EN UFAK HATAMDA KENDİMİ DUVARDAN DUVARA VURMAK İSTEMEM NORMAL Mİ

mahsupella

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
145
61
298
Muhasebeciyim daha doğrusu olmaya çalışıyorum en ufak hata yapsam kendimi çekip vurasım geliyor hemen altüst oluyorum eski işimdeki yönetici sürekli baskı yapardı karşıma geçer 2 ile 2 yi bile toplardı aptalmışım gibi en ufak şeyde bağırır çağırırdı şimdiki işimde de sürekli panik halindeyim bir şey oldu olacak ve oluyor tabi ki ve kendime o kadar kızıyorum ki hatadan sonra aptal biri oluyorum gün boyu elim ayağıma giriyor şaşkın tavuk gibi bugün oldu mesela gittim birde üste elimi kapıya şıkıştırdım falan ha kızacaklar ha kovacaklar lafları kafamda ne yapacağım ben ya

bende aynı böyleyim ve mecburen kendimi esnaf olarak buldum....

ama biliyomusunuz............ size bagıranlar aslında o kadar ezik o kadar zavalllılarkii..

Allah herkese vicdan versin. Sizde özgüveninizi toplayın. klişe ama hata yapma olasılıgımız ömür boyu devam edecek.

bende aynı böyleyim ve mecburen kendimi esnaf olarak buldum....

ama biliyomusunuz............ size bagıranlar aslında o kadar ezik o kadar zavalllılarkii..

Allah herkese vicdan versin. Sizde özgüveninizi toplayın. klişe ama hata yapma olasılıgımız ömür boyu devam edecek.
Mali müşavir olmak istiyorum okudum o kadar diyorum kendime amaa,, karşımdakiler dediğiniz gibi zavallı zorla iki lafı bir araya zor getiren insanlar ama maalesef değnek onların elinde kendimce donanımlıyım ama eziğim resmen aşamıyorum bir türlü bunu bir çok şey için ezildim bu zaman kadar çoçukken okurken çalışırken kendime gelemiyorum bir türlü aştım sanıyordum çocuğum olduğunda daha dik oldum sanıyordum ama yok panikler devamm

Yaptığınız bir hatanın domino taşı gibi bütün gününüzü etkilemesine izin vermeyin. O hatanın stresini sürdürürken yeni hatalar yapmamanız imkansız gibi. Çünkü aklınızı ordan alamıyorsunuz.

Eğer dalgınlığınızdan dolayı hata yapıyorsanız dikkatinizi vermeye çalışın. İşinize konsantre olabileceğiniz yöntemler bulun. Dikkatinizi dağıtacak etmenleri en aza indirin.

İnsanız, kabul edilebilir ölçülerde herkes hata yapabilir. Kendinize hatanızla yüzleşmek için belli bir süre verin o hatanın nedenini bulun, üzerine düşünün. Hatanızın nedeni neyse ona çözüm yolu üretin. Yanlış bildiğiniz şeyler de olabilir. Ama düşünmeniz bittikten sonra kalsın artık orda. Zincirlemeye giriyor bir süre sonra çünkü.

Hata yapmayı bu kadar düşünüp paniklersen daha çok hata yaparsın,sakin kararlar almaya çalış.

Yaptığınız bir hatanın domino taşı gibi bütün gününüzü etkilemesine izin vermeyin. O hatanın stresini sürdürürken yeni hatalar yapmamanız imkansız gibi. Çünkü aklınızı ordan alamıyorsunuz.

Eğer dalgınlığınızdan dolayı hata yapıyorsanız dikkatinizi vermeye çalışın. İşinize konsantre olabileceğiniz yöntemler bulun. Dikkatinizi dağıtacak etmenleri en aza indirin.

İnsanız, kabul edilebilir ölçülerde herkes hata yapabilir. Kendinize hatanızla yüzleşmek için belli bir süre verin o hatanın nedenini bulun, üzerine düşünün. Hatanızın nedeni neyse ona çözüm yolu üretin. Yanlış bildiğiniz şeyler de olabilir. Ama düşünmeniz bittikten sonra kalsın artık orda. Zincirlemeye giriyor bir süre sonra çünkü.
kendimi o kadar hırpalıyorum ki delircek gibi oluyorum okb mde var derecesini bilmiyorum ama obsesif kompulsif de bu paniklerimi artırıyor

Bu kadar takmayin herkes hata yapar. Muhasebe hata kabul etmez zamanla ogrenirsiniz o hatalarinizi tekrarlamazsiniz. Size bağıran adam sanki hiç hata yapmadı da... kovulurum kokusuyla gitmeyin ise. Bu düşünceyi atın kafanizdan. Kendimi gelistiricem, ogrenicem diye dusunun. Ajandaya yaptiklarinizi kaydedin. Aynı hatayı yapıcak olursaniz oraya bakar doğrusunu yaparsınız

Bi de bu dönemi staj gibi görün. Ogrenene kadar böyle. Sonra gelistirirsiniz kendinizi. Aynı pozisyonda baslayanlarin sizden ne farkı var ki. Okulda ogrendiklerimiz literaturdeki şeyler. Tutulan muhasebe daha farklı

Bu kadar takmayin herkes hata yapar. Muhasebe hata kabul etmez zamanla ogrenirsiniz o hatalarinizi tekrarlamazsiniz. Size bağıran adam sanki hiç hata yapmadı da... kovulurum kokusuyla gitmeyin ise. Bu düşünceyi atın kafanizdan. Kendimi gelistiricem, ogrenicem diye dusunun. Ajandaya yaptiklarinizi kaydedin. Aynı hatayı yapıcak olursaniz oraya bakar doğrusunu yaparsınız
çok kötüyüm çok az önce fark ettim firmanın ödemesini yanlış yaptırdım fazla para göndermişim geri yollayacaklar ama ben yine rezil oldum.

Back
X