• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En önemli şey aşk mı? Yanlış mı yapıyorum?

Açıkçası kocamla aramızda sadece aşk var, dostluk vs yok. Ve cidden çok gürültülü, huzursuz bir evliliğim var. Ben de iyi anlaşabileceğim , aşkın yanında dostluk de hissedebileceğim bir ilişki yaşamak isterdim. Ama şöyle bir şey var, diyelim bu adamla tekrar birlikte oldunuz. Yarın öbür gün başkasına aşık olursanız ne olacak ?

Kendimden ornek vereyim, biz de esimle birbirimizin en iyi arkadasiyiz. Gezilecekce eglenilecekse yiyip icilecekse birbirimizden baska alternatif dusunmuyoruz bile. Ben de o da her derdimizi kankasina anlatir gibi anlatiriz. Bu yuzden karsidan yapisik ikiz gibi gorunsekte sadece mutlu ve biktirmayan bir evliligimiz var o kadar. Sirf ask icin cevremde evlenen herkes ilk 1 yil patir patir dokuldu. Ayni eve girince ask falan kalmiyor, ask icin evlenilmisse de geriye ne kaliyor?

Ama su var ben esimi begeniyorum, ona baktigimda icim kipir kipir ediyor hala. Sanirim siz de o da kalmamis.

Umarim dogru karari verirsiniz.
Sevgi ve heyecanın yanında iyi bi anlaşma olunca ortaya sizinki gibi güzel bi birliktelik çıkıyo. Daim olsun

O kisi yeni bir iliskiye yelken acip baskasini sevmeye basladigini gordugunde hala bunlari diyebileceksen dogru davranmissin derim. Biraz su an kaybetme korkusu yasamiyorsun gibime geliyor.

Dostluk,sevgi,paylasim cok onemli seyler hatta asktan cok daha etkili evlilikte.Ona olan sevginiz ne boyutta bu da onemli bir konu.Mesela hic mi icinizde bir kipirti yok? Yoksa eskisi gibi yogun bir ask mi yok?
Eger hic bi kipirti yoksa zor gibi gorunuyor.

Bu konu tam benlik.

Yaşadıklarınızı birebir yaşadım, benzer sorular sordum, eski konularıma bakabilirsiniz.

Yalnız fark şu, sizin altı ay görüşmediğiniz bir dönem olmuş ki bu bana aranızdaki durumun ilişkiye dönmesinin sağlıklı olmayacağını düşündürdü.

Her şeyi erkekten bekleyen kafada değilim ama kaybetme korkusu olan bir erkek ilişkiye dönüştürmeyi çok istediği bir iletişimi altı ay sürüncemede bırakmaz, isterse o arada gün saymış, hüngür hüngür ağlamış olsun öyle bir dönem yaşanmamalıydı diye düşünüyorum, sonuçta ilişki istemeyen ve buna ikna olamayan sizdiniz.

Bu kadar zaman ve tereddütten sonra hele araya hiç görüşmediğiniz bir dönem girdikten sonra hala kafanızda soru işaretleri varsa bir ilişki yaşasanız bile ilk olumsuzlukta "yürümeyeceğini biliyordum" demeniz kuvvetle muhtemel.

Yine de ileride "keşke" dememek ve bir başkasıyla ilişkinizde sorunlar yaşarsanız bu kadar kafanızın uyuştuğu biriyle birlikte olmadınız diye pişman olmamak için etraflıca bir değerlendirme yapın onunla, kestirip atmayın.

O zaman olumsuz ihtimaller hala mantıklı geliyorsa iki tarafı da daha fazla yıpratmamak adına iletişimi kesmenizin uygun olacağını düşünüyorum.

Kalbin boş arkadaşım. Onunla beraber olursan, o boşluğu dolduracak başka biri karşına çıkarsa daha çok pişman olursun. Eş dediğin senin için dünyada hiçbir şeye değişilmemeli. En yakışıklı olmadığını, en zeki olmadığını, hatta bir sürü kusuru olduğunu bilsen de senin için dünyada tek olmalı. Bunları düşünmeden evlenen yok mu, tabii ki var. Ama sen takıyorsun. Bekle o yüzden.

evlılıkte cınsellık kacınılmaz evlı bırı olarak soyluyorum; pekı cınsel tensel anlamda bır cekım hıssedebılıyor musun? soyledıklerıne bakılırsa dost gıbı goruyorsun sevgılıden cok.. bu durumda tensel cekım yoktur? eger yoksa devam etme derım..

Onu bir erkek olarak görüp arzulamıyorsan sürdürmene lüzum yok.
En önemlisi sadece aşk değil. Tabii ki mantık da evet demeli ilişkide olacağın insan için ama bu kadar da hissizlik yaşanıyorsa mutsuz olursun.
Yıllardır tanıdığın biri zaten. Duyguların değişmez herhalde bundan sonrasında.

bilemedik ki biz onu senin tercihin sonuçta ve evlilik bir risk iyi dersin kötü çıkar kötü dersin iyi ama beni anlayan birini eşim olarak isterdim sevgi mi çok önemli tabiki... anladığım kadarıyla mantıken sana uyumlu ya birgün bir konuda uyumsuzluğa düşerseniz sevgi olursa o uyumsuzluk birşekilde kapatılır ama olmazsa yollar ayrılır... seçim senin elinde kimse bu konuda doğru olan bu diyemez hayat senin tercihler senin...

Buna yorum yapamadan geçemezdjm :). Öncelikle mrb benim de aynen böyle bir ilişkim oldu 6-7 yıl dost olduğum kişi ile sevgili olduk ve sonra sevemedigimi düşünüp ben ayrıldım aradan bir yıl geçti ve şuan arkadaşlığımiza devam ediyoruz ama keşke diyorum onun değerini biseydim çünkü insanı anlayan bi kocası olmalı. Kendi adıma diyorum çok pismanim
Kolay degil. Aliskanlikta olmus olablir.Ama su hayata 1 kez geliyoruz ve canin nasıl istiyorsa öyle davran.Zorla güzellik olmaz. Cann istemiyorsa da acaba pismn olur muyum diye barisik ne kendine ne ona hakszilik etme derim. .zaten pisman olacak olsaydin bu kadar kolay bu karari almazdin ;) kimsenin yeri dolmaz diye bisey yok. Dolu doluda doluyor. Hattta bazen iyiki cikarmisimm bile dediklerimiz oluyor :)

Ben de kimseye sirilsiklam aşık olamiyorum.
Ama arkadas gibi gordugumuz insanlarla 1 omur gecer mi bilmiyorum

Ben de aynı duyguları o kadar yoğun yaşadım ki... 2 yıl sürdü sonunda bitti şu an arkadaş bile olamamak o kadar koyuyor ki anlatamam. çıkar yol var mı bilmiyorum sevgililik olunca arkadaş kalamıyosun

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, sanırım arkadaşlık ağır basıyor şuan. Zamana bırakmaya karar verdim. Hayat ne gösterir bilemiyorum ama şuan bir adım atmayacağım yeniden birliktelik için.

Aşk biyolojik bir durum, bir zaman sonra geçip gidiyor...

Önemli olan farklı otobüslerde de olsanız aynı yolda gidebilmenizdir, yani hayata aynı pencereden bakmanız çok çok önemli...

Karşınızdakinin sizi 20 yıl sonra bile mutlu edebileceğini düşünüyorsanız bir şans verin derim.

Kriterlerini belirlemen lazım.
Daha once ask duygusunu yasadin mi? Eger yasadiysan ancak sen bilirsin senin icin gerekli mi gereksiz mi? Olmazsa olmaz mi, olmasa da olur mu?
Yasamadiysan ve bir gun yasadiginda bu adamla iliski icinde olursan ayrilmak zorunda kalirsin. Ha sen asik olmadigin icin biraz vicdan yapip atlatirsin, ask dolu gunlerde hatirlamazsin o kisiyi ama bu adam toparlanir mi yoksa hazmedemeyip psikiyatri kliniklerine mi tasinir bunu en iyi sen bilirsin. Onu sen taniyorsun.
Eger bu kisiyle iliskiye baslayip bir gun baskasina asik olursan, bu durumda bu iliskiye baslasak mi diye riske atilan sen degil o kisi oluyor. Cunku 6 aylik ayrilik seni etkilememis. Yani sen olasi bir baskasina asik olma durumunda uzulen taraf olmayacaksin.

Bir baska bakis acisi olarak; sizin icin arkadas olarak devam etmek demek, bu adamin arkadaslik goruntusu altinda gizli umutlar tasimasi demek olacak. Sana baglanacak, baglanacak. Sende duygular tık ilerlemezken o gizli hayaller kuracak. Bu da olabilecek bir senaryo. Ha yine en iyi sen bilirsin. O kadar hassas bir insan degilse bu erkek daha az aci cekebilir. Ama cok seven taraf gercekleri kabullenemeyebilir. Gercegi kabullenemeyen insanlar ruhu yorabiliyor.

Ayrica eger umut goruyorsan hayal et onla cinsellik yasadigini. Tiksiniyor musun, istiyor musun bu onemli.

Bu adamdan iyi bir baba, senin ailene saygili bir es olur mu bu onemli.

Bir de diyorsun ki, iliskiyi canlandiracak bir seyler yapsin istiyorum, zaten ask bitecek sevgi kalacak diyor, yapmiyor bir sey.
Evlilik rutinlesince yine bir sey yapmayacaksa bak bu da onemli.

Bana biraz usengec, monoton bir insanmis gibi geldi. Tamam tum insanlar bir noktada monotondur ama sevdigim hayatimi birlestirecegim insan benden biraz heyecan isterse hemen yerine getirir gonlunu ederim. Beni uyardigina gore onun icin onemli demektir. Kendi yapmiyorsa ben de onu uyaririm. Ya da ben bir seyler yapar ona mesaj veririm. Sen o istedigin heyecan icin bir seyler yapiyor musun? Yoksa icinden gelmiyor mu? Bu da onemli.

Son olarak, bu adam gercekten seni seviyor mu, emin misin?
Yoksa zaten her askin sonu sevgi, monotonluk, bu kizdan daha iyisini mi bulacagim, o benim her seyimi biliyor, ben onunkini, seklinde mi dusunuyor? Yani senin gibi mi dusunuyor? Sevgi eksikligi oldugu icin mi useniyor, o yuzden mi 6 ay aramadi en iyi sen bilirsin.

sen ilgiyi sevmişsin canım o ise aşık olmuş belli.yani bazen alışkanlıklar insanın hayatında sıkça oluyor

Kriterlerini belirlemen lazım.
Daha once ask duygusunu yasadin mi? Eger yasadiysan ancak sen bilirsin senin icin gerekli mi gereksiz mi? Olmazsa olmaz mi, olmasa da olur mu?
Yasamadiysan ve bir gun yasadiginda bu adamla iliski icinde olursan ayrilmak zorunda kalirsin. Ha sen asik olmadigin icin biraz vicdan yapip atlatirsin, ask dolu gunlerde hatirlamazsin o kisiyi ama bu adam toparlanir mi yoksa hazmedemeyip psikiyatri kliniklerine mi tasinir bunu en iyi sen bilirsin. Onu sen taniyorsun.
Eger bu kisiyle iliskiye baslayip bir gun baskasina asik olursan, bu durumda bu iliskiye baslasak mi diye riske atilan sen degil o kisi oluyor. Cunku 6 aylik ayrilik seni etkilememis. Yani sen olasi bir baskasina asik olma durumunda uzulen taraf olmayacaksin.

Bir baska bakis acisi olarak; sizin icin arkadas olarak devam etmek demek, bu adamin arkadaslik goruntusu altinda gizli umutlar tasimasi demek olacak. Sana baglanacak, baglanacak. Sende duygular tık ilerlemezken o gizli hayaller kuracak. Bu da olabilecek bir senaryo. Ha yine en iyi sen bilirsin. O kadar hassas bir insan degilse bu erkek daha az aci cekebilir. Ama cok seven taraf gercekleri kabullenemeyebilir. Gercegi kabullenemeyen insanlar ruhu yorabiliyor.

Ayrica eger umut goruyorsan hayal et onla cinsellik yasadigini. Tiksiniyor musun, istiyor musun bu onemli.

Bu adamdan iyi bir baba, senin ailene saygili bir es olur mu bu onemli.

Bir de diyorsun ki, iliskiyi canlandiracak bir seyler yapsin istiyorum, zaten ask bitecek sevgi kalacak diyor, yapmiyor bir sey.
Evlilik rutinlesince yine bir sey yapmayacaksa bak bu da onemli.

Bana biraz usengec, monoton bir insanmis gibi geldi. Tamam tum insanlar bir noktada monotondur ama sevdigim hayatimi birlestirecegim insan benden biraz heyecan isterse hemen yerine getirir gonlunu ederim. Beni uyardigina gore onun icin onemli demektir. Kendi yapmiyorsa ben de onu uyaririm. Ya da ben bir seyler yapar ona mesaj veririm. Sen o istedigin heyecan icin bir seyler yapiyor musun? Yoksa icinden gelmiyor mu? Bu da onemli.

Son olarak, bu adam gercekten seni seviyor mu, emin misin?
Yoksa zaten her askin sonu sevgi, monotonluk, bu kizdan daha iyisini mi bulacagim, o benim her seyimi biliyor, ben onunkini, seklinde mi dusunuyor? Yani senin gibi mi dusunuyor? Sevgi eksikligi oldugu icin mi useniyor, o yuzden mi 6 ay aramadi en iyi sen bilirsin.
Ben onun duygularının benimkinden çok daha güçlü olduğuna inanıyorum. 6 aylık süreçte hiç çabalamadı haklısınız, ama çok fazla yıprandığını duydum hep. Bence bir an da hissizleştim deyip bitirmem onu çok fazla kırdı. Sonrasında niçin hiç çabalamadığını üstü kapalı sordum. Anlaşamıyoruz desen, mutsuzuz desen tamam ama hissizleştim diyen insana benim elimden ne gelir demişti.
Çok iyi bir eş çok iyi bir baba olacağına eminim. Çevremde o kadar kötü örnekler var ki onun kişiliği beni çok etkiliyor. Çok düzgün bir insan olduğunu düşünüyorum ama bu düşünce herhangi bir düzgün insana duyduğum his gibi değil. Yine de evlilikteki çekim için yeterli değil gibi geliyor.

Ilişkimizin başında aşıktım. Yani aşkı hiç yaşamadım diyemem. Ama bu noktaya kadar geldi ve şimdi onunlayken de aşık olmayacağımın garantisi yok. O nedenle tüm yazılanlardan sonra arkadaşlığımı yürütmeye daha yakın olduğumu anladım.

Back
X