- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.580
- 408
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Pardon ya yanlış yazmışım nüfus müdürlüğü değil nikah dairesi olacaktı.Biz alırken ücret vermemiştik ama şimdi değişti mi bilmiyorum ayrıca ilk olarak birinizin ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz ordan size gerekli evrakları vererek yönlendiriyorlar. Kafanıza göre giderseniz vakit kaybedersiniz.
420 lira harci ne icin yatirdiniz anlamadim düğünde kıyılmasi icin mi? Yoksa belediyede kiyilsa da yatirilacak mi?Biz yaklasik 1 ay once basvuru yaptik. Ben ankarada yasiyorum saglik ocagi bana artik evlilik islemlerinin KETEM merkezlerinde yurutuldugunu soyledi ben kan tahlili icin bagli oldugum ilcenin ketem ine gittim. Nisanlim dogu gorevinde kucuk bi ilcede yasadigi icin ordaki saglik ocagindan kan verme islemlerini halletti ikimizden de ucret alinmadi.
Kan tahlillerinin sonucunu aldiktan sonra baska bi yere gonderdiler muhur icin sanirim evlilil ruhsati dedgniz sey icin. Sonuclarini alirken size de yonlendirirler zaten.
Kan vermeye giderken yannzda 1er tane fotograf olsun.
Evlendirme dairesine beraber gitmek zorundasiniz. Farkli sehirlerdeyseniz size vekaletname gondermesi lazim. Oraya giderken de 5 fotograf ve nufus cuzdani fotokopisi gotrmeniz gerekiyor.
Bizim nikahimiz dugunde kiyilcak belediyeye da 420 lira civarnda harc yatrdik.
Biraz ugrastirici isler simdiden kolay gelsin hayrli olsun:)
Evet bizim pazar aksami dugunde kiyilacagi icin ekstra bi ucret talep ettiler. Sanirim hafta ici mesai saatleri icerisinde belediyede nikah kiyilirsa ucret talep edilmiyormus bazi belediyeler yine harc adi altinda cüzi bi miktar da alabiliyorlarmis420 lira harci ne icin yatirdiniz anlamadim düğünde kıyılmasi icin mi? Yoksa belediyede kiyilsa da yatirilacak mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?