Yarışma En Tatlı Yarışma Başladı!

Tatlı Adaylarımız: (3 adet seçebilirsiniz)

• Ankete Katılan
    364
Aşure, kadayıf ve zerde, zerdeyi kimse seçmemişti bende dahil ama yabana atılacak bir tatlı değil o yüzden yalnız kalsın istemedim

Ay hem gülüyorum hemde çok merak ettim ilk fırsatta deneyeceğim.
Eşim station wagon araçları çok seviyor bir zamanlar ibizamızda vardı ve çok seviyodu onu şimdi tatlıyı görünce direkt eşime gösterdim bana bu tatlıdan yap üstünede seat yaz diyor merakla yiyeceğimiz anı bekliyorum teşekkür ederim böyle bir etkinlik düzenleyip bizi bilgilendirdiğiniz için

Ne kadar güzel bir kadınmış anneciğinizin mekanı cennet olsun

zerdeyi kimse seçmemişti bende dahil ama yabana atılacak bir tatlı değil o yüzden yalnız kalsın istemedim

Zerde’nin güzel bir tatlı olduğunu bilenler grubu
Zerde her ne kadar Türk mutfağına özgü bir tatlı olmasa da bizim tatlılarımız arasına girmesi çok çok eskilere dayanır.
Hz. Hamza’nın vefatı sonrası zerdenin yas tatlısı olarak dağıtıldığını Evliya Çelebi’nin aktardığı rivayet edilir ama yüzyıllar önce bizim mutfağımıza düğünlerde kutlamalarda ikram edilen bir tatlı olarak girmiş, hem Osmanlı Saray mutfağında hem de Türk mutfağında sünnetlerde düğünlerde bebek kutlamalarında Zerde yapılıp ikram edilirdi.

Günümüzde artık pek sık rastlanan bir tatlı değil zira tatlıya rengini veren safranın 3-5 gramının bile 4-5 bin lira olduğunu düşünürsek, evlerde eskisi gibi sıkça pişirilmemesi normal.

İstanbul’da olup tatmak isteyenler SultanAhmette tramvay yolu üstünde bir derneğin tarihi pastahanesi var. Muhakkak yenmeli

Tatlı yarışmalarına girersem olacağı buydu
Her ne kadar safranla yapılan Zerde tadını yakalayamamış olsam da gül suyu ve karanfil aromasıyla gayet hoş oldu portakallı Zerde.

Gerçek safran bulamıyorum, internette satılanların da büyük kısmı aspir, ikisi arasında fark var ve aspiri gerçek safran diye fahiş fiyatlara satmaları da cabası

Yarışma için yaptığım baklava yarışması geldi aklıma. Burada baklava 1.olmuş, orada künefe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…