Kriterlerini belirlemen lazım.
Daha once ask duygusunu yasadin mi? Eger yasadiysan ancak sen bilirsin senin icin gerekli mi gereksiz mi? Olmazsa olmaz mi, olmasa da olur mu?
Yasamadiysan ve bir gun yasadiginda bu adamla iliski icinde olursan ayrilmak zorunda kalirsin. Ha sen asik olmadigin icin biraz vicdan yapip atlatirsin, ask dolu gunlerde hatirlamazsin o kisiyi ama bu adam toparlanir mi yoksa hazmedemeyip psikiyatri kliniklerine mi tasinir bunu en iyi sen bilirsin. Onu sen taniyorsun.
Eger bu kisiyle iliskiye baslayip bir gun baskasina asik olursan, bu durumda bu iliskiye baslasak mi diye riske atilan sen degil o kisi oluyor. Cunku 6 aylik ayrilik seni etkilememis. Yani sen olasi bir baskasina asik olma durumunda uzulen taraf olmayacaksin.
Bir baska bakis acisi olarak; sizin icin arkadas olarak devam etmek demek, bu adamin arkadaslik goruntusu altinda gizli umutlar tasimasi demek olacak. Sana baglanacak, baglanacak. Sende duygular tık ilerlemezken o gizli hayaller kuracak. Bu da olabilecek bir senaryo. Ha yine en iyi sen bilirsin. O kadar hassas bir insan degilse bu erkek daha az aci cekebilir. Ama cok seven taraf gercekleri kabullenemeyebilir. Gercegi kabullenemeyen insanlar ruhu yorabiliyor.
Ayrica eger umut goruyorsan hayal et onla cinsellik yasadigini. Tiksiniyor musun, istiyor musun bu onemli.
Bu adamdan iyi bir baba, senin ailene saygili bir es olur mu bu onemli.
Bir de diyorsun ki, iliskiyi canlandiracak bir seyler yapsin istiyorum, zaten ask bitecek sevgi kalacak diyor, yapmiyor bir sey.
Evlilik rutinlesince yine bir sey yapmayacaksa bak bu da onemli.
Bana biraz usengec, monoton bir insanmis gibi geldi. Tamam tum insanlar bir noktada monotondur ama sevdigim hayatimi birlestirecegim insan benden biraz heyecan isterse hemen yerine getirir gonlunu ederim. Beni uyardigina gore onun icin onemli demektir. Kendi yapmiyorsa ben de onu uyaririm. Ya da ben bir seyler yapar ona mesaj veririm. Sen o istedigin heyecan icin bir seyler yapiyor musun? Yoksa icinden gelmiyor mu? Bu da onemli.
Son olarak, bu adam gercekten seni seviyor mu, emin misin?
Yoksa zaten her askin sonu sevgi, monotonluk, bu kizdan daha iyisini mi bulacagim, o benim her seyimi biliyor, ben onunkini, seklinde mi dusunuyor? Yani senin gibi mi dusunuyor? Sevgi eksikligi oldugu icin mi useniyor, o yuzden mi 6 ay aramadi en iyi sen bilirsin.