En yakın arkadaşa düğünde ne takılır?

Çok samimi olduğum bir arkadaşım var. Yakında düğünü var. Birkaç ay önce ev eşyalarımdan birini sen alır mısın demişti. Ben de aldım. Yaklaşık 800 tl ona gitti. Bunu aldıktan sonra istersen takı takmayablilirsin ama tak tabii ki dedi şaka yollu. Bir kaç kez şaka yollu istediğini söyledi . Aslında düğünde birşey takmasam mı diyorum? Orta gelirli bir insanım neticede. Ama açık açık istediğini söylüyor.
Bir de herkese söylemiş aldığım eşyayı. Kime söylediysem şok oldular diyor yüzüme. Ben de çok mu abarttım demeye basladim. Ayıp mı olur takmasam. Bi akıl verin :)
Bana yakın arkadaşlarım çeyrek takmıştı. Bende şimdi geri takıyorum 🤣 ama siz hediye almışsınız zaten önden çeyrek fazla olabilir belki gram alabilirsiniz 🤔 bide gramın yarısı var aklınızda bulunsun 😅

Tamam yaa yeter :KK61:Vurmayın artık. Yaptık bir saflık. Borç isteyip vermem geri olur biter :eğlence:Allahtan anneme söylemedim. Burda o kadar tepki aldıysam annem evlatlıktan redderdi heralde:KK12:
Borç isteyip vermem mi? Siz nasıl arkadaşlık yapıyorsunuz hiç anlamadim ben. Sizden rica etmiş almissiniz borc isteyip vermem ne demek :skandal:

800 liralık ev eşyası almışsınız sizin yerinizde olsam hiçbir şey takmam.

Nikah sahidi oldugum en yakin arkadasima diger ortak arkadasla birlesip bizi anlatan kolye aldim :))
Hic de pisman degilim. Tum altinlari ev kredisi icin satti, benim kolye her gun boynunda

Perdelerini ben ödedim.
Kibarca yuh diyorum.
Keske ufak çaplı bir ev hediyesi alsaydınız,misal blender seti vb. Düğünde de kolye takardınız hatıra olarak. Ben bir arkadaşıma asla 800liralik ev eşyası almam,istese dahi.

Çok samimi olduğum bir arkadaşım var. Yakında düğünü var. Birkaç ay önce ev eşyalarımdan birini sen alır mısın demişti. Ben de aldım. Yaklaşık 800 tl ona gitti. Bunu aldıktan sonra istersen takı takmayablilirsin ama tak tabii ki dedi şaka yollu. Bir kaç kez şaka yollu istediğini söyledi . Aslında düğünde birşey takmasam mı diyorum? Orta gelirli bir insanım neticede. Ama açık açık istediğini söylüyor.
Bir de herkese söylemiş aldığım eşyayı. Kime söylediysem şok oldular diyor yüzüme. Ben de çok mu abarttım demeye basladim. Ayıp mı olur takmasam. Bi akıl verin :)
Arkadaşınız da çok yüzsüz müş

Senin gibi arkadaşa can kurban . Hic senin gibi bir dostum olmadi. Bir tane olmustu universte dönemimde. Yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi ben onun düğününe gittim ceyrek taktim. O benim düğünüme bile gelmedi. Bir tane dostum daha vardı onun düğününe gidemedim diye cocuguna altin götürdüm hem de o zaman ogrenci oldugum halde.Ama o benim düğünume gelip 50 lira bile takmadı.geldi ve gitti.
Düğünümde 800 liralik hediyeyi en yakin akrabalarim bile almadı. Sen almışsın yeter bence. Daha fazlasını takmaya gerek yok. Ben böyle düşünüyorum çünkü en yakin dedigimiz insanlar bir süre sonra bize en yabanci kişiler olabiliyor.Ben bunu yaşadığım icin söylüyorum. Sen bilirsin ama cogu insan benim gibi düşünüyordur.

Bence elinizden geleni yapmışsınız ayrıca emin misiniz yakın arkadaş olduğunuza ?
Veya yarın öbür gün siz evlenirken onun size böyle jestler yapıcağına.
Bana tavrı çok çirkin geldi takı tak diye şaka yollu istemesi çok itici sizin yerinizde olsam takmam ama illa takıcam derseniz yarı gram takın çeyrek görünümünde olanlardan yeter de artar.

Acele etme .
Daha bunun bebek görmesi var . Ev alınca ev hediyesi var . Sünneti var. Var oğlu var. Diğer takacaklarını o zaman takarsın .

Ben de kardeşim gibi gördüğüm birisi için şimdiki para ile aşağı yukarı 800 civarı edecek bir hediye almış. Bir de üstüne düğününde bilezik takmıştım. Bana senin yaptığını öz kardeşim yapmadı dedi. Başka bir konuda bir kez sitem ettim ona. O da bana yüzünü bile görmem istemiyorum diyerek yaptığım maddi manevi bütün fedakarlıklar için teşekkür etti. Yıllar geçti ve ne bu sözü unutabildim ne de kimseyle yakın arkadaş olmak istedim. Sorunuza gelince benim gibi yaşayarak öğrenmek istiyorsanız siz bilirsiniz. Ama artık kendi tarafınızı tutmalısınız bence. Yazık değil mi size?

Höö? Ben böyle iş duymadım ya. Ev eşyasını size nasıl aldırabiliyor? Orta gelirli olduğunuz bildiği halde, 800 liralık bir hediye hem de? Yakın arkadaş derken bir daha düşünün bence. Arkadaşınız bana çok açıkgöz geldi. İnsan utanır yahu, hem ısmarlama hediye aldırıp, hem de şaka adı altında düğünde de takı takmanız yönünde istek bildirmeye. 800 liralık hediyeyi, ev hediyesi, düğün ve bebek hediyesi olarak saysın ve siz de biraz geri durun artık.

Zaten yarım altın parası harcamışsınız.
Düğününüzde size çeyrek gelirse şükredin.
Aldığınız perde "düğün hediyesi" zaten. Normalde arkadaşınızla evinizin eksiklerini alma gibi bir huyunuz yoksa tabi 😁

keşke benim de arkadaşım olsan

Bacim sen iki ceyrek takmissin zaten daha ne istiyor yuzsuzluge bak.sende pahali birsey iste bakalim düğünde sana hediye kiyafet alsin nedimen olcam de alacak mi bakalım

Yuzsuz yuzsuz taki tak demis bir de.. Boylesine takacagin varsa da takilmaz. Millet cosmus resmen. Bu yuzsuzlugu herkese yapsa bile cok yakin arkadaşım dedigine bari yapmaz insan.. Bu ne be resmen cosmus. Onun acisindan bakarsak bunun ev hediyesi var.. dogum yapar bebege hayirli olsun hediyesi var.. dogum gunu var.. var oglu var. Sogusletmeyin kendinizi dikkat edin.

Back
X