- 2 Ekim 2023
- 4.279
- 17.909
- 128
- Konu Sahibi rockandrock
-
Hatta su an cocugunu dusunmemekle birakip gitmekle suclaniyorum okullar acilacak umrunda degil diye
Ben kendi egom yuzunden birakip gitmisim butun duzenimizi bozmusum.kendimi savunmaya calistikca daha da aptal gibi hissediyorumSize ne? Annesi siz değilsiniz
evet, boşan.Kizlar herkese merhaba.O kadar kafam karisik ki umarim yorum yazarsiniz.ikimizinde 2.evliligi esimi severek evlendim aslinda hala seviyorum.7 yillik evliyiz ancak evlendigimiz gunden beri eski esiyle iletisimine bir turlu sinir cizmedi.Bahane hep kiziydi (11 yasinda)ancak neredeyse 1.5 yildir kizi bizimle yasiyor.Kadin kendisi birakti.Kizimla herhangi bir sorunumuz yok ben cocugun iyiligi icin bunu asla sorun etmedim zaten , ancak bu seferde cocugun bizimle mutlu olmasi sorun oldu ve baslarda hic aramayan sormayan annesi devamli cocukla iletisime gecip manipule etmeye bizi kotulemeye (ozellikle de beni tabiki) basladi.Cocuga devamli link gonderip babana soyle sunu alsin vs gibi ki bunlar yuzbinlerce tl degerindeki seyler konu para da degil bunlari musfik anne kisvesinde yaparak yeni gundemler yaratmasi herneyse cocugu tatillerde bile almak istemedi esim kizi uzulmesin diye neredeyse zorla gonderdi bu surecte nafakasi hic sorun olmadi almaya devam etti hatta kiz ondayken hep ekstra odemeler yapildi.En son olayda esimin bu yil 3.kez kizini cok luks bir otele annesiyle birlikte tatile gonderdigini ogrendim aslinda kendisi soyledi.Maddi olarak durumu iyi ancak cok borcu var biz ailecek boyle bir tatile gitmiyorken neden bunu yapiyorsun dedigimde bana baska turlu cocugunu almiyor cocuk uzulmesin diye yaptim dedi.Bende o halde benimde tatil hakkim diyerek annemlerin yanina geldim.Burada iliskiye uzaktan bakinca yaptigim fedakarlik anlamsiz mi diye dusunmeye basladim cunku bu kadin esime benimle ilgili hakaret mesajlari yollayan hatta ayril ondan diyebilecek kadar kotucul bir insan eger bu kadin velayeti vermezse (ya da esim velayet davasi acmazsa)ve esim onunla iliskisine bir sinir cizmezse bu sorunlarin devam edecegini ve bunu istemedigimi soyledim. Çunku velayet bu kadinin elinde hep bir koz ve hep kizimizi geri almakla tehdit ediyor.Esimde kizimin annesiyle davalik olmak istemiyorum cok abartiyorsun gibi seyler soyledi kadin da kizimin yeri babasinin yanidir ama o kadina guvenip velayet vermem gibi seyler soylemis.Biliyorum cozum bende degil ancak yanlis mi dusunuyorum ne olursunuz bir akil verin anlasmali bosanma teklif etti bosanmali miyim??
Ortada kötü niyetli eski eş ,sınır çizemeyen bir adam ve kullanilan bir cocuk var.Ben kendi egom yuzunden birakip gitmisim butun duzenimizi bozmusum.kendimi savunmaya calistikca daha da aptal gibi hissediyorum
bizde tatillere gitmisiz zamaninda yine gidermisiz o da cocuguyla otele gitmis cocugumun annesi ne var ki bunda vs vs benim gurur duymam gerekiyormus eski esine boyle incelik gosteren bir kocam oldugu icinOrtada kötü niyetli eski eş ,sınır çizemeyen bir adam ve kullanilan bir cocuk var.
Ne demek eşinize göre bu harcamalar normal
Siz niye yapamıyorsunuz o normal harcamalari?
Yada eşiniz niye hepsini karşılayamayip borca giriyor?
Çok istesem kendim çocuk yapardım deyin, siz alttan alıp anlayışlı davranınca şımarmış dozunu da bayağı kaçırmışlar.
Tamam eşinizin çocuğu sever ilgilenir gözetirim ama kimse bana annelik misyonu yükleyemez yani.
Sizin ilk önceliğiniz çocuk olamaz, anası babası var şükür ikinci bir anneye gerek yok, hayatlarını o çocuğa göre şekillendirmek onların görevi ve sorumluluğu sizin değil.
Çok bilmiş eşinizde size ayar vereceğine , eski eşini yola getirsin önce çocuğu almamak ne demek diye.
Bir de anlaşmalı boşanma şartları neymiş sordunuz mu , sizin sorun çıkarmayacağınızdan o kadar emin ki anlaşmalı demiş, boşanma şekline de kendi karar vermiş
Sormafim kendisi yazmis iste araba verirmis esya verirmis lutfeder gibiÇok istesem kendim çocuk yapardım deyin, siz alttan alıp anlayışlı davranınca şımarmış dozunu da bayağı kaçırmışlar.
Tamam eşinizin çocuğu sever ilgilenir gözetirim ama kimse bana annelik misyonu yükleyemez yani.
Sizin ilk önceliğiniz çocuk olamaz, anası babası var şükür ikinci bir anneye gerek yok, hayatlarını o çocuğa göre şekillendirmek onların görevi ve sorumluluğu sizin değil.
Çok bilmiş eşinizde size ayar vereceğine , eski eşini yola getirsin önce çocuğu almamak ne demek diye.
Bir de anlaşmalı boşanma şartları neymiş sordunuz mu , sizin sorun çıkarmayacağınızdan o kadar emin ki anlaşmalı demiş, boşanma şekline de kendi karar vermiş oh ne güzel iş valla.
Alamazmisiz bir avukatla konusalim dedim onunla catisamam yapabilecegi kotuluklerin siniri yok diyor bana .alsak dahi nafaka arttirim davasi acmakla tehdit etmis korkutmus gozunuSiz o çocuğun bakıcı değilsiniz . Ne demek okul açılıyor eve gel çocuğa bak. Çocuğa siz bakiyorsunuz, üstüne kadına sizde kalan çocuk için nafaka ödüyorsunuz, adam senede üç defa size sağlamadığı şartlarda tatile eski karısını yolluyor. O zaman madem parası bol tutsun bir bakıcı baktırsin kızına, parası bol bu kadar madem.
Ben kocanızın sizi sevdiğini düşünmüyorum adam seksi, çocuk ve ev bakımını bedava getirme amaçlı evlenmiş. Şimdi maymun gözünü açınca da kolayca anlaşmalı boşanma ile boşanma peşinde. Zaten çocuğun sizinle yaşadığı annenin bakmadığı çok kolay tespit edilir, iki celse de alırsınız velayeti.
Hayır aynı imkanı sizede sunsun madem. Eski karısına bakmadığı çocuk için nafaka ödeyip tatile gönderiyorsa ,sizi de Taksim koluna baş başa tatile çıksın. Çocuğunun bakımı için eve tam zamanlı yardımcı alsın. Milletin enayisi sizmisiniz? Boşanin ama madem boşanmayı göze aldıniz, şikayet süresi geçmeyen tüm sözleri için eski eşe karşı şikayetçi olun, kocanıza çekişmeli dava açıp tüm haklarınızı sonuna kadar alın
Nafaka olarak verecegime boyle harciyorum nafakasi dusuk kaldi vs gibi sacma sapan savunmalar gercekten parasinda degilim konu hala bitmeyen konusmalar planlarAlamazmisiz bir avukatla konusalim dedim onunla catisamam yapabilecegi kotuluklerin siniri yok diyor bana .alsak dahi nafaka arttirim davasi acmakla tehdit etmis korkutmus gozunu
Avukatım ben hanımefendi. Bu çocuğun bir buçuk yıl sizle kalıp kadının haksız yere nafaka aldığını ispatlayin, çocuğun sizin yanınızda mutlu olduğunu sosyal hizmet uzmanı tespit etsin öyle de bir alırsınız ki. Kocanız sizi ayakta uyutmusAlamazmisiz bir avukatla konusalim dedim onunla catisamam yapabilecegi kotuluklerin siniri yok diyor bana .alsak dahi nafaka arttirim davasi acmakla tehdit etmis korkutmus gozunu
Gercekten cok uzgunum cok sagolun cekismeli davanin yillarca surecek stresine dayanabilecek gucu toplamak istiyorum ancak deger mi bilemiyorum maddi olarak ondan gelecek seyler icinOkurken inanılmaz öfkelendim! Sizin gibi iyi niyetli kadını bulmuşlar, tepenize çıkmışlar resmen!
Velayet kendinde değil, çocuk hep sizde. Eminim ki evlenirken koşulların böyle olacağı konuşulmamıştır. Buna rağmen siz hır çıkarmayıp kızına sahip çıktıkça adam mahçup olmamış, daha da fazlasını istemiş. İyilik insanın görevi olur derler ya o hesap.
İnsanların evladını düşünmesi çok normal ama eski eşi düşünmesi değil. Çocuğun tatilinin parasını versin, kadınınkini niye veriyor? Annesi öbür türlü almıyorsa dediğiniz gibi çocuğunu velayetini alacak, kadının yapacağından da "korkmayacak" azıcık erkekse. Bu arada kimse velayet al demezdi, zorla yolla derdi çocuğu. Ne kadar iyi niyetlisiniz, kör mü bu adam! Ama zaten bunları artık düşünmeyin bile. Konuyu boşanmaya getirecek kadar kıymet bilmez bir adama bir gününüzü bile harcamayın!
Kim ne der diye düşünmeyin, boşandıktan sonra zaten arkanızdan sizi kötüleyecekler, anlaşmalı boşanmanız bir şeyi değiştirmez. O nedenle lütfen ama lütfen hakkınızı sonuna kadar alın! Siz böyle çapsız bir adama, sorumsuz eski karısına ve küçük kızlarının bakımına 7 yılınızı, gençliğinizi vermişsiniz. Sonradan pişman olursunuz hakkınızı almazsanız
Maddiyat için değil ki, sizin çektiğinizin azıcığını da onların çekmesi için. Hukukçu değilim ancak ilerde sizi çok çok yıpratırsa süreç, anlaşmalıya dönebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama baştan anlaşmalı ayrılırsanız bu imkanı bir daha bulamazsınızGercekten cok uzgunum cok sagolun cekismeli davanin yillarca surecek stresine dayanabilecek gucu toplamak istiyorum ancak deger mi bilemiyorum maddi olarak ondan gelecek seyler icin
HaklisinizMaddiyat için değil ki, sizin çektiğinizin azıcığını da onların çekmesi için. Hukukçu değilim ancak ilerde sizi çok çok yıpratırsa süreç, anlaşmalıya dönebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama baştan anlaşmalı ayrılırsanız bu imkanı bir daha bulamazsınız
Çok bencil bir eşiniz. Hala kendilerini düşünüyorlar. Lüks tatilleri finanse edeceğine evin düzenini sağlayacak bir hizmetli alsın.Ben kendi egom yuzunden birakip gitmisim butun duzenimizi bozmusum.kendimi savunmaya calistikca daha da aptal gibi hissediyorum
Cocuk elbette anne babasiyla kalabilir ancak bizimle yasiyor sorumlulugunu bende aliyorsam en azindan yasal olarak bir guvence olur diye dusunuyorum bilmiyorum yanlis mi? Cunku Allah korusun evde bir kaza bile gelse cocugun basina babasi yokken bana her turlu iftirayi atabilecek bir kisilikBir anda bir günde olan bir şey değil ki. 7 sene boyunca seyretmişsiniz. Kızım sağımda, karım solumda, eski karım da arkamda dursun kafasını yaşayan bir adamla 7 senenizi heba etmişsiniz. Onu yapma kızım üzülür bunu söyleme kızım üzülür... Bunu çocuğun annesine niye hiç söylemiyor? Maalesef annesi babası olan bir çocuk hakkında karar vermek, onu bunu şunu yaparız deme hakkınız yok. Kızımız diyorsunuz ama sizin değil eşinizin kızı. Çocuk gelip babasıyla da yaşayabilir veya sıkılır annesine geri gider. Anne baba boşanırken çocukların söz hakkı olmuyor, ya orada kalacaksın ya burada diye sınır çizilmemeli.
O hakaretler saygısız laflar vs sizin bunları hiç görmemeniz gerekirdi. Eşim dediğiniz zayıf karakterli adam bunu bir kere görür ikinciye asla müsade etmezdi. İster eski eşe dava açın veya açmayın buna bir şey diyemem ama bütün haklarınızı alıp anlaşmalı boşanın. Çocuk ergenlik çağlarına girince sorunlar x10 olacak.
elbette ailem herseyin otesinde kucuk bir kiz cocugu ancak ne olursa olsun o kadin oz annesi ve ileride bu manipulasyonlardan daha da etkilenecek belki cok daha kotu seyler yasayacagim diye dusunmeye baslafim cunku bu kadarcik tepkimde bile konu bosanmaya geldiBen üvey anne-babaların evlendiği kişilerin çocuklarına sorumluluğu olduğunu düşünen biriyim. Evlendiğin kişinin çocuğu, çocuğun olmasa da bir yerde ailenden biri oluyor, yine bir büyüğü olarak sorumluluğun olmalı. Aynı şekilde üvey anne-babanın çocuğun üstünde hiç hakkı yoktur bir şey yok, bakmaya gelince seninde kızın kızmaya gelince benim çocuğum olmuyor. Çocuklu evlenen kişilerin bunu anlaması lazım.
Valla hepsi çok güzel yere pazar açmış. Çok merhametli birisiniz ama tepenize çıkmışlar. Madem ayrılamayacaklardı neden boşanmışlar? Kız tatile gitmek istiyorsa baba ve sizinle gitsin. Onlar sizi düşünmüyor ki sizde onları düşünesiniz. İkisi nasıl bakıyorsa baksın çocuklarına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?