• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En önemli şey aşk mı? Yanlış mı yapıyorum?

Ben onun duygularının benimkinden çok daha güçlü olduğuna inanıyorum. 6 aylık süreçte hiç çabalamadı haklısınız, ama çok fazla yıprandığını duydum hep. Bence bir an da hissizleştim deyip bitirmem onu çok fazla kırdı. Sonrasında niçin hiç çabalamadığını üstü kapalı sordum. Anlaşamıyoruz desen, mutsuzuz desen tamam ama hissizleştim diyen insana benim elimden ne gelir demişti.
Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağına eminim. Çevremde o kadar kötü örnekler var ki onun kişiliği beni çok etkiliyor. Çok düzgün bir insan olduğunu düşünüyorum ama bu düşünce herhangi bir düzgün insana duyduğum his gibi değil. Yine de evlilikteki çekim için yeterli değil gibi geliyor.

Ilişkimizin başında aşıktım. Yani aşkı hiç yaşamadım diyemem. Ama bu noktaya kadar geldi ve şimdi onunlayken de aşık olmayacağımın garantisi yok. O nedenle tüm yazılanlardan sonra arkadaşlığımı yürütmeye daha yakın olduğumu anladım.

O arkadasligi kabul edecek mi? 6 ay cabalamamasinin sebebini mantikli buldum.

O arkadasligi kabul edecek mi? 6 ay cabalamamasinin sebebini mantikli buldum.
Zaten birkaç gün önceye kadar arkadaş olarak devam ediyorduk. 2 gündür konuyu yeniden birlikteliğe getirince benim de kafam karıştı. Gerçi bu saatten sonra arkadaş olarak devam edelim desem de bu gerçek bi arkadaşlık olmayacak belli. Belki de onu üzmek oyalamak olacak. Ben hayatındayken onun için de olabilecek yeni bir birlikteliğe engel oluyorum.

Zaten birkaç gün önceye kadar arkadaş olarak devam ediyorduk. 2 gündür konuyu yeniden birlikteliğe getirince benim de kafam karıştı. Gerçi bu saatten sonra arkadaş olarak devam edelim desem de bu gerçek bi arkadaşlık olmayacak belli. Belki de onu üzmek oyalamak olacak. Ben hayatındayken onun için de olabilecek yeni bir birlikteliğe engel oluyorum.
Bunlari oldugu gibi konusun iste. Bakalim o ne diyecek. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Merhaba arkadaşlar, bir süredir üyeliğim olmadan forumu takip ediyorum. Ben de bir üyelik alıp bir konuda size danışmak istedim.

Yaklaşık 4 sene süren bir ilişkim oldu. Erkek arkadaşımla sevgili olmadan önce çok çok iyi anlaşıyorduk, dertleşiyorduk her şeyden önce dosttuk. Daha sonra bu durum sevgililiğe dönüştü ve devam etti. Ancak 3.5 senenin ardından ben ilişkimizin çokça arkadaşlık, az ilgi, içerdiğini düşünmeye başladım. Aşk sevgiye dönüşür, evet ama sanki biraz fazla dönüştü :) Bu nedenle de ilişkimizi bitirme kararı aldım. Erkek arkadaşıma durumu açıkladım ve ayrıldık. Durumu başta anlayışla karşılamış göründü; fakat ertesi gün uyandığımda kendimi her türlü mecrada engellenmiş buldum :) 6 ay boyunca hiç konuşmadık.( Bu sürenin 6 ay olduğunu da daha sonra kendisinden öğrendim. )Sonrasında yeniden iletişime geçtik. Son birkaç güne kadar öncesindeki gibi dertleşmeye sohbet etmeye devam ediyorduk. Dışardan bir gözle bakıldığında bu durum size zorlama bir 'eski sevgiliyle arkadaş kalma çabası' olarak gözükebilir ama her türlü psikolojik sorunumuzu, neşemizi hüznümüzü karşılıklı paylaşan insanlarız. Birbirimizin hayatında sadece sevgili değildik. Ona sadece eski sevgilim gözüyle bakamıyorum.

Ayrıldığımızda hiç yıpranmadım. Bu kadar iyi anlaşabildiğim insana keşke sırılsıklam aşık olsaydım, ayrıldığımda kahrolsaydım diyorum. Kendisi bir kaç gündür lafı yeniden birlikteliğe getiriyor. Anladım ki ben yeniden birlikte olmak istemiyorum. Ona artık sevgilim diyemem. Kafamı karıştıran noktaysa şu: En önemli şey aşk mı? Bu kadar aklıbaşında, düzgün, neredeyse her konuda uyuştuğum, tüm hayatımı a dan z ye bilen bu insanı tamamen hayatımdan nasıl çıkaracağım. Çıkarmam gerekiyor diye düşünüyorum çünkü kendisi sadece dostluk hissetmediğini açıkça söylemeye başladı. Onu böyle sürümcemede bırakmak istemiyorum. Fakat dediğim gibi, benim için sadece bir eski sevgiliden de ibaret değil. Öyle olsaydı kopmak çok kolay olurdu.

Sizce ne yapmalıyım? Sonra çok pişman olur muyum ben ne yaptım, nasıl güzel bir şeyi bozdum diye. Aşk en önemli şey mi görüşlerinizi merak ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Onla olmak seni heyecanlandırıyor mu? Sevişmek için can atıyor musun? Bunlara cevabın "hayır" ise evlenme bu adamla.

Biz aşık olduk evlendik te ne oldu?Anlaşamadıktan sonra?

Mesele aşk değil zaten.Benim kastettiğim ''hissizlik''. Yani konu sahibi 3bucuk yıl sevgili olduğu birinden ayrıldıktan sonra hic üzülmeyip normal hayatına devam etmiş. Etkilenmemiş yani.Sonucta evlenilen adamla her gece aynı yatağa girilicek 24 saat aynı evde yaşanıcak.O evin içinde dolaştıkça biraz yürek çarpmicaksa evliliğin anlamı yokki.Kara sevda beş para etmez. Ama sevgi çok gerekli.

Mesele aşk değil zaten.Benim kastettiğim ''hissizlik''. Yani konu sahibi 3bucuk yıl sevgili olduğu birinden ayrıldıktan sonra hic üzülmeyip normal hayatına devam etmiş. Etkilenmemiş yani.Sonucta evlenilen adamla her gece aynı yatağa girilicek 24 saat aynı evde yaşanıcak.O evin içinde dolaştıkça biraz yürek çarpmicaksa evliliğin anlamı yokki.Kara sevda beş para etmez. Ama sevgi çok gerekli.
Çok haklısınız. Kendisiyle konuştuk bu konuyu. Düşüncelerimi anlattım. " Birbirimizin hayatındaki en iyi seçenek olduğumuz için birbirimizi seçmemizi ben de istemem, zamana bırakalım" dedi. İçim rahatladı o nedenle, onu üzmek istemiyordum.

Yasadiklarinin bir benzerini yasadim ve bitirdim. Ilk başta onun ahini almismiyidir diye çok tedirgin oldum. Ama bizimkisi çok uzun bir ilişki değildi bitmesi daha doğruydu. Hiç pisman olmadim. Ama şu var beni ondan sogutan çok fazla etken vardı

Yasadiklarinin bir benzerini yasadim ve bitirdim. Ilk başta onun ahini almismiyidir diye çok tedirgin oldum. Ama bizimkisi çok uzun bir ilişki değildi bitmesi daha doğruydu. Hiç pisman olmadim. Ama şu var beni ondan sogutan çok fazla etken vardı
Beni soğutan hiçbir neden yok, kişilik olarak çok etkiliyor tam aksine. Ama ilk başlardaki heyecandan da eser yok. Şimdilik tekrar başlamama kararı aldık. Bakalım. Hepimiz için hayırlısı olsun :)

Bence hissetiginiz ask değil.ask olsaydı kahrolurdunuz.
Evlilikte denklik,kültür uyumu,fiziken beğenme degerlerinizin uyuşması aşktan daha önemli oluyor ask bir sure sonra yerini başka duygularlarla yer değiştiriyor.
Ama tüm bunlara rağmen aşkı yok sayamam.ask olmadan da evlen diyemem insanlara.fiziksel olarak çekim gücü olmalı yani begenmelisin karşındakinin.yakışıklı buluyor musun ,bir omur yüzüne bakacak yaninda olacaksın unutma.tabi yukarda saydiklarim da çok önemli.

Olmayinca olmuyor iste. Arkadas olarak gordugun biriyle ayni yataga giremezsin seni isterse cok fazla sevsin cok deger versin.. Senin nazarinda ask soz konusu degilse ya da en ufak bir hoslanti o is olmuyor. Hatta daha cok sana eziyet oluyor. Ayrilamiyorsun vicdanin elvermedigi icin, e onu da oyaliyorsun. Bence ona iyilik yap ve gorusmeyi kes. Ona da haksizlik oluyor boyle.

Çok haklısınız

Back
X