırım bırakalı sigarayı .
19 sene içmiş biri olarak , defalarca bırakma teşebbüsünde olan biri olarak söyleyebilirim ki yapılabiliyormuş , bırakılabiliyormuş.
Eşim de aynı gün sigarayı bıraktı şükür ki bana çok büyük destekti yaptığı şey , bir kez daha buradan alkışlıyorum kendisini :)
Biri bana günün birinde benim sigarayı bırakacağımı söyleseydi inanmazdım .
Şükür başardım ve sizin de bunu yaşamanızı isterim.
Arada bir canım sigara çeker, hatta geçenlerde Aileler Arasında filmini izlerken , arka fonda boğaz manzarası olan bir sahne vardı , eşime dedim ki , ramazan ayı bir geçsin de gidelim şöyle boğaza karşı içelim rakı , amma dedim yanında da 1 tane sigara içicem:) Korkarım ama içmeye , tekrar başlama ihtimaline karşı elime bile almadım bıraktığım müddetçe , çünkü zamanında yaktığım 1 sigaranın 19 senemi almış olduğunu gördüm.

Nick inizden anladığım kadarı ile bir oğlak burcu kızı olduğunuzu düşünüyorum , ben de bir oğlak burcu kızıyım ve azim , hırs , inat genlerimizde :) Başarabilirsiniz.

Yaklaşık 8 sene olacak kendisiyle tanışalı, 16 yaşında başlamıştım, 4 gündür ağzıma sürmedim, bir daha başlamak istemiyorum ne zormuş, eroinden güçlü derlerdi öyleymiş:KK43: hele bu zaman da, insan yürüyüş bile yapamazken bu dönemde bırakmak ekstra zormuş, evet tam bırakılacak zaman gibi ama değil de gibi, şükür daha iyiyim yarın 4. Günüm aklıma daha az geliyor artık inşallah azalır.
İnşallah bırakırsın. İlerde ona harcayacagin para değil sağlığın olduğunu daha iyi farkedeceksin

Kedimin kalp rahatsızı olduğunu öğrendiğim gün bıçak gibi bıraktım. Kedim öldüğü gün tekrar başlayıp günde 1 pakete yakın içtim. Şimdi tekrar bıraktım. Artık sigarayı sevmiyorum. 15 yaşımdan beri içtim yaklaşık 17 sene falan oldu. Ciğerim artık kıymetli ben de artık daha kıymetliyim.
Daha doğrusu değerli olduğumu anladığım bir dönemdeyim. Hiçbir şey bana zarar veremez kafasına girdim buna benim yaptıklarımda dahil.
Daha çocuk doğurucam gezip görücem. Teyzem kanser oldu ondan da etkilendim ama en çok kedimden etkilenmiştim.

Hala cok mantıklı gelmiyor ama bu birebir çevremde gördüğüm bir şey;
İş yerinde elden ele gezen bir kitap var, sigarayı bırakmak üzerine. Gerçekten sigara seven ve eli boş durmayan 4 kişi bu kitaptan sonra sigarayı bıraktı.
Ve zorlanmadan bırakmışlar. İstemiyorum diyorlar...

Neredeyse bir ay olacak bırakalı. Migren ağrılarımın sıklığı azaldı bu anlamda mutluyum. Bir de geceleri rüyama girmese...

Kesinlikle dene kuzum daha 4. Günüm ama neler yaptı 4 günde söyleyim bende 1 paket içerdim bazen geçerdi bile.
Uyku kalitesinde acayip bir değişiklik oldu, sanki bulut üstünde gibi uyuyup kalkıyorum, hani o ilkokul halimiz gibi güzel uykular :)
Daha az sinirliyim, daha doğrusu stresi daha iyi kontrol edebiliyorum
Şimdilik farkettiklerim bunlar, daha tabi çok yeni. Ama 10 sene içmeye bakınca inan 3-4 gün bile zor geçti.
Kesinlikle dene en azından kendini ölç kaybedeceğin birşey yok :)
Ben 15 yıldan fazladır içiyordum. Corona çıkınca bıraktım. Öksürmeye başladım, malum corona kın belirtisi de ölsürük. Ben sigarayı bırakmama bağladım, sizde öksürük oldu mu?

Back
X