En yakın arkadaşa düğünde ne takılır?

Sen birseye ihtiyacin var mi diye sordugun icin mi ev esyalarimdan birini al dedi? Yoksa durup dururken mi dedi?

Eger sormadan soylediyse durum vahim.

Her halukarda Bence hicbirsey takma. Cunku zaten onun istedigini almissin
Kendisi söyledi. Ama o da bir arkadaşına düğünde çeyrek takıp üstüne 300tl lik bir ayna almıştı. Sanki bu durumu normal buluyor gibi.

Çok samimi olduğum bir arkadaşım var. Yakında düğünü var. Birkaç ay önce ev eşyalarımdan birini sen alır mısın demişti. Ben de aldım. Yaklaşık 800 tl ona gitti. Bunu aldıktan sonra istersen takı takmayablilirsin ama tak tabii ki dedi şaka yollu. Bir kaç kez şaka yollu istediğini söyledi . Aslında düğünde birşey takmasam mı diyorum? Orta gelirli bir insanım neticede. Ama açık açık istediğini söylüyor.
Bir de herkese söylemiş aldığım eşyayı. Kime söylediysem şok oldular diyor yüzüme. Ben de çok mu abarttım demeye basladim. Ayıp mı olur takmasam. Bi akıl verin :)
Hediyenizi almışsınız zaten bir de utanmadan altın mı istiyor?

Sanırım aç gözlülüğünden dolayı 800tllik hediyemin üstüne hiçbirşey takmazdım. Ismarlama olmuş bayağı. Siz samimi arkadaşım diyorsunuz ama karşınızdaki yüz bulmuş astarını istiyor.

Kendisi söyledi. Ama o da bir arkadaşına düğünde çeyrek takıp üstüne 300tl lik bir ayna almıştı. Sanki bu durumu normal buluyor gibi.

Yani sanirim yapi meselesi. Ben asla arkadasimdan birsey isteyemem sorulsa bile. Oyuzden abes geldi..

Diyelim ki amaci sizden faydalanmak degil.. Kendisi de arkadasina hem hediye almis, hem ceyrek takmis.

Ama Sizin aldiginiz zaten oldukca yuksek fiyatli bir hediye. 300-400 olsa neyse..ustune bir de ceyrek takardiniz.. Ama 800 TL. Az bir tutar degil ve ima etmesi hos degil.

Afedersiniz de arkadışınız keriz bulmuş silkeliyor🤦🏼‍♀️ Tabi ki de hiçbir şey takmayın. Orta gelirli bir insan için fazlasıyla vermişsiniz zaten hediyenizi. Normalde düğünde bir çeyrek götürseniz yeterdi.

Normalde ev hediyesi diye fincan takımı falan alırdık şimdi perde al dedi diye gidip perde mi alıcaz . Ne kadar yakın arkadaş olunursa olunsun bana arkadasim böyle derse iyi niyet aramam ve bende gidipte almam. Sen birde takı mı düşünüyorsun . Birde düğünletde taktığım takıyı hediye olarak veririm geri gelmesini beklemem diyenler var ya işte onlar bizim düğünlere gelseler ya 😁

Valla sizi bilmem de o size düğününüzde bir şey takmayacak çünkü takmış takacağını..bir arkadaşımın gönlünden kopsa yalvarsa ben alayım perdelerini diye kabul etmem. İnsanda biraz utanma olmalı.

800 TL lık hediye mi olur birde üstüne takı diyorsunuz
saçmalamayın
şaka yollu istediğpinde ben evlendipğimde bunları nasıl yapacaksın kız hep istiyorsun de
orta gelirli bir insan için 800 TL lık hediye çok fazla
ama işin kötü yanı
erkek tarafı senin düğünde takı takmadığını görünce senin düğününe muhtemelen takı göndermezler
çünkü kız baba evindeyken ödemişsiniz hediyeyi

Kuzenime düğün hediyesi olarak abisi televizyon almıştı takı toreninde de abisinden tv diye anons etmislerdi aklima o geldi gece gece güldüm 😂😂😂

gerçekten çok mantıklı
konu sahibi yakın arkadaşın olabilir ama evlenince en fazla 3-4 aya değişik olacak
sen bu ödediklerinle kalacaksın ortada

düğünde anons yaptır
kızın arkadaşından perdeler diye tamamdır

Çok samimi olduğum bir arkadaşım var. Yakında düğünü var. Birkaç ay önce ev eşyalarımdan birini sen alır mısın demişti. Ben de aldım. Yaklaşık 800 tl ona gitti. Bunu aldıktan sonra istersen takı takmayablilirsin ama tak tabii ki dedi şaka yollu. Bir kaç kez şaka yollu istediğini söyledi . Aslında düğünde birşey takmasam mı diyorum? Orta gelirli bir insanım neticede. Ama açık açık istediğini söylüyor.
Bir de herkese söylemiş aldığım eşyayı. Kime söylediysem şok oldular diyor yüzüme. Ben de çok mu abarttım demeye basladim. Ayıp mı olur takmasam. Bi akıl verin :)
Kesinlikle takmayın bende yakın arkadaşıma ev eşyası aldim sormustum ihtiyacını mi alim evinin eşyasını mi süpürge istemişti senin hediyen kadar para vermiştim düğünde takı da takicaktim takma sakin dedi sağ olsun ozamanlar asgari ücret çok dusuktu🙈
Sizin arkadaş olayı abartmış ilerde size yardım etmeyebilir bisi almayabilir ozaman uzulebilirsiniz bu şartlarda 800 tl hediye bile çok fazla 😌

800 tl ev eşyasını aldırmak da saçma.
1 çeyrek takılır en fazla .

Siz de şaka yollu ben sana tam altin taktim deyip gul gec
Arkadasin yuzsuzluk etmis artık. Insan arkadasina perdelerini diktirtir mi yaa?? Bir robot alirsin kahve makinesi alirsin da perde nedir??!?

Siz üzerinize düşeni yapmışsınız bence.
Sonuçta ya takı takılır ya hediye alınır adet böyledir.
İstemesi de rahatsız etti beni,sonrasında ettiği kelamlarda bu sebeple ben takmazdım sanırım birşey.

Zamanında arkadaşlar evlenirken hem nişanlarında hem düğünlerinde takılar taktım sonra nemi oldu binbir bahaneyle ne düğünüme ne nişanıma gelmedikleri gibi herhangi bir hediye dahi almadılar bu işin acımasız kuralı bu bence yeterince yapmışsın hiçbişey takma ve tepkisini bekle o zaman gerçekleri görürsün

Birinden bir şey istemek ne bileyim ya. Bu tarz insanlar biraz uyanır gibi geliyor bana.
Yarım gram tak gönül olsun en azından takmış olursun

Back
X